Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сафарі по Відні

  1. З води в повітря
  2. Суслик проти кульбаби
  3. Центральне кладовище (пухнастих) тварин
  4. Порада

© WienTourismus / Wiener Wildnis

У Відні дикі тварини живуть не тільки в зоопарку. Бембі, Зайчик-побігайчик і їх друзі часом ближче, ніж здається. - Сафарі в місті.

Всього за кілька кроків від моста, по якому проходить лінія метро U2, в зазвичай спокійних водах протоки Дунаю нарешті щось ворушиться. Через кілька секунд над водою з'являється голова цікавого господаря фортеці, який оглядає околиці: спочатку потрібно оцінити обстановку і переконатися, що дружині і нащадкам нічого не загрожує. Бобер з усією родиною виходить зі своєї хатки - своєї фортеці - назустріч нічним пригодам.

У Відні живуть близько 250 річкових бобрів. «Вони живуть в своїх хатках, які необізнані люди часто приймають за непоказне нагромадження гілок і листя», - пояснює Георг Попп, віденський фотограф-натураліст з великим досвідом, разом зі своєю дружиною Вереною створив проект «Віденська дика природа». Своїми фотографіями і фільмами Попп і його дружина хочуть привернути увагу до значущості міського тваринного і рослинного світу. В рамках міської фото-сафарі ми самі змогли переконатися в тому, з якою пристрастю вони працюють над проектом, і взяти участь в фотополюванні.

З води в повітря

Бобри - не єдині тварини, які оселилися в воді або поруч з нею. Підводний світ Відня населений і іншими сучасниками, про які ми часто і не підозрюємо. Під час фото-туру можна зустріти не тільки риб, але і желтоухіх черепах і раків. «У воді інтерес представляють не тільки тварини. На зроблених з-під води кадрах можна відобразити приголомшливі види на місто », - захоплено стверджує фотограф, коли ми за кілька годин до зйомки спостерігаємо за колонією сірих чапель в водному парку Флорідсдорф. «Сірі чаплі розмножуються навіть в міському середовищі. Досить легко зробити хороший знімок того, як вони будують гнізда, конкурують за територію або вирощують потомство », - пояснює Георг Попп.

Суслик проти кульбаби

Щоб відобразити одного з 8500 віденських ховрахів, потрібно проявити деяку кмітливість. Георг Попп знає, що потрібно робити: «Суслики не люблять високих рослин. Якщо увіткнути перед норкою кульбаба або стебло трави, то дуже скоро вони висунутися назовні, щоб перекусити подразнюючу їх рослина ». Особливо по-домашньому ці кумедні гризуни відчувають себе в квіткових садах Хіршштеттен. І не тільки фотографи радіють тому, що раптом між парковими лавками і відвідувачами пробігає сімейство ховрахів.

Так само чарівні і дикі кролики. Значна їх кількість живе уздовж Дунаю у залізничних трас і шляхів на набережній Хандельскей, де рух дуже інтенсивно. Спостерігаючи за тваринами, однак, необхідно запастися терпінням, тому що Зайчик-побігайчик - сором'язливий персонаж!

Центральне кладовище (пухнастих) тварин

Козулі теж не дуже люблять, коли за ними спостерігають. Проте, вони живуть на території одного з найбільших кладовищ Європи на краю Відня під девізом «Хай живе Центральне кладовище», як співається в пісні легенди австро-попа Вольфганга Амброса. У єврейській частині віденського Центрального кладовища з його звужуються догори, зарослими плющем надгробками панує особливо романтична атмосфера. І якщо раптово на тебе з-за могил дивляться карі очі козулі, це означає, що фото-вилазка дійсно вдалася, навіть якщо іноді і не встигаєш вчасно натиснути на спуск камери.

Текст: Angelika Öttl

Порада

Інші вражаючі знімки дикої природи ви побачите на сторінці www.wienerwildnis.at

Новости