Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Страви з осетра: рецепти з фото

  1. Страви з осетра: рецепти з фото Царські щі з осетриною
  2. Калья з осетрини
  3. осетрина заливна
  4. Осетрина по-французьки
  5. Осетрина по-російськи
  6. Осетрина під соусом
  7. Шашлик з осетра
  8. Кулеб'яка з осетриною
  9. Осетрина, запечена в гірчичному соусі
  10. Осетрина в цибульному соусі
  11. Осетрина, запечена з сиром
  12. осетер фарширований
  13. Страви з осетра: рецепти з фото
  14. Калья з осетрини
  15. осетрина заливна
  16. Осетрина по-французьки
  17. Осетрина по-російськи
  18. Осетрина під соусом
  19. Шашлик з осетра
  20. Кулеб'яка з осетриною
  21. Осетрина, запечена у гірчичному соусі
  22. Осетрина в цибульному соусі
  23. Осетрина, запечена з сиром
  24. осетер фарширований
  25. Страви з осетра: рецепти з фото
  26. Калья з осетрини
  27. осетрина заливна
  28. Осетрина по-французьки
  29. Осетрина по-російськи
  30. Осетрина під соусом
  31. Шашлик з осетра
  32. Кулеб'яка з осетриною
  33. Осетрина, запечена у гірчичному соусі
  34. Осетрина в цибульному соусі
  35. Осетрина, запечена з сиром
  36. осетер фарширований
  37. Страви з осетра: рецепти з фото
  38. Калья з осетрини
  39. осетрина заливна
  40. Осетрина по-французьки
  41. Осетрина по-російськи
  42. Осетрина під соусом
  43. Шашлик з осетра
  44. Кулеб'яка з осетриною
  45. Осетрина, запечена у гірчичному соусі
  46. Осетрина в цибульному соусі
  47. Осетрина, запечена з сиром
  48. осетер фарширований
  49. Страви з осетра: рецепти з фото
  50. Калья з осетрини
  51. осетрина заливна
  52. Осетрина по-французьки
  53. Осетрина по-російськи
  54. Осетрина під соусом
  55. Шашлик з осетра
  56. Кулеб'яка з осетриною
  57. Осетрина, запечена у гірчичному соусі
  58. Осетрина в цибульному соусі
  59. Осетрина, запечена з сиром
  60. осетер фарширований

Страви з осетра: рецепти з фото

Царські щі з осетриною

Простий рецепт, любителі исконно русской кухні оцінять його. Відварити голову і плавники осетра, процідити бульйон і відставити. Невеликий вилок білокачанної капусти нарізати крупно, ошпарити окропом, дати постояти 5-7 хвилин, потім відкинути на сито і віджати воду. Покришити дрібно дві цибулини, покласти капусту і цибулю в каструльку, додати ложку борошна, залити двома ложками оливкової олії, обсмажити.

Налити в каструлю бульйон, варити 30 хвилин. Відправити туди порційні шматки осетрини (400-500 г), додати порізані кружальцями моркву і пастернак. Посолити, приправити білим меленим перцем і варити до готовності риби. При подачі заправити сметаною.

Калья з осетрини

Ще одне блюдо староруської кухні - густий суп з приголомшливим пряним ароматом. Складові:

  • 1 кг осетра (білуги);
  • 500 г осетрових голів;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 2 літри води;
  • 2 солоні огірки;
  • морква, петрушка, пастернак по одному корінця;
  • 2 кореня цибулі-порею;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • приправи: шафран, естрагон, перець, лист лавра.

З осетрових голів зварити бульйон, процідити. Нашаткувати огірки, скришити коріння і цибулю, додати квашену капусту, підсмажити все це в маслі, додати борошно, розмішати і залити рибним бульйоном.

Опустити в калью осетрину, порізану шматочками, варити, знімаючи піну. Влити туди огірковий розсіл, додати порізану кружальцями лимон, спеції, прокип'ятити. При подачі на стіл посипати зеленню кропу.

осетрина заливна

Ця страва прикрасить будь-яке застілля. Зварити осетрину (1 кг) в двох літрах води, вийняти і відкласти. В цей бульйон покласти щуку, окунів, риб'ячі обрізки (1 кг), цибулю (2 шт.), Морква (1 шт.), Корінь петрушки (1 шт.), Лавровий лист, кілька гвоздичек і горошин перцю, полщепоткі кориці, сухе біле вино (0,5 пляшки), столовий оцет (150 мл), лимон, порізаний кружечками (1 шт.), ложку перепаленого цукру, сіль. Все цю компанію варити до готовності риби.

Готовий бульйон процідити через серветку, щоб він став світлий. Якщо одного разу недостатньо, значить процідити два-три рази. Влити в нього розведений водою карлук (риб'ячий клей), на два літри рідини досить буде 8 м Карлук можна замінити більш звичним желатином, тільки його треба попередньо замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб набряк. Довести до кипіння, але не кип'ятити, це обов'язкова умова.

Викласти в форму варені і нарізані кружальцями яйця (2 шт.), Варену моркву, вирізану фігурно, каперси, оливки, шматки осетра. Посипати рубаною зеленню петрушки, залити бульйоном і дати застигнути.

Окремо в маленькі формочки покласти по оливки, шматочку яйця, моркви, залити бульйоном і заморозити. Обкласти цим желе блюдо з заливним по периметру. Також можна прикрасити чорною ікрою.

Осетрина по-французьки

Швидко і смачно. Нарізати свіжу осетрину (1 кг) великими скибками, скласти в широку каструлю. Залити трьома склянками натурального молока і півтора склянками білого столового вина. Відправити туди 2-3 горошини перцю, лаврушку, сіль, варити 15-20 хвилин.

Кожен шматочок готової риби обваляти в панірувальних сухарях (100 г), обсмажити в рослинній олії (120 г). Викласти на листя салату, гарнірувати овочами.

Осетрина по-російськи

Осетрина чудово поєднується з маринованими грибочками. продукти:

  • 1,5 кг осетрини;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 10 шт. маринованих грибів;
  • по 2 шт. коріння і цибулі;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 4 маринованих або солоних огірка;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 шт. гвоздики;
  • по 1 ч. ложечці насіння кмину і цукру;
  • по 1 столовій ложці оцту і рослинного масла.

Хороший шматок риби обмити, посолити, покласти в широку каструлю. Влити туди вино, огірковий розсіл. Додати насіння кмину, лист лавра, дрібно порізані коріння селери і петрушки, мариновані грибочки і огірочки, цибулину з уткнутими в неї гвоздиками. Поставити на вогонь, гасити до готовності риби.

Обережно викласти осетрину на тарілку, коріння і грибочки продовжувати гасити, поки вони не уваряться абсолютно. Остигнула осетрину огарніровать тушкованими овочами і грибочками. Натерти хрін, змішати його з сіллю, цукром, столовим оцтом, рослинним маслом. Покласти в соусник і подати до риби.

Осетрина під соусом

Прекрасне блюдо для дієтичного меню. Приготування почати з того, що шматок осетрини відварити у воді з корінням і прянощами, вийняти з бульйону і остудити. Підсмажить в рослинній олії цибулю-шалот і печериці або інші гриби. Додати три ложки рибного бульйону, м'якуш хліба, зелень петрушки, сіль, мускатний горіх, суміш перців.

Розрізати рибу на тонкі скибочки, вмочити кожен в соус і скласти в форму для запікання так, щоб вийшов як би цілий шматок. Полити соусом, посипати товченими сухарями і тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 160 градусів на 15 хвилин.

Коли риба зарум'яниться, викласти на блюдо, подавати з підливою, приготовленою в такий спосіб. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла, обсмажити в ньому ложку борошна, постійно помішуючи. Розвести бульйоном 0,5 склянки, заправити сіллю, мускатним горіхом на кінчику ножа, соком половини лимона.

На 1 кг риби взяти цибулю-шалот 3-4 головки, по 1 кореню петрушки і селери, пучок зелені, 100 г рослинного масла, сир 100 г, сухарі 50 м

Шашлик з осетра

Шашлик з осетра готується швидко, виходить ніжний і неймовірно смачний. Взяти філе риби (1 кг), можна купити готове або зробити самим. Розрізати на шматочки масою 40 г, скласти в ємність і замаринувати. Для маринаду велику головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями і викласти до риби. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік і залити їм рибу. Приправити сухим білим вином (50 г), сіллю, сумішшю перців, зеленню кропу, петрушки. Маринувати 30-40 хвилин.

Нанизати шматки осетрини на шампури, чергую зі свіжими овочами: болгарським перцем, помідорами. Смажити на мангалі, на гарячому вугіллі, повертаючи шампури, щоб присмажився рівномірно. У процесі смаження поливати соком другої половинки лимона.

Кулеб'яка з осетриною

В ідеалі для цього пирога потрібна ще й вязига, але дістати її непросто, тому можна замінити м'ясом лососевих риб. Тісто можна купити або зробити домашнє. Для тесту буде потрібно:

  • 1 кг борошна;
  • 1 ложка сухих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 склянки води;
  • 2 яйця і 2 жовтки для мастила;
  • 1 ложка цукру;
  • пучку солі.

Дріжджі розвести водою, через 15 хвилин покласти туди розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, борошно. Вимісити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

За цей час приготувати начинку. Для неї буде потрібно філе осетра 500 г, філе червоної риби 300 г, варені яйця 3 шт. Червону рибу дрібно порубати і злегка обсмажити, змішати з рубаними яйцями, посолити. Окремо на дрібні шматочки порізати осетрину.

Присипати стіл борошном, викласти на неї тісто і розкачати в тонкий пласт. На тісто рівним шаром розкласти половину фаршу з червоної риби, на неї покласти осетрину, закрити залишилася частиною начинки. Пиріг защипнуть, зробивши один шов посередині. Змастити кулеб'яку жовтками і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Осетрина, запечена в гірчичному соусі

Готується швидко, виходить дуже смачно. Форму для запікання змастити олією, на дно укласти порізані тонкими кружечками моркву і петрушку, нашатковану кільцями цибулю-порей.

Два стейка осетрини укласти на коріння, посолити, приправити білим перцем. Окремо обсмажити дрібно порізану головку ріпчастої цибулі, вбити в лук яйця. Облити цим соусом рибу, посипати панірувальними сухарями, поставити в гарячу духовку.

Коріння змішати зі столовим вином, рибним бульйоном або водою. Додати туди ложку готової гірчиці, 2-3 ложки столового оцту, прокип'ятити, процідити. Коли риба буде майже готова, полити її цим соусом і запекти до кінця.

Осетрина 600 г, морква, петрушка, цибуля-порей по одному кореню, панірувальні сухарі 50 г, 2 яйця, ½ склянки вина, 1,5 склянки бульйону.

Осетрина в цибульному соусі

Нескладне смачна страва. Скибочки риби (400 г) обсмажити в трьох ложках рослинного масла, обсипати сухарями, перекласти на тарілку. Приготувати на сковороді соус таким чином: порубати дві цибулини, обсмажити в рослинному жирі, додати ложку борошна, очищені і дрібно порубані анчоуси (50 г), каперси, сіль. Розвести склянкою рибного бульйону і уварити. Потім приправити трьома ложками лимонного соку, чайною ложечкою гірчиці дижонской, сіллю. Викласти в соус осетрину, томити 10 хвилин.

Осетрина, запечена з сиром

Шматок стейка (800 г) вимити, посолити і залишити на дві години, щоб Просолов. Перекласти на деко. Зварити круто два яйця, жовтки розтерти зі сметаною (150 г), розвести столовим оцтом (50 мл). Додати ложку розтопленого вершкового масла, дрібку мускатного горіха.

Розмішати і залити цим соусом осетрину. Зверху посипати сухарями (50 г) і тертим пармезаном (100 г) або будь-яким твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

осетер фарширований

З невеликого осетра, на 2-2,5 кг, можна приготувати істинно царський блюдо - фаршированого осетра. Рибу почистити, прибрати вязигу і зябра. Від луски очищати не треба, просто при поїданні зняти шкірку. Підготовлену рибу натерти сіллю, скропити соком одного лимона, злегка поперчити і залишити на 10 хвилин, щоб просочилася спеціями.

Приготувати начинку. У вершках або молоці (100 г) замочити м'якуш батона (80 г). Черевця сьомги (350 г) очистити від шкіри і порізати на невеликі шматочки, порубати одну цибулину, 2-3 зубки часнику, зелень кропу. Інгредієнти змішати, додати до них віджатий хлібний м'якуш.

Занурювальним блендером все це збити в однорідну масу. Вбити одне яйце, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом. Наповнити начинкою черевце осетра і зашити розріз. Шкіра у осетра міцна, тому голку взяти велику.

Загорнути рибину в фольгу, укласти на деко. Якщо не входить в довжину, можна згорнути кільцем. Поставити в гарячий духовці, запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Розкрити фольгу, змастити рибу рослинним маслом і запікати ще 20 хвилин.

Готового осетра остудити і обережно, щоб не розвалився, перекласти на плоске блюдо. Видалити нитки, якими зшивали черевце. Прикрасити часточками лимона, оливками, зеленню і подати до столу.

Вечеря за 20 хвилин

Страви з осетра: рецепти з фото

Царські щі з осетриною

Простий рецепт любителі исконно русской кухні оцінять його. Відварити голову і плавники осетра, процідити бульйон та відставити. Невеликий вилок білокачанної капусти нарізати крупно, ошпарити окропом, дати постояти 5-7 хвилин, потім відкинути на сито і віджати воду. Покришити дрібно дві цибулини, покласти капусту і цибулю в каструльку, додати ложку борошна, залити двома ложками оливкової олії, обсмажити.

Налити в каструлю бульйон, варити 30 хвилин. Відправити туди порційні шматки осетрини (400-500 г), додати порізані кружальцями моркву і пастернак. Посолити, приправити білим меленим перцем і варити до готовності риби. При подачі заправити сметаною.

Калья з осетрини

Ще одне блюдо староруської кухні - густий суп з приголомшливим пряним ароматом. Інгредієнти:

  • 1 кг осетра (білуги);
  • 500 г осетрових голів;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 2 літра води;
  • 2 солоні огірки;
  • морква, петрушка, пастернак по одному корінця;
  • 2 кореня цибулі-порею;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • приправи: шафран, естрагон, перець, лист лавра.

З осетрових голів зварити бульйон, процідити. Нашаткувати огірки, скришити коріння і цибулю, додати квашену капусту, підсмажити все це в маслі, додати борошно, розмішати і залити рибним бульйоном.

Опустити у калью осетрину, порізану шматочками, варити, знімаючи піну. Влити туди огірковий розсіл, додати порізану кружальцями лимон, спеції, прокип'ятити. При подачі на стіл посипати зеленню кропу.

осетрина заливна

Цю страву прикрасить будь-яке застілля. Зварити осетрину (1 кг) в двох літрах води, вийняти і відкласти. В цей бульйон покласти щуку, окунів, риб'ячі обрізки (1 кг), цибулю (2 шт.), Морква (1 шт.), Корінь петрушки (1 шт.), Лавровий лист, кілька гвоздичек та горошин перцю, полщепоткі кориці сухе біле вино (0,5 пляшки), столовий оцет (150 мл), лимон, порізаний кружечками (1 шт.), ложку перепаленого цукру, соль. Все цю компанію варити до готовності риби.

Готовий бульйон процідити через серветку, щоб він став світлий. Якщо одного разу недостатньо, значить процідити два-три рази. Влити в нього розведений водою карлук (риб'ячий клей), на два літри рідини досить буде 8 м Карлук можна замінити більш звичним желатином, тільки його треба попередньо замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб набряк. Довести до кипіння, але не кип'ятити, це обов'язкова умова.

Викласти в форму варені і нарізані кружальцями яйця (2 шт.), Варену моркву, вирізану фігурно, каперси, оливки, шматки осетра. Посипати рубаною зеленню петрушки, залити бульйоном і дати застигнути.

Окремо в маленькі формочки покласти по оливки, шматочку яйця, моркви, залити бульйоном і заморозити. Обкласти цим желе блюдо з заливним по периметру. Також можна прикрасити чорною ікрою.

Осетрина по-французьки

Швидко і смачно. Нарізати свіжу осетрину (1 кг) великими скибками, скласти в широку каструлю. Залити трьома склянками натурального молока і півтора склянками білого столового вина. Відправити туди 2-3 горошини перцю, лаврушку, сіль, варити 15-20 хвилин.

Кожен шматочок готової риби обваляти в панірувальних сухарях (100 г), обсмажити в рослинній олії (120 г). Викласти на листя салату, гарнірувати овочами.

Осетрина по-російськи

Осетрина чудово поєднується з маринованими грибочками. продукти:

  • 1,5 кг осетрини;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 10 шт. маринованих грибів;
  • до 2 шт. коріння і цибулі;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 4 маринованих або солоних огірка;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 шт. гвоздики;
  • по 1 ч. ложечці насіння кмину і цукру;
  • по 1 столовій ложці оцту і рослинної олії.

Хороший шматок риби обмити, посолити, покласти в широку каструлю. Влити туди вино, огірковий розсіл. Додати насіння кмину, лист лавра, дрібно порізані коріння селери і петрушки, мариновані грибочки і огірочки, цибулину з уткнутими в неї гвоздиками. Поставити на вогонь, гасити до готовності риби.

Обережно викласти осетрину на тарілку, коріння і грибочки продовжувати гасити, поки вони не уваряться абсолютно. Остигнула осетрину огарніровать тушкованими овочами і грибочками. Натерти хрін, змішати його з сіллю, цукром, столовим оцтом, рослинним маслом. Покласти в соусник і подати до риби.

Осетрина під соусом

Прекрасне страва для дієтичного меню. Приготування почати з того, що шматок осетрини відварити у воді з корінням і прянощами, вийняти з бульйону і остудити. Підсмажить в рослинній олії цибулю-шалот і печериці або інші гриби. Додати три ложки рибного бульйону, м'якуш хліба, зелень петрушки, сіль, мускатний горіх, суміш перців.

Розрізати рибу на тонкі скибочки, вмочити кожен в соус і скласти в форму для запікання так, щоб вийшов як би цілий шматок. Полити соусом, посипати товченими сухарями і тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 160 градусів на 15 хвилин.

Коли риба зарум'яниться, викласти на блюдо, подавати з підливою, приготовленою в такий спосіб. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла, обсмажити в ньому ложку борошна, постійно помішуючи. Розвести бульйоном 0,5 стакана, заправити сіллю, мускатним горіхом на кінчику ножа, соком половини лимона.

На 1 кг риби взяти цибулю-шалот 3-4 головки, по 1 кореню петрушки і селери, пучок зелені, 100 г рослинного масла, сир 100 г, сухарі 50 м

Шашлик з осетра

Шашлик з осетра готується швидко, виходить ніжний і неймовірно смачний. Взяти філе риби (1 кг), можна купити готове або зробити самим. Розрізати на шматочки масою 40 г, скласти в ємність і замаринувати. Для маринаду велику головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями і викласти до риби. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік і залити їм рибу. Приправити сухим білим вином (50 г), сіллю, сумішшю перців, зеленню кропу, петрушки. Маринувати 30-40 хвилин.

Нанизати шматки осетрини на шампури, чергую зі свіжими овочами: болгарським перцем, помідорами. Смажити на мангалі, на гарячому вугіллі, повертаючи шампури, щоб присмажився рівномірно. У процесі смаження поливати соком другої половинки лимона.

Кулеб'яка з осетриною

В ідеалі для цього пирога потрібна ще й вязига, але дістати її непросто, тому можна замінити м'ясом лососевих риб. Тісто можна купити або зробити домашнє. Для тіста потрібно:

  • 1 кг борошна;
  • 1 ложка сухих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 склянки води;
  • 2 яйця і 2 жовтки для мастила;
  • 1 ложка цукру;
  • пучку солі.

Дріжджі розвести водою, через 15 хвилин покласти туди розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, борошно. Вимісити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

За цей час приготувати начинку. Для неї буде потрібно філе осетра 500 г, філе червоної риби 300 г, варені яйця 3 шт. Червону рибу дрібно порубати і злегка обсмажити, змішати з рубаними яйцями, посолити. Окремо на дрібні шматочки порізати осетрину.

Присипати стіл борошном, викласти на неї тісто і розкачати у тонкий пласт. На тісто рівним шаром розкласти половину фаршу з червоної риби, на неї покласти осетрину, закрити залишилася частиною начинки. Пиріг защипнуть, зробивши один шов посередині. Змастити кулеб'яку жовтками і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Осетрина, запечена у гірчичному соусі

Готується швидко, виходить дуже смачно. Форму для запікання змастити олією, на дно укласти порізані тонкими кружечками морква та петрушку, нашатковану кільцями цибулю-порей.

Два стейка осетрини укласти на коріння, посолити, приправити білим перцем. Окремо обсмажити дрібно порізану головку ріпчастої цибулі, вбити в лук яйця. Облити цих соусом рибу, посипати панірувальними сухарями, поставити в гарячу духовку.

Коріння змішати зі столовим вином, рибних бульйоном або водою. Додати туди ложку готової гірчиці, 2-3 ложки столового оцту, прокип'ятити, процідити. Коли риба буде майже готова, полити її цим соусом і запекти до кінця.

Осетрина 600 г, морква, петрушка, цибуля-порей по одному кореню, панірувальні сухарі 50 г, 2 яйця, ½ склянки вина, 1,5 склянки бульйону.

Осетрина в цибульному соусі

Нескладне смачна страва. Скибочки риби (400 г) обсмажити в трьох ложках рослинного масла, обсипати сухарями, перекласти на тарілку. Приготувати на сковороді соус таким чином: порубати дві цибулини, обсмажити в рослинному жирі, додати ложку борошна, очищені і дрібно порубані анчоуси (50 г), каперси, сіль. Розвести склянкою рибного бульйону і уварити. Потім приправити трьома ложками лимонного соку, чайною ложечкою гірчиці дижонской, сіллю. Викласти в соус осетрину, томити 10 хвилин.

Осетрина, запечена з сиром

Шматок стейка (800 г) вимити, посолити і залишити на дві години, щоби Просолов. Перекласти на деко. Зварити круто два яйця, жовтки розтерти зі сметаною (150 г), розвести столовим оцтом (50 мл). Додати ложку розтопленого вершкового масла, дрібку мускатного горіха.

Розмішати і залити цим соусом осетрину. Зверху посипати сухарями (50 г) і тертим пармезаном (100 г) або будь-яким твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 25-30 хв при температурі 180 градусів.

осетер фарширований

З невеликого осетра, на 2-2,5 кг, можна приготувати істинно царський блюдо - фаршированого осетра. Рибу почистити, прибрати вязигу і зябра. Від луски очищати не треба, просто при поїданні зняти шкірку. Підготовлену рибу натерти сіллю, скропити соком одного лимона, злегка поперчити і залишити на 10 хвилин, щоб просочилася спеціями.

Приготувати начинку. У вершках або молоці (100 г) замочити м'якуш батона (80 г). Черевця сьомги (350 г) очистити від шкіри і порізати на невеликі шматочки, порубати одну цибулину, 2-3 зубки часнику, зелень кропу. Інгредієнти змішати, додати до них віджатий хлібний м'якуш.

Занурювальним блендером все це збити в однорідну масу. Вбити одне яйце, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом. Наповнити начинкою черевце осетра і зашити розріз. Шкіра у осетра міцна, тож голку взяти велику.

Загорнути рибину в фольгу, укласти на деко. Якщо не входить в довжину, можна згорнути кільцем. Поставити в гарячий духовці, запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Розкрити фольгу, змастити рибу рослинним маслом і запікати ще 20 хвилин.

Готового осетра остудити і обережно, щоб не розвалився, перекласти на плоске блюдо. Видалити нитки, якими зшивали черевце. Прикрасити часточками лимона, оливками, зеленню і подати до столу.

Вечеря за 20 хвилин

Страви з осетра: рецепти з фото

Царські щі з осетриною

Простий рецепт любителі исконно русской кухні оцінять його. Відварити голову і плавники осетра, процідити бульйон та відставити. Невеликий вилок білокачанної капусти нарізати крупно, ошпарити окропом, дати постояти 5-7 хвилин, потім відкинути на сито і віджати воду. Покришити дрібно дві цибулини, покласти капусту і цибулю в каструльку, додати ложку борошна, залити двома ложками оливкової олії, обсмажити.

Налити в каструлю бульйон, варити 30 хвилин. Відправити туди порційні шматки осетрини (400-500 г), додати порізані кружальцями моркву і пастернак. Посолити, приправити білим меленим перцем і варити до готовності риби. При подачі заправити сметаною.

Калья з осетрини

Ще одне блюдо староруської кухні - густий суп з приголомшливим пряним ароматом. Інгредієнти:

  • 1 кг осетра (білуги);
  • 500 г осетрових голів;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 2 літра води;
  • 2 солоні огірки;
  • морква, петрушка, пастернак по одному корінця;
  • 2 кореня цибулі-порею;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • приправи: шафран, естрагон, перець, лист лавра.

З осетрових голів зварити бульйон, процідити. Нашаткувати огірки, скришити коріння і цибулю, додати квашену капусту, підсмажити все це в маслі, додати борошно, розмішати і залити рибним бульйоном.

Опустити у калью осетрину, порізану шматочками, варити, знімаючи піну. Влити туди огірковий розсіл, додати порізану кружальцями лимон, спеції, прокип'ятити. При подачі на стіл посипати зеленню кропу.

осетрина заливна

Цю страву прикрасить будь-яке застілля. Зварити осетрину (1 кг) в двох літрах води, вийняти і відкласти. В цей бульйон покласти щуку, окунів, риб'ячі обрізки (1 кг), цибулю (2 шт.), Морква (1 шт.), Корінь петрушки (1 шт.), Лавровий лист, кілька гвоздичек та горошин перцю, полщепоткі кориці сухе біле вино (0,5 пляшки), столовий оцет (150 мл), лимон, порізаний кружечками (1 шт.), ложку перепаленого цукру, соль. Все цю компанію варити до готовності риби.

Готовий бульйон процідити через серветку, щоб він став світлий. Якщо одного разу недостатньо, значить процідити два-три рази. Влити в нього розведений водою карлук (риб'ячий клей), на два літри рідини досить буде 8 м Карлук можна замінити більш звичним желатином, тільки його треба попередньо замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб набряк. Довести до кипіння, але не кип'ятити, це обов'язкова умова.

Викласти в форму варені і нарізані кружальцями яйця (2 шт.), Варену моркву, вирізану фігурно, каперси, оливки, шматки осетра. Посипати рубаною зеленню петрушки, залити бульйоном і дати застигнути.

Окремо в маленькі формочки покласти по оливки, шматочку яйця, моркви, залити бульйоном і заморозити. Обкласти цим желе блюдо з заливним по периметру. Також можна прикрасити чорною ікрою.

Осетрина по-французьки

Швидко і смачно. Нарізати свіжу осетрину (1 кг) великими скибками, скласти в широку каструлю. Залити трьома склянками натурального молока і півтора склянками білого столового вина. Відправити туди 2-3 горошини перцю, лаврушку, сіль, варити 15-20 хвилин.

Кожен шматочок готової риби обваляти в панірувальних сухарях (100 г), обсмажити в рослинній олії (120 г). Викласти на листя салату, гарнірувати овочами.

Осетрина по-російськи

Осетрина чудово поєднується з маринованими грибочками. продукти:

  • 1,5 кг осетрини;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 10 шт. маринованих грибів;
  • до 2 шт. коріння і цибулі;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 4 маринованих або солоних огірка;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 шт. гвоздики;
  • по 1 ч. ложечці насіння кмину і цукру;
  • по 1 столовій ложці оцту і рослинної олії.

Хороший шматок риби обмити, посолити, покласти в широку каструлю. Влити туди вино, огірковий розсіл. Додати насіння кмину, лист лавра, дрібно порізані коріння селери і петрушки, мариновані грибочки і огірочки, цибулину з уткнутими в неї гвоздиками. Поставити на вогонь, гасити до готовності риби.

Обережно викласти осетрину на тарілку, коріння і грибочки продовжувати гасити, поки вони не уваряться абсолютно. Остигнула осетрину огарніровать тушкованими овочами і грибочками. Натерти хрін, змішати його з сіллю, цукром, столовим оцтом, рослинним маслом. Покласти в соусник і подати до риби.

Осетрина під соусом

Прекрасне страва для дієтичного меню. Приготування почати з того, що шматок осетрини відварити у воді з корінням і прянощами, вийняти з бульйону і остудити. Підсмажить в рослинній олії цибулю-шалот і печериці або інші гриби. Додати три ложки рибного бульйону, м'якуш хліба, зелень петрушки, сіль, мускатний горіх, суміш перців.

Розрізати рибу на тонкі скибочки, вмочити кожен в соус і скласти в форму для запікання так, щоб вийшов як би цілий шматок. Полити соусом, посипати товченими сухарями і тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 160 градусів на 15 хвилин.

Коли риба зарум'яниться, викласти на блюдо, подавати з підливою, приготовленою в такий спосіб. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла, обсмажити в ньому ложку борошна, постійно помішуючи. Розвести бульйоном 0,5 стакана, заправити сіллю, мускатним горіхом на кінчику ножа, соком половини лимона.

На 1 кг риби взяти цибулю-шалот 3-4 головки, по 1 кореню петрушки і селери, пучок зелені, 100 г рослинного масла, сир 100 г, сухарі 50 м

Шашлик з осетра

Шашлик з осетра готується швидко, виходить ніжний і неймовірно смачний. Взяти філе риби (1 кг), можна купити готове або зробити самим. Розрізати на шматочки масою 40 г, скласти в ємність і замаринувати. Для маринаду велику головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями і викласти до риби. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік і залити їм рибу. Приправити сухим білим вином (50 г), сіллю, сумішшю перців, зеленню кропу, петрушки. Маринувати 30-40 хвилин.

Нанизати шматки осетрини на шампури, чергую зі свіжими овочами: болгарським перцем, помідорами. Смажити на мангалі, на гарячому вугіллі, повертаючи шампури, щоб присмажився рівномірно. У процесі смаження поливати соком другої половинки лимона.

Кулеб'яка з осетриною

В ідеалі для цього пирога потрібна ще й вязига, але дістати її непросто, тому можна замінити м'ясом лососевих риб. Тісто можна купити або зробити домашнє. Для тіста потрібно:

  • 1 кг борошна;
  • 1 ложка сухих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 склянки води;
  • 2 яйця і 2 жовтки для мастила;
  • 1 ложка цукру;
  • пучку солі.

Дріжджі розвести водою, через 15 хвилин покласти туди розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, борошно. Вимісити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

За цей час приготувати начинку. Для неї буде потрібно філе осетра 500 г, філе червоної риби 300 г, варені яйця 3 шт. Червону рибу дрібно порубати і злегка обсмажити, змішати з рубаними яйцями, посолити. Окремо на дрібні шматочки порізати осетрину.

Присипати стіл борошном, викласти на неї тісто і розкачати у тонкий пласт. На тісто рівним шаром розкласти половину фаршу з червоної риби, на неї покласти осетрину, закрити залишилася частиною начинки. Пиріг защипнуть, зробивши один шов посередині. Змастити кулеб'яку жовтками і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Осетрина, запечена у гірчичному соусі

Готується швидко, виходить дуже смачно. Форму для запікання змастити олією, на дно укласти порізані тонкими кружечками морква та петрушку, нашатковану кільцями цибулю-порей.

Два стейка осетрини укласти на коріння, посолити, приправити білим перцем. Окремо обсмажити дрібно порізану головку ріпчастої цибулі, вбити в лук яйця. Облити цих соусом рибу, посипати панірувальними сухарями, поставити в гарячу духовку.

Коріння змішати зі столовим вином, рибних бульйоном або водою. Додати туди ложку готової гірчиці, 2-3 ложки столового оцту, прокип'ятити, процідити. Коли риба буде майже готова, полити її цим соусом і запекти до кінця.

Осетрина 600 г, морква, петрушка, цибуля-порей по одному кореню, панірувальні сухарі 50 г, 2 яйця, ½ склянки вина, 1,5 склянки бульйону.

Осетрина в цибульному соусі

Нескладне смачна страва. Скибочки риби (400 г) обсмажити в трьох ложках рослинного масла, обсипати сухарями, перекласти на тарілку. Приготувати на сковороді соус таким чином: порубати дві цибулини, обсмажити в рослинному жирі, додати ложку борошна, очищені і дрібно порубані анчоуси (50 г), каперси, сіль. Розвести склянкою рибного бульйону і уварити. Потім приправити трьома ложками лимонного соку, чайною ложечкою гірчиці дижонской, сіллю. Викласти в соус осетрину, томити 10 хвилин.

Осетрина, запечена з сиром

Шматок стейка (800 г) вимити, посолити і залишити на дві години, щоби Просолов. Перекласти на деко. Зварити круто два яйця, жовтки розтерти зі сметаною (150 г), розвести столовим оцтом (50 мл). Додати ложку розтопленого вершкового масла, дрібку мускатного горіха.

Розмішати і залити цим соусом осетрину. Зверху посипати сухарями (50 г) і тертим пармезаном (100 г) або будь-яким твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 25-30 хв при температурі 180 градусів.

осетер фарширований

З невеликого осетра, на 2-2,5 кг, можна приготувати істинно царський блюдо - фаршированого осетра. Рибу почистити, прибрати вязигу і зябра. Від луски очищати не треба, просто при поїданні зняти шкірку. Підготовлену рибу натерти сіллю, скропити соком одного лимона, злегка поперчити і залишити на 10 хвилин, щоб просочилася спеціями.

Приготувати начинку. У вершках або молоці (100 г) замочити м'якуш батона (80 г). Черевця сьомги (350 г) очистити від шкіри і порізати на невеликі шматочки, порубати одну цибулину, 2-3 зубки часнику, зелень кропу. Інгредієнти змішати, додати до них віджатий хлібний м'якуш.

Занурювальним блендером все це збити в однорідну масу. Вбити одне яйце, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом. Наповнити начинкою черевце осетра і зашити розріз. Шкіра у осетра міцна, тож голку взяти велику.

Загорнути рибину в фольгу, укласти на деко. Якщо не входить в довжину, можна згорнути кільцем. Поставити в гарячий духовці, запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Розкрити фольгу, змастити рибу рослинним маслом і запікати ще 20 хвилин.

Готового осетра остудити і обережно, щоб не розвалився, перекласти на плоске блюдо. Видалити нитки, якими зшивали черевце. Прикрасити часточками лимона, оливками, зеленню і подати до столу.

Вечеря за 20 хвилин

Страви з осетра: рецепти з фото

Царські щі з осетриною

Простий рецепт любителі исконно русской кухні оцінять його. Відварити голову і плавники осетра, процідити бульйон та відставити. Невеликий вилок білокачанної капусти нарізати крупно, ошпарити окропом, дати постояти 5-7 хвилин, потім відкинути на сито і віджати воду. Покришити дрібно дві цибулини, покласти капусту і цибулю в каструльку, додати ложку борошна, залити двома ложками оливкової олії, обсмажити.

Налити в каструлю бульйон, варити 30 хвилин. Відправити туди порційні шматки осетрини (400-500 г), додати порізані кружальцями моркву і пастернак. Посолити, приправити білим меленим перцем і варити до готовності риби. При подачі заправити сметаною.

Калья з осетрини

Ще одне блюдо староруської кухні - густий суп з приголомшливим пряним ароматом. Інгредієнти:

  • 1 кг осетра (білуги);
  • 500 г осетрових голів;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 2 літра води;
  • 2 солоні огірки;
  • морква, петрушка, пастернак по одному корінця;
  • 2 кореня цибулі-порею;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • приправи: шафран, естрагон, перець, лист лавра.

З осетрових голів зварити бульйон, процідити. Нашаткувати огірки, скришити коріння і цибулю, додати квашену капусту, підсмажити все це в маслі, додати борошно, розмішати і залити рибним бульйоном.

Опустити у калью осетрину, порізану шматочками, варити, знімаючи піну. Влити туди огірковий розсіл, додати порізану кружальцями лимон, спеції, прокип'ятити. При подачі на стіл посипати зеленню кропу.

осетрина заливна

Цю страву прикрасить будь-яке застілля. Зварити осетрину (1 кг) в двох літрах води, вийняти і відкласти. В цей бульйон покласти щуку, окунів, риб'ячі обрізки (1 кг), цибулю (2 шт.), Морква (1 шт.), Корінь петрушки (1 шт.), Лавровий лист, кілька гвоздичек та горошин перцю, полщепоткі кориці сухе біле вино (0,5 пляшки), столовий оцет (150 мл), лимон, порізаний кружечками (1 шт.), ложку перепаленого цукру, соль. Все цю компанію варити до готовності риби.

Готовий бульйон процідити через серветку, щоб він став світлий. Якщо одного разу недостатньо, значить процідити два-три рази. Влити в нього розведений водою карлук (риб'ячий клей), на два літри рідини досить буде 8 м Карлук можна замінити більш звичним желатином, тільки його треба попередньо замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб набряк. Довести до кипіння, але не кип'ятити, це обов'язкова умова.

Викласти в форму варені і нарізані кружальцями яйця (2 шт.), Варену моркву, вирізану фігурно, каперси, оливки, шматки осетра. Посипати рубаною зеленню петрушки, залити бульйоном і дати застигнути.

Окремо в маленькі формочки покласти по оливки, шматочку яйця, моркви, залити бульйоном і заморозити. Обкласти цим желе блюдо з заливним по периметру. Також можна прикрасити чорною ікрою.

Осетрина по-французьки

Швидко і смачно. Нарізати свіжу осетрину (1 кг) великими скибками, скласти в широку каструлю. Залити трьома склянками натурального молока і півтора склянками білого столового вина. Відправити туди 2-3 горошини перцю, лаврушку, сіль, варити 15-20 хвилин.

Кожен шматочок готової риби обваляти в панірувальних сухарях (100 г), обсмажити в рослинній олії (120 г). Викласти на листя салату, гарнірувати овочами.

Осетрина по-російськи

Осетрина чудово поєднується з маринованими грибочками. продукти:

  • 1,5 кг осетрини;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 10 шт. маринованих грибів;
  • до 2 шт. коріння і цибулі;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 4 маринованих або солоних огірка;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 шт. гвоздики;
  • по 1 ч. ложечці насіння кмину і цукру;
  • по 1 столовій ложці оцту і рослинної олії.

Хороший шматок риби обмити, посолити, покласти в широку каструлю. Влити туди вино, огірковий розсіл. Додати насіння кмину, лист лавра, дрібно порізані коріння селери і петрушки, мариновані грибочки і огірочки, цибулину з уткнутими в неї гвоздиками. Поставити на вогонь, гасити до готовності риби.

Обережно викласти осетрину на тарілку, коріння і грибочки продовжувати гасити, поки вони не уваряться абсолютно. Остигнула осетрину огарніровать тушкованими овочами і грибочками. Натерти хрін, змішати його з сіллю, цукром, столовим оцтом, рослинним маслом. Покласти в соусник і подати до риби.

Осетрина під соусом

Прекрасне страва для дієтичного меню. Приготування почати з того, що шматок осетрини відварити у воді з корінням і прянощами, вийняти з бульйону і остудити. Підсмажить в рослинній олії цибулю-шалот і печериці або інші гриби. Додати три ложки рибного бульйону, м'якуш хліба, зелень петрушки, сіль, мускатний горіх, суміш перців.

Розрізати рибу на тонкі скибочки, вмочити кожен в соус і скласти в форму для запікання так, щоб вийшов як би цілий шматок. Полити соусом, посипати товченими сухарями і тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 160 градусів на 15 хвилин.

Коли риба зарум'яниться, викласти на блюдо, подавати з підливою, приготовленою в такий спосіб. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла, обсмажити в ньому ложку борошна, постійно помішуючи. Розвести бульйоном 0,5 стакана, заправити сіллю, мускатним горіхом на кінчику ножа, соком половини лимона.

На 1 кг риби взяти цибулю-шалот 3-4 головки, по 1 кореню петрушки і селери, пучок зелені, 100 г рослинного масла, сир 100 г, сухарі 50 м

Шашлик з осетра

Шашлик з осетра готується швидко, виходить ніжний і неймовірно смачний. Взяти філе риби (1 кг), можна купити готове або зробити самим. Розрізати на шматочки масою 40 г, скласти в ємність і замаринувати. Для маринаду велику головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями і викласти до риби. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік і залити їм рибу. Приправити сухим білим вином (50 г), сіллю, сумішшю перців, зеленню кропу, петрушки. Маринувати 30-40 хвилин.

Нанизати шматки осетрини на шампури, чергую зі свіжими овочами: болгарським перцем, помідорами. Смажити на мангалі, на гарячому вугіллі, повертаючи шампури, щоб присмажився рівномірно. У процесі смаження поливати соком другої половинки лимона.

Кулеб'яка з осетриною

В ідеалі для цього пирога потрібна ще й вязига, але дістати її непросто, тому можна замінити м'ясом лососевих риб. Тісто можна купити або зробити домашнє. Для тіста потрібно:

  • 1 кг борошна;
  • 1 ложка сухих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 склянки води;
  • 2 яйця і 2 жовтки для мастила;
  • 1 ложка цукру;
  • пучку солі.

Дріжджі розвести водою, через 15 хвилин покласти туди розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, борошно. Вимісити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

За цей час приготувати начинку. Для неї буде потрібно філе осетра 500 г, філе червоної риби 300 г, варені яйця 3 шт. Червону рибу дрібно порубати і злегка обсмажити, змішати з рубаними яйцями, посолити. Окремо на дрібні шматочки порізати осетрину.

Присипати стіл борошном, викласти на неї тісто і розкачати у тонкий пласт. На тісто рівним шаром розкласти половину фаршу з червоної риби, на неї покласти осетрину, закрити залишилася частиною начинки. Пиріг защипнуть, зробивши один шов посередині. Змастити кулеб'яку жовтками і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Осетрина, запечена у гірчичному соусі

Готується швидко, виходить дуже смачно. Форму для запікання змастити олією, на дно укласти порізані тонкими кружечками морква та петрушку, нашатковану кільцями цибулю-порей.

Два стейка осетрини укласти на коріння, посолити, приправити білим перцем. Окремо обсмажити дрібно порізану головку ріпчастої цибулі, вбити в лук яйця. Облити цих соусом рибу, посипати панірувальними сухарями, поставити в гарячу духовку.

Коріння змішати зі столовим вином, рибних бульйоном або водою. Додати туди ложку готової гірчиці, 2-3 ложки столового оцту, прокип'ятити, процідити. Коли риба буде майже готова, полити її цим соусом і запекти до кінця.

Осетрина 600 г, морква, петрушка, цибуля-порей по одному кореню, панірувальні сухарі 50 г, 2 яйця, ½ склянки вина, 1,5 склянки бульйону.

Осетрина в цибульному соусі

Нескладне смачна страва. Скибочки риби (400 г) обсмажити в трьох ложках рослинного масла, обсипати сухарями, перекласти на тарілку. Приготувати на сковороді соус таким чином: порубати дві цибулини, обсмажити в рослинному жирі, додати ложку борошна, очищені і дрібно порубані анчоуси (50 г), каперси, сіль. Розвести склянкою рибного бульйону і уварити. Потім приправити трьома ложками лимонного соку, чайною ложечкою гірчиці дижонской, сіллю. Викласти в соус осетрину, томити 10 хвилин.

Осетрина, запечена з сиром

Шматок стейка (800 г) вимити, посолити і залишити на дві години, щоби Просолов. Перекласти на деко. Зварити круто два яйця, жовтки розтерти зі сметаною (150 г), розвести столовим оцтом (50 мл). Додати ложку розтопленого вершкового масла, дрібку мускатного горіха.

Розмішати і залити цим соусом осетрину. Зверху посипати сухарями (50 г) і тертим пармезаном (100 г) або будь-яким твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 25-30 хв при температурі 180 градусів.

осетер фарширований

З невеликого осетра, на 2-2,5 кг, можна приготувати істинно царський блюдо - фаршированого осетра. Рибу почистити, прибрати вязигу і зябра. Від луски очищати не треба, просто при поїданні зняти шкірку. Підготовлену рибу натерти сіллю, скропити соком одного лимона, злегка поперчити і залишити на 10 хвилин, щоб просочилася спеціями.

Приготувати начинку. У вершках або молоці (100 г) замочити м'якуш батона (80 г). Черевця сьомги (350 г) очистити від шкіри і порізати на невеликі шматочки, порубати одну цибулину, 2-3 зубки часнику, зелень кропу. Інгредієнти змішати, додати до них віджатий хлібний м'якуш.

Занурювальним блендером все це збити в однорідну масу. Вбити одне яйце, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом. Наповнити начинкою черевце осетра і зашити розріз. Шкіра у осетра міцна, тож голку взяти велику.

Загорнути рибину в фольгу, укласти на деко. Якщо не входить в довжину, можна згорнути кільцем. Поставити в гарячий духовці, запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Розкрити фольгу, змастити рибу рослинним маслом і запікати ще 20 хвилин.

Готового осетра остудити і обережно, щоб не розвалився, перекласти на плоске блюдо. Видалити нитки, якими зшивали черевце. Прикрасити часточками лимона, оливками, зеленню і подати до столу.

Вечеря за 20 хвилин

Страви з осетра: рецепти з фото

Царські щі з осетриною

Простий рецепт любителі исконно русской кухні оцінять його. Відварити голову і плавники осетра, процідити бульйон та відставити. Невеликий вилок білокачанної капусти нарізати крупно, ошпарити окропом, дати постояти 5-7 хвилин, потім відкинути на сито і віджати воду. Покришити дрібно дві цибулини, покласти капусту і цибулю в каструльку, додати ложку борошна, залити двома ложками оливкової олії, обсмажити.

Налити в каструлю бульйон, варити 30 хвилин. Відправити туди порційні шматки осетрини (400-500 г), додати порізані кружальцями моркву і пастернак. Посолити, приправити білим меленим перцем і варити до готовності риби. При подачі заправити сметаною.

Калья з осетрини

Ще одне блюдо староруської кухні - густий суп з приголомшливим пряним ароматом. Інгредієнти:

  • 1 кг осетра (білуги);
  • 500 г осетрових голів;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 2 літра води;
  • 2 солоні огірки;
  • морква, петрушка, пастернак по одному корінця;
  • 2 кореня цибулі-порею;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • приправи: шафран, естрагон, перець, лист лавра.

З осетрових голів зварити бульйон, процідити. Нашаткувати огірки, скришити коріння і цибулю, додати квашену капусту, підсмажити все це в маслі, додати борошно, розмішати і залити рибним бульйоном.

Опустити у калью осетрину, порізану шматочками, варити, знімаючи піну. Влити туди огірковий розсіл, додати порізану кружальцями лимон, спеції, прокип'ятити. При подачі на стіл посипати зеленню кропу.

осетрина заливна

Цю страву прикрасить будь-яке застілля. Зварити осетрину (1 кг) в двох літрах води, вийняти і відкласти. В цей бульйон покласти щуку, окунів, риб'ячі обрізки (1 кг), цибулю (2 шт.), Морква (1 шт.), Корінь петрушки (1 шт.), Лавровий лист, кілька гвоздичек та горошин перцю, полщепоткі кориці сухе біле вино (0,5 пляшки), столовий оцет (150 мл), лимон, порізаний кружечками (1 шт.), ложку перепаленого цукру, соль. Все цю компанію варити до готовності риби.

Готовий бульйон процідити через серветку, щоб він став світлий. Якщо одного разу недостатньо, значить процідити два-три рази. Влити в нього розведений водою карлук (риб'ячий клей), на два літри рідини досить буде 8 м Карлук можна замінити більш звичним желатином, тільки його треба попередньо замочити у воді на 15-20 хвилин, щоб набряк. Довести до кипіння, але не кип'ятити, це обов'язкова умова.

Викласти в форму варені і нарізані кружальцями яйця (2 шт.), Варену моркву, вирізану фігурно, каперси, оливки, шматки осетра. Посипати рубаною зеленню петрушки, залити бульйоном і дати застигнути.

Окремо в маленькі формочки покласти по оливки, шматочку яйця, моркви, залити бульйоном і заморозити. Обкласти цим желе блюдо з заливним по периметру. Також можна прикрасити чорною ікрою.

Осетрина по-французьки

Швидко і смачно. Нарізати свіжу осетрину (1 кг) великими скибками, скласти в широку каструлю. Залити трьома склянками натурального молока і півтора склянками білого столового вина. Відправити туди 2-3 горошини перцю, лаврушку, сіль, варити 15-20 хвилин.

Кожен шматочок готової риби обваляти в панірувальних сухарях (100 г), обсмажити в рослинній олії (120 г). Викласти на листя салату, гарнірувати овочами.

Осетрина по-російськи

Осетрина чудово поєднується з маринованими грибочками. продукти:

  • 1,5 кг осетрини;
  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 10 шт. маринованих грибів;
  • до 2 шт. коріння і цибулі;
  • 1 стакан огіркового розсолу;
  • 4 маринованих або солоних огірка;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 шт. гвоздики;
  • по 1 ч. ложечці насіння кмину і цукру;
  • по 1 столовій ложці оцту і рослинної олії.

Хороший шматок риби обмити, посолити, покласти в широку каструлю. Влити туди вино, огірковий розсіл. Додати насіння кмину, лист лавра, дрібно порізані коріння селери і петрушки, мариновані грибочки і огірочки, цибулину з уткнутими в неї гвоздиками. Поставити на вогонь, гасити до готовності риби.

Обережно викласти осетрину на тарілку, коріння і грибочки продовжувати гасити, поки вони не уваряться абсолютно. Остигнула осетрину огарніровать тушкованими овочами і грибочками. Натерти хрін, змішати його з сіллю, цукром, столовим оцтом, рослинним маслом. Покласти в соусник і подати до риби.

Осетрина під соусом

Прекрасне страва для дієтичного меню. Приготування почати з того, що шматок осетрини відварити у воді з корінням і прянощами, вийняти з бульйону і остудити. Підсмажить в рослинній олії цибулю-шалот і печериці або інші гриби. Додати три ложки рибного бульйону, м'якуш хліба, зелень петрушки, сіль, мускатний горіх, суміш перців.

Розрізати рибу на тонкі скибочки, вмочити кожен в соус і скласти в форму для запікання так, щоб вийшов як би цілий шматок. Полити соусом, посипати товченими сухарями і тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 160 градусів на 15 хвилин.

Коли риба зарум'яниться, викласти на блюдо, подавати з підливою, приготовленою в такий спосіб. Розтопити на сковороді 50 г вершкового масла, обсмажити в ньому ложку борошна, постійно помішуючи. Розвести бульйоном 0,5 стакана, заправити сіллю, мускатним горіхом на кінчику ножа, соком половини лимона.

На 1 кг риби взяти цибулю-шалот 3-4 головки, по 1 кореню петрушки і селери, пучок зелені, 100 г рослинного масла, сир 100 г, сухарі 50 м

Шашлик з осетра

Шашлик з осетра готується швидко, виходить ніжний і неймовірно смачний. Взяти філе риби (1 кг), можна купити готове або зробити самим. Розрізати на шматочки масою 40 г, скласти в ємність і замаринувати. Для маринаду велику головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями і викласти до риби. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сік і залити їм рибу. Приправити сухим білим вином (50 г), сіллю, сумішшю перців, зеленню кропу, петрушки. Маринувати 30-40 хвилин.

Нанизати шматки осетрини на шампури, чергую зі свіжими овочами: болгарським перцем, помідорами. Смажити на мангалі, на гарячому вугіллі, повертаючи шампури, щоб присмажився рівномірно. У процесі смаження поливати соком другої половинки лимона.

Кулеб'яка з осетриною

В ідеалі для цього пирога потрібна ще й вязига, але дістати її непросто, тому можна замінити м'ясом лососевих риб. Тісто можна купити або зробити домашнє. Для тіста потрібно:

  • 1 кг борошна;
  • 1 ложка сухих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 склянки води;
  • 2 яйця і 2 жовтки для мастила;
  • 1 ложка цукру;
  • пучку солі.

Дріжджі розвести водою, через 15 хвилин покласти туди розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, борошно. Вимісити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.

За цей час приготувати начинку. Для неї буде потрібно філе осетра 500 г, філе червоної риби 300 г, варені яйця 3 шт. Червону рибу дрібно порубати і злегка обсмажити, змішати з рубаними яйцями, посолити. Окремо на дрібні шматочки порізати осетрину.

Присипати стіл борошном, викласти на неї тісто і розкачати у тонкий пласт. На тісто рівним шаром розкласти половину фаршу з червоної риби, на неї покласти осетрину, закрити залишилася частиною начинки. Пиріг защипнуть, зробивши один шов посередині. Змастити кулеб'яку жовтками і відправити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Осетрина, запечена у гірчичному соусі

Готується швидко, виходить дуже смачно. Форму для запікання змастити олією, на дно укласти порізані тонкими кружечками морква та петрушку, нашатковану кільцями цибулю-порей.

Два стейка осетрини укласти на коріння, посолити, приправити білим перцем. Окремо обсмажити дрібно порізану головку ріпчастої цибулі, вбити в лук яйця. Облити цих соусом рибу, посипати панірувальними сухарями, поставити в гарячу духовку.

Коріння змішати зі столовим вином, рибних бульйоном або водою. Додати туди ложку готової гірчиці, 2-3 ложки столового оцту, прокип'ятити, процідити. Коли риба буде майже готова, полити її цим соусом і запекти до кінця.

Осетрина 600 г, морква, петрушка, цибуля-порей по одному кореню, панірувальні сухарі 50 г, 2 яйця, ½ склянки вина, 1,5 склянки бульйону.

Осетрина в цибульному соусі

Нескладне смачна страва. Скибочки риби (400 г) обсмажити в трьох ложках рослинного масла, обсипати сухарями, перекласти на тарілку. Приготувати на сковороді соус таким чином: порубати дві цибулини, обсмажити в рослинному жирі, додати ложку борошна, очищені і дрібно порубані анчоуси (50 г), каперси, сіль. Розвести склянкою рибного бульйону і уварити. Потім приправити трьома ложками лимонного соку, чайною ложечкою гірчиці дижонской, сіллю. Викласти в соус осетрину, томити 10 хвилин.

Осетрина, запечена з сиром

Шматок стейка (800 г) вимити, посолити і залишити на дві години, щоби Просолов. Перекласти на деко. Зварити круто два яйця, жовтки розтерти зі сметаною (150 г), розвести столовим оцтом (50 мл). Додати ложку розтопленого вершкового масла, дрібку мускатного горіха.

Розмішати і залити цим соусом осетрину. Зверху посипати сухарями (50 г) і тертим пармезаном (100 г) або будь-яким твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 25-30 хв при температурі 180 градусів.

осетер фарширований

З невеликого осетра, на 2-2,5 кг, можна приготувати істинно царський блюдо - фаршированого осетра. Рибу почистити, прибрати вязигу і зябра. Від луски очищати не треба, просто при поїданні зняти шкірку. Підготовлену рибу натерти сіллю, скропити соком одного лимона, злегка поперчити і залишити на 10 хвилин, щоб просочилася спеціями.

Приготувати начинку. У вершках або молоці (100 г) замочити м'якуш батона (80 г). Черевця сьомги (350 г) очистити від шкіри і порізати на невеликі шматочки, порубати одну цибулину, 2-3 зубки часнику, зелень кропу. Інгредієнти змішати, додати до них віджатий хлібний м'якуш.

Занурювальним блендером все це збити в однорідну масу. Вбити одне яйце, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом. Наповнити начинкою черевце осетра і зашити розріз. Шкіра у осетра міцна, тож голку взяти велику.

Загорнути рибину в фольгу, укласти на деко. Якщо не входить в довжину, можна згорнути кільцем. Поставити в гарячий духовці, запікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Розкрити фольгу, змастити рибу рослинним маслом і запікати ще 20 хвилин.

Готового осетра остудити і обережно, щоб не розвалився, перекласти на плоске блюдо. Видалити нитки, якими зшивали черевце. Прикрасити часточками лимона, оливками, зеленню і подати до столу.

Вечеря за 20 хвилин

Новости