Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Китайська кухня

Китай - це країна, де все вражає уяву: історія, культура, мистецтво, природа і навіть кухня Китай - це країна, де все вражає уяву: історія, культура, мистецтво, природа і навіть кухня. Китайська кухня - одна з найбільш незвичайних у світі. Китайці традиційно їдять за допомогою дерев'яних паличок, що вимагає від непосвячених великої майстерності. Крім того, інгредієнти для приготування багатьох китайських страв досить специфічні: м'ясо змії, плавники акули, різні дрібні тварини і комахи.

Китайська кухня відрізняється використанням великої кількості морепродуктів, овочів і фруктів. Китайці не люблять смажені страви, тому при підсмаженні вони використовують невелику кількість масла. Китайські страви містять велику кількість корисних речовин. Серед традиційних страв переважають солоні, гострі страви, страви з пікантними приправами, а так само величезний вибір різноманітних соусів. Однак незмінним складовим всіх китайських страв є рис. З нього готують величезну кількість гарнірів для різних страв, також він замінює китайцям хліб. Улюблене китайське блюдо з рису суха каша - фань або дуже рідка - фамічжоу, які китайці їдять на сніданок.

Взагалі, китайська кухня вражає своєю різноманітністю. Китайці можуть приготувати будь-яку їжу з будь-яких інгредієнтів. Величезним попитом як в Китаї, так і за його межами користується знаменита локшина і, звичайно ж, жоден китаєць не обходиться без чашки чаю.

У Китаї величезне значення надають культурі приготування їжі. Є певні вимоги, яким повинні відповідати китайські страви: презентабельний вигляд - се, приємний аромат - сян і неповторний смак - вей. Крім того, для страв китайської кухні характерне поєднання м'яса або риби з овочами, причому всі інгредієнти повинні бути дрібно нарізані для швидкості приготування.

Не можна сказати, що в Китаї є однакові для всіх традиційні страви. Для кожного регіону країни характерні свої особливості приготування їжі. Тут слід зазначити, що в Китаї існує кілька кулінарних шкіл - шаньдунськая, сичуанська і кантональна.

Для кожного з цих регіонів характерні свої особливі страви і способи їх приготування: шаньдунськая кухня славиться своїми солоними стравами, сичуанська - достатком приправ в їжі, а так само своїми соусами, а кантональна кухня - новаторськими ідеями в способах приготування їжі.

Любителям гострих відчуттів в їжі - Ласкаво просимо в Піднебесну!

Новости