Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зимівля в Таїланді - мрія стає ближче

  1. Як саме ми прийшли до ідеї перезимувати в Таїланді
  2. Чому ми вирішили їхати саме в Таїланд?
  3. кліматичний аспект
  4. візове питання
  5. Ризики для здоров'я в Таїланді
  6. Мовний бар'єр
  7. культурний аспект
  8. Безпека
  9. Фінансове питання
  10. Що ще слід врахувати перед поїздкою в Тайланд
  11. Що маємо в результаті

У попередній статті я вже обмовився, що у нас великі плани помандрувати в найближчому майбутньому. Я навіть згадав про поїздку до Таїланду, але без конкретики. Втім, я пообіцяв, що незабаром розкрию карти, і прийшов час зробити це. Отже, буквально через якийсь місяць ми збираємося на зимівлю в Таїланд. 🙂

Днями я спілкувався з одним неординарною людиною за допомогою коментарів в його блозі. Наша дискусія була дуже цікавою, принаймні для мене. Я обмовився, що в цьому році ми плануємо провести зиму в Таїланді, на що я негайно отримав напів-жартівливий відповідь, що, мовляв, це вже попса. Можливо, в якихось колах це так і є, але яке це може мати значення для нас - людей, які просто хочуть здійснити свою мрію! Ми віримо, що ця подорож стане самим яскравим і незабутнім дійством нашому дорослому житті, а також стане першим кроком на шляху до нових великих звершень, в тому числі і подорожам! 🙂

Отже, наша мрія близька до реальності.

Як саме ми прийшли до ідеї перезимувати в Таїланді

По-перше, моя дружина Олена жодного разу не була за кордоном, хоча завжди дуже мріяла, але весь час щось не зростається. Я за свої 25 років крім України бував лише в Росії та США, хоча мені хотілося б побувати ще в багатьох місцях, але знову ж таки було не до цього - то грошей не було, то навчання, то робота, то підготовка до весілля. Ми весь час відкладали подорожі «на потім», відпочиваючи за великим рахунком тільки на Азовському морі і в Криму, але настав час змін!

По-друге, екзотика мене завжди приваблювала. Одного разу я вже провів 10 місяців, в тому числі і зиму, на тропічному острові Оаху, але тоді мені було всього 16 років. Мені дуже сподобався мій пляжний відпочинок взимку, хоча не можна сказати, що на Гаваях я весь час відпочивав. Я вчився в школі, займався футболом, підробляв у офісі та робив багато всього нового і цікавого. З тих пір я тільки виношував свої мрії, але нікуди особливо не їздив. Мені хотілося полетіти кудись далеко, в теплі і ласкаві тропіки, але зручних випадків не було.

По-третє, останні три роки я працюю віддалено і зовсім не хочу нічого міняти в цьому плані. Тому ми стали цікавитися варіантами з довгостроковою поїздкою, в якій можна було б поєднати відпочинок з віддаленої роботою. Виявилося, що подібних мандрівників немало, а Інтернет дозволяє людям жити на повну котушку і одночасно працювати навіть в найвіддаленіших куточках Землі! Були б гроші ...

«Але якщо спланувати все заздалегідь, правильно розрахувати всі майбутні витрати,» - думали ми ... І тоді ми твердо вирішили, що пора робити перші кроки до втілення нашої мрії. Звичайно ж все розрахувати заздалегідь неможливо, але літаків боятися - на тропічні острови не літати. 🙂

Протягом останнього року ми заробляли гроші на поїздку і активно збирали інформацію: читали різні форуми, блоги, спілкувалися з вже відбулися мандрівниками. У підсумку, ми прийшли до висновку, що найвдаліший варіант для нашої першої зимівлі - це однозначно Таїланд.

У підсумку, ми прийшли до висновку, що найвдаліший варіант для нашої першої зимівлі - це однозначно Таїланд

Таїланд - наша мрія!

Чому ми вирішили їхати саме в Таїланд?

Якби ми вибирали країну для тижневої відпустки, то, можливо, наш вибір був би і іншим. Коли роздумуєш про те, щоб поїхати в абсолютно незнайому країну на довгий термін, де ти збираєшся не просто відпочивати, але ще і жити, і працювати, то ти починаєш усвідомлювати, як багато всього потрібно врахувати. Пляжний відпочинок взимку пропонують багато країн. Емірати, Єгипет, Мальдіви - з різних причин абсолютно не підходять для тривалого життя і роботи. В'єтнам, Камбоджа, Індія - здалися нам занадто екстремальними. Не буду приховувати, про Таїланді ми вже були трохи чули, але, коли ми заглибилися у вивчення цього напрямку, такі фактори переконали нас остаточно.

кліматичний аспект

Зима в Таїланді по суті мало чим відрізняється від літа, що нас більш ніж влаштовує! У Таїланді є чисте море, велика кількість курортів на будь-який смак, відмінні пляжі, мій улюблений тропічний клімат - ми шукали саме таке місце.

візове питання

Громадяни України можуть жити в Таїланді протягом багатьох місяців і навіть років, періодично виїжджаючи з країни. По суті, якщо їхати на три місяці і менше, то виїжджати взагалі нікуди не потрібно, якщо ви заздалегідь отримаєте візу в посольстві Таїланду. Ми хочемо отримати дворазову візу в Таїланд. Якщо одноразова віза дозволяє громадянину України перебувати на тайській території протягом 60 днів, а потім цю візу можна продовжити ще на 30 днів, то дворазова віза - в два рази краще. Ми плануємо провести 60 + 30 днів в Таїланді по першій візі, а потім ще 60 + 30 днів по другій. Для цього нам необхідно буде залишити Тай хоча б на кілька хвилин по завершенню перших 60 + 30 днів. Загалом, з тайської візою все досить нескладно, зрозуміло і доступно.

Ризики для здоров'я в Таїланді

На відміну від деяких інших азіатських держав, Таїланд відрізняється високим рівнем медицини. У нас прийнято вважати, що Південний Схід Азії - це розсадник усіляких невідомих хвороб, але досвід безлічі інших людей - незаперечний факт, а забобони і упередження - це щось, від чого складно, але бажано позбутися. Коли іноземець чує слово «Україна», він уявляє собі в кращому разі футболістів, боксерів, сало і горілку, в гіршому - Чорнобиль або з подивом знизує плечима. Коли він чує «Росія», то він відразу ж уявляє собі ведмедя, який танцює під гармошку, з пляшкою горілки в руках. Поруч ще обов'язково повинен витанцьовувати п'яний мужик в шапці-вушанці. Коли ми чуємо «Шотландія», в голові мимоволі виникає образ мужика у картатій спідниці з віскарём в руці. Загалом, всі ці стереотипи поводження від відкинути, інакше ви ризикуєте на все життя закритися у себе в квартирі, відгородившись від світу всього. Насправді більшість хвороб, які туристи привозять додому з подорожі в Таїланд - це аж ніяк ні якась лихоманка або малярія, а ЗПСШ. На щастя, ми - сімейна пара, і наша поїздка не буде мати ніякого відношення до секс-туризму. 🙂 Відносно всього іншого, що стосується здоров'я, то дотримуючись елементарних правил гігієни і безпеки, можна вберегти себе від більшості інфекцій. Втім перед поїздкою в Тайланд ми обов'язково обзаведёмся страховкою, оскільки навіть на рівному місці трапитися може все що завгодно, а лікування в цій країні недешеве. Загалом, тьфу-тьфу, але підстрахуватися зайвим не буде, на всякі пожежні.

Мовний бар'єр

Оскільки автор цього блогу досконало володіє англійською мовою, то нам не страшний сірий вовк. 🙂 Далеко не кожен підданий короля Таїланду знає англійську, але відгуки інших мандрівників говорять про те, що завжди можна знайти того, з ким ви зможете порозумітися. Шкільного курсу англійської повинно бути достатньо, ну і в крайньому випадку завжди можна обзавестися розмовником або порозумітися з допомогою жестів.

культурний аспект

На думку багатьох мандрівників зі стажем, тайці є чи не найбільш «європейськими» азіатами в світі, в тому сенсі, що ця країна дуже сильно європеїзована. Це відзначають багато відпочиваючих і постійно живуть в Таїланді наші співвітчизники. І все ж ми прекрасно усвідомлюємо те, що Таїланд - це азіатська країна зі своєю культурою і звичаями. Але ми сподіваємося, що у нас не буде культурного шоку, і нам сподобається жити в цій країні.

Безпека

Як і у всіх інших країнах, в Таїланді є місце крадіжки і шахрайства, але я не думаю, що це проявляється в більшій мірі, ніж у нас на батьківщині. В цілому, нам здається, що Таїланд - досить безпечна країна, особливо якщо триматися подалі від мегаполісів, громадського транспорту і стремних закладів, типу гоу-гоу барів.

Фінансове питання

Ціни в Таїланді на основні потреби людини, такі як житло, продукти і розваги, мало відрізняються від цін в Україні. У себе на батьківщині ми знімаємо житло за $ 200 і постійно витрачаємо на продукти (не менше $ 200 на місяць). У Таїланді знайти житло приблизно в такому ж ціновому діапазоні можна далеко не скрізь, але при бажанні все ж можливо. Продукти, особливо фрукти, курка, риба, морепродукти і рис, коштують дешевше, ніж у нас. Деякі інші продукти - дорожче, ніж у нас, наприклад, хліб, сир, картопля. В цілому, терпимо - НЕ пропадемо! 😉 Виходить, що жити в цій сонячній країні можна практично на ті ж гроші, що і вдома, тільки в Таї ми проведемо зиму в тропічному раю, а в Україні - в сльоти та холоді. Втім, витратитися понад звичайний нам все ж таки доведеться!

Що ще слід врахувати перед поїздкою в Тайланд

Додаткові витрати при зимівлі в Таїланді (гроші, які ми не витратили б, залишившись на зиму в Україні):

- Авіаквитки до Бангкока і назад. Вартість квитків коливається від $ 700 до $ 1000 з однієї людини в дві сторони. Чим раніше купуєте і чим менш популярний сезон - тим дешевше. Звичайно ж, це недешево для простих людей з небагатої України, але якщо розділити цю суму на весь термін перебування, то виходить не так і дорого, адже плюсів натомість ви отримаєте чимало! До речі, квитки можна купити онлайн - це дуже зручно! Ми вже випробували і будемо раді допомогти порадою, так що звертайтеся, якщо потрібно! 😉

- Оформлення та продовження віз, а також бордер-рани / віза-рани - це важливі аспекти, адже ці обов'язкові витрати зовсім не є копійчаними.

- Оформлення довгострокової туристичної страховки для подорожі по Азії (адже ми збираємося виїжджати за межі Таїланду, імовірно в Малайзію - важливо, щоб страховка діяла і там).

- Квитки із Запоріжжя до Києва, проїзд по Таїланду, гроші на можливі переїзди, на випадок, якщо нам не сподобається наше місце дислокації або захочеться змінити обстановку ...

Загалом, справ, як бачите, вистачає, але це того варте! 🙂 Принаймні, ми на це дуже сподіваємося!

Що маємо в результаті

Дуже скоро в нашому блозі ми будемо ділитися з читачами нашими маленькими перемогами, розповідати про свої пригоди, про свої нові враження і, звичайно ж, багато наших погляди зміняться - адже одна справа читати в Інтернеті історії про те, як хтось їздив кудись то, а інша справа перебратися в його шкуру!

Проаналізувавши різноманітні фактори ризику, відкинувши убік всі сумніви, і згадавши, що життя у нас одна, і другого такого шансу у нас може і не бути, ми оформили закордонні паспорти, купили квитки в Таїланд, новий фотоапарат і продовжуємо готуватися. Що з цього всього вийде - ми все дізнаємося дуже скоро!

Якщо вам цікаво дізнатися, як ми вибирали курорт в Таїланді для майбутньої нам зимівлі, сподіваюся, вам сподобається оглядова стаття про міста і острови Таїланду . 🙂

А наостанок я прикріплений тут трохи фотографій цієї чудової тропічної країни з Інтернету. Дуже скоро ми побачимо все це на власні очі, а ви побачите наші перші фотознімки і звіти! Коротше, не скучимо! 🙂

До Рін - острів в Сіамській затоці (моя заставка на робочому столі протягом мінімум півроку) 🙂 До Рін - острів в Сіамській затоці (моя заставка на робочому столі протягом мінімум півроку) 🙂   Один з островів в Національному парку Ангтонг поблизу острова Самуї   Пляж Чавенг на острові Самуї - будиночок біля моря   Пляж Маєн, Самуї - можливо, дуже скоро десь поруч ми будемо жити Один з островів в Національному парку Ангтонг поблизу острова Самуї Пляж Чавенг на острові Самуї - будиночок біля моря Пляж Маєн, Самуї - можливо, дуже скоро десь поруч ми будемо жити

Читайте також на нашому блозі:

З чим ми зіткнулися перед поїздкою до Таїланду

Як ми купували квитки в Таїланд

Про пляжі Самуї і про житло в Таї

Що ми робимо в Таїланді?

Чому ми вирішили їхати саме в Таїланд?

Новости