Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що привезти з Таїланду - 10 корисних товарів з Таїланду шопінг

  1. 1. Традиційний текстиль
  2. 2. Косметика «Boots»
  3. 3. Кокосове масло
  4. 4. Матирующие серветки
  5. 5. Кристалічний дезодорант
  6. 6. Медичні препарати
  7. 7. Сувеніри для гурманів
  8. 8. Зубна паста з натуральними інгредієнтами
  9. 9. Одяг марки «F & F»
  10. 10. Відбілюючі засоби
  11. 11. Перли
  12. 12. Вироби з латексу
  13. 13. Вироби з дерева
  14. 14. Прикраси з черепашок
  15. 15. Музичні інструменти
  16. 16. Дрібні сувеніри на подарунки рідним і друзям

Ті, хто вирушає відпочивати до Таїланду, частенько задають собі питання: «А що, власне, привезти з Таїланду?». Звичайно, ви завжди знайдете на що там витратити свої гроші, і сувеніри вам теж встигнуть продати вмілі тайці, але я хочу поділитися своєю добіркою не особливо популярних тайських товарів, але справді вартісних того, щоб везти їх з такою заморської дали :)

В ЦІЙ СТАТТІ докладно розповів ПРО ...
1. Традиційний текстиль
2. Косметичні засоби
3. Кокосове масло
4. Матирующие серветки
5. Сольовий дезодорант
6. Медичні препарати
7. Харчові сувеніри для гурманів
8. Зубна паста
9. Одяг для дорослих і дітей
10. Відбілюючі засоби
11. Перли
12. Вироби з латексу
13. Вироби з дерева
14. Прикраси з черепашок
15. Музичні інструменти
16. Дрібні сувеніри на подарунки рідним і друзям

Хочу зазначити, що речі, про які я розповім, досить складно віднести до звичайної сувенірної продукції. Швидше це те, що я так чи інакше виявила на тайських прилавках за час двох зимівель в цій сонячній країні. На щось я натикалася випадково, щось довго вибирала в місцевих магазинах, щось мені радили інші долгозімующіе сусіди, а щось було придбано мною методом проб і помилок. Доходило до того, що одного разу я купила клей для вставною щелепи, замість зубної пасти)) А моя сусідка випадково придбала відбілюючий дезодорант, за допомогою якого відбілила собі все пахви, після чого вони стали світитися ніби ліхтарі на її засмаглому тілі, варто було їй підняти руки , а це доводилося робити часто з маленьким і активною дитиною :)

Загалом, казусів багато. І щоб ви не потрапляли в подібні, я дам чіткі і перевірені рекомендації на тему того, що ж можна привезти з цієї екзотичної країни. Дешеве, практичне, незвичайне і чисто тайське, то, що в Росії практично не можна купити.

1. Традиційний текстиль

Напевно, не всім потрібно щось подібне, але я дуже люблю всяку одяг з національним колоритом тієї або іншої країни. Не факт, що я її натягну коли-небудь, але хоча б як трофей мені обов'язково що-небудь потрібно =) Я не шопоголік ні разу, тобто звинуватити мене в тому, що даремно витрачаю гроші навряд чи вийде, просто потім вдома, в повсякденній обстановці, де все набридло, подібні речі приносять мені особливу теплоту спогадів. Особливо така «дружба» у мене відбувається зі всілякими шарфиками та хустками. Тут на фото у мене хустинку з традиційними візерунками і тайськими слонами =) І нехай я його використовувала ледь не замість рушники на пляжі, але він від цього зовсім не втратив ні свого якості ні своєї чарівності.

До слова про пляжах, кращі з кращих тайських пляжів знаходяться в Крабі та на Пхукеті - мій особистий відгук-рейтинг пляжів Крабі і Топ-5 найбільш релакс-пляжів Пхукета з барвистими фото підтверджують цей факт;)

Буває, що я беру різну національний одяг для використання її на зйомках в майбутньому. Наприклад, ця шовкова сорочка - частина дитячого самурайського костюма. У ньому пізніше я знімала Мишко з мечем в руках, дуже незвичайна фотосесія вийшла. За цінами особливо на мене орієнтуватися не треба, тому що продаються такі речі зазвичай в численних ятках на усіляких тайських ринках для туристів, тому слід торгуватися і буквально витрушувати з продавців знижку в 2-3 рази. Я купила хустку за 150 бат, а костюм за 250 бат, але початкова ціна, звичайно, була набагато більше.

2. Косметика «Boots»

З цією косметикою я познайомилася зовсім випадково. Крутилася як-то в тайській аптеці, а там цілі полички заставлені продукцією цієї компанії. Вирішила взяти на пробу якийсь засіб для особи, тому що зазвичай я з собою всякі умивалки не тягати, але при житті на місці в кілька місяців вони все-таки необхідні. Засіб виявився приголомшливим!

Вже пізніше я дізналася, що марці цієї косметики вже близько 150 років, і компанія це англійська. У Лондоні безліч магазинів Boots. Просто саме в Таїланді у них налагоджено виробництво, тому тут кошти Boots продаються у величезних кількостях. Косметика ця славиться натуральними інгредієнтами і відмінною якістю. З власного досвіду можу сказати, що ці кошти дійсно одні з кращих, якими я коли-небудь користувалася. Але особисто я б ще прославила ціну :) Тому як, наприклад, величезна «умивалці», що у мене на фото, коштує всього 70 бат, а зелененький скраб і зовсім 40 бат. Якщо враховувати, що у цій компанії безліч засобів не тільки для особи, але і для волосся і для тіла, то самі розумієте, що можна відмінно отоваритися, везучи на батьківщину купу приголомшливих засобів для догляду;)

3. Кокосове масло

Кокосове масло - досить популярна покупка у туристів. І я теж повелася на захоплені відгуки інших про це чудо засобі. Можу сказати, що натуральне кокосове масло дійсно може використовуватися і в якості маски для волосся, і в якості зволожуючого крему для шкіри, а я ще його використовую для шкіри навколо очей, тому що воно неймовірно пом'якшує ніжну шкіру, а також живить її корисними мікроелементами. Натуральне кокосове масло не буває дешевим. Я, якщо чесно, не знаю за скільки продають його на всяких там фабриках, куди зазвичай возять туристів, але в косметичних відділах Tesco Lotus ціни в районі 100-150 бат за маленьку пляшечку, як на моєму фото.

Взагалі, що стосується екскурсій в Таїланді, то я не люблю звертатися до гідів від туроператорів, які тільки і возять по своїх місцях, де отримують комісію. Зазвичай я віддаю перевагу замовляти індивідуальні екскурсії на сервісі Тріпстер - це просто, надійно і ексклюзивно. Більш того, невелика оплата береться тільки за бронювання, решта ж сума сплачується гіду вже на місці після проведення екскурсії. Виходить зовсім інший і більш глибокий погляд на країну посмішок!

Натуральність кокосового масла можна легко перевірити в такий спосіб: при температурі нижче +24 градуси воно стає білим і густим. Знову ж на фото у мене видно це, тому що будинки у нас температура зазвичай нижче буває. В жаркому ж кліматі Таїланду масло зазвичай рідке і прозоре. Причому я про цю особливість не знала раніше, у мене завжди куплене масло стояло в будинку в Крабі рідким, а вдома в Росії раптом стало таким ось білим. Після чого я пішла гуглити на цю тему, вичитавши про натуральність :) Пораділа, що не купила підробку. До речі, влітку мої пляшечки «розморожують» і масло знову стає рідким.

4. Матирующие серветки

Я зустрічала подібні серветки лише раз в житті. Одного разу вони були в обмеженої серії відомої американської косметики. Мені вони сподобалися шалено, тому що я володар жахливо жирної шкіри, і тонесенькі папірці, протерши якими особа, легко вбирали весь бруд, мене просто підкорили. Коштувала невелика пачка тієї обмеженої колекції кілька сот рублів, що для початку 2000-х було зовсім відчутно, хоча здавалося б просто папір могла б бути і дешевше.

І ось, у відомому всіма магазинчику 7Eleven я випадково побачила невелику пачку чогось там для особи. Коштувала вона всього 15 бат, тому взяти для проби не накладно. Розгорнувши її будинку, я раптом виявила всередині точно такі ж серветки! Зроблені вони з тонюсенькой рисового паперу, яка при цьому відмінно вбирає будь-яку вологу, в тому числі все зайве з жирної шкіри. В одній такій недорогий пачці сотня, а може і всі дві, цих салфеточек, тому що вони неймовірно тонкі, буквально прозорі, тому багато місця вони не займають. Дивно, що так сильно різниться ціна в порівнянні зі світовими виробниками косметики! Боюся, і ідея-то це далеко не їх, швидше за все якраз у азіатів її і стягнули. А в Таїланді ці корисні серветки можна купити буквально за копійки. Рекомендую!

5. Кристалічний дезодорант

Це найбільший скарб, на яке я натрапила в Таїланді. Поняття не маю, чому у нас повсюдно його не продають, але це справжня знахідка! Я бачила в деяких Інтернет-магазинах такий же сольовий дезодорант, але коштує він від п'ятисот рублів, хоча в Таїланді ціни в середньому 50-80 бат.

Які тільки дезодоранти я не випробувала за своє життя, але жодного разу я не досягала потрібного ефекту - щоб пахв було сухо і абсолютно відсутній запах. І кулькові і сухі та спреї - цілковита фігня. Чесно кажучи, не розумію чому досі все це роблять і сподіваюся коли-небудь попит на них впаде до нуля, щоб не було більше приводу викладати подібне на прилавки магазинів.

Сольовий дезодорант складається з кристала аммонийной солі, яка чудово вбирає весь піт, а також має властивість згубно впливати на бактеріальні клітини, чия життєдіяльність і є джерелом неприємного запаху. Я буквально щоранку після душу думаю про те, як же я буду без цього дезодоранту жити) Але, на щастя, вистачає його надовго, другий рік використовую і до половини не дійшла. До того ж є запаси, тому що набирала його на подарунки, але всіх обдарувати не вдалося, тому мені цього добра ще на три роки мінімум вистачить;)

6. Медичні препарати

Я не буду писати, що все тайські препарати хороші, розповім лише про Бетадине, що сподобався мені, і про тигровій бальзамі - панацеї від усіх бід на думку тайців Я не буду писати, що все тайські препарати хороші, розповім лише про Бетадине, що сподобався мені, і про тигровій бальзамі - панацеї від усіх бід на думку тайців. Ці кошти стоять зовсім дешево, не дорожче 50 бат, а придбати їх можна в будь-який тайської аптеці.

Бетадин - це йодний клей, як я його називаю. Тобто йодний розчин слабкіше нашого звичайного йоду, але функцію виконує ту ж. Але головна його відмінність це клейка структура, завдяки якій поріз або ранка не тільки знешкоджена йодом, а й затягується плівкою висохлого клею, захищаючи рану від попадання в неї вологи і бруду. Прямо-таки мега засіб для мам! Будь-які дитячі порізи і забої відмінно гояться під таким захистом. Особливо це актуально якраз на море, коли подряпатися можна про будь-який камінчик, але продовжувати купатися можна не боячись, що вода потрапить в ранку. Але я все-таки рекомендую заздалегідь оформити страховку, тим більше поліс можна купити за найвигіднішою ціною на цьому сайті прямо онлайн . Принаймні ми завжди робимо саме так.

Сім бід - одна відповідь. Так би тайці сказали про свій тигровий бальзам. По суті це ніщо інше, як з дитинства багатьом знайома в'єтнамська «зірочка». Тобто та сама жовта різко пахне мазь, до складу якої входить ментол, камфора та інші олії лікарських рослин. Ця мазь була винайдена в Китаї кілька століть назад і її рецепт довго утримувався в секреті. Але, врешті-решт, все таємне стає явним, а в силу сусідства Південно-Східної Азії, тепер це засіб поширене і тут. Можу з власного досвіду сказати, що тайці дійсно використовують цю мазь від усього на світі - від нежиті, від головного болю, від опіків, від порізів, від м'язових болів і розтягувань, при укусах комах і в мільйон інших випадків. Як сказала одного разу знайома дівчина: «Хіба що від запору не використовують, хоча хто знає ...» :) Я ж будинку беруся за тигровий бальзам в основному при нежиті, плюс як загоювального кошти на ранки (коли вони вже трохи затягнулися). Коштує він копійки, а вистачить на роки, тому що витрата просто мінімальний. Такий бальзам особливо хороший в подарунок літнім родичам - батькам у віці, бабусям і дідусям.

7. Сувеніри для гурманів

Перейшли до продуктів. Кокосове молоко - одне з моїх найулюбленіших смакових насолод. Причому в першу зимівлю я насилу переварювала навіть його запах, а ось на другий рік вирішила розкуштувати і в підсумку просочилася до нього найніжнішої любов'ю :) Мама недавно їздила в Таїланд, так єдине, що я її просила привезти, це саме кокосове молоко. На фото якраз невідкрита ще остання коробочка її гостинців =) Загалом, я не впевнена, що ви оціните його смак з першого разу, але таки раджу його обов'язково спробувати хоча б раз. Саме в таких коробочках, причому різного об'єму (до 1 л), кокосове молоко продається у всіх магазинчиках 7Eleven. Так що знайти його буде не проблема.

І якщо вже ми заговорили про незвичайну тайської їжі, то також рекомендую спробувати, чи відвезти на сувеніри друзям і рідним, дуріановие цукерки або солодкі крекери з водоростей. Знаю, звучить жахливо, але все цілком їстівне) І якщо вже я це подужала, яка в змозі поїдати тільки борщ і пельмені, то для любителів всілякої екзотичної їжі і інших гурманів, і зовсім буде вельми цікавим експірієнсом;) Також додому можна відвезти традиційний кисло -сладкій тайський соус і рибний соус, щоб в домашніх умовах мати можливість готувати улюблені тайські страви. Про те, що можна поїсти в Таїланді, я писала в своїй статті Топ 10 страв тайської кухні , Там же ви знайдете посилання на рецепти, яким мене навчили в тайській кулінарній школі.

Купити ці продукти можна в будь-якому 7Eleven. Все це надійно запечатані і довго зберігаються продукти, тому без проблем можна відвезти додому. В аеропорту нічого не відбирають :)

8. Зубна паста з натуральними інгредієнтами

Якщо чесно, цю зубну пасту мені презентували. Але у неї дійсно дуже освіжаючий ефект, дихання м'яти в ній просто-таки зашкалює. Однією з особливостей цієї пасти є те, що вона брудного сірого кольору, як цемент. Це трохи бентежить, тому що здається, що чистка пастою подібного кольору навряд чи зробить ваші зуби білішими. Але насправді я вже не в перший раз зустрічаюся з натуральної азіатської зубною пастою - як-то в Індії мене теж здивував схожий колір місцевої пасти, яку я придбала щоб мати таку ж білозубу посмішку, як у індійців :)

Єдине застереження, що подібні відбілюючі пасти не можна використовувати щодня. Інакше стерти емаль в порошок, так що вирішуйте чи варта гра свічок. Я використовую її раз на тиждень, особливого ефекту відбілювання не відчула, але ось ефект свіжості мені подобається дуже. Знаючі люди радять все-таки купувати натуральні тайські пасти на травах, але без відбілюючого ефекту. Ну а якщо все-таки захочете відбілити, тому що знову ж за відгуками (але чужим) результат карколомний, то намагайтеся просто не чистити цієї пастою зуби, тому що в ній відчуваються прямо дрібні «дряпають» емаль частки, а просто нанесіть і потримайте 1-2 хвилини. Придбати подібні пасти можна в тайських аптеках, середня ціна на них 50 бат.

9. Одяг марки «F & F»

Ще один пункт, який я ну ніяк не обійду стороною, тому що кожен раз я буквально скуповую все цієї фірми. Не тільки собі і дитині, але і сестрі і подругам. Ця марка одягу розрахована на західний ринок, продається вона тільки в мережі магазинів Tesco Lotus, які є не тільки в Таїланді, але і на всій території Європи. Якість цього одягу відмінне, а ціни просто смішні. Коли я вперше побачила дитячий одяг цієї фірми, то була вражена - стиль, якість, тканина, - все чудово, але ціни при цьому були 100-200 бат, як за кофти, так і штани. Але найбільше мене вразили сорочки, тому що я такі ж бачила неодноразово в Next, H & M, Mexx та інших магазинах, але коштували вони там в рази більше. Якщо чесно, я не в курсі скільки коштує ця ж одяг в Європі, але щось мені підказує, що в Таїланді все-таки дешевше, тому що її шиють тут, тому на місцевому ринку такі ціни, хоча для більшості тайців і це дорого.

Загалом, я дуже рекомендую звернути увагу на фірму F & F, якщо ви опинитеся в тайському Tesco Lotus. Їх речі розкидані по різних відділах - дитячий одяг, підлітковий, доросла, білизна і т.д. і т.п. Пару раз вистачить глянути на лейбли, щоб потім без праці обчислювати цей одяг на тлі решти шірпотрепа, який висить на вішалках для місцевих жителів. Чесно кажучи, я просто-таки насилу чекаю чергової поїздки в Тай, щоб знести все полки з цими речами в Теско. Мишко досі носить речі, що я купувала там, коли йому було 2 роки. Тобто я багато брала і на виріст =)

10. Відбілюючі засоби

На моїй зображенні цього пункту немає, тому що боюся я і без того білого як смерть, тому не потребую подібних засобах. Але я знаю дівчину, яка все життя відбілює ластовиння, і вона безсумнівно була б рада придбати що-небудь у тайців, тому що дивним чином їхні кошти дійсно відбілюють. Тайці в силу азіатської моди на світлу шкіру неймовірно люблять вдаватися до подібних засобів. Тому в місцевих магазинах складно знайти швидше неотбелівающее кошти, ніж навпаки. Навіть мило і дезодоранти у них з відбілюючим ефектом. Їх можна придбати в косметичних відділах і магазинчиків 7Eleven і Tesco Lotus.

11. Перли

Перли

В акваторії Таїланду видобувається перли, як і в багатьох сусідніх країнах. Придбати його можна в багатьох магазинах Пхукета, Паттайя, Бангкока і інших курортів. Ціни на тайський перли відрізняються від доступних до безмежних. Звичайно, потрібно розуміти, що якщо ви бачите недорогі вироби з перлів, значить якість каменю залишає бажати кращого. Хоча, знаючи тайських продавців, я не здивуюся, якщо під дорогим товаром вони підкладуть низькосортний камінь. Тим більше для повсякденного носіння перлинні прикраси з Таїланду виглядають цілком гідно і в будь-якому випадку порадують володарку браслета або бус з білосніжних перлин.

12. Вироби з латексу

Величезні території тайської землі буквально утикані Гевея - деревами, сік яких і є натуральним каучуком, про це я писала в> цій статті. З каучуку роблять прекрасний природний матеріал - латекс. Не секрет, що тайські латексні вироби користуються величезним попитом у наших туристів. Як правило, це матраци та подушки, які пропонуються на численних екскурсіях. Я рекомендую не вестися на всякі там «фабрики», а купувати латексні вироби в Tesco Lotus - надійному магазині з хорошою репутацією, де не будуть викладати всяке, пардон, фуфло. Середня ціна однієї гарної латексної подушки становить 1000 бат. Все, що дорожче, звичайний розлучення туристів.

13. Вироби з дерева

Вироби з дерева

Я зараз не говорю про якісь великих дерев'яних виробах, типу ліжка або шафи. У Таїланді люблять працювати з деревом, багато будиночки зовні прикрашені різьбленими візерунками. Проте, і всередині свого житла тайці вносять затишок за допомогою дерев'яних елементів декору. Це можуть бути якісь лампи, статуетки, шкатулки, настінні панно і таке інше. Вибір дуже великий, тому що фантазії у тайців вистачає. Купувати дерев'яні вироби з Таїланду варто в спеціалізованих магазинах або ж на ринках.

14. Прикраси з черепашок

Я маю на увазі не жіночі прикраси з черепашок, хоча і цього добра навалом, а різні цікаві штучки для будинку. На мій погляд, вони на любителя, але тим не менше навіть якусь дрібницю з черепашки можна взяти на сувеніри. Це завжди нагадування про море і теплі.

15. Музичні інструменти

Я люблю різні традиційні музичні інструменти. Чомусь завжди на них дуже непривично і незвично грати. Захоплює не тільки нове звучання, а й сам принцип гри. Наприклад, бамбукова флейта, яку необхідно притискати до підборіддя і прокручувати, пускаючи потоки повітря при видиху вниз. Мені подібні дрібниці допомагають краще познайомитися з місцевою культурою. Особливо такі музичні штучки буквально необхідні, коли є діти. Це і іграшка і захоплююча штучка і пізнання іншого світу.

16. Дрібні сувеніри на подарунки рідним і друзям

Ну ось ми дісталися до останнього пункту, в якому я перерахую інші товари, які туристи беруть зазвичай на подарунки рідним, друзям і колегам. Це в першу чергу всякого роду брелоки, кошелечкі зі слонами або традиційними орнаментами (я вже купу років користуюся одним з них :)), магнітики і листівки,. Все це можна сміливо купувати в будь-якому Теско Лотус, особливо в великих гіпермаркетах, де вся ця дрібнота навалена горами недалеко від кас по абсолютно доступними цінами - в середньому 40-80 бат.

Ну от і все! Сподіваюся мій огляд тайських товарів допоможе вам прикупити масу корисних речей під час вашої поїздки в Таїланд;) Зазначу, що всі ці кошти відносно недорогі і при цьому досить традиційні, тобто в Росії їх буде або не дістати взагалі, або дістати у перекупників за ціни в кілька разів дорожче. Тому не втрачайте шанс зробити це на тайській землі, що вийде, як мінімум, надійніше за якістю і дешевше;)

PS Так як курс рубля зараз занадто коливається, то ціни я вказала в батах. Коли я купувала всі ці речі, 1 бат дорівнював ~ 1,5 рублям. Зараз же, на жаль, вийде все дорожче. Але, тим не менш, не критично, тому що не обов'язково витрачати в Таїланді незліченні багатства, щоб обзавестися подарунками собі і друзям;)

Новости