Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Документи для імміграції в Канаду

Для жителів СНД, які прийняли рішення про еміграцію, Канада є одним з найбільш привабливих країн. Не дивлячись на планомірне посилення міграційного законодавства, вимоги цієї країни до кандидатів все ще одні з найбільш лояльних. Для жителів СНД, які прийняли рішення про еміграцію, Канада є одним з найбільш привабливих країн

Якщо Ви маєте намір жити і працювати в іншій країні і знайти другу Батьківщину, Канада - ідеальний варіант для цього. Канада - країна, створена і населена іммігрантами.

Крім того, Канада відрізняється високим рівнем життя і соціальною захищеністю громадян. Великою перевагою є можливість після закінчення трирічного періоду претендувати на громадянство країни.

C 1980 року Рішенням ООН Канада 10 раз зізнавалася країною номер один за рівнем життя серед 175 країн світу, періодично поступаючись пальмою першості Норвегії.

C 1980 року Рішенням ООН Канада 10 раз зізнавалася країною номер один за рівнем життя серед 175 країн світу, періодично поступаючись пальмою першості Норвегії

Для того щоб потрапити в Канаду в якості постійного жителя цієї країни, необхідно відповідати вимогам Імміграційного Законодавства, правильно подати документи в Консульські відділи канадських Посольств, успішно пройти інтерв'ю, медичну комісію і перевірку служб безпеки Канади.

Програми імміграції в Канаду
Пакет документів залежить від обраної програми імміграції. В країні існує кілька федеральних і одна регіональна, пропонована провінцією Квебек, програма. Той, хто бажає іммігрувати сам вибирає оптимальну для себе програму з нижчеперелічених:
- Програма для осіб, що володіють певним (необхідним) рівнем кваліфікації, сюди відносяться як дипломовані фахівці, так і кваліфіковані робітники. Вона поширюється на всіх бажаючих жити і працювати на території країни за межами Квебека, чия спеціальність входить у встановлений перелік професій, що вимагають кваліфікованої праці.
- Програма імміграції для підприємців, інвесторів та кваліфікованих фахівців призначена для осіб, які мають можливість відкрити власну справу або інвестувати кошти.
- Кандидати від провінцій. У цьому випадку заява подається в самостійно обрану провінцію, яка і буде приймати рішення в залежності від необхідності і відповідності кандидата вимогам.
- Програма для тих, хто раніше придбав досвід роботи в країні або навчався в Канаді і бажає здобути право на постійне проживання за межами Квебека.
- Імміграція в Квебек. Провінція, яка безпосередньо відбирає іммігрантів. До даного виду відносяться кілька класів: постійні працівники (по даній категорії передбачені три програми); підприємці та інвестори; іноземні студенти; особи, спонсоровані членами сім'ї, біженці.
- Спонсорство сім'ї. Дана програма дозволяє близьким родичам переїхати в Канаду під письмове фінансове зобов'язання спонсора (постійно проживає в країні), що підтверджує, що спонсорується особа не звернутися за матеріальною допомогою до уряду протягом певного періоду.
- Міжнародне усиновлення. Програма дозволяє набути громадянства для прийомної дитини.
- Біженці. Програма призначена для осіб, гноблених на батьківщині.
Документи, необхідні для професійної категорії мігрантів. Найбільш велика категорія мігрантів - це висококваліфіковані фахівці. Саме з цього класу виділяється найбільша кількість квот.
На першому етапі потрібно буде заповнити анкету і надати її в посольство разом з квитанцією про сплату держмита. Повний пакет документів збирається пізніше, коли посольство письмово повідомить заявника про необхідність їх надати.

Найпоширеніший вид імміграції - Skilled Worker. Ось список професій.

Ось список професій

Імміграція в Канаду по програмі Skilled Worker (Кваліфікований Робочий) заявнику обійдеться в середньому в 550 $

Імміграція в Канаду по програмі Skilled Worker (Кваліфікований Робочий) заявнику обійдеться в середньому в 550 $

Переїзд в Канаду зажадає значних грошових витрат. Імміграційна служба запитує підтвердження про наявність певної суми, необхідної для перебування в країні перших порах.

Імміграційна служба запитує підтвердження про наявність певної суми, необхідної для перебування в країні перших порах

Якщо ви іммігрує в Канаду по програмі Skilled Worker (Кваліфікований Робочий) то сума, яку вам потрібно представити залежить від кількості членів сім'ї та буде складати:
11 1115 $ - сім'я з 1 людини, 13 837 $ - сім'я з 2 чоловік, 17 011 $ - сім'я з 3 осіб, 20 654 $ - сім'я з 4 чоловік ...

Якщо ви іммігрує в Канаду по програмі Skilled Worker (Кваліфікований Робочий) то сума, яку вам потрібно представити залежить від кількості членів сім'ї та буде складати:   11 1115 $ - сім'я з 1 людини, 13 837 $ - сім'я з 2 чоловік, 17 011 $ - сім'я з 3 осіб, 20 654 $ - сім'я з 4 чоловік

Для прикладу, проживання в Канаді сім'ї з трьох осіб обійдеться, приблизно, в 1860 канадських доларів на місяць ($ 960 продукти харчування, і $ 900 оренда житла).

Перелік документів для імміграції в Канаду:
1. Внутрішній паспорт заявника і дружина, а також дітей.
2. Закордонні паспорти.
3. Сертифікат, який підтверджує проходження тестів на знання мови. Це може бути французьку або англійську мову. При знанні обох бажано пройти тестування по кожному, так як це збільшить шанси на успіх.
4. Документ, що підтверджує стаж за фахом не менше 1 року протягом 10 попередніх років. Надається трудова книжка заявника і дружина.
5. Характеристики з місця роботи (поточної і попередніх), що відображають перелік обов'язків та особисту оцінку працівника.
6. Дипломи заявника і дружина, які підтверджують наявність освіти, а також інші документи про навчання разом зі вкладишами.
7. Свідоцтво про народження заявника, а також дружина і дітей (при наявності).
8. Свідоцтва про шлюб, розлучення, смерть чоловіка.
9. Довідки з місця навчання дітей.
10. Довідка з органів МВС, яка підтверджує відсутність кримінальних судимостей.
11. Медична довідка, що підтверджує відсутність захворювань, в силу яких особа може потребувати постійної медичної допомоги.
12. Довідка з банку, а також документи, що підтверджують володіння майном або іншими активами, які свідчать про платоспроможність.
13. Чотири фотографії.
14. Квитанція про оплату мита.

Слід пам'ятати, що частина документів повинна подаватися у вигляді оригіналів - як правило, це довідки з поліції, довідки про наявність у вас коштів, рекомендаційні листи і т.д.

д

Інші документи, які також повинні бути представлені в посольство, представляються у вигляді нотаріально завірених копій. Зокрема, Ви повинні подавати завірені у нотаріуса копії дипломів, свідоцтва про народження і т.д.

д

У 2013 році позначений ліміт на прийом документів в обробку - 5000 заяв (на кожну спеціальність 300 осіб) по Federal Skilled Worker

У 2013 році позначений ліміт на прийом документів в обробку - 5000 заяв (на кожну спеціальність 300 осіб) по Federal Skilled Worker

Ось так виглядає довгоочікувана віза в Канаду

Якщо за професійною програмою кандидат не проходить, то доцільно скористатися програмою провінції Квебек, так як її вимоги дещо м'якше.

На даний момент існує кілька імміграційних програм, однак найбільш популярною була і залишається Імміграційна програма провінції Квебек.

Сподобалася стаття? Підтримай АвіаСовет.ру, натисни:

Сподобалася стаття?

Новости