Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де покататися на лижах і сноуборді в Києві

Ловіть момент поки в Києві є сніг і йдіть кататися на сноуборді

Протасов Яр

Адреса: Протасов Яр, 23а
Їхати від ст. м. Палац Спорту на тролейбусі №40

Найпопулярніше місце в Києві, де є все необхідне, як для новачків, так і професіоналів. На території комплексу функціонують 2 бугельні витяги (одномісні та двомісні) і 4 траси різних рівнів складності:

  • 320м (з перепадом висот 80 м) - траса сертифікована Міжнародною федерацією гірськолижного спорту (FIS) - для спортсменів і досвідчених любителів.
  • 500м (з перепадом висот 60 - 80 м) - комбінована траса для тих, хто вдосконалює навички катання на гірських лижах і сноуборді.
  • 275м (з перепадом висот 60 м) - для початківців гірськолижників і сноубордистів.
  • 150 м - дитяча навчальна траса.

Працює також прокат спорядження, гірськолижні школи. Є кафе, камера зберігання та магазин спорядження.

Ціни: підйомник - 10-40 гривень підйом; прокат лиж, сноубордів, палиць, одягу і шолома - від 50 до 250 грн. (На прокатний день).

Гірськолижний комплекс Gvozdoff

Адреса: с. Гвоздів, вул. Ярова, 30
35-й км Нової Обухівської траси

У минулому році під Києвом, в селі Гвоздів Васильківського району, відкрився новий гірськолижний комплекс Gvozdoff.

На території обладнані три траси (220, 200 і 50 метрів) і два підйомника (бугельний і мультиліфт). Є також трамплін для сноуборда, системи штучного засніження, діють пункти прокату спорядження, працюють інструктори.

Ціни: бугельний підйомник - 15-20 грн (будні дні), 30 грн. (Вихідні та свята). Навчання з інструктором - 450 грн. / Год з людини, за двох - 700 грн ..

Вишгорі

Адреса: м Вишгород, вул. Ватутіна, 102
Їхати від ст.м. Героїв Дніпра на маршрутці №397 до зупинки Аптека (Вишгород), або на маршрутці №1 до кінцевої зупинки (комплекс Вишгора);
від площі Тараса Шевченка маршрут №398 до зупинки Аптека (Вишгород)

Добре оснащений гірськолижний комплекс з готелем, двома трасами для лижників і однієї для сноубордистів. Довжина траси - 200 метрів, є стрічковий підйомник для лижників і сноубордистів, а також один для сноутюбінга (надувні санки).

Працює кафе, є гірськолижна школа для дітей і новачків.

Ціни: вхід на територію безкоштовний. Є нічні катання (з 23:00 до 4:00), стежте за розкладом. Вартість скіпаси - 30-300 грн .; прокат лижного або сноуборд комплекту - 120-250 грн.

Голосієво

Адреса: вул. Генерала Родимцева, 8
Їхати від ст. м. Голосієво, зупинка Корпус 2

У Голосіївському парку обладнали гірку для катання (близько 500 метрів), зручну як для навчання дітей, так і для дорослих.

На території працює школа катання, прокат лиж і сноубордів. Вся територія Голосієво під охороною. Безкоштовна парковка. Камери зберігання доступні для всіх бажаючих. Є кафе.

Читайте також: Де кататися на ковзанах в Києві: огляд ковзанок .

Дикі місця в Києві

У місті також є багато місць для дикого і безкоштовного катання на сноуборді. Можна покататися на Лисій горі, в Гідропарку, на Подільському узвозі (ст.м. Лук'янівська, від вулиці Овруцької до Фрунзе), кілька крутих гірок є в парку ім. Рильського або Солом'янському. Екстремали можуть покататися на схилах Пейзажній алеї або біля комплексу Батьківщини-мати .

Сорочин яр

Адреса: м Полтава, Вул.Паризької Комуни, 36
Їхати з Полтави в напрямку Диканьки в с. Стасі, далі - за вказівниками

Гірськолижний комплекс під Полтавою відкрили на базі колишнього спортивно-лижного комплексу.

На території обладнані дві траси по 300 м кожна, також є навчальна і тюбінг-траса. Схили обладнані сніговими гарматами. Працюють два бугельні витяги (по 260 м) і дитячий підйомник (180 м). Є прокат обладнання, надаються послуги інструкторів, працюють дитяча школа сноубордингу та кафе.

Ціни: підйом від 15 грн., Прокат спорядження від 50 грн., Послуги інструкторів - 170 грн. / Год.

Гірськолижний курорт Водяники

Адреса: с. Водяники, Черкаська область
Їхати: Київ-Обухів-Кагарлик-Богуслав-Лисянка-Звенигородка-Водяники - тривалість шляху 192 км.
Київ-Жашків-Водяники - тривалість шляху 216 км.

Гірськолижний спортивно-оздоровчий комплекс Водяники включає в себе три траси, чотирикрісельний канатну дорогу, бугельний підйомник і сноуборд парк. Є прокат спорядження, школа для навчання, снігові гармати, кафе, готелі, банні будиночки.

Ціни: Вхід на територію безкоштовний. Вартість підйомників залежить від дня тижня і свят. Також є можливість придбати денні і вечірні абонементи. Вартість підйомників 30-35 грн., (Бугельний / крісельний). Прокат лиж / сноуборду - 120 грн. за 1 день / 140 грн. за 1 день.

Читайте також: ТОП-25 речей, щоб пережити зиму .

Новости