Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бюджетн подорожі по Австрії, Німеччини, Італії та Чехії »UZNAJU.COM

Сьогодні нам би хотілося розповісти про матеріальну складову подорож по Європі, щоб підняти завісу таємниці з приводу того, скільки брати грошей в Європу.

Хотілося б відзначити, що вищезгадані країни мають абсолютно різні розцінки, причому, не тільки для туристів, а й для місцевих жителів. Зокрема, це можна відчути при відвідуванні тієї ж Австрії після декількох днів перебування в Чехії. Отже, для того, щоб позбавити туристів від зайвих душевних потрясінь, дозвольте детально розповісти про бюджет подорожі по цим країнам.

Як приклад візьмемо моє недавнє подорож, яка тривала протягом 29 днів. Звичайно, більшу частину часу я провів на території Чехії, але суть від цього не зміниться.

Як правило, бюджет подорожі слід розділяти на кілька основних моментів, серед яких особняків стоять розтрати на дорогу, харчування, і, звичайно ж, проживання. Саме ці аспекти настільки варіюються у туристів, що в деяких випадках навіть близько не виходить вгадати загальну вартість поїздки.

Я звик за всіма моментами притримувати золотої середини, тому що безкоштовний сир самі знаєте, де тільки буває, а витрачати гроші наліво і направо - не найрозумніше рішення для туриста. Хоча, кому як ближче.

До слова, під час мого перебування в Празі мені пощастило знайти недорогу і досить затишну квартиру, виконану в стилі студії зі своїм власним внутрішнім двориком. Звичайно, можна було знайти місце проживання і простіше, але це місце мене настільки вразило, що інші варіанти відпали якось самі собою. За добу я платив близько двох з половиною тисяч рублів.

За добу я платив близько двох з половиною тисяч рублів

Станом на весну минулого року у мене вийшли ось такі ось розтрати на двох осіб. Прошу до уваги.

В першу чергу, витрати на авіапереліт. З Росії до Чехії і назад квитки витягли на 30 000 рублів за двох. У Празі наша зупинка тривала протягом 12 днів, і за проживання в приватній квартирі мені довелося віддати приблизно 28 500 рублів.

З Праги ми вирушили на поїзді до Відня - проїзні документи обійшлися нам в 2500 рублів. В австрійській столиці ми затрималися на 3 дні і за дві ночі в недорогому готелі в центрі міста віддали 5500 рублів. Слідом ми вирушили захід країни в Зальцбург також за допомогою поїзда - квитки обійшлися в 2000 рублів. У місті ми затрималися на 2 дні і за проживання в готелі, розташованому недалеко від центру міста ми віддали 7000 рублів.

Потім нас чекала Італія - ​​на поїзді ми відправилися в Верону, де за допомогою використання сервісу «Аirbnb» зняли чудову квартиру і корінних жителів міста. Квитки обійшлися в 3000 рублів, тоді як проживання коштувало на 12000 рублів за 4 ночі.

З Італії ми вирушили в німецький Мюнхен , І теж на поїзді (ціна квитків - 6000 рублів). Там ми за традицією затрималися на 4 ночі в відмінному готелі, номер в якому бронювали через сервіс booking.com (15500 рублів). Тоді як по завершенню нашої подорожі квитки на поїзд до Праги в Мюнхені ми купили за 2000 рублів.

Що стосовно харчування, то на час усієї подорожі пішло 35000 рублів. Варто зазначити, що більшу частину наших коштів вдалося заощадити в Чехії, завдяки низьким цінам на їжу. Але економія тривала рівно до тих пір, поки ми не потрапили до Австрії. Ах да, у всіх готелях нам надавався безкоштовний сніданок, тоді як в орендованих квартирах все готували на своїй кухні.

В цілому, на місяць подорожей ми витратили 150 тисяч рублів. Але, прошу звернути увагу, ця сума вказана за двох осіб, тоді як за фактом на кожного виходить по 2.5 тисячі рублів в день. Хочу відзначити, що деяким сума здасться високою, тоді як інші витрачають такі ж гроші і за меншу кількість часу.

Який же середній бюджет поїздки в Європу?

За фактом загальний бюджет поїздки по більшій мірі буде прямо залежати від місця вашого призначення. Справа в тому, що у кожної європейської країни свій власної рівень цін на харчування і проживання, так що безпосередній середній прожитковий мінімум обчислити буде трохи важко.

Буде правильніше, якщо ви ще перед початком вашої подорожі будете знати про всі цінах заздалегідь. Досить буде просто залізти на пару вебсайтів ресторанів або супермаркетів, і, звичайно ж, готелів, щоб визначитися з приблизними рівнем цін.

Як я вже говорив вище, в Празі вартість проживання досить низька, причому, здебільшого це стосується харчування. Якщо в Празі за їжу доводилося віддавати за 1500 рублів за двох на добу, то в Австрії та Німеччині ціни вже стартували від 2-3 тисяч рублів. Середня ціна по країнам, як правило, становить по 1.5 тисячі рублів на одну людину.

Знову ж таки, багато що залежить і від самої людини. Хтось вважає за краще жити тільки в хороших готельних номерах, а хтось інший погодиться на проживання в звичайному хостелі. Крім того, кожна людина харчується по-різному, і у кожного в їжі свої особисті переваги. Так що, в даному плані все суто індивідуально і залежить більшою мірою не з розміру гаманця туриста, а від його способу життя.

Наступного разу мені б хотілося розповісти про докладному виборі готелів, а також кафе і ресторанів. Крім того, чекайте докладна розповідь про покупку квитків на поїзд по вищезазначеним маршрутом!

Який же середній бюджет поїздки в Європу?

Новости