Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як виїхати жити в Таїланд. Наш досвід і спостереження.

  1. Для нас виїхати жити в Таїланд хоча б на кілька місяців було єдиним виходом.
  2. З питанням, як виїхати жити в Таїланд, ніби розібралися! Тепер КУДИ?
  3. Скільки коштує жити в Таїланді? Дуже слушне запитання!
  4. І наостанок відео життя в Таїланді. Мої замітки!

Привіт друзі Привіт друзі! З вами Наталя Сидорова! Хочете виїхати жити в Таїланд? Тоді ця стаття саме для Вас! Уявляєте, тільки ми відкрили для себе чудовий білий пляж на острові Панган , Не встигнувши оглянутися, зрозуміли, що на Самуї прожили вже цілих 4 місяці! Не так багато, але й не так мало! І в цій статті мені хочеться поділитися нашими враженнями, спостереженнями і результатами. Ви дізнаєтеся:

  • як виїхати жити в Таїланд?
  • де в Таїланді краще жити?
  • �кільки коштує життя в Таїланді?
  • як харчуватися і де купувати продукти?
  • як орендувати будинок?
  • як взяти байк?
  • як росіяни живуть в Таїланді?

Почну по порядку. Ми давно спланували самостійну подорож до Таїланду, але наважилися втілити його в реальність тільки в червні 2014 роки (про це докладніше як ми наважилися на тривалу подорож в Азію). Так, друзі, це не так просто зважитися перебазуватися в іншу країну на тривалий час час, але якщо дуже захотіти, можна і гори звернути, так би мовити)) Життя в Таїланді для російських цілком собі комфортна і повноцінна, а особливо, в періоди, коли в Росії починаються осіння сльота або ще краще - міцні морози))

Для нас виїхати жити в Таїланд хоча б на кілька місяців було єдиним виходом.

Нам набридла міська метушня, брудне повітря від величезної кількості промислових підприємств. Та й взагалі - мрії потрібно здійснювати, а не накопичувати десь в глибинах своєї голови або на картинках на шпалерах))

Вам цікаво, як переїхати жити до Таїланду? Вірніше, які етапи цьому передують? Давайте розповім. Перед від'їздом потрібно вирішити кілька моментів:

1) Усі питання в вашому рідному місті. У нас це були комунальні справи, податкові, лікарі, рідні, друзі, кредити (ми поставили собі за мету поїхати без боргів), звільнення з офісної роботи, заміна карт і все-все, що у вас накопичилося. Просто напишіть весь впісок на листочку, поставте черговість і терміни. Дійте!

2) Щоб виїхати жити в Таїланд, потрібно його добре вивчити і вирішити, де ви хочете проводити свій час! За вибором місця я розповім нижче.

3) Фінансова сторона. Звичайно, варто їхати з фінансовою подушкою, яку попередньо потрібно підкоп. Якщо вона у вас невелика, і ви не розраховуєте швидко повертатися додому, як ми, варто освоїти навички віддаленої роботи. Це означає, що сидячи, наприклад, на острові Самуї і маючи інтернет під рукою, ми зможете заробляти. Зараз багато можливостей в цьому плані, потрібно їх просто розгледіти.

4) Спланувати ваш переїзд. Це теж певний момент, який включає покупку квитків, бронювання готелю на кілька днів (якщо ви потім самі будете шукати будинок на тривалий термін), візове питання і страховка.

5) Якщо ви з діточками, то варто заздалегідь подбати, як вони будуть проводити свій час в Таїланді. Якщо у вас маленька дитина - це дет. сад, платні майданчики і т.д. Якщо дорослий - дистанційна школа.

Це головні моменти, які потрібно визначити заздалегідь.

З питанням, як виїхати жити в Таїланд, ніби розібралися! Тепер КУДИ?

Місць багато, і ми свого часу перечитали щоденники живуть в Таїланді, і зробили такі висновки. Все залежить особисто від вас і ваших уподобань. Ми вибирали між Паттайей, Пхукет і Самуї. Про ці місця докладніше.

Паттайя - чисто тусовочне місце, більше для молоді, вважається центром секс-туризму. Якщо ви - молода просунута пара, можливо вам туди)) Звичайно, не по всій Паттайя ходять напівголі трансвестити і проходять цілодобові движуху, можна знайти і більш спокійні райони. Плюс - це те, що якщо ви хочете ще подивитися інші частини Таїланду, поїздити по екскурсіях - територіально там все недалеко. Мінус - брудне море, і купуватися можна лише на сусідньому острові Ко Лан.

Пхукет - мега туристичний і популярний. Місцевість більш приваблива, хороші пляжі, але нам хотілося менш заїждженої куточка. Самуї - якраз те, що нам підійшло. Включає в себе: чудові пляжі, мало туристів, менше руху, є і тусовочний район, є цивілізація і вигляді супермаркетів, лікарень, шкіл, вищих закладів і т.д. Ідеальне місце для тих, хто втомився від галасливого міста і хоче як-би усамітнитися. Ось такий розклад. Є ще і північ (це Крабі, Чанг Май, Чанг Рай), але ми його не розглядали, тому що там не скрізь море поруч.

Скільки коштує жити в Таїланді? Дуже слушне запитання!

Перед тим, як виїхати жити в Таїланд, потрібно обов'язково розуміти, а які витрати вас чекають.

Все залежить від місця. Можу привести середні цифри по Самуї. На сім'ю з двох осіб йде 30-40 тис. Руб. тут:

1) Оренда будинку 10-15 т.р.

2) Харчування 8-10 т.р.

3) Візи приблизно 2000 р.

4) Страховка - 3000-5000 р

5) Байк - 3000 р.

6) Все інше (кафе, одяг, сувеніри, предмети першої необхідності) ще близько 5 000 р.

Це цілком комфортний розклад. Якщо економити, можна і на 20 - 30 т.р прожити (будинок дешевий - поза сезоном можна за 7-9 УРАХУВАННЯМ зняти, харчуватися простіше, і не страхуватися, хоча ризикуєте в разі надзвичайної ситуації потрапити на великі витрати). У Паттайя вигідніше, і можна за 20-30 т.р прожити цілком гідно)) На Пхукеті рівень цін приблизно такий же, як на Самуї. Як бачите, вартість життя в Таїланді дуже варіюється.

Для тих, хто як і раніше хоче виїхати жити в Таїланд, розповідаю про харчування. Якщо ви на долгосрочку, то будете швидше за все готувати самі будинки. Розповім на прикладі Самуї і впевнена, що система закупівлі продуктів у всьому Таїланді однакова.

Є супермаркети Big C, Tecko Lotus, в яких знайдете все, що потрібно (крім такої екзотики, як гречка, манка, житній хліб). Туди добре приїжджати і закуповуватися масово, на тиждень. Також існують мінім-Марти 7/11, Family Mart, де можна перехопити продукти і битовуху першої необхідності.

Є місцеві ринки Є місцеві ринки. Ми зрозуміли, що фрукти та овочі краще купувати саме там, так як вони більш стиглі і смачні. За цінами плюс-мінус також, як в супер-маркеті. Ще можуть обважити))

Тайці люблять все округляти в більшу сторону, причому буває СИЛЬНО в більшу. Потрібно стежити за вагами і грошима. І коли вас запам'ятають, як серйозного і частого покупця, будуть приймати за свого і перестануть накручувати)) В кожному районі Самуї є свої ринки, причому бувають ранкові та вечірні, їх потрібно розвідати.

Як орендувати будинок? Теж важливий аспект для тих, хто хоче виїхати жити в Таїланд. Цьому питанню в мене присвячена окрема стаття. Стаття називається, оренда будинку на Самуї .

Трохи про транспорт в Таїланді. Ви вже, я думаю, знаєте, що найпопулярніший транспорт в Азії - це байк. Як ми його орендували на тривалий термін? У перші дні прильоту взяли бак в першій-ліпшій крамниці на 1 день. Для цього нам знадобилася копія паспорта і гроші 300 р.

За цей час знайшли вигіднішу оренду байка Honda PCX-150 на місяць. Ціна була 5000 р, сторгували до 4500 р. Через 2 місяці сказали, що у нас тільки 4000 і взяли за цю ціну)) Коротше, на кілька місяців відразу просите хорошу знижку. А так, можна взяти Honda Click або Snoopy за 2500-3500 на місяць.

Якщо ви сумнівалися на той рахунок, як живуть російські в Таїланді, то відповідь очевидна - просто відмінно! Всі питання можна вирішити, просто потрібно розібратися в кожному. Як кажуть - у страху очі великі! Читайте блог про життя в Таїланді, є ресурси, де люди діляться своїм досвідом, як жити в Таїланді довго (кілька років) поглинає інформацію. Чим глибше ви просочитеся нею, тим більше ви зрозумієте кожен для себе - як саме вам краще виїхати жити в Таїланд, і швидше приймете рішення переїхати!

І наостанок відео життя в Таїланді. Мої замітки!

Завжди з вами, Наталя Сидорова.

Тепер КУДИ?
Скільки коштує жити в Таїланді?
Хочете виїхати жити в Таїланд?
Де в Таїланді краще жити?
?кільки коштує життя в Таїланді?
К харчуватися і де купувати продукти?
К орендувати будинок?
К взяти байк?
К росіяни живуть в Таїланді?
Вірніше, які етапи цьому передують?

Новости