Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як поїхати в США самостійно

  1. Авіаквитки в США
  2. Житло в США
  3. Страховка для поїздки в США
  4. Де купити страховку для поїздки в США?
  5. Віза в США - отримуємо самостійно
  6. Ціни в США
  7. Їжа в Америці
  8. Фаст-фуд
  9. Етнічна кухня
  10. креольська кухня
  11. Як переміщатися по США
  12. Що подивитися в США
  13. Нью Йорк
  14. Апартаменти і готелі в Нью-Йорку
  15. Чикаго
  16. Сан Франциско
  17. Лос Анджелес
  18. Житло в Лос-Анджелесі
  19. Лас-Вегас
  20. Національні парки в «землях індіанців»
  21. Новий Орлеан
  22. Житло в Новому Орлеані
  23. Майамі
  24. Філадельфія
  25. Вашингтон
  26. Екскурсії в США

В онлайн-путівнику «Як поїхати в США самостійно» зібрана воєдино найдокладніша в Рунеті інформація, яка може вам знадобитися для самостійної організації подорожі по цій цікавою і різноманітною країні. Крім цього тексту, багато додаткової інформації ви можете знайти за посиланнями на інші статті мого блогу, присвячені відпочинку і подорожей по США.

Якщо вас цікавить якийсь конкретний розділ статті або певне місце країни, можете клікнути по назві в змісті і відразу перейти до потрібної теми.

зміст:

Авіаквитки в США
Житло в США

Страховка для поїздки в США

Віза в США - отримуємо самостійно
Ціни в США
Їжа в Америці

Як переміщатися по США
Що подивитися в США

Екскурсії в США

Америка, будучи четвертою країною на планеті за розміром території та утворилася як конфедерація кількох британських колоній, приголомшливо багатошарова і різноманітна. Я прожив в ній в цілому близько півроку, приїжджаючи туди то на тиждень, то на місяць, то на два - і кожен раз Штати відкривалися мені свою нову, часто досить несподіваним боком.

Чинне Східне узбережжя, що тягнеться від пляжів Флориди до яскравих кленів Нової Англії, шалений Західне узбережжя з кіношними міражами Голлівуду і чарівним «роздовбані» Сан-Франциско; «Іспанські» Каліфорнія, Техас і Майамі, «французький» Новий Орлеан з антикварними колісними пароплавами часів Марка Твена, до сих пір борознять простори великої Міссісіпі. «Англійські» (із застереженнями, природно) Чикаго, Філадельфія і Вашингтон, і божевільний Лас-Вегас, що виріс по сусідству з землями індіанців - навахо, хулапаев та інших. На північ від індіанців знайшли свій притулок таємничі мормони, що прийшли в благословенну Юту за своїм пророком Джозефом Смітом, до демонізації яких доклав свій талант навіть Артур Конан Дойл в «Етюді в багрових тонах».

А над усім цим ретельно продуманим хаосом царствено височіє Нью-Йорк. Місто Жовтого Диявола, Великого Яблука і ще доброї сотні різних імен. До речі, про яблуко - ніхто вже толком не пам'ятає, звідки пішло це прізвисько, але, дивлячись на поголовно втупившись у модні гаджети Apple нью-йоркців, знаходиш це ім'я досить доречним.

Повернутися до змісту ↑

Авіаквитки в США

Дешеві авіаквитки в США - один з основних інгредієнтів бюджетного подорожі по цій країні і мрія тих, хто вже отримав свою самостійну американську візу , А перед її отриманням забронював собі житло по всьому маршруту . Ні для кого давно вже не секрет, що всі квитки за привабливими тарифами купуються не в авіакасах, турагентствах і аеропортах, а за допомогою спеціалізованих сайтів-агрегаторів авіаквитків. Найчастіше на них можна знайти квиток на потрібний напрямок з дворазовою вигодою в порівнянні з покупкою в турагентстві. Цей момент набуває особливої ​​важливості для тривалих перельотів за океан - будь то США, Таїланд або Бразилія.

Цей момент набуває особливої ​​важливості для тривалих перельотів за океан - будь то США, Таїланд або Бразилія

аеропорт Чикаго

Для покупки квитків в США можна використовувати форму пошуку:

обов'язково почитайте як купувати авіаквитки в США дешево, як переміщатися всередині країни, куди і коли краще їхати .

Календар низьких цін на авіаквитки Москва Нью-Йорк:

Повернутися до змісту ↑

Житло в США

Нью-Йорк, Майамі, Лос-Анджелес і Сан-Франциско є всесвітніми туристичними "магнітами", і житло в них найкраще бронювати заздалегідь в інтернеті. Крім того, слід враховувати, що самі американці не великі любителі проводити свої канікули і вихідні за кордоном, і левова частка самих хороших варіантів розміщення зазвичай бронюється ними ж - нью-йоркці їдуть в Сан-Франциско, жителі Лос-Анджелеса - в Майамі, і так далі.

Якщо ви плануєте провести незабутні різдвяні канікули в Нью-Йорку або в січні погрітися на пляжах Майамі, то бронювати житло в вищезазначених місцях бажано якомога раніше, найкраще з літа. Якщо упустити цей момент, тоді доведеться задовольнятися тим, що залишилося - а це, як правило, самі непоказні варіанти. У мене так одного разу вийшло в Новому Орлеані, не найвдаліший досвід.

Всі тонкощі і нюанси пошуку та бронювання різних типів житла в США докладно описані в окремій статті Як забронювати житло в США: специфіка та рекомендації .

Забронювати готель або апартаменти в найбільших містах США можна, клікнувши на відповідну картинку:

Забронювати готель або апартаменти в найбільших містах США можна, клікнувши на відповідну картинку:

Повернутися до змісту ↑

Страховка для поїздки в США

Дуже важливе і серйозне питання. Візовий офіцер в посольстві у вас її, швидше за все, не запитає, та й співробітникові Іммігрейшн на стійці в аеропорту прильоту буде пофіг на її наявність або відсутність. Але, тим не менш, зробити страховку перед поїздкою в США треба ОБОВ'ЯЗКОВО.

Медичні послуги в США коштують шалено дорого - найбільший відсоток особистих банкрутств в Америці складають ті, хто мав нещастя захворіти і потім банально не зміг розплатитися за рахунками від клінік. Так що в США ні в якому разі не можна лізти без страховки мандрівника, причому страховки хорошою, з пристойним і надійним ассистансом (що таке асистанс, як його вибирати і де краще і дешевше купувати хорошу страховку, можна почитати тут ). Мені доводилося спілкуватися з людьми, що зверталися в Америці до лікарів з різних приводів (від болю в горлі до переломів кінцівок), маючи страховку Tripinsurance з ассистансом Mondial - за відгуками, все було чітко і професійно, страхова у всіх випадках перераховувала клінікам гроші.

Коротко кажучи, найважливіше при покупці страхового поліса - це не страхова компанія, у якій ви купуєте страховку, а компанія-асистанс, тому що саме асистанс на місці робити (або не робити) все, щоб вас вилікували.

обов'язково почитайте Страховка для виїзду за кордон і подорожей.

Де купити страховку для поїздки в США?

1. Tripinsurance (дочірня компанія німецького страхового гіганта Allianz)

Їх компанія асистанс - Mondial Assistans, про який багато позитивних відгуків в мережі.
При онлайн покупці страховки від Tripinsurance читачі мого блогу можуть отримати знижку 10% - що для цього потрібно зробити можна прочитати тут . Через падіння курсу рубля в 2014 році ціни на всі страхові продукти, номіновані в доларах і євро, різко зросли - так що знижка буде не зайвою.

2. Порівняння страховок від 16 компаній за допомогою сервісу Cherehapa

Покрокову інструкцію як купувати страховку через Cherehapa можна знайти тут .

Зі списку страхових компаній вибираємо ту, до якої у вас більше довіри або про яку самі позитивні відгуки. Я зазвичай порівнюю ціни на Черехапе і (за інших рівних умов) купую поліс компанії Ліберті. З приводу асистансів - про компанію Mondial я вже згадував, єдине, я б не рекомендував зв'язуватися з компанією GVA (Global Voyager Assistance) - до них у мандрівників найбільше нарікань. Втім, ситуація на страховому ринку постійно змінюється, тому найкраще читайте відгуки людей про страхові компанії та про їх асистанс безпосередньо перед поїздкою в конкретну країну.

Купити страховку для США онлайн:

Повернутися до змісту ↑

Віза в США - отримуємо самостійно

Отримати американську візу громадянину РФ не так вже й складно - на мою думку, легендарний відсоток відмов у візах вже пішов у минуле. До мінусів візи в США відноситься її вартість - 160 $ ​​при самостійному оформленні, якщо звертатися в якусь "контору щодо заповнення папірців для візи", буде ще дорожче. До безперечних же плюсів відноситься те, що візу американці в більшості випадків дають на три роки, тобто один раз отримавши візу в США, можна облазити уздовж і поперек всю країну, від Нью-Йорка до Гаваїв і від Аляски до Майамі. Я свою першу американську візу отримав в 2012 році, тоді їх зазвичай видавали на рік або два. Мені в посольстві з першого разу схвалили дворічну візу (причому мій закордонний паспорт закінчувався раніше, ніж американська віза - так що пару раз я літав в США з новим паспортом і візою, вклеєною в старий).

рекомендую почитати покрокову інструкцію по самостійному отриманню туристичної візи в США типу B1 / B2 .

Повернутися до змісту ↑

Ціни в США

США навряд чи можна назвати дешевою для мандрівника країною, хоча і дуже дорогий (в порівнянні з деякими багатими країнами Північної Європи, Японією або Новою Зеландією) вона теж не є. Головне, знати де і як можна грамотно зекономити, і в цьому, сподіваюся, вам допоможе мій окремий огляд Ціни в США , Де я постарався максимально докладно розкрити розглянуту тему і прикинути орієнтовний бюджет подорожі по США.

Їжа в Америці

Типова американська їжа проста, ситна і готується без особливих кулінарних шедеврів. Як правило, це простацька їжа колишніх колоністів: якісь реберця, крильця або ж соковитий важкий стейк з гарніром з картоплі-пюре.

Як правило, це простацька їжа колишніх колоністів: якісь реберця, крильця або ж соковитий важкий стейк з гарніром з картоплі-пюре

Типовий американський вечерю

Фаст-фуд

У США, як всім добре відомо, вкрай популярний всякий фастфуд, а картоплю-фрі цілком можна було б зобразити на державному гербі в лапах у орла, замість стріл і оливкової гілки. Заклади швидкого харчування будуть потрапляти вам в американських містах на кожному кроці, від себе можу порекомендувати мережу ресторанів Wendy's - вони мені здалися пристойніше, ніж Macdonald's і йому подібні.

Заклади швидкого харчування будуть потрапляти вам в американських містах на кожному кроці, від себе можу порекомендувати мережу ресторанів Wendy's - вони мені здалися пристойніше, ніж Macdonald's і йому подібні

Розмір має значення!

Етнічна кухня

Один з найцікавіших атракціонів в США. Америка - країна іммігрантів, і буквально в межах одного міського кварталу можна знайти мексиканські такос і кесадійяс, індійські каррі, український борщ і арабську шаурму. Як правило, все буде досить високої якості, так що якщо стоїть вибір де пообідати - в фастфуд-якому кафе чи в етнічному закладі - я б однозначно рекомендував другий варіант. Вийде і смачніше, і корисніше, і пізнавальним.

Вийде і смачніше, і корисніше, і пізнавальним

Мексиканські такос в Майамі

креольська кухня

Одна з визначних пам'яток американського Півдня; будучи в Новому Орлеані, обов'язково спробуйте курку по-креольськи, крабовий пиріг і супчик з черепахи:

Одна з визначних пам'яток американського Півдня;  будучи в Новому Орлеані, обов'язково спробуйте курку по-креольськи, крабовий пиріг і супчик з черепахи:

Новий Орлеан, черепаховий суп

Повернутися до змісту ↑

Як переміщатися по США

Детальний огляд основних видів міжміського транспорту в США можна почитати тут: Як переміщатися по США: літак, потяг, автобус, автомобіль

Що подивитися в США

США - одна з тих країн, які можна вивчати все життя, приїжджати туди знову і знову і відкривати для себе щораз нові грані.

Нижче я привожу невеликий список кращих (з моєї точки зору) місць США. У кожному з них я побував особисто і провів там достатньо часу, щоб сформувати якесь думка - яким і поспішаю поділитися з читачами свого блогу Allmyworld.ru.

Щоб почитати статті про те чи іншому місті, національному парку або пам'ятки, можна просто клікнути по картинці з відповідною назвою:
Щоб почитати статті про те чи іншому місті, національному парку або пам'ятки, можна просто клікнути по картинці з відповідною назвою:

Натиснувши на відповідну картинку, ви потрапите на статтю або список статей про те чи іншому місці США з докладним описом, фотографіями, особистими враженнями і корисними порадами.

Карта основних визначних пам'яток США:

Нью Йорк

Я обожнюю Нью-Йорк - поряд з Римом, Стамбулом і Бангкоком, для мене це один з найцікавіших міст світу. Його можна любити чи ненавидіти, але байдужим його вирує енергетика не залишає нікого. Сюди приїжджають жити, втомлюються від шаленого ритму і мріють виїхати «в глушину, в Канзас» - але так і не вирішуються це зробити, дуже сильний магніт. Максимум, що Нью-Йорк вам дозволить: рідше з'являтися на Манхеттені на користь Брукліна або Квінса, не більше.

Нью-Йорк, місто, де, згідно з Генрі Міллера, "жоден камінь не клався з любов'ю і шануванням і жодна вулиця не прокладали для танців і веселощів", ​​який забрав у Риму і Константинополя статус центру європейської цивілізації, ставши за прикладом останнього «об'єктом всесвітнього бажання »; місто - «плавильний котел» (melting pot), ось уже понад два століття справно перемішуючий раси, культури і цивілізації - чиї наївні представники летять як метелики на вогні Бродвею і не здогадуються, що мало кому з них вдасться знайти шлях з лабіринтів Манхеттена.

Детальніше про Нью-Йорку можна почитати тут:

Пам'ятки Нью-Йорка: що подивитися в місті - багато фото і карта найцікавіших місць!

Апартаменти і готелі в Нью-Йорку

Якщо ви їдете в Нью-Йорк компанією від двох осіб, хочете жити в більш-менш комфортних умовах і при цьому хоч трохи заощадити, тоді має сенс пошукати апартаменти, які здають приїжджим подобово місцеві жителі:

Житло в Нью-Йорку - задоволення недешеве, і заради збереження своїх кровних грошових знаків доводиться вдаватися до різних хитрощів. Одна з них - віддати перевагу Манхеттену Бруклін або Джерсі-сіті:

Економія в порівнянні з Манхеттеном може виявитися дуже істотною, але і добиратися до центру Нью-Йорка доведеться в середньому на півгодини довше (якщо на метро з Брукліна).

Я двічі знімав житло у місцевих жителів в Брукліні (один раз квартиру за 80 $ в день і один раз кімнату за 50 $) і кілька разів жив у хостелах в Манхеттені (35 $ / ніч) - для безробітного блогера це були найоптимальніші варіанти: -)

Якщо не хочете жити в апартаментах, можна забронювати готель. У Нью-Йорку величезна кількість готелів на будь-який смак і гаманець, єдина проблема - найкращі варіанти розбирають за кілька місяців до дати заселення, так що доводиться або задовольнятися тим, що залишилося, або самому бронювати житло для осінньої поїздки ще ранньою весною. Але навіть за умови вкрай раннього бронювання слід бути готовим до того, що на Манхеттені навіть за найубогішу комірчину біля Чайна-тауна побажають взяти з вас не менше 100 $ / ніч за двох осіб.

Повернутися до змісту ↑

Чикаго

Місто-трудівник, місто-боєць. І рідкісний нахаба. До речі, це слово в Америці не несе того негативного забарвлення, як у Європі чи Росії. Той, хто не втискує себе в рамки і може зробити крок за край - справжній американець, по крайней мере, тут все хочуть такими бути або як мінімум здаватися. Я не знаю, де народився Дональд Трамп, але судячи з його манері діяти і говорити - він двухсотпроцентний чікагец.

Цьому місту плювати на підвалини і правила, він пробує, помиляється, програє і в підсумку перемагає - як в кіно. Наприклад, саме в Чикаго побудували найперший в світі хмарочос - коли ще не винайшли залізобетонних несучих конструкцій. Просто взяли і склали його з цегли. Вся Америка вважала авторів божевільної витівки ідіотами - а їм було наплювати, він взяли і побудували Monadnock, зараз це одна з найяскравіших пам'яток Чикаго.

Вся Америка вважала авторів божевільної витівки ідіотами - а їм було наплювати, він взяли і побудували Monadnock, зараз це одна з найяскравіших пам'яток Чикаго

Той самий Monadnock

... Одного разу я розговорився на вулиці Чикаго з місцевим жителем. Він, дізнавшись, що я з Росії, мовив - «я давно хочу побувати в Сталінграді». Так і сказав - в Сталінграді. Житель міста, який не звик відступати і здаватися, дуже поважає тих, хто в найбільш напружений історичний момент вчинив так само.

Чикаго, «скляний» балкон

Детальніше про Чикаго: «Місто вітрів» на березі Мічигану - пам'ятки, фото

Житлове питання в Чикаго стоїть не так гостро, як на Манхеттені, але все одно ціни досить високі і найкращі варіанти розбирають задовго до дати приїзду в місто. Вибрати та забронювати готель або апартаменти в Чикаго можна за допомогою пошукової форми Booking:

Повернутися до змісту ↑

Сан Франциско

Самий «європейський» місто США і епіцентр божевілля на всьому Західному узбережжі. Місце, чиї звичаї ще недавно шокували шок пуританську Америку - а потім стали для неї нормою. І, мабуть, єдиний в світі мегаполіс, чия назва в'язниці відомо всім, у кого є телевізор - легендарний Алькатрас!

І, мабуть, єдиний в світі мегаполіс, чия назва в'язниці відомо всім, у кого є телевізор - легендарний Алькатрас

Головний Листівковий сюжет Сан-Франциско: старовинний трамвай на тлі острова Алькатрас

Сан-Франциско, де повітря свободи настільки густий, що його можна різати ножем і мазати на хліб, а райдужний прапор геїв і лесбіянок гордо майорить на щоглі, як державний стяг.

Щоб не бути голослівним ...

Сан-Франциско, самий «європейський» місто США

Теоретично, житло в Сан-Франциско можна знайти і по приїзду - по крайней мере, я знаю людей, яким це вдавалося. Але це хіпі-бекпекери, яким в принципі пофіг на комфорт - набагато важливіше ціна. Так що якщо ви не готові жити з сусідами по хостелу, готель або апартаменти в Сан-Франциско краще бронювати заздалегідь. Для пошуку оптимальних варіантів можна скористатися формою все того ж букінг:

Для пошуку оптимальних варіантів можна скористатися формою все того ж букінг:

Обов'язковий пункт: фото на тлі мосту Golden Gate

Повернутися до змісту ↑

Лос Анджелес

Місто-міраж, як і породжені ним голлівудські мрії. Місто, куди з усього світу стікаються ті, хто хоче опинитися «по той бік екрану» і готові заради цього на все. Місце, де вілли головних світових лицедіїв мирно уживаються з міріадами бомжів і бродяг, за якими не ясно, чому вони чорніше - від бруду або від того, що негри. Головний мегаполіс всього Західного узбережжя, що поглинув і колись закуткові Голлівуд з Беверлі-Хіллс, і океанську Санта-Моніку - місце «сходу» зірок Джима Моррісона і Арні Шварцнеггера. І тільки тут колишній качок-іммігрант міг стати губернатором штату - не найбільш, до речі, поганим.

Головне багатство Лос-Анджелеса - це люди:

Цей кадр пропонує дати себе побити за помірну суму ...

Просто людина їде на метро на роботу

Читати докладніше про «Місто ангелів» Лос-Анджелес.

Десь вдалині можна розрізнити заповітні літери ..)

Житло в Лос-Анджелесі

Готель або квартиру в Лос-Анджелесі краще зняти заздалегідь. Населення Лос-Анджелеса становить майже 20 мільйонів чоловік, і шукати житло на місці в такому мегаполісі не найкраще рішення.

При виборі житла слід враховувати, що всі основні визначні пам'ятки розташовані на його околицях - Голлівуд, Санта-Моніка, Веніс-сіті - а в центрі Лос-Анджелеса дивитися особливо нема на що. Так що я б рекомендував вибирати готель або апартаменти з урахуванням того, куди ви плануєте ходити або їздити.

Так що я б рекомендував вибирати готель або апартаменти з урахуванням того, куди ви плануєте ходити або їздити

Спроба Селфі на тлі вілли Анджеліни Джолі в Беверлі-Хіллс :-)

Повернутися до змісту ↑

Лас-Вегас

Місце, де ваші кишені майстерно полегшать спочатку від зайвих доларів, а потім і від усіх інших. Це навіть не місто, а «ярмарок марнославства» схрещена з гігантським грошовим пилососом. І, напевно, єдине на Землі місце, де залишившись без грошей люди щасливі - а потім не можуть зрозуміти, навіщо вони взагалі сюди приїхали. Так і не зрозумівши, повертаються в Вегас знову і знову.

Найстійкіші (або не азартні) відразу по приїзду беруть напрокат машину і відправляються в Землі індійців - одне з найбільш неймовірних місць нашої планети.

Лас-Вегас: «місто гріха» посеред пустелі

Житло в Лас-Вегасі. У сенсі житла Лас-Вегас зовсім не схожий на інші великі американські міста: майже завжди на букінг є величезна кількість відмінних варіантів по дуже привабливим цінам. Наприклад, номер у всесвітньо відомому готелі Luxor коштував мені близько 35 $. Фантастика? Так, але дуже легко з'ясовна. Справа в тому, що звичайних туристів в Лас-Вегасі досить мало - в основному це гравці, і левову частку готельного фонду Лас-Вегаса складають готелі-казино, для яких власне здача номерів не є основним бізнесом. Більш того, вони схильні демпінгувати, щоб залучити саме до себе побільше гравців, які пізніше будуть цілими ночами просаджувати у них сотні і тисячі доларів.

Більш того, вони схильні демпінгувати, щоб залучити саме до себе побільше гравців, які пізніше будуть цілими ночами просаджувати у них сотні і тисячі доларів

Казино Лас-Вегаса

А ось я, наприклад, абсолютно не гравець, і щосили покористувався з цінової політики готелів Лас-Вегаса. Де ще в Америці тобі вдасться зняти номер в шикарному готелі з власною ванною «в мармурі» за 35 $ ?! Так ніде, зазвичай це ціна ліжка в хостелі. Забронювати номер в легендарному Mandalay Bay або Luxor можна за посиланням нижче:

Забронювати номер в легендарному Mandalay Bay або Luxor можна за посиланням нижче:

Готель-казино «Luxor» в Лас-Вегасі

Готель-казино «Luxor» в Лас-Вегасі

Інтер'єр номера в «піраміді»

Ще один важливий момент: Лас-Вегас може бути дуже зручною базою для поїздок по національних парках в так званих «Землях індіанців». Багато орендують машину у Вегасі і потім катаються по шалено цікавим околицях міста - так що і для огляду Гранд-каньйону з Долиною монументів Лас-Вегас підійде як не можна краще.

Повернутися до змісту ↑

Національні парки в «землях індіанців»

Землі індійців - це неофіційна назва великій території, де лик землі прорізає гігантський шрам Гранд-Каньйону
Землі індійців - це неофіційна назва великій території, де лик землі прорізає гігантський шрам Гранд-Каньйону

де здіймаються колони Долини монументів

де здіймаються колони Долини монументів

і де розташований унікальний Каньйон Антилопи

і де розташований унікальний Каньйон Антилопи

а також розташовано багато-багато іншого, аж ніяк не менш цікаве.

Карта пам'яток в Землях індіанців:


если Гранд-каньйон (1) - головна коштовність в короні національних парків американського Заходу, то перераховане нижче - це його оправа:
2. Долина монументів (Monument Valley)
3. Дамба Гувера
4. Каньйон Антилопи (Antelope Canyon)
5. Долина Смерті
6. Національний парк «Зайон»
7. Брайс-каньйон
8. Каньйон Глен
9. Парк арок

Індійські резервації - це де-юре майже незалежні держави зі своїми бюджетами, законами і правилами поведінки. І завдяки цьому поїздка по національним паркам Земель індіанців неодмінно стане одним з найяскравіших вражень усієї подорожі по Америці.

Повернутися до змісту ↑

Новий Орлеан

Саме неамериканському місце в Америці, де креольское життєлюбність явно бере верх над англо-саксонським практицизмом. «Найчорніший» місто США, де спиртне можна легально пити на вулиці, не ховаючи пляшку сором'язливо в пакет і не оглядаючись на «копів». Де для жителів є лише один сенс життя: їй радіти не дивлячись ні на що, і де через рік після страшного урагану люди приходять на карнавал Mardi Gras зі словами «Привіт,« Катріна », вечірка починається!». Місто французького кварталу, веселощів ридма, колісних пароплавів і великої Міссісіпі. Америка «Хатини дядька Тома» і «Джанго Звільненого», якій давно вже немає. Детальніше про все це можна почитати тут: «Безтурботне місто» Новий Орлеан: джаз, Mardi Gras і пофігізм .

Новий Орлеан, в гостях у крокодилів

Житло в Новому Орлеані

Звичайно, це не Нью-Йорк з його щорічними мільйонами туристів, але й тут бажано житлове питання не пускати на самоплив, особливо якщо ви хочете оселитися недалеко від знаменитого Французького кварталу.

Повернутися до змісту ↑

Майамі

«Американський Сочі», втілення гедонізму і бажання жити тут і зараз. Місто багатих пенсіонерів, білосніжних пляжів і горлатих кубинців, які не бажають миритися з Кастро. Ідеальне місце як для спокійного пляжного відпочинку, так і для нещадного клубного «чаду»; якщо ж вам неблизько ні те, ні інше, можна взяти в оренду машину і кілька днів присвятити вивченню приголомшливо мальовничих околиць Майамі і унікальних національних парків Флориди - наприклад, Everglades National Park, Biscayne National Park, Big Cypress і інших.

Ідеальне місце як для спокійного пляжного відпочинку, так і для нещадного клубного «чаду»;  якщо ж вам неблизько ні те, ні інше, можна взяти в оренду машину і кілька днів присвятити вивченню приголомшливо мальовничих околиць Майамі і унікальних національних парків Флориди - наприклад, Everglades National Park, Biscayne National Park, Big Cypress і інших

Поліція Майамі, відділ моралі?)

)

Пам'ятник полум'яним борцям проти полум'яного Фіделя

Пам'ятник полум'яним борцям проти полум'яного Фіделя

Головна визначна пам'ятка Майамі

Детальніше про Майамі можна почитати тут: Майамі, Флорида - пам'ятки, фото, що подивитися.

Якщо ж ви подорожуєте з дітьми, проїхати мимо знаменитого аквапарку Орландо буде великою помилкою - тим більше що він є лише малою частиною величезного парку розваг, де можна загубитися не на один день. У чому-чому, а в розвагах американці толк знають. Від Майамі до Орландо можна за сорок хвилин долетіти на літаку, або ж доїхати на машині, по дорозі обстеживши купу не менш цікавих місць самого південного штату США.

Від Майамі до Орландо можна за сорок хвилин долетіти на літаку, або ж доїхати на машині, по дорозі обстеживши купу не менш цікавих місць самого південного штату США

аквапарк Орландо

Майамі - це пляжна столиця США, і цим все сказано. Сезон починається в листопаді і триває до квітня, в цей час знайти щось пристойне в Майамі за прийнятні гроші практично нереально. Так що і тут можна застосувати загальне американське правило - «готуй сани влітку», тобто якщо хочеш в листопаді купатися на Майамі-біч, житло потрібно бронювати ще в березні.

Повернутися до змісту ↑

Філадельфія

Місто братської любові (саме так перекладається з давньогрецького його назва) і, ні багато ні мало - місце народження США. Саме тут представники дванадцяти північноамериканських колоній Британії проголосили створення нової країни і нації. Основним мотивом, правда, було небажання платити податки королю Англії, але про настільки меркантильної причини народження своєї країни американці вважають за краще не думати.

Осінь в Філадельфії

Детальніше про Філадельфії: Пам'ятки «міста братської любові»

Філадельфія - прекрасне місто, а крім того, він дуже зручно розташований: з Нью-Йорка і Вашингтона сюди можна доїхати за кілька годин на автобусі або поїзді. Так що для швидкого знайомства з Філадельфією бронювати в ній готель необов'язково. Якщо ж ви хочете оглянути «місце народження США» спокійно і без поспіху, тоді вам дуже придасться ця форма:

Повернутися до змісту ↑

Вашингтон

Місто-офіс. Безликий, бездушний, і порожній, як лопнув повітряну кульку. Втім, це лише моя приватна думка. Відносно Вашингтона я, як каже один відомий російський політичний діяч, «буду краток», щоб не виливати на читача свій особистий негатив. Цілком ймовірно, що хтось знайде місто дуже цікавим і гідним відвідування.

Цілком ймовірно, що хтось знайде місто дуже цікавим і гідним відвідування

Будівля, прославлене на весь світ Біллом Клінтоном і Монікою Левінські

Мої враження від американської столиці ви можете почитати тут: Вашингтон: пам'ятки, фото, особисті враження .

Вашингтон, фото на тлі Капітолію

Столиця є столиця, і з житлом в таких містах завжди непросто, бо до туристів додаються різноманітні чиновники і відрядні. Так що якщо ви хочете своїми очима поглянути на Капітолій і Пентагон, краще готель забронювати завчасно:

Повернутися до змісту ↑

Екскурсії в США

Якщо немає бажання або можливості вивчати Америку самостійно, можна замовити організовані екскурсії російською мовою:



або індивідуальну екскурсію від місцевих жителів:

Незабутньою вам самостійної поїздки в США!
Ваш Роман Мироненко

Де купити страховку для поїздки в США?
Фантастика?
Де ще в Америці тобі вдасться зняти номер в шикарному готелі з власною ванною «в мармурі» за 35 $ ?
Поліція Майамі, відділ моралі?

Новости