Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч - Турістер.Ру

  1. Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч...
  2. Парад Перемоги
  3. Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві
  4. Пам'ятки на Красній площі
  5. пам'ятники
  6. Собор на Червоній площі
  7. Музеї на Красній площі
  8. Каток на Червоній площі
  9. Концерти, заходи
  10. Як дістатися до Червоної площі в Москві
  11. Метро на Красній площі
  12. Автобуси до Червоної площі
  13. Як доїхати до Червоної площі від вокзалу
  14. Таксі до Червоної площі
  15. Пошук трансферів в Москву
  16. Веб-камери
  17. екскурсії
  18. Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч...
  19. Історія Червоної площі
  20. Парад Перемоги
  21. Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві
  22. Пам'ятки на Красній площі
  23. пам'ятники
  24. Собор на Червоній площі
  25. Музеї на Красній площі
  26. Каток на Червоній площі
  27. Концерти, заходи
  28. Як дістатися до Червоної площі в Москві
  29. Метро на Красній площі
  30. Автобуси до Червоної площі
  31. Як доїхати до Червоної площі від вокзалу
  32. Таксі до Червоної площі
  33. Пошук трансферів в Москву
  34. Веб-камери
  35. екскурсії
  36. Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч...
  37. Історія Червоної площі
  38. Парад Перемоги
  39. Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві
  40. Пам'ятки на Красній площі
  41. пам'ятники
  42. Собор на Червоній площі
  43. Музеї на Красній площі
  44. Каток на Червоній площі
  45. Концерти, заходи
  46. Як дістатися до Червоної площі в Москві
  47. Метро на Красній площі
  48. Автобуси до Червоної площі
  49. Як доїхати до Червоної площі від вокзалу
  50. Таксі до Червоної площі
  51. Пошук трансферів в Москву
  52. Веб-камери
  53. екскурсії

Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч - Турістер.Ру

Червона площа - центральна, головна площа Москви, примикає до східної стіни Кремля , З інших сторін обмежена площею Василівського Узвозу, Середніми торговими рядами і ГУМом, Микільської вулицею.

Розміри Червоній площі наступні: довжина - 330 метрів, ширина - 75 метрів, площа території - 24750 кв. м. Пішохідна територія вимощена бруківкою.

Історія Червоної площі

Місце, де знаходиться столична Червона площа, визначилося в кінці XV - початку XVI століття, коли були зведені стіни перебудованого Кремля і споруди у його північно-східній частині. За поширеною версією, майданчик ця була відома як «Пожежа» - вигоріла смуга близько 240 метрів між Торгом і Кремлем. Однак в той час «пожежами» називали кілька торгових площ, в тому числі за межами Москви.

«Червоної» площа стали іменувати самі городяни в першій половині XVII століття. До того моменту її історичний ансамбль майже сформувався: в південній частині вже стояв собор Василя Блаженного, у Кремля була надбудована Спаська вежа. Народна назва стало офіційним навесні 1661 року - за указом царя Олексія Михайловича.

Головна площа була розширена в 1924 році - за рахунок Василівської площі, розташованої на південь від Спаських воріт. Великі реконструкції території були проведені в 70-е і 90-е роки.

Протягом першого пострадянського десятиліття історичний вигляд площі був частково відтворений - в процесі відновлення будівель і оформлення парадного в'їзду.

В даний час площа офіційно пішохідна зона з вільним доступом (в звичайні дні). Рух автотранспорту по ній заборонено з 1963 року, зараз заборона поширюється і на мопеди, велосипеди.

Парад Перемоги

Парад на Красній площі

Офіційно перший військовий парад на Червоній площі відбувся 11 жовтня 1702 року - Петро I проїхав на кареті з волочити шведськими прапорами з нагоди взяття фортеці Нотебург (В даний час - Горішок).

У радянські роки паради традиційно організовувалися 1 травня і 7 листопада. Найважливіші паради в історії СРСР - 7 листопада 1941 року під час Битви за Москву і Парад Перемоги 24 червня 1945 року. Наступні паради на честь Перемоги проходили тільки в ювілейні дати.

З 1995 року офіційні пам'ятні заходи на Червоній площі стали регулярними, щорічними.

Ходи на честь Дня Росії проводяться перед Кремлем з 2003 року.

Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві

Проживання в центрі столиці буде вельми зручно для огляду найвідоміших визначних пам'яток в пішої доступності і переміщення по місту на метро.

Дешеві хостели у Червоній площі заповнюються в першу чергу: окремі номери або ліжка в загальних номерах потрібно бронювати заздалегідь або встигати оформити замовлення під час знижок, в низький сезон.

Щоб недорого зняти номер у готелі у Червоній площі, варто придивитися до варіантів розміщення в перероблених квартирах (зараз це в основному міні-готелі): це бюджетно і близько до центру, з власником простіше домовитися про пізній заселенні.

Пам'ятки на Красній площі

У список історичних пам'яток Червоної площі входять східна Кремлівська стіна з Спаській , Сенатській і Микільської вежами, некрополь, Середні торгові ряди, Будинок губернського правління, а також наступні собори, музеї, пам'ятники. Головним фасадом виходить на центральну площу Московський ГУМ .

пам'ятники

Пам'ятник Мініну і Пожарському

знаменитий Пам'ятник Мініну і Пожарському перед Покровським собором - єдина скульптурна група на Красній площі. Мідно-латунний пам'ятник, що зображає національних героїв, встановлений в 1818 році, охороняється державою.

Розташований біля Кремлівської стіни пам'ятник-усипальниця - мавзолей Леніна - залишається одним з головних об'єктів в центрі столиці, потік туристів до нього не вичерпується цілий рік.

Крім того, спочатку передбачалося, що в число пам'ятників на головній площі країни увійде і пам'ятник маршалу Г. К. Жукову. Офіційно рішення на користь Манежній площі, де він знаходиться зараз, довелося прийняти через статус Червоної площі - об'єкту, що охороняється ЮНЕСКО.

Не варто забувати, що в число пам'яток входять і архітектурні об'єкти, що формують історичний вигляд площі. Крім будівель, до них відноситься Лобне місце - давньоруська пам'ятка архітектури у вигляді піднесення з кам'яною огорожею.

Собор на Червоній площі

Собор Василя Блаженного одночасно залишається і діючим храмом, і музеєм-філією Гімал. Вхід на богослужіння - безкоштовний, в години роботи в якості музею - по білетам.Ансамбль Червоній площі прикрашає підноситься в її південній частині ошатний Храм Василя Блаженного (Він же - собор Покрови Пресвятої Богородиці, що на Рву; Покровський собор) - видатний пам'ятник російської архітектури XVI століття заввишки 65 метрів. Як і інші історичні об'єкти площі, він входить в список культурної спадщини ЮНЕСКО в Росії.

На розі Червоної площі і Микільської вулиці, перед Монетним двором, розташовується Казанський собор . Цей храм - повністю відновлений на місці втраченого в радянські роки, розписаний в канонічній манері.

Музеї на Красній площі

Державний історичний музей

На прогулянку по залах Історичного музею піде кілька насичених екскурсійних годин: на площі 4000 кв. зібрано понад 22 тисяч експонатів, що охоплюють всі важливі етапи історії Россіі.Главний музей на площі - Державний історичний музей , Скорочено - ДІМ. Висока краснокирпичное будівля музею в північній стороні площі відразу приковує до себе увагу туристів - це пам'ятник архітектури другої половини XIX століття.

Не менш цікавою буде екскурсія по соборному музею храму Василя Блаженного.

Навколо Червоної площі - на території Кремля, на Манежній площі і площі Революції, уздовж вулиці Варварка - зосереджено чимало інших великих державних музеїв з значними колекціями історичних і культурних цінностей.

Каток на Червоній площі

Відкритий зимовий каток перед ГУМом вперше був споруджений у 2000 році, але традицією став тільки з 2006 року. Льодовий каток площею 2800 кв. м щорічно відкривається в перший тиждень грудня. До катку примикають торговельні ярмаркові ряди, майданчик з атракціонами і головний атрибут свята - висока ялинка на Червоній площі.

До початку шкільних канікул в будні вхід на ранкові сеанси катання на головному катку столиці безкоштовний, в решту часу - за встановленим прайсу. Працюють прокат ковзанів, медпункт, кафе. Каток відкритий щодня: з 10:00 до 23:30 з невеликими перервами на обслуговування.

Концерти, заходи

Храм Василя Блаженного

Більшість заходів в історичному центрі присвячені державним святам, пам'ятним дням. Головне і наймасштабніша подія року - військовий Парад Перемоги 9 Травня.

Історичний центр традиційно стає і місцем проведення великих культурних фестивальних заходів: книжкових, музично-театральних.

Масштабні концерти біля східної стіни Кремля проводяться з початку 90-х років. У різні роки тут виступали не тільки вітчизняні виконавці, а й світові зірки - The Prodigy, Пол Маккартні, Linkin Park і інші. В даний час концерти на площі в основному проходять в дні всеросійських свят і в День міста.

Як дістатися до Червоної площі в Москві

Універсальний транспорт до площі - метро, ​​але можна добиратися і на автобусах. Трамваї до Червоної площі не їдуть, хоча в 1909 році такий маршрут через неї існував, але рейки були демонтовані в 1930 році.

Метро на Красній площі

Навколо Червоної площі сконцентровано кілька станцій метро, ​​що відносяться до трьох великих вузлів. При цьому жодна зі станцій не називається «Червона площа». І хоча на самій площі немає жодного виходу з метро, ​​добиратися пішки недалеко: 250-600 метрів залежно від станції.

Ближче інших розташовані до Червоної площі станції метро «Охотний Ряд» Сокольницької лінії, «Площа Революції» Арбатсько-Покровської лінії, «Театральна» Замоскворецької лінії. Вони знаходяться на одному вузлі, тому після прибуття на будь-яку з них потрібно ще в підземці зорієнтуватися за вказівниками і вибрати вихід № 7 - максимально близький до площі.

У другій вузол входять станції «Луб'янка» Сокольницької лінії (але «Охотний Ряд» ближче, краще відразу їхати до нього) і «Кузнецький Міст» Таганско- Краснопресненській лінії (по переходу до «Луб'янки», вихід № 10, від нього ще 650 метрів пішки).

Третій вузол включає станції «Китай-місто» Таганско- Краснопресненській лінії і Калужско-Ризької лінії (приблизно 560 метрів шляху від будь-якої з них по найкоротшим маршрутом).

Метро працює з 5:30 до 1:00. Детальніше - в огляді «Транспорт в Москві» .

Автобуси до Червоної площі

Автобусні зупинки «Червона площа» знаходяться з боку храму Василя Блаженного: на вулиці Варварка, 2 (у напрямку від Москви-ріки) і Варварка, 8 (від Луб'янки).

По маршруту курсує тільки два автобуси - № 158 (3-й Павелецького проїзд - Лубенський проїзд) і № М5 (Політехнічний проїзд - Нагірна вулиця).

Більше міських автобусів проїжджає через історичний центр з іншого боку від Червоної площі: по Мохової вулицею, зупинка - «Манежна площа». Це маршрути № 101, 144, 904, К, м1, м2, м3, м10, Н1, Н2.

Як доїхати до Червоної площі від вокзалу

Основний транспорт від ж / д вокзалів Москви - метро. Станції метрополітену є у кожного вокзалу, тому добиратися швидко і зручно:

Від Ярославського, Казанського, Ленінградського вокзалів - 4 станції по Сокольницької лінії: від «Комсомольської» до «Мисливського Ряду».

Від Павелецького вокзалу - 2 станції по Замоскворецької лінії, від «Павелецькому» до «Театральній».

Від Курського вокзалу - 1 станція по Арбатсько-Покровської лінії: сісти на «Курській», через 3 хвилини вийти на «Площі Революції».

Від Білоруського вокзалу - 3 станції по Замоскворецкой гілці, від «Білоруської» до «Театральній».

Від Київського вокзалу - 3 станції по Арбатській-Покровської лінії: від «Київської» до «Площі Революції».

Таксі до Червоної площі

Користуватися послугами таксі до Червоної площі не завжди зручно: в годину пік і практично в будь-який час з ранку до вечора дістатися на метро вийде швидше.

Однак таксі залишається чи не єдиним варіантом для туристів, що прибувають на вокзал / в аеропорт вночі, коли метро не працює. До того ж на автомобілі з водієм вийде добратися не тільки до Червоної площі, а й за точною адресою - не доведеться розбиратися в карті Москви самостійно і йти від площі, навіть якщо шлях недалекий.

Передбачити все заздалегідь, в тому числі і поїздку до Червоної площі, можна, оформивши заявку на трансфер по Москві від KiwiTaxi.

Пошук трансферів в Москву

Показати трансфери з Москви


Звідки Куди Вартість Москва Казанський вокзал Москви від 1375 p. показати Москва Павелецького вокзалу Москви від 1375 p. показати Москва Ленінградський вокзал Москви від 1500 p. показати Москва Аеропорт «Внуково» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Шереметьєво» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Домодєдово» від 1813 p. показати Москва Аеропорт Жуковський від 2313 p. показати Москва Сергієв Посад Залізничний Вокзал від 3500 p. показати Москва Сергієв Посад від 3500 p. показати Москва Серпухов від 4750 p. показати Москва Переславль-Залеський від 5063 p. показати Москва Таруса від 5500 p. показати Москва Володимир від 5625 p. показати Москва Суздаль від 5625 p. показати Москва Рязань від 6050 p. показати Москва Секіотово від 6250 p. показати Москва Калуга від 6375 p. показати Москва Тверь від 6625 p. показати Москва Ярославль від 6688 p. показати Москва Аеропорт Ярославля Туношна від 6738 p. показати Москва Іваново від 6875 p. показати Москва Тула від 7250 p. показати Москва Тейково від 7500 p. показати Москва Новомосковськ від 7625 p. показати Москва Углич від 7875 p. показати Москва Аеропорт Брянськ від 8750 p. показати Москва Іваново від 8750 p. показати Москва Муром від 8750 p. показати Москва Кохма від 8750 p. показати Москва Вязьма від 8750 p. показати Москва Залізничний вокзал Іваново від 8750 p. показати Москва Рибінськ від 9125 p. показати Москва Вичуга від 10000 p. показати Москва Кострома від 10125 p. показати Москва Орел від 10250 p. показати Москва Річковий вокзал Кострома Порт від 10500 p. показати Москва Брянськ від 10625 p. показати Москва Смоленськ від 14375 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород Аеропорт від 15000 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 16250 p. показати Москва велике козіно Нижегородська область від 21500 p. показати Москва Петрикове від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій Звідки Куди Вартість Казанський вокзал Москви Москва від 1375 p. показати Павелецького вокзалу Москви Москва від 1375 p. показати Ленінградський вокзал Москви Москва від 1500 p. показати Аеропорт «Шереметьєво» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Внуково» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Домодєдово» Москва від 1813 p. показати Аеропорт Жуковський Москва від 2313 p. показати Сергієв Посад Залізничний Вокзал Москва від 3500 p. показати Сергієв Посад Москва від 3500 p. показати Серпухов Москва від 4750 p. показати Переславль-Залеський Москва від 5063 p. показати Таруса Москва від 5500 p. показати Володимир Москва від 5625 p. показати Суздаль Москва від 5625 p. показати Рязань Москва від 6050 p. показати Секіотово Москва від 6250 p. показати Калуга Москва від 6375 p. показати Твер Москва від 6625 p. показати Ярославль Москва від 6688 p. показати Аеропорт Ярославля Туношна Москва від 6738 p. показати Іваново Москва від 6875 p. показати Тула Москва від 7250 p. показати Тейково Москва від 7500 p. показати Новомосковськ Москва від 7625 p. показати Углич Москва від 7875 p. показати Іваново Москва від 8750 p. показати Вязьма Москва від 8750 p. показати Аеропорт Брянськ Москва від 8750 p. показати Муром Москва від 8750 p. показати Залізничний вокзал Іваново Москва від 8750 p. показати Кохма Москва від 8750 p. показати Рибінськ Москва від 9125 p. показати Вичуга Москва від 10000 p. показати Кострома Москва від 10125 p. показати Орел Москва від 10250 p. показати Річковий вокзал Кострома Порт Москва від 10500 p. показати Брянськ Москва від 10625 p. показати Смоленськ Москва від 14375 p. показати Нижній Новгород Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 15000 p. показати Нижній Новгород Аеропорт Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 16250 p. показати велике козіно Нижегородська область Москва від 16250 p. показати Петрикове Москва від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій

Веб-камери

Найближча до Червоної площі веб-камера встановлена ​​на перетині Тверській вулиці і газетного провулка. На самій площі камер в даний час немає.

Однак, щоб побачити парад на Червоній площі в Москві, веб-камери і не потрібні. Вся урочиста частина повністю транслюється онлайн столичними і загальноросійськими ЗМІ.

Детально про московських онлайн-камерах, в тому числі поруч з Красною площею та іншими пам'ятками, читайте в спеціальної добірці з посиланнями.

екскурсії

Червона площа і Кремль - очевидний старт для більшості екскурсій по Москві. Почати варто з оглядової пішохідної екскурсії на 3-4 години, а за цілий день на площі вийде відвідати кілька музеїв і побувати в мавзолеї.

Крім того, саме з Червоної площі відправляються екскурсійні автобуси по Москві - це спосіб побачити більше пам'яток за короткий термін.

Замовлення екскурсій по Червоній площі і центру Москви доступний від гідів проекту Експерти.Турістер.Ру .

Відео «Червона площа в Москві»

«360 ° відео, парад на Червоній площі 9 Травня» від Airpano.com

Панорама Червоної площі в Москві, онлайн-прогулянка від Google Maps

Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч - Турістер.Ру

Червона площа - центральна, головна площа Москви, примикає до східної стіни Кремля , З інших сторін обмежена площею Василівського Узвозу, Середніми торговими рядами і ГУМом, Микільської вулицею.

Розміри Червоній площі наступні: довжина - 330 метрів, ширина - 75 метрів, площа території - 24750 кв. м. Пішохідна територія вимощена бруківкою.

Історія Червоної площі

Місце, де знаходиться столична Червона площа, визначилося в кінці XV - початку XVI століття, коли були зведені стіни перебудованого Кремля і споруди у його північно-східній частині. За поширеною версією, майданчик ця була відома як «Пожежа» - вигоріла смуга близько 240 метрів між Торгом і Кремлем. Однак в той час «пожежами» називали кілька торгових площ, в тому числі за межами Москви.

«Червоної» площа стали іменувати самі городяни в першій половині XVII століття. До того моменту її історичний ансамбль майже сформувався: в південній частині вже стояв собор Василя Блаженного, у Кремля була надбудована Спаська вежа. Народна назва стало офіційним навесні 1661 року - за указом царя Олексія Михайловича.

Головна площа була розширена в 1924 році - за рахунок Василівської площі, розташованої на південь від Спаських воріт. Великі реконструкції території були проведені в 70-е і 90-е роки.

Протягом першого пострадянського десятиліття історичний вигляд площі був частково відтворений - в процесі відновлення будівель і оформлення парадного в'їзду.

В даний час площа офіційно пішохідна зона з вільним доступом (в звичайні дні). Рух автотранспорту по ній заборонено з 1963 року, зараз заборона поширюється і на мопеди, велосипеди.

Парад Перемоги

Парад на Красній площі

Офіційно перший військовий парад на Червоній площі відбувся 11 жовтня 1702 року - Петро I проїхав на кареті з волочити шведськими прапорами з нагоди взяття фортеці Нотебург (В даний час - Горішок).

У радянські роки паради традиційно організовувалися 1 травня і 7 листопада. Найважливіші паради в історії СРСР - 7 листопада 1941 року під час Битви за Москву і Парад Перемоги 24 червня 1945 року. Наступні паради на честь Перемоги проходили тільки в ювілейні дати.

З 1995 року офіційні пам'ятні заходи на Червоній площі стали регулярними, щорічними.

Ходи на честь Дня Росії проводяться перед Кремлем з 2003 року.

Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві

Проживання в центрі столиці буде вельми зручно для огляду найвідоміших визначних пам'яток в пішої доступності і переміщення по місту на метро.

Дешеві хостели у Червоній площі заповнюються в першу чергу: окремі номери або ліжка в загальних номерах потрібно бронювати заздалегідь або встигати оформити замовлення під час знижок, в низький сезон.

Щоб недорого зняти номер у готелі у Червоній площі, варто придивитися до варіантів розміщення в перероблених квартирах (зараз це в основному міні-готелі): це бюджетно і близько до центру, з власником простіше домовитися про пізній заселенні.

Пам'ятки на Красній площі

У список історичних пам'яток Червоної площі входять східна Кремлівська стіна з Спаській , Сенатській і Микільської вежами, некрополь, Середні торгові ряди, Будинок губернського правління, а також наступні собори, музеї, пам'ятники. Головним фасадом виходить на центральну площу Московський ГУМ .

пам'ятники

Пам'ятник Мініну і Пожарському

знаменитий Пам'ятник Мініну і Пожарському перед Покровським собором - єдина скульптурна група на Красній площі. Мідно-латунний пам'ятник, що зображає національних героїв, встановлений в 1818 році, охороняється державою.

Розташований біля Кремлівської стіни пам'ятник-усипальниця - мавзолей Леніна - залишається одним з головних об'єктів в центрі столиці, потік туристів до нього не вичерпується цілий рік.

Крім того, спочатку передбачалося, що в число пам'ятників на головній площі країни увійде і пам'ятник маршалу Г. К. Жукову. Офіційно рішення на користь Манежній площі, де він знаходиться зараз, довелося прийняти через статус Червоної площі - об'єкту, що охороняється ЮНЕСКО.

Не варто забувати, що в число пам'яток входять і архітектурні об'єкти, що формують історичний вигляд площі. Крім будівель, до них відноситься Лобне місце - давньоруська пам'ятка архітектури у вигляді піднесення з кам'яною огорожею.

Собор на Червоній площі

Собор Василя Блаженного одночасно залишається і діючим храмом, і музеєм-філією Гімал. Вхід на богослужіння - безкоштовний, в години роботи в якості музею - по білетам.Ансамбль Червоній площі прикрашає підноситься в її південній частині ошатний Храм Василя Блаженного (Він же - собор Покрови Пресвятої Богородиці, що на Рву; Покровський собор) - видатний пам'ятник російської архітектури XVI століття заввишки 65 метрів. Як і інші історичні об'єкти площі, він входить в список культурної спадщини ЮНЕСКО в Росії.

На розі Червоної площі і Микільської вулиці, перед Монетним двором, розташовується Казанський собор . Цей храм - повністю відновлений на місці втраченого в радянські роки, розписаний в канонічній манері.

Музеї на Красній площі

Державний історичний музей

На прогулянку по залах Історичного музею піде кілька насичених екскурсійних годин: на площі 4000 кв. зібрано понад 22 тисяч експонатів, що охоплюють всі важливі етапи історії Россіі.Главний музей на площі - Державний історичний музей , Скорочено - ДІМ. Висока краснокирпичное будівля музею в північній стороні площі відразу приковує до себе увагу туристів - це пам'ятник архітектури другої половини XIX століття.

Не менш цікавою буде екскурсія по соборному музею храму Василя Блаженного.

Навколо Червоної площі - на території Кремля, на Манежній площі і площі Революції, уздовж вулиці Варварка - зосереджено чимало інших великих державних музеїв з значними колекціями історичних і культурних цінностей.

Каток на Червоній площі

Відкритий зимовий каток перед ГУМом вперше був споруджений у 2000 році, але традицією став тільки з 2006 року. Льодовий каток площею 2800 кв. м щорічно відкривається в перший тиждень грудня. До катку примикають торговельні ярмаркові ряди, майданчик з атракціонами і головний атрибут свята - висока ялинка на Червоній площі.

До початку шкільних канікул в будні вхід на ранкові сеанси катання на головному катку столиці безкоштовний, в решту часу - за встановленим прайсу. Працюють прокат ковзанів, медпункт, кафе. Каток відкритий щодня: з 10:00 до 23:30 з невеликими перервами на обслуговування.

Концерти, заходи

Храм Василя Блаженного

Більшість заходів в історичному центрі присвячені державним святам, пам'ятним дням. Головне і наймасштабніша подія року - військовий Парад Перемоги 9 Травня.

Історичний центр традиційно стає і місцем проведення великих культурних фестивальних заходів: книжкових, музично-театральних.

Масштабні концерти біля східної стіни Кремля проводяться з початку 90-х років. У різні роки тут виступали не тільки вітчизняні виконавці, а й світові зірки - The Prodigy, Пол Маккартні, Linkin Park і інші. В даний час концерти на площі в основному проходять в дні всеросійських свят і в День міста.

Як дістатися до Червоної площі в Москві

Універсальний транспорт до площі - метро, ​​але можна добиратися і на автобусах. Трамваї до Червоної площі не їдуть, хоча в 1909 році такий маршрут через неї існував, але рейки були демонтовані в 1930 році.

Метро на Красній площі

Навколо Червоної площі сконцентровано кілька станцій метро, ​​що відносяться до трьох великих вузлів. При цьому жодна зі станцій не називається «Червона площа». І хоча на самій площі немає жодного виходу з метро, ​​добиратися пішки недалеко: 250-600 метрів залежно від станції.

Ближче інших розташовані до Червоної площі станції метро «Охотний Ряд» Сокольницької лінії, «Площа Революції» Арбатсько-Покровської лінії, «Театральна» Замоскворецької лінії. Вони знаходяться на одному вузлі, тому після прибуття на будь-яку з них потрібно ще в підземці зорієнтуватися за вказівниками і вибрати вихід № 7 - максимально близький до площі.

У другій вузол входять станції «Луб'янка» Сокольницької лінії (але «Охотний Ряд» ближче, краще відразу їхати до нього) і «Кузнецький Міст» Таганско- Краснопресненській лінії (по переходу до «Луб'янки», вихід № 10, від нього ще 650 метрів пішки).

Третій вузол включає станції «Китай-місто» Таганско- Краснопресненській лінії і Калужско-Ризької лінії (приблизно 560 метрів шляху від будь-якої з них по найкоротшим маршрутом).

Метро працює з 5:30 до 1:00. Детальніше - в огляді «Транспорт в Москві» .

Автобуси до Червоної площі

Автобусні зупинки «Червона площа» знаходяться з боку храму Василя Блаженного: на вулиці Варварка, 2 (у напрямку від Москви-ріки) і Варварка, 8 (від Луб'янки).

По маршруту курсує тільки два автобуси - № 158 (3-й Павелецького проїзд - Лубенський проїзд) і № М5 (Політехнічний проїзд - Нагірна вулиця).

Більше міських автобусів проїжджає через історичний центр з іншого боку від Червоної площі: по Мохової вулицею, зупинка - «Манежна площа». Це маршрути № 101, 144, 904, К, м1, м2, м3, м10, Н1, Н2.

Як доїхати до Червоної площі від вокзалу

Основний транспорт від ж / д вокзалів Москви - метро. Станції метрополітену є у кожного вокзалу, тому добиратися швидко і зручно:

Від Ярославського, Казанського, Ленінградського вокзалів - 4 станції по Сокольницької лінії: від «Комсомольської» до «Мисливського Ряду».

Від Павелецького вокзалу - 2 станції по Замоскворецької лінії, від «Павелецькому» до «Театральній».

Від Курського вокзалу - 1 станція по Арбатсько-Покровської лінії: сісти на «Курській», через 3 хвилини вийти на «Площі Революції».

Від Білоруського вокзалу - 3 станції по Замоскворецкой гілці, від «Білоруської» до «Театральній».

Від Київського вокзалу - 3 станції по Арбатській-Покровської лінії: від «Київської» до «Площі Революції».

Таксі до Червоної площі

Користуватися послугами таксі до Червоної площі не завжди зручно: в годину пік і практично в будь-який час з ранку до вечора дістатися на метро вийде швидше.

Однак таксі залишається чи не єдиним варіантом для туристів, що прибувають на вокзал / в аеропорт вночі, коли метро не працює. До того ж на автомобілі з водієм вийде добратися не тільки до Червоної площі, а й за точною адресою - не доведеться розбиратися в карті Москви самостійно і йти від площі, навіть якщо шлях недалекий.

Передбачити все заздалегідь, в тому числі і поїздку до Червоної площі, можна, оформивши заявку на трансфер по Москві від KiwiTaxi.

Пошук трансферів в Москву

Показати трансфери з Москви


Звідки Куди Вартість Москва Казанський вокзал Москви від 1375 p. показати Москва Павелецького вокзалу Москви від 1375 p. показати Москва Ленінградський вокзал Москви від 1500 p. показати Москва Аеропорт «Внуково» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Шереметьєво» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Домодєдово» від 1813 p. показати Москва Аеропорт Жуковський від 2313 p. показати Москва Сергієв Посад Залізничний Вокзал від 3500 p. показати Москва Сергієв Посад від 3500 p. показати Москва Серпухов від 4750 p. показати Москва Переславль-Залеський від 5063 p. показати Москва Таруса від 5500 p. показати Москва Володимир від 5625 p. показати Москва Суздаль від 5625 p. показати Москва Рязань від 6050 p. показати Москва Секіотово від 6250 p. показати Москва Калуга від 6375 p. показати Москва Тверь від 6625 p. показати Москва Ярославль від 6688 p. показати Москва Аеропорт Ярославля Туношна від 6738 p. показати Москва Іваново від 6875 p. показати Москва Тула від 7250 p. показати Москва Тейково від 7500 p. показати Москва Новомосковськ від 7625 p. показати Москва Углич від 7875 p. показати Москва Аеропорт Брянськ від 8750 p. показати Москва Іваново від 8750 p. показати Москва Муром від 8750 p. показати Москва Кохма від 8750 p. показати Москва Вязьма від 8750 p. показати Москва Залізничний вокзал Іваново від 8750 p. показати Москва Рибінськ від 9125 p. показати Москва Вичуга від 10000 p. показати Москва Кострома від 10125 p. показати Москва Орел від 10250 p. показати Москва Річковий вокзал Кострома Порт від 10500 p. показати Москва Брянськ від 10625 p. показати Москва Смоленськ від 14375 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород Аеропорт від 15000 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 16250 p. показати Москва велике козіно Нижегородська область від 21500 p. показати Москва Петрикове від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій Звідки Куди Вартість Казанський вокзал Москви Москва від 1375 p. показати Павелецького вокзалу Москви Москва від 1375 p. показати Ленінградський вокзал Москви Москва від 1500 p. показати Аеропорт «Шереметьєво» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Внуково» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Домодєдово» Москва від 1813 p. показати Аеропорт Жуковський Москва від 2313 p. показати Сергієв Посад Залізничний Вокзал Москва від 3500 p. показати Сергієв Посад Москва від 3500 p. показати Серпухов Москва від 4750 p. показати Переславль-Залеський Москва від 5063 p. показати Таруса Москва від 5500 p. показати Володимир Москва від 5625 p. показати Суздаль Москва від 5625 p. показати Рязань Москва від 6050 p. показати Секіотово Москва від 6250 p. показати Калуга Москва від 6375 p. показати Твер Москва від 6625 p. показати Ярославль Москва від 6688 p. показати Аеропорт Ярославля Туношна Москва від 6738 p. показати Іваново Москва від 6875 p. показати Тула Москва від 7250 p. показати Тейково Москва від 7500 p. показати Новомосковськ Москва від 7625 p. показати Углич Москва від 7875 p. показати Іваново Москва від 8750 p. показати Вязьма Москва від 8750 p. показати Аеропорт Брянськ Москва від 8750 p. показати Муром Москва від 8750 p. показати Залізничний вокзал Іваново Москва від 8750 p. показати Кохма Москва від 8750 p. показати Рибінськ Москва від 9125 p. показати Вичуга Москва від 10000 p. показати Кострома Москва від 10125 p. показати Орел Москва від 10250 p. показати Річковий вокзал Кострома Порт Москва від 10500 p. показати Брянськ Москва від 10625 p. показати Смоленськ Москва від 14375 p. показати Нижній Новгород Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 15000 p. показати Нижній Новгород Аеропорт Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 16250 p. показати велике козіно Нижегородська область Москва від 16250 p. показати Петрикове Москва від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій

Веб-камери

Найближча до Червоної площі веб-камера встановлена ​​на перетині Тверській вулиці і газетного провулка. На самій площі камер в даний час немає.

Однак, щоб побачити парад на Червоній площі в Москві, веб-камери і не потрібні. Вся урочиста частина повністю транслюється онлайн столичними і загальноросійськими ЗМІ.

Детально про московських онлайн-камерах, в тому числі поруч з Красною площею та іншими пам'ятками, читайте в спеціальної добірці з посиланнями.

екскурсії

Червона площа і Кремль - очевидний старт для більшості екскурсій по Москві. Почати варто з оглядової пішохідної екскурсії на 3-4 години, а за цілий день на площі вийде відвідати кілька музеїв і побувати в мавзолеї.

Крім того, саме з Червоної площі відправляються екскурсійні автобуси по Москві - це спосіб побачити більше пам'яток за короткий термін.

Замовлення екскурсій по Червоній площі і центру Москви доступний від гідів проекту Експерти.Турістер.Ру .

Відео «Червона площа в Москві»

«360 ° відео, парад на Червоній площі 9 Травня» від Airpano.com

Панорама Червоної площі в Москві, онлайн-прогулянка від Google Maps

Червона площа, Москва. Фото, відео, як дістатися на метро, ​​пам'ятники, музеї, собори, готелі поруч - Турістер.Ру

Червона площа - центральна, головна площа Москви, примикає до східної стіни Кремля , З інших сторін обмежена площею Василівського Узвозу, Середніми торговими рядами і ГУМом, Микільської вулицею.

Розміри Червоній площі наступні: довжина - 330 метрів, ширина - 75 метрів, площа території - 24750 кв. м. Пішохідна територія вимощена бруківкою.

Історія Червоної площі

Місце, де знаходиться столична Червона площа, визначилося в кінці XV - початку XVI століття, коли були зведені стіни перебудованого Кремля і споруди у його північно-східній частині. За поширеною версією, майданчик ця була відома як «Пожежа» - вигоріла смуга близько 240 метрів між Торгом і Кремлем. Однак в той час «пожежами» називали кілька торгових площ, в тому числі за межами Москви.

«Червоної» площа стали іменувати самі городяни в першій половині XVII століття. До того моменту її історичний ансамбль майже сформувався: в південній частині вже стояв собор Василя Блаженного, у Кремля була надбудована Спаська вежа. Народна назва стало офіційним навесні 1661 року - за указом царя Олексія Михайловича.

Головна площа була розширена в 1924 році - за рахунок Василівської площі, розташованої на південь від Спаських воріт. Великі реконструкції території були проведені в 70-е і 90-е роки.

Протягом першого пострадянського десятиліття історичний вигляд площі був частково відтворений - в процесі відновлення будівель і оформлення парадного в'їзду.

В даний час площа офіційно пішохідна зона з вільним доступом (в звичайні дні). Рух автотранспорту по ній заборонено з 1963 року, зараз заборона поширюється і на мопеди, велосипеди.

Парад Перемоги

Парад на Красній площі

Офіційно перший військовий парад на Червоній площі відбувся 11 жовтня 1702 року - Петро I проїхав на кареті з волочити шведськими прапорами з нагоди взяття фортеці Нотебург (В даний час - Горішок).

У радянські роки паради традиційно організовувалися 1 травня і 7 листопада. Найважливіші паради в історії СРСР - 7 листопада 1941 року під час Битви за Москву і Парад Перемоги 24 червня 1945 року. Наступні паради на честь Перемоги проходили тільки в ювілейні дати.

З 1995 року офіційні пам'ятні заходи на Червоній площі стали регулярними, щорічними.

Ходи на честь Дня Росії проводяться перед Кремлем з 2003 року.

Хостели, готелі, готелі у Червоній площі в Москві

Проживання в центрі столиці буде вельми зручно для огляду найвідоміших визначних пам'яток в пішої доступності і переміщення по місту на метро.

Дешеві хостели у Червоній площі заповнюються в першу чергу: окремі номери або ліжка в загальних номерах потрібно бронювати заздалегідь або встигати оформити замовлення під час знижок, в низький сезон.

Щоб недорого зняти номер у готелі у Червоній площі, варто придивитися до варіантів розміщення в перероблених квартирах (зараз це в основному міні-готелі): це бюджетно і близько до центру, з власником простіше домовитися про пізній заселенні.

Пам'ятки на Красній площі

У список історичних пам'яток Червоної площі входять східна Кремлівська стіна з Спаській , Сенатській і Микільської вежами, некрополь, Середні торгові ряди, Будинок губернського правління, а також наступні собори, музеї, пам'ятники. Головним фасадом виходить на центральну площу Московський ГУМ .

пам'ятники

Пам'ятник Мініну і Пожарському

знаменитий Пам'ятник Мініну і Пожарському перед Покровським собором - єдина скульптурна група на Красній площі. Мідно-латунний пам'ятник, що зображає національних героїв, встановлений в 1818 році, охороняється державою.

Розташований біля Кремлівської стіни пам'ятник-усипальниця - мавзолей Леніна - залишається одним з головних об'єктів в центрі столиці, потік туристів до нього не вичерпується цілий рік.

Крім того, спочатку передбачалося, що в число пам'ятників на головній площі країни увійде і пам'ятник маршалу Г. К. Жукову. Офіційно рішення на користь Манежній площі, де він знаходиться зараз, довелося прийняти через статус Червоної площі - об'єкту, що охороняється ЮНЕСКО.

Не варто забувати, що в число пам'яток входять і архітектурні об'єкти, що формують історичний вигляд площі. Крім будівель, до них відноситься Лобне місце - давньоруська пам'ятка архітектури у вигляді піднесення з кам'яною огорожею.

Собор на Червоній площі

Собор Василя Блаженного одночасно залишається і діючим храмом, і музеєм-філією Гімал. Вхід на богослужіння - безкоштовний, в години роботи в якості музею - по білетам.Ансамбль Червоній площі прикрашає підноситься в її південній частині ошатний Храм Василя Блаженного (Він же - собор Покрови Пресвятої Богородиці, що на Рву; Покровський собор) - видатний пам'ятник російської архітектури XVI століття заввишки 65 метрів. Як і інші історичні об'єкти площі, він входить в список культурної спадщини ЮНЕСКО в Росії.

На розі Червоної площі і Микільської вулиці, перед Монетним двором, розташовується Казанський собор . Цей храм - повністю відновлений на місці втраченого в радянські роки, розписаний в канонічній манері.

Музеї на Красній площі

Державний історичний музей

На прогулянку по залах Історичного музею піде кілька насичених екскурсійних годин: на площі 4000 кв. зібрано понад 22 тисяч експонатів, що охоплюють всі важливі етапи історії Россіі.Главний музей на площі - Державний історичний музей , Скорочено - ДІМ. Висока краснокирпичное будівля музею в північній стороні площі відразу приковує до себе увагу туристів - це пам'ятник архітектури другої половини XIX століття.

Не менш цікавою буде екскурсія по соборному музею храму Василя Блаженного.

Навколо Червоної площі - на території Кремля, на Манежній площі і площі Революції, уздовж вулиці Варварка - зосереджено чимало інших великих державних музеїв з значними колекціями історичних і культурних цінностей.

Каток на Червоній площі

Відкритий зимовий каток перед ГУМом вперше був споруджений у 2000 році, але традицією став тільки з 2006 року. Льодовий каток площею 2800 кв. м щорічно відкривається в перший тиждень грудня. До катку примикають торговельні ярмаркові ряди, майданчик з атракціонами і головний атрибут свята - висока ялинка на Червоній площі.

До початку шкільних канікул в будні вхід на ранкові сеанси катання на головному катку столиці безкоштовний, в решту часу - за встановленим прайсу. Працюють прокат ковзанів, медпункт, кафе. Каток відкритий щодня: з 10:00 до 23:30 з невеликими перервами на обслуговування.

Концерти, заходи

Храм Василя Блаженного

Більшість заходів в історичному центрі присвячені державним святам, пам'ятним дням. Головне і наймасштабніша подія року - військовий Парад Перемоги 9 Травня.

Історичний центр традиційно стає і місцем проведення великих культурних фестивальних заходів: книжкових, музично-театральних.

Масштабні концерти біля східної стіни Кремля проводяться з початку 90-х років. У різні роки тут виступали не тільки вітчизняні виконавці, а й світові зірки - The Prodigy, Пол Маккартні, Linkin Park і інші. В даний час концерти на площі в основному проходять в дні всеросійських свят і в День міста.

Як дістатися до Червоної площі в Москві

Універсальний транспорт до площі - метро, ​​але можна добиратися і на автобусах. Трамваї до Червоної площі не їдуть, хоча в 1909 році такий маршрут через неї існував, але рейки були демонтовані в 1930 році.

Метро на Красній площі

Навколо Червоної площі сконцентровано кілька станцій метро, ​​що відносяться до трьох великих вузлів. При цьому жодна зі станцій не називається «Червона площа». І хоча на самій площі немає жодного виходу з метро, ​​добиратися пішки недалеко: 250-600 метрів залежно від станції.

Ближче інших розташовані до Червоної площі станції метро «Охотний Ряд» Сокольницької лінії, «Площа Революції» Арбатсько-Покровської лінії, «Театральна» Замоскворецької лінії. Вони знаходяться на одному вузлі, тому після прибуття на будь-яку з них потрібно ще в підземці зорієнтуватися за вказівниками і вибрати вихід № 7 - максимально близький до площі.

У другій вузол входять станції «Луб'янка» Сокольницької лінії (але «Охотний Ряд» ближче, краще відразу їхати до нього) і «Кузнецький Міст» Таганско- Краснопресненській лінії (по переходу до «Луб'янки», вихід № 10, від нього ще 650 метрів пішки).

Третій вузол включає станції «Китай-місто» Таганско- Краснопресненській лінії і Калужско-Ризької лінії (приблизно 560 метрів шляху від будь-якої з них по найкоротшим маршрутом).

Метро працює з 5:30 до 1:00. Детальніше - в огляді «Транспорт в Москві» .

Автобуси до Червоної площі

Автобусні зупинки «Червона площа» знаходяться з боку храму Василя Блаженного: на вулиці Варварка, 2 (у напрямку від Москви-ріки) і Варварка, 8 (від Луб'янки).

По маршруту курсує тільки два автобуси - № 158 (3-й Павелецького проїзд - Лубенський проїзд) і № М5 (Політехнічний проїзд - Нагірна вулиця).

Більше міських автобусів проїжджає через історичний центр з іншого боку від Червоної площі: по Мохової вулицею, зупинка - «Манежна площа». Це маршрути № 101, 144, 904, К, м1, м2, м3, м10, Н1, Н2.

Як доїхати до Червоної площі від вокзалу

Основний транспорт від ж / д вокзалів Москви - метро. Станції метрополітену є у кожного вокзалу, тому добиратися швидко і зручно:

Від Ярославського, Казанського, Ленінградського вокзалів - 4 станції по Сокольницької лінії: від «Комсомольської» до «Мисливського Ряду».

Від Павелецького вокзалу - 2 станції по Замоскворецької лінії, від «Павелецькому» до «Театральній».

Від Курського вокзалу - 1 станція по Арбатсько-Покровської лінії: сісти на «Курській», через 3 хвилини вийти на «Площі Революції».

Від Білоруського вокзалу - 3 станції по Замоскворецкой гілці, від «Білоруської» до «Театральній».

Від Київського вокзалу - 3 станції по Арбатській-Покровської лінії: від «Київської» до «Площі Революції».

Таксі до Червоної площі

Користуватися послугами таксі до Червоної площі не завжди зручно: в годину пік і практично в будь-який час з ранку до вечора дістатися на метро вийде швидше.

Однак таксі залишається чи не єдиним варіантом для туристів, що прибувають на вокзал / в аеропорт вночі, коли метро не працює. До того ж на автомобілі з водієм вийде добратися не тільки до Червоної площі, а й за точною адресою - не доведеться розбиратися в карті Москви самостійно і йти від площі, навіть якщо шлях недалекий.

Передбачити все заздалегідь, в тому числі і поїздку до Червоної площі, можна, оформивши заявку на трансфер по Москві від KiwiTaxi.

Пошук трансферів в Москву

Показати трансфери з Москви


Звідки Куди Вартість Москва Казанський вокзал Москви від 1375 p. показати Москва Павелецького вокзалу Москви від 1375 p. показати Москва Ленінградський вокзал Москви від 1500 p. показати Москва Аеропорт «Внуково» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Шереметьєво» від 1750 p. показати Москва Аеропорт «Домодєдово» від 1813 p. показати Москва Аеропорт Жуковський від 2313 p. показати Москва Сергієв Посад Залізничний Вокзал від 3500 p. показати Москва Сергієв Посад від 3500 p. показати Москва Серпухов від 4750 p. показати Москва Переславль-Залеський від 5063 p. показати Москва Таруса від 5500 p. показати Москва Володимир від 5625 p. показати Москва Суздаль від 5625 p. показати Москва Рязань від 6050 p. показати Москва Секіотово від 6250 p. показати Москва Калуга від 6375 p. показати Москва Тверь від 6625 p. показати Москва Ярославль від 6688 p. показати Москва Аеропорт Ярославля Туношна від 6738 p. показати Москва Іваново від 6875 p. показати Москва Тула від 7250 p. показати Москва Тейково від 7500 p. показати Москва Новомосковськ від 7625 p. показати Москва Углич від 7875 p. показати Москва Аеропорт Брянськ від 8750 p. показати Москва Іваново від 8750 p. показати Москва Муром від 8750 p. показати Москва Кохма від 8750 p. показати Москва Вязьма від 8750 p. показати Москва Залізничний вокзал Іваново від 8750 p. показати Москва Рибінськ від 9125 p. показати Москва Вичуга від 10000 p. показати Москва Кострома від 10125 p. показати Москва Орел від 10250 p. показати Москва Річковий вокзал Кострома Порт від 10500 p. показати Москва Брянськ від 10625 p. показати Москва Смоленськ від 14375 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород від 15000 p. показати Москва Нижній Новгород Аеропорт від 15000 p. показати Москва Залізничний вокзал Нижнього Новгорода від 16250 p. показати Москва велике козіно Нижегородська область від 21500 p. показати Москва Петрикове від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій Звідки Куди Вартість Казанський вокзал Москви Москва від 1375 p. показати Павелецького вокзалу Москви Москва від 1375 p. показати Ленінградський вокзал Москви Москва від 1500 p. показати Аеропорт «Шереметьєво» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Внуково» Москва від 1750 p. показати Аеропорт «Домодєдово» Москва від 1813 p. показати Аеропорт Жуковський Москва від 2313 p. показати Сергієв Посад Залізничний Вокзал Москва від 3500 p. показати Сергієв Посад Москва від 3500 p. показати Серпухов Москва від 4750 p. показати Переславль-Залеський Москва від 5063 p. показати Таруса Москва від 5500 p. показати Володимир Москва від 5625 p. показати Суздаль Москва від 5625 p. показати Рязань Москва від 6050 p. показати Секіотово Москва від 6250 p. показати Калуга Москва від 6375 p. показати Твер Москва від 6625 p. показати Ярославль Москва від 6688 p. показати Аеропорт Ярославля Туношна Москва від 6738 p. показати Іваново Москва від 6875 p. показати Тула Москва від 7250 p. показати Тейково Москва від 7500 p. показати Новомосковськ Москва від 7625 p. показати Углич Москва від 7875 p. показати Іваново Москва від 8750 p. показати Вязьма Москва від 8750 p. показати Аеропорт Брянськ Москва від 8750 p. показати Муром Москва від 8750 p. показати Залізничний вокзал Іваново Москва від 8750 p. показати Кохма Москва від 8750 p. показати Рибінськ Москва від 9125 p. показати Вичуга Москва від 10000 p. показати Кострома Москва від 10125 p. показати Орел Москва від 10250 p. показати Річковий вокзал Кострома Порт Москва від 10500 p. показати Брянськ Москва від 10625 p. показати Смоленськ Москва від 14375 p. показати Нижній Новгород Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 15000 p. показати Нижній Новгород Аеропорт Москва від 15000 p. показати Залізничний вокзал Нижнього Новгорода Москва від 16250 p. показати велике козіно Нижегородська область Москва від 16250 p. показати Петрикове Москва від 37800 p. показати Ще 29 пропозицій

Веб-камери

Найближча до Червоної площі веб-камера встановлена ​​на перетині Тверській вулиці і газетного провулка. На самій площі камер в даний час немає.

Однак, щоб побачити парад на Червоній площі в Москві, веб-камери і не потрібні. Вся урочиста частина повністю транслюється онлайн столичними і загальноросійськими ЗМІ.

Детально про московських онлайн-камерах, в тому числі поруч з Красною площею та іншими пам'ятками, читайте в спеціальної добірці з посиланнями.

екскурсії

Червона площа і Кремль - очевидний старт для більшості екскурсій по Москві. Почати варто з оглядової пішохідної екскурсії на 3-4 години, а за цілий день на площі вийде відвідати кілька музеїв і побувати в мавзолеї.

Крім того, саме з Червоної площі відправляються екскурсійні автобуси по Москві - це спосіб побачити більше пам'яток за короткий термін.

Замовлення екскурсій по Червоній площі і центру Москви доступний від гідів проекту Експерти.Турістер.Ру .

Відео «Червона площа в Москві»

«360 ° відео, парад на Червоній площі 9 Травня» від Airpano.com

Панорама Червоної площі в Москві, онлайн-прогулянка від Google Maps

Новости