Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відкрити турагентство з нуля. Починаємо свій бізнес.

  1. Які потрібні документи?
  2. Підбір приміщення
  3. Закупівля обладнання
  4. персонал
  5. вибір туроператорів
  6. Реклама
  7. Скільки потрібно стартового капіталу?

Туристичний бізнес за останнє десятиліття істотно змінився і якщо раніше люди їздили в пансіонати із середньою якістю обслуговування і це був уже хороший відпочинок, то зараз середньостатистичний клієнт, хоче високий рівень сервісу, закордонні тури і це все ще бути доступно за ціною. Уміння скласти хорошу пропозицію і продати тур для клієнта - це найбільш важливий навик в цьому бізнесі. У цій статті ми обговоримо, як відкрити турагентство і чому бажано стартувати саме з цього формату бізнесу.

Варто відзначити, що конкуренція серед таких компаній просто величезна і практично всі вони продають одні й ті ж тури, з мінімальним відмінністю, наприклад у кого-то краще умови проживання, у кого-то повністю включений трансфер на різні екскурсії та інше.

Також важливо знати, що це складний бізнесу, так як в першу чергу він зав'язаний на людях, а саме ви не можете контролювати абсолютно всі моменти, які стосуються переїзду проживання та іншого, тому потрібно вміти і добре залагоджувати різні конфліктні ситуації, робити висновки і намагатися більше не повторювати їх у майбутньому.

Щорічно відкриваються сотні туристичних агентств, і 80% з них закриваються вже протягом першого року роботи на ринку цих послуг. Причин багато, але найчастіше це погані відгуки і багато конфліктних ситуацій з незадоволеними туристами. Стійкість до стресу повинна бути на висоті.

Зміст статті

Вам як підприємцю потрібно чітко розуміти відмінність різного роду фірм друг від друга і вибрати виключно свою нішу для роботи.

Існує три типи ведення туристичного бізнесу:

- туристичний оператор. Це компанія, яка становить тури, підписує договори з готелями, транспортними компаніями, екскурсоводами. Взагалі це повний комплекс складання туру і контроль виконання всіх умов туру при його здійсненні. Це велика відповідальність, оскільки вам потрібно бути дуже комунікабельним і вміти домовлятися, щоб догодити всім відпочиваючим, які до вас звертаються.

- туристична агенція. Це, по суті, посередник між туроператором і клієнтом, який хоче відвідати той чи інший курорт. Агентство отримує свій відсоток від проданого туру і не несе відповідальності за його виконання, оскільки всі зобов'язання лягають на організатора в особі туроператора. Саме такий формат роботи і вибирають більшість підприємців-початківців, які хочуть запустити бізнес на турагенції. Саме про такий формат діяльності і ми поговоримо в цій статті.

- змішаний тип. Це комбінований тип діяльності, коли при своєму логічному розвитку турагентство починає складати і організовувати свої тури, при цьому беручи на себе частково роль оператора, але при цьому, продовжуючи продавати і інші пропозиції від своїх партнерів.

Також якщо класифікувати такі компанії, то в залежності від типу подорожей їх поділяють на:

- ті, які організовують поїздки і відпочинок всередині країни;

- і ті, які пропонують зарубіжні тури.

Якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, то можна спробувати стартувати туристичний бізнес по франшизі, яких на ринку досить і, взявши готову модель пробувати її реалізовувати вже у себе в місті.

Вузькою нішою в цьому бізнесі можна вважати екотуризм Вузькою нішою в цьому бізнесі можна вважати екотуризм. У нашій статті про цей напрямок діяльності ви можете дізнатися всі тонкощі організації турів у напрямку екотуризму . Сподіваємося матеріал буде для вас корисним.

Які потрібні документи?

В першу чергу, перед тим як стартувати в цьому бізнесі, вам потрібно зареєструвати всі необхідні документи.

Ось список того, що вам буде потрібно:

  • відкрити ІП або зареєструвати ТОВ.
  • оформити на роботу персонал.
  • вказати КВЕД на діяльність. У Росії це - 79. В Україні - 79.11.
  • якщо ви плануєте організовувати поїздки, тоді вам буден потрібна ліцензія на туроператорську діяльність.

Для уточнення всіх моментів щодо реєстрації туристичного бізнесу найкраще звернутися до досвідченого юриста і отримати розширену консультацію по всіх цих питаннях.

Підбір приміщення

Для початку, потрібно визначитися в якому форматі ви будете працювати. Тут можна відзначити два варіанти:

1.) Продаж елітних турів.

2.) Масова реалізація туристичних поїздок. В основному такі компанії орієнтовані на населення із середнім рівнем заробітку.

У цій стати ми будемо розглядати другий варіант організації турагентства. В цьому випадку вам знадобиться підбирати приміщення в людному місці. Це може бути і торговий центр, і окреме приміщення. Середня площа для комфортної роботи становить 20 - 25 кв.м. Також необхідно підбирати площа недалеко від транспортних розв'язок і зі зручним під'їздом для машин.

Закупівля обладнання

Тепер давайте поговоримо про те, що потрібно, щоб відкрити туристичне агентство. В першу чергу вам потрібно буде закупити всю необхідну офісну техніку:

  • комп'ютер - $ 600
  • принтер і ксерокс - $ 400 - $ 600
  • виготовлення каталогу турів - $ 100 - $ 200
  • візитки і фірмова атрибутика - $ 200
  • створення власного сайту + реклама в інтернеті - $ 600

З телекомунікацій, вам знадобляться:

  • інтернет - $ 20 / міс.
  • виділена лінія телефонії $ 30 - $ 40 за місяць.

Також вам потрібно закупити якісні меблі і облаштувати місце для клієнтів і персоналу ($ 600 - $ 800).

Чи чули ви про медичний туризм Чи чули ви про медичний туризм? Якщо немає, то почитати про цей бізнес ви можете ось тут - http://biznes-club.com/biznes-praktiki/agentstvo-meditsinskogo-turizma-perspektivny-j-biznes.html . Статтю писали дійсно практикуючі люди, які вже не один рік працюють в цій сфері.

персонал

У цьому бізнесі грамотний персонал може збільшити прибуток турагентства в кілька разів. Але знайти вільних співробітників з великим досвідом роботи зазвичай не виходить, тому доводиться наймати новачків і всьому їх навчати. Тут існують певні ризики, що після того як ви навчите людини, він не піде працювати в більш велику компанію, або ж не створить свою, тому до цього потрібно бути завжди готовим.

Схема оплати праці менеджерів з продажу послуг складається в основному з невеликої ставки, порядку $ 200 і відсотка від продажів. Така схема оплати мотивує менеджерів продавати більше турів, щоб в результаті вийти на хороший прибуток.

Для того щоб вести фінансову звітність вам знадобиться бухгалтер. Для початківця турагентства немає необхідності брати його в штат, тут можна звернутися до компаній які надають такі послуги на аутсорс.

вибір туроператорів

Розглядаючи турагентство як бізнес, вам в першу чергу потрібно буде вміти домовлятися з туроператорами і вибивати для себе якомога більший відсоток за продаж путівок і турів.

Один з найбільш важливих моментів при запуску такого бізнесу є грамотний підбір надійних туроператорів. Почитайте відгуки, уважно вивчіть всі моменти співпраці. На початковому етапі вам не варто розраховувати на більший прибуток. В середньому вона становитиме близько 10% від продажів. Але в майбутньому при збільшенні зростання продажів, відсоток вашого заробітку буде збільшуватися.

Вам необхідно співпрацювати відразу з кількома операторами, оскільки в разі якщо вас підведе один, щоб можна було відразу зорієнтуватися і запропонувати клієнтам альтернативні тури. Перевіряйте всіх організаторів турів самостійно. Тільки в такому випадку ви зможете бути впевнені в тому, що вас не завалять скаргами незадоволені туристи.

Реклама

Грамотна реклама - один з ключів на шляху до успіху. Тут все методи будуть доречні. Найбільш популярними є оголошення в ЗМІ, власний сайт в інтернеті + контекстна реклама, листівки і інше. Також для того щоб залучити, зокрема, постійних клієнтів, потрібно створювати систему знижок і акцій.

Активно залучати клієнтів можна і за допомогою соціальних мереж. Дуже добре продають групи в соц. мережах, особливо якщо ви будете регулярно проводити акції, викладати фото з поїздок і демонструвати те, що ваша розвивається і в першу чергу орієнтується на клієнтів.

Скільки потрібно стартового капіталу?

Питання щодо того скільки ж коштує відкриття такого бізнесу хвилює багато підприємців-початківців. Ми пропонуємо вам для початку скласти детальний бізнес план турагентства з усіма розрахунками. Таким чином ви будете бачити повну картину витрат і зможете реально оцінити терміни окупності інвестицій.

Ми надамо вам основні статті витрат, а ви вже перерахуєте їх під свої вимоги.

Стартові вкладення:

  • косметичний ремонт в приміщенні - $ 1500.
  • фірмовий стиль (вивіска, візитки, та інше) - $ 1000.
  • обладнання та меблі - $ 2500.
  • оформлення документів - $ 200

Щомісячні витрати:

  • орендна плата - $ 200
  • комунальні платежі і телекомунікації - $ 70
  • податки - $ 150
  • заробітна плата співробітникам - від $ 300
  • реклама - $ 90

У вас, можливо, будуть і додаткові статті витрат.

Як уже писалося вище, рентабельність бізнесу на турагенції становить близько 10% - 20% на початковому етапі, з можливістю збільшення прибутку при зростанні кількості продажів.

Висновки. Відкриття турагентства - це тільки початок, основне завдання полягає в його розкрутці і виведення на рівень конкурентоспроможності. Цей ринок високо конкурентний, тому потрібно складати якісні каталоги пропозицій і шукати можливості для організації знижок і акцій.

Працювали в цій сфері? Чекаємо ваших відгуків і рекомендацій в коментарях.

Які потрібні документи?
Які потрібні документи?
Чи чули ви про медичний туризм?
Скільки потрібно стартового капіталу?
Працювали в цій сфері?

Новости