Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Купівля квитків через Інтернет

  1. Як купити квиток через Інтернет?
  2. Як отримати квиток після його покупки через Інтернет?
  3. Купити авіа квиток онлайн - в чому плюси при реєстрації?
  4. Купити квиток РЖД через Інтернет - а як потім потрапити в поїзд?
  5. Купівля квитків онлайн в театр, в цирк, на концерт, в кіно
  6. Повернення куплених через інтернет квитків
  7. Купити квиток РЖД через інтернет: особистий досвід

Інтернет на сьогодні - це не тільки інформаційний сервіс, а й система надання цілком матеріальних послуг Інтернет на сьогодні - це не тільки інформаційний сервіс, а й система надання цілком матеріальних послуг. Одним з таких видів послуг є покупка квитків через Інтернет: на літаки, на поїзди, в театри, кіно та інші дозвільні центри.

Однак перераховані послуги не є безкоштовними. Тому замовляючи їх, потрібно мати можливість розплачуватися за них, не виходячи з дому чи з офісу, не відходячи від комп'ютера.

Як купити квиток через Інтернет?

У загальному вигляді покупка квитків через Інтернет (Авіа або ж / д) виглядає наступним чином. Спочатку потрібно зайти на відповідний сайт, де дану послугу можна отримати. Існує багато різних сайтів для цього, і якщо набрати в рядку пошуку «Авіаквитки» або «Залізничні квитки», то можна побачити масу пропозицій.

Справа в тому, що через інтернет квитки продають не тільки офіційні перевізники (наприклад, Аерофлот або РДЖ), але і інші комерційні структури, що спеціалізуються на продажу квитків (наприклад, туристичні фірми). Особисто я віддаю перевагу при купівлі квитків через Інтернет заходити лише на офіційні сайти перевізників (просто тому, що так краще), хоча це не гарантує, наприклад, мінімальну ціну авіаквитка.

Далі, зайшовши на сайт, що пропонує покупку квитків через Інтернет, потрібно вибрати маршрут. Для цього на сайті подано доступну ввести:

  • аеропорт (ж / д вокзал) відправлення,
  • аеропорт (ж / д вокзал) призначення,
  • вказати свою згоду або незгоду їхати з проміжними посадками (пересадками),
  • ввести кількість пасажирів,
  • клас перевезення (в авіації - це економ або бізнес, на ж / д - це плацкарт, купе, СВ і т.п.),
  • дату відправлення,
  • дату зворотного вильоту або від'їзду
  • і т.п.

Потім пропонується, як правило, кілька варіантів, що відрізняються як за ціною, так і за швидкістю перевезення. З них треба вибрати найбільш підходящі варіанти.

Впоравшись з усіма цими елементами замовлення, користувач переходить до наступного кроку замовлення - введення персональних даних пасажира. Тут потрібно вказати:

  • ПІБ пасажирів,
  • можливо, їх паспортні дані,
  • контактні дані (наприклад, номер телефону для зв'язку та адресу електронної пошти для відправки на цю адресу Ваших придбаних квитків)
  • і т.п.

Ваші персональні дані ніхто не має права розголошувати або кому-небудь передавати, і цього не роблять компанії, що пропонують покупку квитків через Інтернет.

Але потрібно побоюватися шахрайства, так як спритні шахраї можуть, наприклад, зробити підробку сайту з продажу квитків через Інтернет лише з тією метою, щоб отримати від Вас персональні дані. Тому краще користуватися саме перевіреними сайтами і сайтами офіційних перевізників, як це я вже говорила раніше.

І, нарешті, на останньому кроці користувач повинен оплатити замовлення. Різні сайти пропонують різні схеми оплати. Спочатку, наприклад, я вважала за краще ті сайти, які пропонували здійснити оплату готівкою в офісі продає компанії. Звичайно, такий спосіб оплати означає, що переваги Інтернету «випаровуються», все одно треба їхати в офіс. Але для мене було важливо побачити на власні очі, що покупка квитків через Інтернет НЕ є фікцією, що у відповідь на моє замовлення в офісі продає компанії мені продадуть замовлені мною квитки.

Детальніше, як купити квиток на офіційному сайті Аерофлоту:

Сайт Аерофлоту: купуємо авіаквиток на літак

і як придбати квиток на поїзд:

Сайт РЖД: купуємо квиток на поїзд

У міру накопичення досвіду покупок через Інтернет я почала купувати квитки прямо на офіційних сайтах. Для цього на останньому кроці спілкування з програмою з продажу квитків треба ввести дані банківської карти , На якій, зрозуміло, повинна бути сума, достатня для оплати замовлення.

На жаль, не всіма банківськими картами можна розплачуватися через Інтернет. Для цього у карти на зворотному боці повинні бути додаткові 3-4 цифри, що доповнюють номер карти, вибитий на лицьовій стороні. Якщо це абсолютно нова карта, тільки що отримана в банку, то вона повинна бути ініційована шляхом її першого використання виключно через банкомат (наприклад, можна запросити залишок по картці).

На цьому останньому етапі оплати послуги по банківській карті також слід побоюватися шахрайства, треба бути впевненим, що Ви повідомляєте дані Вашої картки саме офіційним оператору з продажу квитків.

Якщо до Вашої банківської карти підключена послуга SMS-оповіщення про вироблені з неї операціях, то після оплати карткою Ви отримаєте відповідне повідомлення у вигляді SMS. На більш «просунутих» банківських сервісах по захисту Ваших грошей на карті, Вам може бути надіслано SMS-повідомлення з проханням про підтвердження оплати. В цьому випадку треба (попередньо, перевіривши всі реквізити платежу, включаючи суму платежу) дати відповідне SMS-підтвердження оплати.

Як отримати квиток після його покупки через Інтернет?

Так, традиційний квиток отримати через Інтернет неможливо (варіант доставки кур'єром звичайного квитка я не розглядаю). Але в авіації вже давно застосовують так звані електронні квитки (точніше кажучи, колишніх традиційних НЕ електронних авіаквитків вже зовсім не існує).

Залізниця теж стала наздоганяти авіацію, пропонуючи на багато поїзда (поки не на всі) електронні квитки і електронну реєстрацію (про останній скажу трохи пізніше). Зробивши покупку квитків через Інтернет, користувач отримує цей електронний квиток (або декілька квитків, якщо вони були замовлені одночасно) у вигляді сторінки на екрані і часто у вигляді електронного листа, що відправляється на той e-mail користувача, який був зазначений ним при реєстрації своїх персональних даних.

Тому при реєстрації вказуйте свої персональні дані правильно, особливо свій e-mail , Інакше свій квиток Ви можете не отримати. Цей електронний квиток можна роздрукувати.

Купити авіа квиток онлайн - в чому плюси при реєстрації?

Якщо купити квиток авіа онлайн, то це дає право на електронну реєстрацію пасажира перед рейсом. Звичайно, можна пройти звичайну реєстрацію на звичних стійках реєстрації пасажирів в аеропорту.

Але можна це зробити також через Інтернет, так як багато авіаперевізники надають таку можливість пасажирам (наприклад, Аерофлот) на своїх офіційних сайтах.

Пройшовши електронну реєстрацію, яка зазвичай починається за добу до відправлення рейсу, пасажирові залишається приїхати в аеропорт і здати свій багаж на спеціальних стійках, призначених для прийому багажу від уже зареєстрованих пасажирів. А якщо багажу немає, то можна відразу йти на посадку, маючи на руках електронну реєстрацію на рейс.

Електронна реєстрація дозволяє уникнути традиційних черг на звичайну реєстрацію в аеропорту.

Для реєстрації пасажирів в аеропорту не потрібно роздруківка електронного авіаквитка, для цього достатньо мати паспорт пасажира. Так як у багатьох росіян зараз два паспорти (російський і закордонний), то з собою потрібно брати саме той, чиї реквізити були введені при покупці електронного авіаквитка.

Як на сайті Аерофлоту пройти Онлайн-реєстрацію

Електронний залізничний квиток, на жаль, не настільки універсальний, як електронний авіаквиток. З ним можна йти на посадку тільки в поїзда, де в момент вибору поїзда через Інтернет сайт біля номера обраного поїзда стоїть значок «ЕР», що означає - «електронна реєстрація».

Купити квиток РЖД через Інтернет - а як потім потрапити в поїзд?

І тільки в тих випадках, саме коли при купівлі квитка перед номером поїзда стоїть «ЕР» (електронна реєстрація, значок «ЕР» на Рис. 1 укладений в червоний прямокутник),

1 укладений в червоний прямокутник),

Мал. 1 Купити квиток РЖД через Інтернет

провідника вагону перед посадкою пасажирів приносять роздруківку ПІБ і паспортні дані пасажирів, які купили електронні квитки.

Він звіряє Ваші паспортні дані з роздруківкою, і пропускає в вагон по паспорту пасажира. В останньому випадку паспорт пасажира повністю замінює квиток, роздруківка електронного квитка не потрібна.

З технічних причин залізниця поки не може робити роздруківки для провідників про пасажирів з електронними квитками на будь-які потяги і на будь-яких станціях. Тому у всіх інших випадках (коли при покупці РЖД квитка через Інтернет НІ значка «ЕР» (електронна реєстрація) навпроти номера поїзда) пасажиру доведеться отримати на вокзалі відправлення у будь-якого касира або в спеціальних автоматах з продажу квитків БЕЗКОШТОВНО свій квиток, пред'явивши для цього заздалегідь роздрукований електронний квиток.
Залізниця стверджує, що зробити це можна в будь-якій касі без черги, хоча тут вже як вийде ...

У невеликих містах провідники часто не пускають в вагон без паперового квитка. В цьому випадку потрібно просто роздрукувати квиток в спеціальному терміналі на вокзалі або взяти в касі.

Купуючи квитки через Інтернет, тобто, іншими словами, користуючись онлайн-сервісами, Ви зберігаєте власні гроші, час і нерви. Однак майте на увазі, що навіть при такому сучасному способі організації дозвілля ви не застраховані від звичних неприємностей (плутанини, переплати або навіть обману).

При оформленні онлайн-квитка варто враховувати, що замість солідного квитка ви отримаєте лист-підтвердження по електронній пошті або звичайну роздруківку кур'єром. На сайті РЖД лист з квитком на поїзд НЕ прийде по електронній пошті, його треба самостійно роздрукувати зі своєї особистого кабінету "Мої замовлення" на сайті РЖД.

Зараз авіакомпанії стали вводити комісію за інтернет-бронювання і оплату банківською карткою (вони продовжують віддавати перевагу готівкові платежі). За зміну імені пасажира і дати вильоту теж доведеться доплачувати.

Купуючи залізничні квитки через Інтернет, треба знати, що не можна взяти два нижніх місця в одному купе в одному замовленні. Доведеться оформляти два замовлення.

Залізниця розвивається, наприклад, з деякого часу стало можливим придбання квитків на московські аеро-експреси, що йдуть в аеропорти. Думаю, що недалеко той час, коли і квитки на електрички стануть доступними через Інтернет.

Купівля квитків онлайн в театр, в цирк, на концерт, в кіно

Купити квитки онлайн в театр, в цирк або на концерт через Інтернет можна на офіційних сайтах. На них театри продають квитки такий же вартістю, що і у власних касах.

Існують також офіційні агентства, які реалізують квитки на спектаклі з націнкою в десять відсотків. При цьому видають квитанцію, яка дає можливість здати або обміняти квиток.

Квитки в кіно, на відміну від театральних, не купують, а бронюють. Викупити квиток в касі потрібно як мінімум за п'ятнадцять хвилин до початку сеансу.

Повернення куплених через інтернет квитків

Окремо хочу сказати про можливість здачі невикористаних квитків на літаки та поїзди. Тут уже Інтернет не завжди може допомогти. Хіба що деякі авіакомпанії пропонують on-line сервіси зі зміни параметрів вже придбаних квитків (наприклад, зміна дати вильоту), і то це, як правило, поширюється на квитки, придбані за більш дорогим тарифами, або коштує додаткових грошей.

Повернення куплених через інтернет квитків здійснюється звичайним способом через каси повернення. При цьому на залізниці електронні квитки до поверненню не приймають, тому перед здачею їх треба спочатку безкоштовно отримати (часом вистоявши чергу в касі покупки, а потім ще одну чергу в касі повернення). Крім того, здаючи електронний квиток, сплачений по банківській карті, в касі повернення Ви не отримаєте готівки за повернення квитка. Гроші будуть повернуті на банківську карту гарантовано протягом місяця (!).

Повернення електронного квитка РЖД

Сервіс по поверненню куплених через інтернет квитків або переоформленню електронних квитків робить його незручним для тих, хто не має можливості заздалегідь чітко спланувати час поїздки, хто може відмовитися від поїздки або перенести її на інший час. Таким мандрівникам я рекомендую залишатися в офлайні, і НЕ користуватися Інтернет-сервісами з продажу квитків, а також спеціальними автоматами (терміналами), продають квитки з використанням банківських карт. Хіба що обмежитися замовленням квитків через Інтернет, але з наступним викупом цих квитків за готівку в офісі продає компанії або у надісланого цією компанією кур'єра.

Одного разу мій родич зіткнувся з такою проблемою з компанією S7 (але думаю, що це не тільки проблема даної авіакомпанії, а загальна практика застосування електронних авіаквитків, куплених за банківськими картками). Авіакомпанія затримала на невизначений час рейс в потрібний йому місто через погодні умови.

А на прохання родича відправити його в інший відповідний місто (звідки до місця призначення вже можна дістатися поїздом в розумні терміни) він отримав пропозицію спочатку зробити повернення купленого через інтернет квитки, а потім купити новий квиток. Він так і зробив, але ... заплатив за новий квиток готівкою в аеропорту відправлення (в касі авіакомпанії), а за зданий квиток, на жаль, грошей так і не побачив. Поки вони протягом приблизно 2-х тижнів не прийшли йому назад на картковий рахунок. До того ж, здавши прямий квиток, він автоматично здав і зворотний квиток ... Загалом, родич згадував авіакомпанію «добрим» словом!

Купити квиток РЖД через інтернет: особистий досвід

А ось про РЖД у мене поки тільки хороші спогади. Якось я опинилася в такому місці Росії, де немає нічого (і каси РЖД теж), крім звичайної пошти та мобільного зв'язку. Думаю, що таких місць в нашій країні більш ніж достатньо, та й пошта, і мобільний зв'язок ще не скрізь є. І мені знадобилося купити квиток РЖД через Інтернет. До речі, можна було це зробити поштою , Використовуючи їх сервіс з доступу до Інтернету з практично будь-якого поштового відділення зв'язку - це комп'ютер на пошті, підключений до Інтернету.

Щоб купити квиток РЖД через Інтернет, я скористалася мобільним телефоном, за допомогою якого зайшла на сайт РЖД. Я знайшла відповідний поїзд (ура, з електронною реєстрацією!), Купила на нього квиток. Навіть не роздрукувала його, ні на чому! А через 3 дні провідник мене спокійно пропустив всередину вагона на моє куплене місце просто на мою паспорту. Спрацювало!

Таким чином, on-line сервіси з купівлі квитків через Інтернет повинні вибирати мандрівники, чітко і однозначно планують свої поїздки. І щоб погода не підводила тих, хто віддає перевагу літакам поїздам!

Також по темі:

РЖД вокзал: що корисно знати кожному пасажиру

Що таке онлайн-карти?


Автор: Надія


Як купити квиток через Інтернет?
Як отримати квиток після його покупки через Інтернет?
Купити авіа квиток онлайн - в чому плюси при реєстрації?
Купити квиток РЖД через Інтернет - а як потім потрапити в поїзд?
Як купити квиток через Інтернет?
Як отримати квиток після його покупки через Інтернет?
Купити авіа квиток онлайн - в чому плюси при реєстрації?
Купити квиток РЖД через Інтернет - а як потім потрапити в поїзд?

Новости