Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Біг-Бен вирішено перейменувати на честь королеви Єлизавети II

Найвідомішу в світі пам'ятка в центрі Лондона - годинну вежу Біг-Бен - офіційно перейменують в башту Єлизавети - на честь 60-річного ювілею правління королеви Єлизавети II

Найвідомішу в світі пам'ятка в центрі Лондона - годинну вежу Біг-Бен - офіційно перейменують в башту Єлизавети - на честь 60-річного ювілею правління королеви Єлизавети II. Так вирішив британський парламент, погодившись з пропозицією ініціативної групи з 40 членів палати громад, передає BBC .

Ініціативу підтримали лідери усіх трьох основних партій і більш ніж половини членів палати громад. Антимонархічна група "Республіка" тим часом піддала це рішення критиці, назвавши його "безглуздим і вкрай недоцільним, враховуючи той факт, що вежа, яку пропонується перейменувати, є символом нашого демократичного парламенту".

Офіційно східна вежа Вестмінстерського палацу, де засідає парламент Великобританії, іменується Часовий вежею. Всупереч поширеній думці, Біг-Бен - це неофіційна назва не самою вежі, а величезного дзвони, який відбиває час і звук якого використовується в традиційних позивних телерадіокорпорації.

Частини Вестмінстерського палацу, де розташовується британський парламент, перейменовували і в минулому. У 1860 році, коли було закінчено спорудження західної вежі, вона була перейменована в башту Вікторії в честь тодішньої королеви.

З усіх британських монархів лише королева Вікторія і королева Єлизавета II царювали досить довго, щоб відсвяткувати діамантовий ювілей.

Новости