Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ісламські екстремісти планували підірвати Біг-Бен в Лондоні

  1. поділіться

Умар Хак, затриманий разом з трьома спільниками в Великобританії за звинуваченням у підготовці терактів, розповів на суді, що його група збиралася здійснити одночасні терористичні атаки на Біг-Бен, торговий центр Вестфілд, аеропорт Хітроу, вибухи в громадському транспорті та на інших об'єктах
Умар Хак, затриманий разом з трьома спільниками в Великобританії за звинуваченням у підготовці терактів, розповів на суді, що його група збиралася здійснити одночасні терористичні атаки на Біг-Бен, торговий центр Вестфілд, аеропорт Хітроу, вибухи в громадському транспорті та на інших об'єктах.

The Independent пише: затриманий 25-річний терорист Умар Хак розповів в суді, що «був зачарований» нападом у Вестмінстері в березні і вирішив створити власний «загін смерті» в столиці Великобританії.

Крім безпосередньої підготовки до терактів, Хак звинувачується в «промиванні мізків» дітям: терорист викладав в мусульманській школі Лондона і пропагував радикальний ісламізм, показуючи учням відео страт заручників ІГІЛ і закликаючи вступати в ряди бойовиків. Учні на його уроках навіть розігрували по ролям участь в терористичних актах.

Його спільники - 19-річний Абутхер Мамун, 27-річний Мухаммед Абід і 26-річний Надим Патель, котрі познайомилися з Хаком в мечеті району Баркинг в Східному Лондоні, звинувачуються в пособництві терористичної змови. Відомо, що Мамун допомагав в плануванні нападів і привернув гроші через торгівлю опціонами, Абід брав участь в «обговоренні і більш низький рівень підтримки», а Патель погодився надати зброю.

Нагадаємо, в грудні спецслужби Великобританії запобігли замах терористів на прем'єр-міністра Терезу Мей.

поділіться

Теги: Лондон , терористи , Біг Бен

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Новости