Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг-Бен перейменують на честь Єлизавети II

  1. Орфографічна помилка в тексті:

26 июня 2012, 17:48 Переглядів: 26 июня 2012, 17:48 Переглядів:   Знаменита годинникова башта Біг Бен у будівлі парламенту Великобританії в Лондоні буде перейменована на Вежу Єлизавети на честь 60-річного ювілею правління королеви

Знаменита годинникова башта Біг Бен у будівлі парламенту Великобританії в Лондоні буде перейменована на "Вежу Єлизавети" на честь 60-річного ювілею правління королеви.

"Комісія Палати громад схвалила пропозицію перейменувати годинникову вежу на" Вежу Єлизавети "в ознаменування" діамантового "ювілею правління Її Величності і організовує здійснення цього рішення, як і личить в таких випадках", - заявив представник нижньої палати британського парламенту.

Шістнадцятого червня в Лондоні пройшов традиційний щорічний парад з нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети II. Вона стала другим монархом в історії Великобританії, що відзначив 60-річчя правління країною.

Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року, однак день її народження відзначається у Великобританії двічі на рік - ще й кожну третю суботу червня.

Свій справжній день народження королева Єлизавета зазвичай відзначає в сімейному колі, в той час як офіційний день народження монарха у Великобританії відзначається в червні барвистим військовим парадом в центрі Лондона.

"Я думаю, що це буде гідним заплата королеві в цей ювілейний рік за її заслуги перед країною", - заявив прем'єр-міністр Великобританії Джеймс Кемерон.

Годинникова вежа Біг Бен є частиною архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу. Знаменитий годинник, розташовані в 55 метрах над землею, вважається найбільшим в світі.

В основі кожного з чотирьох циферблатів розташовується латинський напис "Domine salvam fac Reginam nostram Victoriam Primam" ( "Боже, бережи нашу королеву Вікторію Першу"). За однією з версій, свою назву годинник отримав по імені Бенджаміна Холла, одного з керівників перебудови будівлі парламенту після пожежі.

У 2008 році знаменита вежа була оголошена найпопулярнішою пам'яткою Великої Британії.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Біг-Бен перейменують на честь Єлизавети II". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости