Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг-Бен можуть продати російським інвесторам

Влада Великобританії можуть продати інвесторам з Росії або Китаю Вестмінстерський палац, частиною якого є знаменита годинникова башта Біг-Бен. Про це пише сьогодні впливова британська газета The Telegraph . Влада Великобританії можуть продати інвесторам з Росії або Китаю Вестмінстерський палац, частиною якого є знаменита годинникова башта Біг-Бен

Передати історичну будівлю парламенту девелоперу з Росії або Китаю - одна з ідей з порятунку палацу, яке "поступово занурюється в Темзу", через що 96-метрова вежа Біг-Бен нахилився вже на 18 дюймів (більше 45 сантиметрів). Для того, щоб виправити ситуацію, Лондону необхідно понад 1 млрд доларів, проте зайвих грошей в держбюджеті немає.

дивіться ФОТОРЕПОРТАЖ по темі.

Про крен Біг-Бена йдеться в доповіді для уряду, який був підготовлений ще в 2009 році, але опублікований він був лише в жовтні минулого року, писала раніше " Правда.Ру " . Будівля, побудована в 1858 році, завалюється набік через масштабні підземних робіт: під ним розташовані станція метрополітену і підземна парковка, прокладені численні комунікаційні труби.

Біг-Бен перетворюється в подобу знаменитої падаючої Пізанської вежі в Італії. Правда, до її нахилу в 4 градуси йому буде потрібно приблизно 4000 років, передають " Вести.ру ". Однак вчені попереджають, що швидкість відхилення від вертикалі зростає. Крім того, є побоювання, що через крен може перестати працювати годинниковий механізм. Уже зараз годинникарі відзначили зрушення циферблата на 3,3 міліметра. Осідання вежі також помітно по тріщинах в коридорах і обсипається штукатурці.

Вестмінстерський палац і Біг-Бен є одними з найбільш впізнаваних символів Лондона. Остаточне рішення щодо можливого продажу будівлі може бути прийнято лише через кілька років, повідомляє " Газета.Ru ". Якщо це станеться, члени парламенту на чолі з прем'єр-міністром переїдуть в новий будинок.

Читайте: Символ Лондона може обвалитися через крен (+ фото)

Новости