Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляж Ката на острові Пхукет - опис, пам'ятки, ресторани, фото, відео

  1. Опис пляжу і моря
  2. Відео пляжу Ката
  3. Пам'ятки і розваги пляжу Ката
  4. Чим зайнятися на Каті?
  5. Ресторани і кафе
  6. Нічне життя на Каті
  7. Ринки та магазини на Ката Біч
  8. Карта пляжу Ката російською мовою
  9. Як дістатися до пляжу Ката

Безсумнівно, на острові Пхукет є що подивитися. Основне багатство і пам'ятки - це пляжі зі світлим піском, блакитною водою і розлогими пальмами. Один з найпопулярніших пляжів Пхукета називається Ката Біч (Kata Beach) і входить в трійку лідерів. Він розташувався на південному заході острова, трохи південніше бухти Карон. Розповім вам докладніше про пляж, його інфраструктуру, пам'ятки, готелі та ресторани.

Розповім вам докладніше про пляж, його інфраструктуру, пам'ятки, готелі та ресторани

1. Опис пляжу і моря
2. Відео пляжу Ката
3. Готелі на Каті
4. Пам'ятки і розваги пляжу Ката
5. Чим зайнятися на Каті?
6. Ресторани і кафе
7. Нічне життя на Каті
8. Ринки та магазини на Ката Біч
9. Карта пляжу Ката російською мовою
10. Як дістатися до пляжу Ката

Опис пляжу і моря

Пляж Ката довжиною всього 1,5 кілометра, бухта своєю формою нагадує півмісяць і відділяється від сусідніх узбереж покритими зеленню пагорбами. Відпочинок на Каті найбільше підійде для сімей з дітьми : Вхід в море пологий, глибина починає появляється через пару-трійку десятків метрів, дно рівне і без каменів. Навіть відливи тут майже непомітні. Пісок на Каті дрібний і світлий, а прибережна смуга досить широка. Уздовж узбережжя йде невелика тиха дорога Soi Pakbang, тому на пляжі ви не почуєте шуму моторів, основні траси розташовуються далі від пляжу, на другий і третій лінії.

острівець Пу
острівець Пу

У високий сезон з листопада по квітень на морі штиль і немає хвиль. Зате з середини травня, коли починає дути південно-західний мусон , З'являється хвилювання, але через пологого дна хвилі тут набагато менше, ніж на інших глибших пляжах. В деякі дні низького сезону на Каті вивішують червоні прапори, які забороняють купатися через хвилі і зворотної течії. Обов'язково почитайте статтю про безпеку на воді .

Пункт оренди лежаків і парасольок
Пункт оренди лежаків і парасольок

Бухту Ката Біч оздоблює зелена смуга з казуарина і пальм, які дарують відпочиваючим природну тінь. Ви можете розташуватися на рогожі або скористатися послугами оренди лежаків і парасольок. Пункти прокату пляжного устаткування знаходяться в північній і південній частинах Кати разом з лавками продажу напоїв. Вартість набору 2 шезлонга і 1 парасольку - 200 бат на весь день. Якщо хочете орендувати тільки лежак або парасольку, їх вартість 100 бат. З ранку до пізнього обіду на пляжі цілком можна засмагати в тіні казуарина в центральній і південній частині бухти. На самій півночі зелені менше, на мілководді припарковані довгохвості човна, що заважають купання, а в море впадає невелика річка. Тому краще загоряти й купатися ближче до центру і на півдні. У північній частині Кати ви знайдете плавний спуск до моря з дороги, що зручно для колясок, в центральній і південній частинах для виходу до пляжу споруджено сходинки. Туалети і душі на Каті є тільки по обох краях бухти.

Відео пляжу Ката

Готелі на Каті

Уздовж узбережжя побудований великий готель Club Med , Що розділив Кату на дві частини. Протяжність його території уздовж пляжу близько 1 кілометра. Між пляжем і готелем проходить невелика тиха дорога, де транспорту обмаль. Готелів з прямим виходом на пляж не так і багато: Beyond Resort Kata і The Boathouse . Основна маса готелів розташувалася на північному і південному пагорбах бухти і між паралельними узбережжю другий вулицею Kata Road і трасою Patak Road.

Один з провулків центру Кати
Один з провулків центру Кати

Одна з переваг готелів в північній частині Кати - можливість купатися на двох пляжах. Прогулянка до Карона з Кати не займе більше 10-15 хвилин. На пагорбі між двома узбережжями розташовані готелі Peach Blossom Resort , Novotel Phuket Kata Avista , Aspasia Phuket і Diamond Cottage Resort . Дорога до пляжу (хоч і веде з невеликого пагорба) під силу людям у віці і сім'ям з дітьми.

пляж Ката
пляж Ката

У південній частині узбережжя розташовується пагорб, що розділяє пляжі Ката і Ката Ной. Як кажуть тайці, це дві сестри: старша та молодша, так як "ної" в перекладі з тайського означає "маленький". Якщо ви виберете готелі на південному пагорбі, буде відмінна можливість відвідати пляж Ката Ной. Тут розташовуються готелі Orchidacea Resort , Chanalai Garden Resort , Kata Rocks Resort і Sugar Marina - Nautical . Від цих готелів до моря рукою подати - 5 хвилин.

У центральній частині пляжу знаходяться готелі і резорти на будь-який смак і гаманець. Основним мінусом готелів тут є дорога до пляжу, адже потрібно обходити Club Med. Втім, весь шлях займе у вас близько 10 хвилин. Якщо не любите довго ходити, віддайте перевагу готелям Chanalai Flora Resort , Sugar Marina - Fashion , Natalie Resort , Kata Lucky Villa , Malisa Villa Suites або PGS Hotels Casa Del Sol . З цих готелів дістатися до пляжу Ката можна через вуличку біля Beyond Resort Kata.

Провулок центральній частині Кати
Провулок центральній частині Кати

Ви можете вийти до північного виходу на пляж, скориставшись обхідним шляхом вздовж річки. постояльці готелів Must Sea Hotel , Honey Resort , Sugar Marina - Surf , The Beach Boutique House і Ibis Phuket Kata саме так і роблять. Деякі готелі пропонують своїм гостям безкоштовні шатли на пляж: Alpina Phuket Nalina і Centara Kata Resort .

Готелі Ката Біч підходять як для пар, так і для сімей з дітьми. Готелі пропонують послуги няні, розваги в дитячих клубах, ігри на критих майданчиках і різні заходи. Читайте докладніше про дитячі готелі Пхукета і вибирайте відповідний: 3 зірки , 4 зірки і 5 зірок . Якщо ви хочете орендувати апартаменти, дивіться всі пропозиції на сайті airbnb .

Пам'ятки і розваги пляжу Ката

Звичайно, головна визначна пам'ятка Кати - це пляж. Затишна бухта наче створена для спокійного відпочинку, тривалого плавання і зустрічей заходу прямо на піску. У двох зонах оренди пляжних парасольок і лежаків ви знайдете послуги масажистів, зможете замовити напої та їжу. Крім того, по пляжу ходять продавці кукурудзи, морозива та інших закусок.

Можна зіграти на рушниках і циновках
Можна зіграти на рушниках і циновках

Шанувальникам тайської культури і традицій варто відвідати Храм Ката або Wat Kitti Sangkharam. Він розташований на третій вулиці Patak Road, біля підніжжя пагорба. Храм збудували в 1832 році і назвали по імені села. На території храмового комплексу розташовується Віхан зі статуєю Будди, келії ченців, початкова школи та інші будівлі. Збираючись в релігійні місця, як Ват Ката, не забудьте прикрити плечі, декольте, живіт і коліна. Або візьміть із собою хустку або парео.

Ще одна релігійна пам'ятка на Каті - маленьке китайське святилище Po Seng Ti-Te. Цей сімейний храм розташувався біля готелю The BluEco. Яскраві ворота ви помітите здалеку. Храм даоський, але всередині будівлі ми можете бачити як даоських богів, так і статуї відомих на Пхукеті буддійських ченців. Під час китайського нового року , фестивалю вегетаріанців , свята на честь голодних духів та інших урочистостей місцевої громади перед вівтарями з'являється безліч страв для богів, а жителі Кати приносять в храм домашні статуї, щоб зарядити силою.

Оглядовий майданчик з видом на три пляжу: Карон, Ката і Ката Ной
Оглядовий майданчик з видом на три пляжу: Карон, Ката і Ката Ной

Поруч з Катой розташувалася чудова оглядова площадка з видом на три пляжу: Карон, Ката і Ката Ной. Якщо ви любите гуляти пішки, то дорога довжиною майже 3 кілометри здасться вам легкою, хоча вона і петляє по пагорбах вгору і вниз. Крім того, ви можете скористатися послугами таксі і тук-туків, щоб дістатися до Kata Viewpoint . Вартість поїздки - 200 бат за машину. Після чудових видів з оглядового майданчика вирушайте в один з ресторанчиків поблизу: After Beach, Small View Point або Baan Chom View - одні з кращих місць для зустрічі заходів.

Чим зайнятися на Каті?

Будь-якому бажаючому пропонують водні розваги: ​​катання на акваскутере, на банані за моторним човном і польоти на парашуті. Часом ви можете пограти в пляжний волейбол з місцевими тайцами і європейцями. Човнярі з північної частини узбережжя пропонують морську прогулянку до сусідніх пляжів або до острова Пу, що розташувався прямо перед бухтою. Сам острівець непримітний, пляжів на ньому немає, тільки корали і підводна живність навколо. До нього також можна доплисти на каяку, які здають в оренду на пляжі. Любителям сноркелинга варто звернути увагу на південну і північну частині бухти. У відлив тут можна побачити невеликий кораловий риф з верткими рибками, плаваючи з маскою і трубкою близько мисів. Звичайно, пишноти, схожого на Червоне море, не побачите, зате пара годин цікавих спостережень вам забезпечені.

Клуб зі штучною хвилею
Клуб зі штучною хвилею

У сезон з травня по жовтень, коли на Каті з'являються хвилі, на пляжі пропонують уроки серфінгу і віндсерфінгу, а також оренду обладнання. За пару-трійку уроків ви придбаєте деякі навички і зможете триматися на воді. У південній частині пляжу, біля готелю Kata Beach Resort, розташувався клуб зі штучною хвилею Surf House. Новачки і професіонали збираються тут, щоб познайомитися, показати своє вміння або просто навчитися триматися на дошці. Вартість катання в парку починається від 1000 бат на годину. Більш досвідчені серфери воліють приходити після 8 вечора, коли прибирають роздільники і можна спокійно насолоджуватися катанням на хвилі.

Якщо ви не байдужі до тайського боксу і хочете пройти справжнє тренування, варто піти в табір муай тай біля готелю Natalie Resort. Ви можете взяти тренування на половину дня або на цілий день. Тригодинні тренування проходять 2 рази на день: о 8 ранку і в 4 дня кожен день крім неділі.

Сім'ї з дітьми будуть раді новому парку з дитячим майданчиком. Його побудували прямо біля Surf House. Ваші малюки із задоволенням покатаються на гірках, поки ви відпочиваєте в альтанці або займаєтеся на тренажерах. Вхід в парк безкоштовний.

Дитячий майданчик на Каті
Дитячий майданчик на Каті

Якщо дух подорожей і досліджень вас вабить, стрибайте в сонгтео (відкритий міський автобус) і вирушайте в Пхукет-таун. Зупинка міського автобуса на Ката знаходиться біля готелю Kata Beach. Сонгтео йде по другій лінії Кати, проїжджає по набережній Карона, а потім у кола повертає на вулицю Патакі. По дорозі в Пхукет-таун ви можете вийти у потрібних пам'яток або в самому місті пересісти на інший сонгтео. Читайте докладні маршрути міського транспорту на Пхукеті >>>

Ресторани і кафе

Поїсти на Каті можна на кожному кроці. На пляжі в зонах прокату парасольок і шезлонгів вам запропонують напої і невеликий перекус. У північній частині узбережжя розкинулося невелике ринок з макашніц, де вам приготують морепродукти, популярні страви тайської кухні і фруктові коктейлі. Основна маса ресторанів і кафе зосереджена на другій вулиці Kata Road і в провулках, що відходять від неї. Залишитися голодним неможливо. Ресторани і кафе тут на будь-який смак і гаманець. Тайські кафе сусідять з італійськими піцеріями, мережеві кав'ярні з російськими ресторанами, а кафе морепродуктів з індійськими і турецькими закладами. Недорого можна поїсти з макашніц , Що стоять уздовж другої вулиці, і на ринках. Читайте повний список рекомендованих ресторанів на пляжі Ката >>>

Халк біля нічного ринку
Халк біля нічного ринку

Нічне життя на Каті

Нічні розваги, звичайно, відрізняються від Патонг . На Каті немає галасливих нічних клубів, барів з секс-шоу і закладів гоу-гоу. Пляж і район Ката призначений більше для сімейного відпочинку. Увечері варто прогулятися по ресторанах і заглянути в один з барів в провулках центру Кати. На півночі близько Kata Night Plaza розташувалася вуличка з дюжиною морквяних барів . Місце легко дізнатися по гучної музики, мерехтливим вогнів і бамбуковим дахах. Купіть морквинам напої, і вони із задоволенням пограють з вами в одну з барних ігор, побалакають, а якщо захочете, можна одну з них взяти до себе в готель.

Вулиця Kata Road сповнена життя
Вулиця Kata Road сповнена життя

Вечорами жива музика грає в одному з ресторанів After Beach, куди можна приїхати зустріти захід і залишитися якомога довше. У самому південному кутку узбережжя, у величезного дерева, розташувався знаменитий реггі-бар Ska Bar. Тут по п'ятницях влаштовують вогняні шоу та цікаві вечірки, та й в інші дні можна потанцювати прямо на піску. Якщо вам подобаються лаундж з модною музикою, відвідайте пляжний клуб RE KA TA, де після заходу грає діджей. Можливо, вам здасться дивним, але в клубі зі штучною хвилею Surf House теж можна непогано запалити. Гучна музика грає до півночі, одні катаються, інші спостерігають, попиваючи екзотичні коктейлі. Тільки не катайтеся на дошці в акогольном сп'янінні.

Ринки та магазини на Ката Біч

Шопінг на Каті починається з пляжу. По узбережжю ходять торговці сувенірами, циновками, пляжними сарафанах і сорочками, в яких так зручно плавати. Вище я вже розповідала про риночек тайської їжі на північній частині пляжу. Там можна перекусити вдень або повечеряти ввечері.

Ринок тайської їжі на півночі Кати
Ринок тайської їжі на півночі Кати

Основні туристичні магазини зосереджені з південного і північного боку пляжу, а також на провулках в центрі. Тут є і цілодобові міні-Марти 7-11, Фемілі березень, магазини з пляжним одягом і взуттям, масажні салони, сувенірні лавки і лотки з тайської косметикою.

На третій вулиці Patak Road розташований супермаркет Makro. По всьому Таїланду він відомий як оптовий магазин для власників готелів і ресторанів, але дещо можна купити і в роздріб. Тут великий вибір овочів і фруктів, морепродукти і м'ясо, молоко і сири, спеції і набори для супів. Години роботи супермаркету Макро: з 6 ранку до 10 вечора.

Ціни на їжу на Каті
Ціни на їжу на Каті

Ринки на Каті Не такі численні, як на Патонге. На третій вулиці Патакі ви знайдете фруктовий ринок, який працює кожен день. На вуличці біля готелю Sugar Marina - Surf по понеділках і вівторках розгортається великий нічний ринок, де продають готову тайську їжу, фрукти, одяг і сувеніри. Ще один ринок по сусідству працює по понеділках і четвергах, пройти сюди можна через комплекс Kata Night Plaza. На пляжній вулиці в суботу та неділю біля готелю Kata Beach перекривають вулицю для ярмарки. Читайте докладніше про ринки і ярмарки Пхукета >>>

Карта пляжу Ката російською мовою

На карті відзначені основні цікаві місця узбережжя: готелі, ресторани, кафе, ринки, пам'ятки і розваги. Дивіться погоду онлайн і вулиці в статті про веб камери Пхукета, в тому числі і пляжу Ката .

Як дістатися до пляжу Ката

Є кілька варіантів, як дістатися до пляжу Ката з аеропорту. Найшвидший і простий спосіб - замовити трансфер , Тоді вас зустрінуть з табличкою біля виходу з аеропорту і відвезуть в готель за півтори години. Ви можете скористатися мікроавтобусом, який розвозить туристів по пляжам Карон і Ката, або поїхати на великому автобусі. Читайте про всі способи дістатися з аеропорту до пляжу Ката >>>

На Кату з Пхукет-тауна ходить міський автобус або відкритий сонгтео. Його зупинка знаходиться на вулиці Ранонг (Ranong Road), біля міського ринку. Скориставшись міським транспортом з пересадкою в Пхукет-тауні, ви можете приїхати на Ката Біч з будь-якого іншого пляжу. І, звичайно, до ваших послуг таксі та тук-туки. Дивіться всі ціни на таксі з Кати до інших районів і пляжів >>> Пішки на Кату можна дійти з пляжів Ката Ной і Карон.

Міський автобус Ката - Пхукет-таун
Міський автобус Ката - Пхукет-таун

Ката Біч один з улюблених пляжів для російськомовних туристів. Ви побачите тут багато написів російською мовою, а в ресторанах вам запропонують російське меню. І ще один приємний бонус - трансфер на екскурсіях з пляжу Ката, як правило, вже включений у вартість, доплачувати нічого не треба. Читайте про всі цікаві екскурсії на Пхукеті і бронюйте онлайн на сайті. Приїжджайте на Кату і подивіться своїми очима на всю її красу. Ласкаво просимо на Пхукет!

Чим зайнятися на Каті?

Новости