Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Кіпру

  1. Протарас
  2. Пляж Ніссі (Ніссі-біч), Айя-Напа
  3. Пляж Маккензі, Ларнака
  4. Корал-бич (Корал бий), Пафос
  5. Міський пляж Ларнаки
  6. Лайфхак: як я економлю на готелях і страховці

Стаття-рейтинг кращих пляжів Кіпру - опис, фото, як дістатися. Відразу обмовлюся, рейтинг цей суб'єктивний, заснований на особистих враженнях автора і зовсім не обов'язково повинен збігатися з думками інших любителів відпочинку на пляжах Кіпру. Ще один момент - в даній статті описані пляжі лише грецької частини острова. Отже:

Протарас

Цей крихітний містечко вважається кращим місцем для пляжного відпочинку в грецькій частині Кіпру; на відміну від розташованої за мисом Греко Айя-напи , Протарас це більш «статусне» місце, туди їдуть за більш спокійним і комфортним відпочинком; там в цілому більш дорогі готелі, ресторани, кафе. Туристична зона Протарас це невелика затока, відділений від Айя-напи мисом Греко, і вся прилегла територія (крім тієї її частини, що займає британська військова база), що є, до речі, національним природним парком. Пляж Протараса вважається одним з найкрасивіших на Кіпрі:

Плюси: невеликий білий пісочок, обладнаний пляж, найчистіша вода, спокійне море - пляж Протараса дуже добре підходить для сімейного відпочинку з маленькими дітьми
Плюси: невеликий білий пісочок, обладнаний пляж, найчистіша вода, спокійне море - пляж Протараса дуже добре підходить для сімейного відпочинку з маленькими дітьми. На відміну від Айя-напи , Більше «заточеною» під молодіжно-тусовочо-дискотечний відпочинок, Протарас більше підійде тим, хто шукає спокійне відокремлене місце для вдумливого релаксу.

Недалеко від Протараса розташована одна з головних місцевих визначних пам'яток - мис Греко, відомий своїм знаменитим Мостом закоханих (інша назва - Міст удачі): природне утворення у вигляді моста, що склалося природним шляхом через рух став.

Вважається, що того, хто зможе пройти по мосту, чекає успіх в бізнесі та особистому житті. Також варто згадати бухту Коннос-бей, в яку можна потрапити двома шляхами: або стрибнувши зі скелі, або як ми допливли на круїзному кораблику. Кажуть, що можна спуститися до води і пішки, але я спуску там не знайшов. Крім «моста закоханих» мис Греко примітний численними «оглядовими майданчиками», з яких відкривається чудовий вид на море. З цими місцями пов'язана одна легенда: за словами відомого «жінконенависника» Гомера, там мешкає чудовисько - напівсобаки / напівжінка і розважається тим, що вистачає з пропливали повз кораблів зараз по шість чоловік.

Як дістатися до Протараса з Айя-напи: від будь-якої зупинки на вулиці Ніссі на рейсовому автобусі 101 або 102, наступного в сторону Паралімні. їхати близько 20-30 хвилин в один кінець. Квиток купується у водія, вартість - 1,5 євро. Бажано мати дрібниця, у водія зазвичай немає грошей для розміну великих купюр.

Пляж Ніссі (Ніссі-біч), Айя-Напа

Ніссі-біч - найпопулярніший пляж Айя-напи, розташований в двох кілометрах від центру міста.

Пляж Ніссі великий, піщаний, дуже мальовничий; одна з його «фішок» - можливість потрапити вбрід на острів, розташований в ста метрах від берега.

З мінусів Ніссі-біч можна згадати натовпи туристів з навколишніх готелів, деякі з яких розташовані буквально за два кроки від пляжу. Пляж Ніссі розташований недалеко від затоки Ніссі-бей, де кожен день з 15 до 19 годин місцеві діджеї грають непогану електронну музику. Недалеко від майданчика діджеїв розташована тарзанка для bungee-jumping - тобто для любителів стрибати у воду з висоти: охочих викинуть в воду з висоти 61 метр з прив'язаним до ніг джгутом. Якщо цей вид розваг для вас занадто екстремальний (як і для мене), тобто на Ніссі-біч і більш гуманні способи розвіятися: водні скутери, парашути, «банани» тощо. Якщо набридне валятися на пляжі Ніссі, можна прогулятися до «тусовочного» пляжу Макронісос.

Пляж Маккензі, Ларнака

Пляж Макензі (Маккензі-бич) - один з двох пляжів Ларнаки (другий - міський, що простягнувся вздовж набережної Фіникудес), розташований на південь від міської фортеці і трохи на північ від Солоного озера і аеропорту.

На мою думку, один з найприємніших кіпрських пляжів - народу там трохи в силу його віддаленості від центру Ларнаки і більшості готелів, але при цьому є в наявності вся необхідна для якісного відпочинку інфраструктура: кафешки, оренда лежаків і парасольок і т.п. Мінуси: не самий невеликий і не самий білий (м'яко кажучи) пісок, дуже дрібно, до нормальної глибини потрібно досить довго топати в море. Хоча, якщо вам потрібен пляж для відпочинку до маленькими дітьми, то цей мінус цілком можна вважати плюсом. Ще один нюанс: у середині жовтня після трьох годин дня на пляжі завжди піднімався сильний вітер - засмагати / купатися в цей час було вже не дуже комфортно. До пляжу Маккензі дуже зручно добиратися з аеропорту Ларнаки: рейсові автобуси, які прямують з аеропорту в центр Ларнаки, роблять там зупинку (головне, не забути сказати водієві «Маккензі-бич», щоб мимо не проїхав). Пляж Маккензі розташований якраз на півдорозі між аеропортом і центром міста.

Корал-бич (Корал бий), Пафос

Корал-бич (він же затоку Корал-бей) розташований в 15 кілометрах від пафосу і являє собою туристичну зону, де знаходяться фешенебельні готелі, ресторани, клуби та інша інфраструктура, необхідна тим, хто шукає комфортного і насиченого пляжного відпочинку. Це така міні-Ібіца, де клуби працюють до ранку, а мартіні в них ллється невичерпним потоком.

Як дешево дістатися до пляжу Корал-Бей з Пафосу:   Від автостанції Нижнього Пафосу в Корал Бей ходять рейсові автобуси, інтервал - 15 хвилин, час у дорозі від 20 хвилин до півгодини, ціна - 1,5 євро
Як дешево дістатися до пляжу Корал-Бей з Пафосу:
Від автостанції Нижнього Пафосу в Корал Бей ходять рейсові автобуси, інтервал - 15 хвилин, час у дорозі від 20 хвилин до півгодини, ціна - 1,5 євро.

Міський пляж Ларнаки

Величезний пляж, розташований в самому центрі міста Ларнака , Уздовж фінікових променаду (Phinikoudes promenade) і простягається від палеонтологічного музею (вулиця Ileos Pavlou) на півночі до Турецької фортеці на півдні. Практично на всьому своєму протязі пляж заставлений стрункими рядами парасольок і шезлонгів, які будь-хто може орендувати на день.

Плюси: чисте море, легко дістатися з центру Ларнаки і з аеропорту (рейсовий автобус з аеропорту зупиняється якраз на фінікових набережній), навколо кипить курортна життя, не бракує в кав'ярнях і харчевнях, чий рівень варіюється від McDonalds і KFC до недешевих ресторанів з етнічної кухнею . Мінуси: досить жваво, в сезон може бути дуже багато народу; дрібно - хоча це мінус відносний, як і в випадку з пляжем Маккензі.

Самим допитливим мандрівникам рекомендую звернути увагу на екскурсії по Айя-Напі і околицях «від першої особи» - вашими екскурсоводами будуть місцеві жителі, історики, художники і просто знавці своїх рідних місць:

Лайфхак: як я економлю на готелях і страховці

Крім традиційних і всім добре відомих інструментів - таких як Booking або Hotellook, останнім часом з'явилися нові онлайн-сервіси, сильно полегшують життя мандрівникові і приємно бережуть товщину його гаманця. Одним з них - Roomguru - я постійно користуюся сам і рекомендую всім друзям і знайомим. Даний сервіс порівнює ціни на об'єкт відразу в 30 системах бронювання, і пропонує вам найцікавіші варіанти. Крім того, він відстежує знижки та спеціальні пропозиції.

Готелі на Кіпрі зі знижками від Roomguru

Що стосується хорошою працює туристичної страховки, то її і раніше було непросто знайти, а зараз стало ще складніше через постійні стрибки курсу рубля щодо світових валют. Останні кілька років я для своїх подорожей страховки оформляю через онлайн-сервіс Cherehapa - тут є можливість порівняти продукти різних страховиків і вибрати те, що найкраще підходить саме вам:

PS Не забудьте додатися в групи в Facebook www.facebook.com/allmyworld.ru, Google+ www.google.com/allmyworld.ru і В контакті vk.com/allmyworld.ru, а також підписатися на оновлення сайту AllMyWorld.ru поштою , щоб стежити за виходом нових статей про самостійні подорожі по всьому світу.

Незабутнього вам відпочинку на кращих пляжах Кіпру!
Ваш Роман Мироненко (Rubezahl)

Новости