Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 помилок відпочинку в Маямі

  1. South Beach
  2. North Beach
  3. Bal Harbour
  4. Sunny Isles Beach
  5. 2. Краще не зупиняйтеся в місцевих готелях: атмосфера вас не порадує
  6. 3. Не вибирайте дешеві готелі 1 лінії
  7. 4. Не поспішайте брати машину напрокат: орендувати авто ви встигнете пізніше
  8. Так що ж, відмовитися від машини зовсім?
  9. 5. Не розглядайте Майамі тільки як «пляжний рай»
  10. Як я економлю на готелях до 20%?

Майямі - пляжний рай. Як отримати задоволення від відпочинку і не перетворити свій відпочинок в тухляк? Для цього треба не робити 5 помилок, від яких я хочу вас застерегти.

Фешенебельний курорт Майамі Біч (Miami Beach) розташований на вузькому довгому острові, що простягнувся смугою між Атлантикою і частиною Берегового каналу США - затокою Біскейн. Пляжі майже білосніжні і просторі, хоча відпочиваючих збирається багато - 40 мільйонів чоловік в рік! Вода біля берега тепла. Влітку + 29 ° C, взимку + 24 ° C. Дно піщане. Відмінна пляжна інфраструктура. Міські райони розрізняються по архітектурі і атмосфері, добробуту місцевих жителів і рівню відпочиваючих.

South Beach

Майямі - пляжний рай

Саут-Біч, фото TravelDigg.com

Саут-Біч (South Beach) знаходиться на південному краю острова. Самий жвавий район курорту. На кілометри розтягнулася низка магазинів, невеликих ресторанів з затишними патіо, різноманітних кафе, спортклубів, б'юті-салонів. Уздовж узбережжя зеленіють парки, а нескінченний пляж манить м'яким світлим піском.

Карта South Beach

Всі знакові курортні тусовки зосереджені на вулиці Ocean Drive: гримить музика цілий день, вночі взагалі починається нестримні веселощі.

Не зупиняйтеся на Ocean Drive, якщо ви не затятий фанат нічних розваг. Спокійно поспати вам не дадуть. Веселощі з музикою триває з вечора до ранку.

Однак не весь Саут-Біч однаковий: тут чимало спокійних, затишних, атмосферних місць. Не лежіть безцільно на пляжі, а замість цього прогуляйтеся по елегантним вулицях з яскравими фасадами будинків ар-деко, прокотитеся на орендованому велосипеді Decobike, долучитися до мистецтва місцевих кулінарів в одному з численних гастрономічних закладів.

Найчарівніша вулиця району - Espanola Way з пальмового-сосновими алеями, будівлями в європейському колоніальному стилі, художніми галереями, середземноморськими ресторанчиками. Espanola Way побудована в 1925 році. Пройдіть по пішохідній Lincoln Road. На початку вулиці зберігся старовинний храм, по обидва боки тягнуться двоповерхові магазини, поруч розташований ботанічний сад.

North Beach

Карта North Beach

Розслаблена благодушна атмосфера South Beach закінчується на 25 вулиці. Далі йде Норт Біч (North Beach) - район з вираженим італійським колоритом. Магазинів, клубів, вуличних кафе небагато: на початку North Beach їх немає зовсім, перші скромні ресторанчики знайдете, лише починаючи з 60 вулиці.

Туристів в Норт Біч традиційно мало: тут здебільшого живе місцеве населення.

Будинки порівняно бідні: є кілька фешенебельних готелів, проте вони надійно відділені від міських вулиць. Є дешеві готелі - ці заклади розташовані в районі 74-75 вулиць, належать вони одному власнику. Селитися там категорично не рекомендую: брудно, незатишно, сервісу ніякого.

Bal Harbour

Карта Bal Harbour

Бел Харбор (Bal Harbour) - елітний район Маямі Біч. Це мальовниче місце - царство фітнесу, велосипедних прогулянок, блакитних басейнів, засмаглих тренованих тел. Тут знаходиться розкішний молл The Bal Harbour Shops - торговий центр, осередок ексклюзивних бутиків і всесвітньо відомих брендів. Модні гастрономічні заклади Бел Харбора вечорами збирають нуворишів з російської діаспори Майамі Біч. Для звичайного туриста ця атмосфера буде занадто помпезною, далеко не «демократичною». Коротше, дорого і пафосно.

Sunny Isles Beach

Карта Sunny Isles Beach

Санні Айлз Біч називають «містом сонця і моря», «маленької Москвою». Це розкішний житловий район, де фасади блискучих хмарочосів дивляться на бурхливі океанські хвилі.

Тут прикупили квартирки зірки російського шоу-бізнесу: Ігор Ніколаєв, Наташа Корольова, Валерій Леонтьєв, Анна Курнікова, хокеїсти Павло Буре, Сергій Федоров.

Чи не знайти тут ні простих магазинів, ні «Старбакс». За будь-якої дрібницею доводиться їхати на машині. Пляж в високий сезон завжди переповнений. Готельні номери обходяться дешевше, ніж в «дорогому» Саут-Біч, однак простому туристу вибирати Санні Айлз для проживання не варто. Місце дуже пафосне, явно не туристичне.

2. Краще не зупиняйтеся в місцевих готелях: атмосфера вас не порадує

Дорогий готель, фото Luis Gomez

Якщо ви звикли до розміреного життя європейських курортних готелів з неодмінними смачними сніданками, цікавими спільними заходами і привітними сусідами біля басейну, не розраховуйте на такий стан речей в Майамі Біч. Готелі тут зовсім інші. Номери в них офіційні, роз'єднані, немов квартири в величезних висотках. Обходяться вони набагато дорожче, ніж звичайне орендоване житло в тих же районах.

Варто зупинитися в готелі, якщо ви можете дозволити собі дійсно елітний варіант або готель з вдалим розташуванням щодо моря. Вас відмінно зустрінуть в Betsy Ross , W South Beach , Ritz-Carlton .

У дорогому готелі будуть басейн і масаж, жива музика, їжа на замовлення в будь-який час. Туристам зі скромним бюджетом американські готелю не пропонують пристойного сервісу. Краще відразу зніміть студію ближче до пляжу, орендуйте квартиру або кімнату.

Варіанти розміщення на різний бюджет можна підшукати тут .

3. Не вибирайте дешеві готелі 1 лінії

До океану звідусіль недалеко, фото Canon6dfvv

Для Майамі Біч практично не має значення, наскільки ваше житло віддалене від пляжів. Будь-яка точка довгого вузького острова близька до води. До океану пішки можна дістатися, максимум, за 10 хвилин. Не варто вибирати дешевий готель через горезвісний розташування на «першій лінії». За свої гроші ви отримаєте спартанські умови плюс огидний сервіс.

Постарайтеся вибрати комфортабельне житло в межах вашого бюджету, не дивіться на розташування. До пляжу з будь-якого готелю ви все одно дійдете пішки.

В якомусь недорогому європейському готелі вас обмежать лише в розмірах номера і набір додаткових «опцій»: чи не буде великого телевізора або міні-бару. Порядок і чистоту вам гарантують, так само як і душ в номері. Для недорогих американських готелів буденне явище - брудні рушники, нечищені килими, навіть клопи. А ось океан з вікон готелю, побудованого на другій лінії, цілком може бути не видно. Саме так йдуть справи в центрі міста - на Коллінз-авеню.

4. Не поспішайте брати машину напрокат: орендувати авто ви встигнете пізніше

На вулицях міста, фото Averette

Чи потрібен автомобіль туристу в Майамі - спірне питання. В South Beach машина принесе вам багато турбот, але користь від неї буде відносна.

У вуличних пунктах прокату Decobike без проблем візьмете велосипед на годину, на день. Цілодобово ходить громадський транспорт - він тут добре розвинений. Розклад чітке, в інтернеті завжди можна подивитися, коли прийде наступний автобус. таксі Uber коштує копійки за місцевими мірками.

Парковки в Майамі платні, дорогі. Перед тим, як відправитися на пляж або в ресторан, ви повинні спочатку прикинути: на скільки годин доведеться оплатити стоянку. За парковку на чужому місці, закріпленому за приватними власниками прилеглого будинку, машину просто евакуюють. Навіщо вам зайві неприємності і витрати?

Вночі можна поставити авто безкоштовно, якщо вдасться знайти вільний куточок. Однак до ранку треба встигнути забрати машину або закинути монеток в паркомат. Погодьтеся: сумнівне задоволення гуляти по курортним вулицями, не забуваючи про «годині X», як Попелюшка на балу. Ви почнете відчайдушно заздрити туристам, не обтяженим «зручним засобом пересування».

Так що ж, відмовитися від машини зовсім?

Як тоді добиратися в South Beach з інших районів, відвідати великі моли, сходити в універмаги-дискаунтери - Loehmann's, Nordstrom Rack, Dolphin Mall. Як без авто об'їздити околиці, побувати в Орландо - в знаменитому парку Walt Disney World?

Можна спланувати всю програму заздалегідь, щоб не відчувати незручностей. Спочатку відпочивайте без машини, спокійно ходите на пляжі, відвідуйте ресторани, безтурботно гуляйте. Коли від розслабленого проведення часу ви захочете перейти до діяльного відпочинку - орендуйте авто, їдьте по всіх намічених місцях. На 17 вулиці ви знайдете недорогий багатоярусний паркінг.

Якщо все-таки ви вирішили орендувати машину відразу по прибуттю в Майамі, не поспішайте брати її прямо в аеропорту. на Rentalcars.com можна забронювати авто з повною страховкою і безлімітним пробігом. Проблеми з орендою не буде, машин достатньо. Однак спочатку оцініть обстановку: чи знадобиться вам автомобіль?

5. Не розглядайте Майамі тільки як «пляжний рай»

Будинки в районі Art Deco, фото Timothy Valentine

У Майамі-Біч їдуть не тільки купатися і годинами лежати на піску. Несправедливо оцінювати це чудове місце виключно як модний пляжний курорт. Тут крім розкішних пляжів чимало цікавого, пізнавального, незвичайного. Місто вражаюче, змістовний, гідний уваги. Дізнатися його за два-три дні просто неможливо.

Пройдіть по затишним пішохідним вулицям South Beach, погуляйте в парках. Оцініть красу історичного району Art Deco. Він вважається колекцією архітектури світового значення, входить в американський Національний реєстр. Відвідайте чудові торгові центри Майамі Біч. Крім шикарних дизайнерських бутіків і супервигідних розпродажів вони вражають чудовою сучасною архітектурою, захоплюють атракціонами та іншими розвагами.

Вечеряйте кожен день в різних ресторанах: тут вміють готувати, одноманітного або несмачного меню немає ні в одному закладі.

Спробуйте незабутніх лобстерів на грилі, в Samba Sushi замовте справжні суші і оціните, якими вони повинні бути. На Біскейн бульварі зайдіть в американську «млинцеву» - порівняйте автентичну кухню США з нашої. Дивіться на власні очі на вілли мільярдерів, на супердорогі авто, які роз'їжджають по курортним вулицями поруч з простими велосипедами.

Поїдьте в «великий» Майамі, щоб побачити потужні хмарочоси Ділового центру, монорельсову безкоштовну дорогу «Метромувер», прокладену на висоті по всьому даунтауна. Тут зосереджені головні офіси міжнародних компаній, найбільші банки, найбільш значущі культурні центри всій Флориди.

Захопитися модернової архітектурою і запаморочливої ​​атмосферою материкового Майамі. Потім знову переїжджайте через міст - повертайтеся до благодатним пляжам, блакитним океанських хвилях, нічному веселощів і розсипи різнокольорових вогнів. В чудовому Майамі Біч варто затриматися надовго.

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як отримати задоволення від відпочинку і не перетворити свій відпочинок в тухляк?
Навіщо вам зайві неприємності і витрати?
Так що ж, відмовитися від машини зовсім?
Як без авто об'їздити околиці, побувати в Орландо - в знаменитому парку Walt Disney World?
Однак спочатку оцініть обстановку: чи знадобиться вам автомобіль?
Як я економлю на готелях до 20%?

Новости