Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мігранти в ЄС не повинні самі вибирати країну - Меркель

  1. Орфографічна помилка в тексті:

28 червня 2018, 16:13 Переглядів: 28 червня 2018, 16:13 Переглядів:   Ангела Меркель

Ангела Меркель. Фото: AFP.

Прибувають в Європу мігранти не повинні вирішувати, в якій країні ЄС їм подавати заяви на надання притулку. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка не вірить, що країни ЄС прийдуть до компромісу в питаннях міграції . Нова заява канцлер ФРН зробила на саміті глав держав і урядів країн - членів ЄС, передає ТАСС .

"З одного боку, країни, які приймають багато біженців, зрозуміло, потребують захисту і підтримки. З іншого, мігранти не повинні вибирати країну, де їм подавати заяви на надання притулку", - сказала Меркель.

Торкаючись проблеми прийому врятованих в море біженців, Меркель зазначила, що "можна спробувати обговорити варіант, при якому суду [з мігрантами] причалюватимуть в інших країнах, наприклад Північної Африки".

"Однак потрібно говорити з самими країнами ... Слід враховувати потреби інших країн", - підкреслила вона, зазначивши, що угода з питань біженців з Туреччиною "було угодою взаємних послуг".

За словами Меркель, лідери країн ЄС на саміті також обговорюватимуть захист зовнішніх кордонів, а також так звану вторинну міграцію всередині ЄС.

Нагадаємо, в неділю, 24 червня, в ході позачергового саміту з питань міграції лідерам країн ЄС не вдалося виробити спільне рішення з питань біженців.

Раніше конфлікт навколо біженців посварив Францію і Італію. Уряд Італії викликало французького посла Крістіана Массі зв'язку з висловлюваннями президента Франції Еммануеля Макрона в конфлікті навколо п риємо судна з біженцями в Середземному морі .

У свою чергу і президент США Дональд Трамп відреагував на назріває міграційний криза в Євросоюзі, вказавши на те, що правляча коаліція канцлера Німеччини Ангели Меркель опинилася під ударом через суперечку з главою МВС країни щодо майбутнього міграційної політики Німеччини.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Меркель зробила жорстку заяву з питань біженців в ЄС". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости