Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Любителям дрібничок присвячується

Напевно, у кожного є улюблений магазин. У мене, наприклад, до недавніх пір це був художній салон з відділом східних товарів. Туди я не пропускала можливості з'їздити за подарунками перед будь-якими святами або просто після зарплати - душу відвести.

Зараз я сиджу вдома з малюками і практично нікуди не вибираюся. Ні, зрозумійте мене правильно: ми ходимо всією сім'єю в парк, катаємося з чоловіком на велосипедах (плюс дворічний синочок в велокріслі), влаштовуємо сімейні торжества, однак скажу чесно: одноманітні будні заїдають так, що навіть звичайний похід до супермаркету за памперсами стає святом. А тепер уявіть, який був мій захват, коли мені вдалося відвідати справжній східний базар!

Почалося все з невеличкої замітки в газеті. Я прочитала, що московський готель "Севастополь" давно вже зовсім не готель, а майже всі її номера переобладнані під невеликі магазинчики, в основному індійські, де продають практично все, що могло б мене зацікавити! Торгівля йде ні багато ні мало - на десяти (!) Поверхах, і ціни були обіцяні смішні. На останню обставину я особливо напирав, коли переконувала чоловіка, що мені просто необхідно з'їздити розвіятися. Вранці на клавіатурі виявилася тисяча рублів, а під ними записка "Витрачати все необов'язково!" (Так вже зазвичай виходить: скільки грошей не візьми - нічого не залишається).

Зі мною поїхала мама і моя подруга Ольга; діти залишилися з другої бабусею.

Готель виявилася в п'яти хвилинах ходьби від метро Каховська. Ми придбали вхідні пятірублёвие квитки і рушили всередину. Втиснулися в ліфт разом з натовпом індусів, причому деякі, дивлячись в очі, починали з почуттям наспівувати свої пісні - про кохання, напевно (добре, що я поїхала не одна!).

І ось, ми почали з тринадцятого поверху І ось, ми почали з тринадцятого поверху. О-хо-хо, ніколи б не подумала, що в одну крихітну кімнатку може поміститися стільки всього! А таких кімнаток ... Асортимент можна перераховувати довго: бісер, прикраси з каменів, віяла, свічники, сумки, статуетки, кільця і ​​кольє (в основному з блискучими скельцями). У магазинчиках сикхів (це ті, що в чалмах) взагалі розбігалися очі: кальяни, кинджали, бісерні сумки, костюми для танців живота, хустки, дзвіночки, шкатулки, і, звичайно, біжутерія, але трохи інша (більше металу і багато скелець під бірюзу ).

Кілька разів нам попалися лавки з сувенірами з дерева. Тут я просто балдела від запаху ялівцю (а може бути, ніс відпочивав від всепропітивающего запаху пахощів). Також нам зустрілися два магазинчика з одягом і сувенірами з Перу. І величезна кількість прилавків з китайськими товарами: іграшками, парасолями, канцтоварами, господарськими дрібницями.

Спочатку ми трохи соромилися усміхнених індусів і трималися разом, але потім, коли розгорілися очі, почали забігати в магазинчики окремо, зустрічалися в коридорі, розбігалися, губилися, зідзвонювалися, зустрічалися, спускалися на поверх нижче, і все починалося спочатку Спочатку ми трохи соромилися усміхнених індусів і трималися разом, але потім, коли розгорілися очі, почали забігати в магазинчики окремо, зустрічалися в коридорі, розбігалися, губилися, зідзвонювалися, зустрічалися, спускалися на поверх нижче, і все починалося спочатку.

Ціни виявилися дійсно дивно низькими. Це незаперечно може довести той факт, що від тисячі у мене навіть залишилися 250 рублів. І для себе я вирішила, що подарунки подругам буду купувати тільки тут. Наприклад, невелика сумочка, розшита бісером, коштує 200 рублів, сумка середніх розмірів, але розшита бісером "від" і "до", включаючи ручки - 400. Металевий пояс, весь в скельце під бірюзу - 250, намисто з натуральних каменів в асортименті - 20-25, набір з трьох скриньок (метал плюс камінці) - 60.

В одному магазинчику у сикхів запримітила яскравий літній костюм з суперлегкій тканини, розшитий дзеркальцями. Виявилося, що в комплекті йдуть на вибір: або штани, або спідниця. Зручно, що штани безрозмірні, на гумці, а спідниця взагалі є прямокутним шматком тканини з поясом - загорнувся і пішов, прелесть!

- Скільки коштує?
- Двісті рублів.
- Вмерти, давайте два!

Взяла блакитний з синіми розводами, і помаранчевий з червоними Взяла блакитний з синіми розводами, і помаранчевий з червоними. Обидва зі штанами - буду з дітьми гуляти. (Правда, вдома чоловік здивувався моїй наївності і сказав, що після першого прання все злиняє. Але навіть, якщо і так - за такі гроші не шкода. До осені мені вистачить, а потім, якщо що - буду вдома носити.)

У крамниці іграшок виявила коробку з іграшками-тваринками на мобільник (у магазині біля будинку такі коштують по 100 рублів) У крамниці іграшок виявила коробку з іграшками-тваринками на мобільник (у магазині біля будинку такі коштують по 100 рублів). Вивуджую симпатичну мишку в політиці:

- Скільки коштує?
- Двадцять п'ять рублів.

Даю тридцять.

- У мене немає здачі!
- І у мене немає п'яти рублів
- Ну, бери за двадцять!

Підходжу до чергового магазинчику, і ноги самі зупиняються Підходжу до чергового магазинчику, і ноги самі зупиняються. Зі стелі звисає мільйон дзвіночків. Стою, задерши голову, і не відразу помічаю під ними індуса. Він розвалився в кріслі, посміхається і розглядає мене. Я вирішила скористатися нагодою:

- Ой, як у вас красиво! Можна сфотографувати? Зі мною подруга не поїхала, так я їй по електронній пошті фото пошлю, щоб пошкодувала!
- Звичайно можна!

Фотографую, біжу далі. Мені слідом доноситься голос продавця:
- Передай своїй подрузі, я буду її дуже, дуже чекати!

Десь на рівні сьомого поверху зустріла свою колишню співробітницю, з якою не бачилася сім років. Вона займається індійськими танцями - приїхала за костюмом. Я дуже була рада її бачити, але розмова не клеїлася: очі якось самі дивилися по сторонам ... Ми обмінялися телефонами і побігли далі.

З великою радістю виявила товари для свят З великою радістю виявила товари для свят. Ковпачки, перуки, шапочки, свистульки, повітряні кулі ... ось куди я навідаюсь перед черговим малишовскім святом!

На рівні п'ятого поверху мене якось дивно розвернуло. Я увійшла в черговий магазин, привіталася і зрозуміла, що тільки що тут була. І тільки коли мене хитнуло ще раз, я зрозуміла, що сильно втомилася. Яке ж було бідної Олі на підборах: вона не здогадалася перевзутися після роботи!

Останні два поверхи ми пробігли для порядку, майже не заходячи в магазини, тим більше, що торгували тут в основному господарчими товарами. А тут ще час наближався до закриття, по коридорах забігали індуси з важкими коробками. І якщо недавно вони люб'язно віталися і будували оченята, то зараз були готові збити з ніг, незважаючи на особи. Так що пішли ми вчасно.

Додому я приїхала втомлена, але жахливо задоволена Додому я приїхала втомлена, але жахливо задоволена. Можна сказати, морально відпочила на півроку вперед.

Дорогі мами! Я сподіваюся, що моя розповідь вам стане в нагоді, або хоча б підніме настрій. Тут справа навіть не в самому ринку, а просто, знаєте ... не забувайте про себе! Нехай близькі люди хоча б іноді перекладуть на себе частину турбот, щоб ви могли влаштувати собі маленьке свято і відпочити. Бажаю вам здоров'я і нових радісних вражень!

Адреса готелю "Севастополь": вул. Б. Юшуньская, д. 1а, торговельні поверхи з 4 по 13, час роботи: пн - нд 9.00-20.00.

Ірина Михайлова, [email protected] .

Обговорення

Ці магазинчики досі там працюють?

17.07.2008 14:38:31, Ритка

А я знайшла інтернет магазин www.assalomu.narod.ru, там багато чого цікавого!

16.01.2008 19:49:37, Carica07

Була там сьогодні якраз. Торгують в роздріб, впринципі привітні люди і не пристають зовсім .... тобто не нахабніють) А про опт, так скрізь написано, що у вихідні у них оптові дні, так що їхати треба в будні

25.12.2007 23:36:55, Shark

Я була там рік чи два тому. Все саме так, як тут описано. Торгують не тільки оптом, але і в роздріб, і ціни правда дуже низькі. Скоро збираюся туди знову сходити.

23.12.2007 20:09:53, Даша

Дуже приємно було прочитати статтю, яку написала моя тезка і по імені і по прізвищу з Москви. А я з Києва і теж люблю всякі східні дрібнички. Нещодавно почала коллецціоніровать слонів. Хай щастить!!!

22.10.2005 16:35:42, Baby

Я там побувала недавно, якраз після тієї статті в газеті. Продавці абсолютно нелюб'язності і торгують виключно оптом. Пішла з порожніми руками (правда, я шукала не великі речі, а всякі штуки для рукоділля - бісер, дзвіночки і т.д.)
Кажуть, після виходу замітки обстановка там разюче змінилася, а ціни різко злетіли.

З великим задоволенням прочитала розповідь, хоч і зовсім байдужа до східної мішури. Добре написано, легко, по-жіночому, без проблем, я просто відпочила на вашій статті! :)

.

Коментувати можут "Любителям дрібничок присвячується"

Скільки коштує?
Можна сфотографувати?

Новости