Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Молочний коктейль

  1. Інгредієнти (2 порції)
  2. про рецепт

Колись, за часів дитинства, молочний коктейль в магазині, був обов'язковим атрибутом походу за хлібом. Кожен з нас родом з дитинства. Ні-ні, та й спливе в пам'яті те дерев'яна пірамідка, то пластиковий пістолет, то гойдалки-каруселі, газована вода по 3 копійки з автомата на площі. Щось защемить іноді в душі, у багатьох навіть сльоза навернеться.

Років 30-40 тому майже у всіх великих містах, напевно, був місцевий Універсам, який жителі з любов'ю називали «мавзолей». І в ньому був кафетерій, де можна було випити кави «еспресо», з'їсти лимонне або заварне тістечко , Пломбір з вазочки, а також поласувати чудовим і неймовірно смачним напоєм - молочний коктейль з морозивом «за 11 копійок».

Інгредієнти (2 порції)

  • Молоко 300 мл
  • Вершкове морозиво 150 гр
  • Цукор 0.5 ч. Л.
  • Ківі 1 шт
  • Ванілін 1 щіпка
  1. Коктейль (англ.cocktail) - напій, що отримується шляхом змішування інгредієнтів. Дослівно «півнячий хвіст». Найімовірніше, назва походить від шаруватих коктейлів, де часто чергуються яскраві шари інгредієнтів. Бувають алкогольні коктейлі і безалкогольні. Алкогольні коктейлі, переважно, робляться з джина, текіли, горілки.
  2. Безалкогольні на основі молока, соків, з доповненнями сиропу, варення, фруктів. Зазвичай коктейлі прикрашають цукровими смужками - «інеєм», шматочками фруктів, різними красивими аксесуарами - парасольками, паличками, фігурками і т.д.
  3. Але молочний коктейль з морозивом, набагато простіше. Але це не означає, що він менш смачний. Всього п'ять складових і 5 хв часу. Нічого складного. А як ваші діти будуть раді! Колись, за часів дитинства, молочний коктейль в магазині, був обов'язковим атрибутом походу за хлібом

    Морозиво, молоко і ківі

  4. Плід ківі, раніше ми називали «волохата картопля» - ми, спочатку, навіть є боялися. Фрукт смачний, з приємною кислинкою. Ківі треба очистити, як чистять звичайну картоплю - ножем, зрізуючи волохаті оболонку. Нарізати ківі на невеликі шматочки.
  5. Морозиво, якщо воно зберігається в морозильнику, для початку варто розморозити, але не до стану рідини, а щоб морозиво стало м'яким, і легко набиралося ложкою, з невеликими зусиллями.
  6. Покласти в міксер (блендер) розм'якшене морозиво. Додати дрібку ваніліну і 0.5 ч. Л. цукру.
  7. Збити все міксером, щоб шматочки ківі перетворилися в пюре і змішалися з морозивом до стану однорідної маси. До речі, якщо є бажання отримати коктейль з шматочками ківі, подрібнювати можна не сильно, але тоді коктейль доведеться пити зі склянки - шматочки в соломину для коктейлю НЕ пролізуть.

    Скласти в міксер морозиво, ківі, ванілін і цукор

  8. Додати холодне молоко, виключно свіже, хоча нинішнє молоко не скисає, навіть якщо дуже треба. Ще раз включити міксер і змішати молочний коктейль з морозивом.

    Додати холодне молоко

  9. Тепер сміливо розливайте молочний коктейль з морозивом в стакани. Якщо діти здатні витерпіти і почекати, можна прикрасити стакан часточками апельсина, парою вишень і паперовим парасолькою. О так! Паперовий парасольку - це неймовірно круто!

    Тепер сміливо розливайте молочний коктейль з морозивом в стакани

  10. Мимоволі згадався коктейль за 5 $ для Мії Уоллес з Pulp Fiction - відмінний молочний коктейль, хоча і без бурбона. Чи не стоїть п'яти доларів, але все одно відмінний. А адже рецепт коктейлю став культовим, хоча це тільки молоко і морозиво.

    Молочний коктейль з морозивом і з ківі

Молочний коктейль з морозивом і з ківі - ну майже як в дитинстві

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 5 хв
  • Приготування: 5 хв
  • Готується за: 10 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Молочний коктейль

5 (99.28%) 111

Новости