Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Kofola, чеський виробник безалкогольних напоїв, повністю придбав словенську фірму Radenska

Kofola (Фото: Мартін Страхоня, CC BY-SA 3 Kofola (Фото: Мартін Страхоня, CC BY-SA 3.0) Було прийнято рішення викупити 120 506 останніх акцій, які перебували в руках 2,28% дрібних акціонерів. За кожен цінний папір власникам було запропоновано по 14 євро. В цілому за пакет акцій міноритарних акціонерів виділено 1,69 мільйона євро (45 мільйонів крон). Всього ж Kofola ČeskoSlovensko на придбання словенської фірми 1,8 мільярда крон (66,7 мільйона євро). Перші акції, а мова йшла відразу про 75%, чеською компанією були придбані в грудні 2014 року.

Під керівництвом чеського власника словенський завод з випуску мінеральних вод і лимонадів успішно розширюється. З січня поточного року почався випуск Pepsi, Mirinda та 7UP для ринку Хорватії. У лютому Kofola у хорватського виробника Badel 1 862 відкупила також три традиційні марки напоїв - Voćko, Nara і Inka.

Radenska (Фото: Shabicht, CC BY-SA 2 Radenska (Фото: Shabicht, CC BY-SA 2.5 SI) Словенська Radenska, що знаходиться нині в руках чеського виробника Kofola ČeskoSlovensko, і далі буде орієнтуватися на ринок балканського регіону, в першу чергу на країни колишньої Югославії.

Чеська компанія Kofola ČeskoSlovensko також є власником польських фірм - Kofola SA і HOOP Polska Sp. z oo, словацької Kofola as - Rajecká Lesná, чеських виробників - Kofola CS as, Kofola as в містах Крнов і Мніхово Градіште, а також ще двох підприємств в Крнов - UGO Trade s ro і Santa trans spol. s ro.

У список дочірніх підприємств Kofola ČeskoSlovensko входить також і московське OOO Megapack.

Новости