Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

WSJ: Boeing приховував інформацію про ризик зриву літаків в піку

Пілоти авіакомпаній не готувалися до того, що ніс судна може опуститися автоматично, незважаючи на режим ручного управління

Пілоти авіакомпаній не готувалися до того, що ніс судна може опуститися автоматично, незважаючи на режим ручного управління.

The Wall Street Journal, з посиланням на думки експертів, повідомляє, що авіаконцерн навмисне приховував інформацію про цю функцію в системі управління нових моделей Boeing-737 MAX 8 і MAX 9. Це нововведення покликане допомогти пілотам уникнути небезпечного задирания носа. Але в позаштатних ситуаціях система може опустити ніс судна так низько, що літак увійде в піку незважаючи на всі зусилля пілота.

Джерело з Федерального управління цивільної авіації США уточнює, що ні в навчальних матеріалах до нових моделей літаків, ні в ході переговорів Boeing з авіаперевізниками про даної функції не повідомлялося. У пілотів не було можливості вибудувати навчання з урахуванням нових деталей керування літаком, тому вони виявилися не готові до "сюрпризів".

Нові моделі вже надійшли в експлуатацію. За даними агенції Reuters, трагедія може статися як мінімум з 246 літаками.

Про проблему в новій системі управління стало відомо в кінці жовтня: біля берегів Індонезії Boeing-737 MAX раптово спікірував через 13 хвилин після зльоту і впав в море. На борту знаходилося 189 чоловік, всі вони загинули.

Раніше "Правда.Ру" повідомляла про те, що зазнав катастрофи літак за день до трагедії передавав сигнал SOS , а також інші подробиці аварії Boeing-737 в Індонезії .

Читайте також:

Чи можуть звичайні літаки зірватися в піке, як Boeing-737 MAX

Bloomberg: лайнери Boeing-737 MAX можу спікірувати в будь-який момент

Новости