Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти Болгарії. Туристична карта Сонячного Берега

Сонячний берег - найбільший і, без сумніву, найпопулярніший болгарський курорт. Він розкинувся в 35 кілометрах від Бургаса, на самому півдні Чорноморського узбережжя. Курорт був закладений ще в середині минулого століття і отримав ідеальне місце розташування (він далекий від великих міст, промислових виробництв та автомагістралей), завдяки чому тут дуже чисте повітря, а також пляжі і морська вода. Курорт Сонячний Берег повністю зайняв досить великий напівкруглий затока, а все його пляжі звернені виключно на схід - багато туристів цінують їх саме за східний морський горизонт (такі пляжі досить рідкісні в Європі). На півдні курорту присутні природні піщані дюни, а в північній частині розташований гірський масив Стара Планіна - все це створює приголомшливий краєвид.

Пляжі займають в Сонячному Березі смугу довжиною більше десяти кілометрів, а шириною - не менше тридцяти метрів. На всіх пляжах курорту - дрібний золотистий пісок. Під час курортного сезону, температура води рідко опускається нижче 20 градусів, а повітря - нижче 22 за Цельсієм.

Завдяки розмірам і величезної популярності Сонячного Берега, під час відпускного сезону тут буває дуже багато туристів - і розміщуються вони в безлічі готелів. Варто відзначити, що готелі Сонячного Берега розташовані півколом, уздовж узбережжя. З усіх готелів доступні прекрасні природні види. Крім того, можна орендувати приватні апартаменти.

Сонячний Берег вважається одним з кращих болгарських курортів для відпочинку з дітьми - тут дуже багато дитячих ігрових майданчиків, дрібних басейнів, відкритий аквапарк, постійно проводяться різноманітні активності саме для дітей. Крім того, спуски в воду всюди пологі і піщані.
Крім пасивного відпочинку на пляжі, перебуваючи в Сонячному Березі, можна активно займатися спортом - для цього тут є всі умови. Туристів чекають віндсерфінг, дельтаплани, водні лижі, яхти, волейбольні та футбольні майданчики, тенісні корти, велосипеди, кінна база і багато іншого.

Сонячний Берег також славиться своїм нічним життям. Тут відкриті кіномайданчики на відкритому повітрі (що працюють і вночі), найбільше балканське вар'єте-казино, а також літній театр. На курорті понад двісті ресторанів (як традиційних, так і атракціонних - «Ханський шатер», «Калігула» та інші), сотні національних кафе, десятки дискотек, барів, клубів (найпопулярніші серед них - «Лазур», «Золоте яблуко», «Камелія»).

Сонячний берег   - найбільший і, без сумніву, найпопулярніший болгарський курорт

Туристична карта Сонячного Берега із зазначенням готелів

Дивіться також карти інших курортів Болгарії:

Туристична карта Равда

Туристична карта Огляду

Туристична карта Несебра

Туристична карта Албени

Туристична карта Еліна

Туристична карта Кітена

Туристична карта Болгарії

Туристична карта Сонячного Дня

Туристична карта Созополя

Туристична карта Золотих Пісків

Туристична карта Св. Костянтина і Олени

Дорога редакціє Holiday.by

Новости