Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Білорусія і гірські лижі

Начебто, що може бути спільного між ними

Начебто, що може бути спільного між ними? Всі знають, що у Білорусі немає високих гір, таких як Альпи і їм подібні.

Проте, там є гірськолижні курорти з усіма необхідними атрибутами - висококласними трасами, фунікулер і інший інфраструктурою.

До початку нинішнього століття фанати гірськолижного спорту були приречені користуватися лише природними височинами без найменшого оснащення. Але з 2001 року ця їхня потреба нарешті починає реалізовуватися і втілюватися в повноцінні майданчики.

Природно, знавці, прокат не одну сотню кілометрів по снігу гір в Австрії або Італії , Навряд чи будуть ними задоволені. Однак ж для початківців кататися або дуже обмежених в засобах такі курорти будуть якраз цікаві.

Найпершим центром такого роду стали «Якутські гори» поблизу від села Якути. Крім цього і кількох інших гірськолижних об'єктів Білорусії, кататися можна в олімпійському спорткомплексі, в Рубе і Мозирі. Однак зупинимося на найбільш використовуваних майданчиках.

Логойск віддалений від центру Мінська по Вітебській трасі приблизно на сорок кілометрів. Він знаходиться поруч з однойменною містом і являє собою не тільки гірськолижний, але і оздоровчий центр.

Це найбільший і притому найбільш сучасний об'єкт такого роду. Він оснащений п'ятьма трасами завдовжки майже чотири кілометри і стодвадцятиметрову навчальним схилом, є чотиримісна канатна дорога. Є пункт прокату, ресторан, готель, кафе, медичний підрозділ.

На два кілометри ближче до Мінська знаходиться центр «Силичи». У ньому всього три траси, але з великим перепадом висот, ніж в Логойську, і одна двухсотсемідесятіметровая сноубордная траса. Ще дві - дитяча і навчальна - оснащені бугельними підйомниками.

Нарешті, є ще можливість зайнятися Тюбінгена, промайнути два з половиною кілометри на снігоході або трохи більше кілометра на бігових лижах. Інфраструктура така ж, як і в Логойську, а на додаток до неї - міні-магазин.

У самому Мінську, прямо на березі водосховища, є невеликий комплекс Сонячна долина. Там доступні звичайні і гірські лижі, ковзани, сноуборд, тюбінг. Є дві траси: загальна та навчальна. Готелі немає.

На південний захід від столиці знаходиться парк активного дозвілля Якутські гори з четирёхсотвосьмідесятіметровой трасою, трасами для снігоходів і тюбінгу, гірськолижні курси.

Відпочивайте, робіть класні фотографії і в Мінську можна замовити тут якісну інтер'єрну друк. Хочете зробите фотошпалери, хочете картину фотомазайку з Вашого фото або фото на полотні. Все робиться в найкоротші терміни і не дорого. Пам'ять про активний відпочинок в Білорусії буде назавжди з Вами.

Начебто, що може бути спільного між ними?

Новости