Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Криму відкрився сафарі-парк з вільними левами і закоханими жирафами

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

23 апреля 2012, 9:26 Переглядів: 23 апреля 2012, 9:26 Переглядів:   Царі природи

Царі природи. Кожен з 50 левів, які живуть в парку, з'їдає в день до 10 кг м'яса. Фото: М. Львівські.

У Криму сталося те, чого багато жителів півострова і України давно чекали: під Білогірському (45 км від Сімферополя) відкрився єдиний в Європі сафарі-парк "Тайган". На території колишньої військової частини площею 32 гектари оселилися леви (тут їх, вільно розгулюють за огорожею в просторих вольєрах, - 50 особин, багато завезені з ПАР ), Тигри, тигролева, леопарди, єдина в нашій країні пара жирафів, буйволи, верблюди, коні і ще десятки рідкісних представників тваринного світу. Тут же є кафе "Білий лев", готель з номерами на 200 місць, організована торгівля сувенірами. Вхід для дорослих - 100 грн, для дітей - 50.

ЛЕВ У НОМЕР. За чотири дні до урочистого моменту Верховна Рада АРК присвоїв дітищу відомого бізнесмена, власника ялтинського зоопарку "Казка" Олега Зубкова статус заповідника місцевого значення і взяв під держохорону. Самому автору знадобилося шість років на те, щоб втілити свою ідею в життя: починаючи від облаштування землі і закінчуючи кримінальними справами, порушує проти нього за фактом "самовільного захоплення" ділянки.

Прототипом заповідника став заповідник в Йоганнесбурзі (ПАР), де Олег Олексійович набирався досвіду. Перерізати червону стрічку і першим увійти на територію "Тайган" приїхав особисто прем'єр-міністр республіки Анатолій Могильов . Йому в парку найбільше припав до душі тигролев Казимир, а сам голова уряду зізнався: "Я жирафів в останній раз бачив в Москві, коли був ще дитиною".

Йому в парку найбільше припав до душі тигролев Казимир, а сам голова уряду зізнався: Я жирафів в останній раз бачив в Москві, коли був ще дитиною

Жирафи. В "Тайгане" - єдина пара. Фото: М. Львівські

Олег Зубков каже: йому вже надійшли пропозиції про зйомки фільмів від знаменитого ведучого програми "У світі тварин" Миколи Дроздова і декількох російських телеканалів. Нікому з них не відмовили - нехай приїжджають і безкоштовно працюють. "Ще у нас з'явиться послуга - левеня в номер. Прокинулися ви вранці, а ваш коханий підметушився, заплатив 100 гривень - і вам принесли левеня (для гри або фото. - Авт.)", - розкрив невеликий секрет директор "Тайган". У майбутньому туристи зможуть також погодувати хижаків м'ясом (кожному з них в день потрібно 7-10 кг).

ПАРК МІНІАТЮР. Туристів і жителів Криму до літа чекає ще один подарунок - відкриття в Алушті (навпроти місцевого акваріума) парку мініатюр відомих пам'яток півострова та світу. За словами його організатора Віктора Жиленко, на території розмістять близько 70 фігур: Масандрівський палац, Ейфелеву вежу, єгипетські піраміди і багато іншого. "Перших гостей плануємо зустрічати 30 травня" - говорить Жиленко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Криму відкрився сафарі-парк з вільними левами і закоханими жирафами". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Лохвицький Олексій

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости