Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дієта для всієї родини

  1. В єдиному пориві
  2. Конфлікт інтересів
  3. вдалий початок
  4. Перекус з користю
  5. заборонені плоди
  6. Стрункість в склянці
  7. У пошуках вітамінів
  8. маленькі хитрощі
  9. Шопінг на благо
  10. Командна гра

Колективний дух, як відомо, згуртовує і допомагає швидше досягти заповітної мети. Сімейну дієту цілком можна використовувати в цьому ключі. Мова не про те, щоб катувати домочадців голодом, скоріше це спосіб налагодити здорове харчування.

В єдиному пориві

В єдиному пориві

Дієта для всієї родини, як і будь-яка інша, починається з мотивації. Вона повинна бути конкретною і одностайно ухваленій. Наприклад, схуднути всім разом до зимових свят, щоб здивувати родичів і друзів. Для підживлення стимулу розвісьте по всій квартирі надихаючі фотоколажі і надихаючі цитати. Можна також обзавестися простими кольоровими браслетами з символічним змістом, які будуть нагадувати про високу мету.

Конфлікт інтересів

Конфлікт інтересів

Якщо в марафоні схуднення беруть участь діти, не слід робити упор на строгих дієтах. Досить дотримуватися роздільного харчування для сім'ї. Суть зводиться до грамотному поєднанню продуктів. Зокрема, не можна вживати за один прийом їжі білки і вуглеводи, білки і жири, білки різних видів, крохмаль і цукор. Розібратися з правилами поєднання допоможуть спеціальні таблиці сумісності продуктів, які легко знайти в Інтернеті.

вдалий початок

вдалий початок

Сніданок з'їж сам і нагодуй ним усю родину. З цього правила не може бути ніяких винятків. З першим прийомом їжі організм повинен отримувати левову частку поживних речовин, інакше денні переїдання і пізні вечері неминучі. Здоровий сніданок - це різноманітні каші, сир середньої жирності, білкові омлети, легкі овочеві салати, сендвічі з житніх тостів. Чергуйте різні варіанти, і про зайві кілограми можна не турбуватися.

Перекус з користю

Перекус з користю

Існує думка, що, щоб схуднути, потрібно не їсти між основними прийомами їжі і забути про перекушування. Насправді перекушування потрібні, головне, щоб вони були правильними і в міру. Для цієї мети підходять кисломолочні продукти, фрукти і овочі, горіхи і сухофрукти. Дієтологи схвалюють варені яйця, хлібці з нежирними сирами, цільні зерна і домашні батончики мюслі. Все це можна взяти з собою на роботу або в школу, так що близькі не порушать сімейну дієту навіть за межами будинку.

заборонені плоди

заборонені плоди

Худнути всією сім'єю буде легше, якщо колективно відмовитися від найшкідливіших продуктів. До їх числа відносяться напівфабрикати, обіди швидкого приготування, копченості, майонез і кетчуп. Також доведеться розпрощатися з чіпсами, сухариками, шоколадними батончиками і іншими спокусливими снеками. Якщо тяга до них нездоланна, готуйте рідним чіпси з фруктів, домашній мармелад і пастилу, потроху балуйте гірким шоколадом.

Стрункість в склянці

Стрункість в склянці

Худнувши всією сім'єю, важливо виключити з раціону шкідливі напої. Це не тільки горезвісна солодка газована вода, а й фабричні соки, домашні компоти, молочні коктейлі. Навіть солодкі чай і кава можуть звести всі старання схуднути до нуля. Приберіть з їх складу цукор, і вони перетворяться в найкорисніші напої. А ще пийте морси, лимонад і смузі власного приготування. Не забувайте споживати більше звичайної і мінеральної води.

У пошуках вітамінів

У пошуках вітамінів

А ось на що дійсно варто зробити акцент, так це на свіжі овочі, фрукти і ягоди, багаті джерела клітковини, яка живить організм і дає відчуття ситості. До того ж всі вони рясніють вітамінами і мікроелементами, незамінними при обмеженому раціоні. Звичайно, зараз в нашому розпорядженні не так багато овочів і фруктів, як влітку, але ж завжди можна вдатися до не менш корисним свіжозамороженим заготівлях.

маленькі хитрощі

маленькі хитрощі

Вирішуючи проблему, як худнути разом, без хитрощів не обійтися. Замініть звичайні тарілки маленькими - це створить ілюзію великої порції, і насичення прийде швидше. Намагайтеся не дивитися телевізор і не читати за столом, краще включайте класичну музику. Доведено, що це дозволяє з'їдати в середньому на 15% менше. А ще додайте в різні страви корицю або мелений перець чилі. Ці спеції вважаються потужними жиросжигателями.

Шопінг на благо

Шопінг на благо

Спільний похід в магазин зробить сімейну дієту результативніше. Збираючи візок з правильними продуктами, ви подумки уявляєте майбутнє меню і зайвий раз зміцнюєте мотивацію. Головне, озброїтися списком покупок, з ним економія грошей, часу і нервів гарантована. А якщо у когось із домашніх рука потягнеться до забороненого, його завжди зупинить інший. Тільки ні за що не вирушайте в супермаркет на порожній шлунок.

Командна гра

Командна гра

Найдієвіший і швидкий спосіб схуднути - спорт для всієї родини. Взимку можна колективно освоювати ходьбу на лижах, сноуборд і катання на ковзанах, навіть щоденні прогулянки швидким кроком на свіжому повітрі стануть корисним доповненням до дієти. Якщо є можливість, придбайте абонементи в тренажерний зал, басейн або на танці - спільні заняття не тільки принесуть користь, але і розпалять азарт доброго суперництва. До речі, звичайна десятихвилинна ранкова гімнастика всією сім'єю теж може дати відчутний ефект. Головне, займатися спортом регулярно.

Худнути за компанію - набагато цікавіше, приємніше і веселіше, ніж на самоті, адже щира діяльна підтримка рідних сама по собі є відмінним стимулом. А почуття гордості за загальні досягнення допоможе всім членам сім'ї стати один до одного ще ближче.

Новости