Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Побачити гори і озера Баварії!

«Партнер» №8 (143) 2009р. «Партнер» №8 (143) 2009р

Віктор Фішман (Мюнхен)


За кількістю святкових днів в році Німеччина займає одне з перших місць в світі. Додавши до свята один-два дня, можна організувати коротку відпустку і провести його в невеликій подорожі. Сьогодні ми пропонуємо таке захоплюючу подорож тривалістю в 2-3 дня в Баварські Альпи.
Під променями літнього сонця сніг відступає все вище і вище: на південних схилах його можна побачити лише на висоті близько 2 000 метрів, на північних - починаючи з 1600 метрів. Таким чином, величезний гірський район доступний з червня по кінець вересня не тільки для альпіністів, але і для туристів.
Отже, надягайте міцні черевики, беріть в руки палиці з металевими наконечниками, панаму від сонця, рюкзак з запасом продуктів - і в гори! Про всяк випадок запишіть в шляховий блокнот телефон цілодобової служби чергувань Альпійського союзу:
089 294940 (детальна інформація на сайті www.alpine-auskunft.de )
Сім'ям з дітьми у віці від 10 до 12 років рекомендуємо почати подорож з прогулянки по озеру Königssee на кораблику з електричним двигуном. За автобану А8 доїжджаємо до містечка Schönau am Königssee, звідки відправляються ці мініатюрні кораблики. Сімейних квитків тут не продають, так що кількість членів компанії нічим не обмежена.
Під час поїздки капітани зазвичай розповідають історію та легенди цих місць. Вийшовши на пристані St. Bartolomeo (зверніть увагу на каплички з червоними дахами!), Зробите невеликий підйом з перепадом висот до 100 метрів на один зі східних відрогів гори Watzmann. Там можна зібрати цікаву колекцію каменів.
Упевнені в своїх силах мандрівники можуть дістатися і до середніх висот. Збирайтеся в групи по 4-5 чоловік (батьки з двома дітьми, бабуся з дідусем і внуки або просто група приятелів) - так подорожувати економніше. Від австрійської станції Kufstein, до якої можна доїхати регіональним експресом (квиток на групу коштує 32 €), потрібно пройти по долині Kaisertal і потім піднятися до хатини Vorderkaiserfeldenhütte (1 388 м). На підйом піде майже 2,5 години. Тут слід відпочити і перекусити, чим Бог послав, тобто тим, що припасено в ваших рюкзаках. Від колиби відкривається вид на знамениту в Баварії гору Wilder Kaiser. Ті, хто любить під час відпустки поспати довше, можуть тут і переночувати. А на наступний день доросла частина компанії може пройти шлях до так званого плато Piramidenspitze (тисячі чотиреста сімдесят вісім м), це займе близько двох годин. Провести в горах повний світловий день, позасмагати під гірським сонцем, а ввечері сфотографувати призахідне світило - що може бути приємніше і корисніше ?!
За кількістю святкових днів в році Німеччина займає одне з перших місць в світі Сім'ї з дітьми у віці 14 -16 років можуть випробувати себе і на більш складних маршрутах. На автомашині по автобану А8 (Мюнхен-Зальцбург), звернувши на трасу Schliersee-Neuhaus-Josefstal), дістаньтеся до парковки на Spitzingstrasse; звідси за півтори години спокійним кроком можна піднятися на вершину гори Jägerbauernalm (1500 м). Відпочивши, а потім витративши ще близько 45 хвилин, добираємося до гори Jägerkamp (тисяча сімсот сорок шість м). Спуск з «підкорених вершин» найкраще виконати через притулок Schönfeldhütte (1400 м). Навколо цього притулку знаходиться зелена зона - ідеальне місце для відпочинку і дитячих ігор. Любителі фотографувати зроблять тут прекрасні знімки озера Spitzingsee.
Рідкісне за своєю красою поєднання гір і водної гладі, лісів і льодовика побачать ті, хто підніметься на Jochberg (1567 м), схили якого спускаються до озера Walcheusee. З північного схилу гори сповзає невеликий глетчер, з-під товщі якого влітку вибігають струменя цілющою гірської води, збагаченої озоном. Запасіться про запас порожніми пластиковими пляшками і привезіть своїм знайомим в подарунок смачну воду.
Це прекрасне місце як би спеціально призначене для прогулянок з дітьми. А любителі фотографувати зроблять знімки найкрасивіших гірських озер Starnbergersee і Ammersee.
Для людей, добре знайомих з подорожами в горах, рекомендуємо дводенний маршрут у район найвищих Баварських Альп. У перший день шляху прокладете маршрут через вершину Partnachklamm, яка особливо красива в літній період, до привалу Reintalangerhütte (+1369 м). Цей перехід займе близько п'яти годин. Заночувавши тут, на наступний день зробите двогодинний перехід до притулку Knorrhütte (2052 м). Він розташований на невеликому плато Zugspitzplatt, звідки можна вирушити до найвищої гори Баварських Альп - Zugspitze (2966 м). Це можливо не раніше серпня, так як в червні-липні на всіх гірських схилах цього району ще зберігається сніговий покрив. У двох годинах ходьби від Knorrhütte знаходиться полога вершина Sonnalpin, від якої можна спуститися вниз на підвісній дорозі.
Знаю, що для туристів важливий спільний обід на привалі. Можна все необхідне для обіду принести з собою, а можна зробити собі приємність і пообідати в притулках. Тут подають смажену свинину з цибулею, згорнуті колечком апетитні ковбаски з підрум'яненим бочком, укладені на листя салату і посипані тертим козячим сиром. Любителі чаю скуштують напій, через якого ось вже багато років точиться суперечка між баварцями і австрійцями. Перші стверджують, що настояний на альпійських травах чай «Гірська хатина» придумали в Баварії; другі не здаються і доводять у всіх інстанціях, включаючи комісію Євросоюзу, що батьківщиною точно такого ж напою, тільки званого «Мисливський настій», є Австрія.
Чи не головною метою любителів відпочинку в горах є район Chiemgauer Alpen зі знаменитою горою Kampenwald (1664 м), прикрашеної природного вежею Gederer Turm. Цей гірський ансамбль приваблює людей ще й тому, що від містечок Bad Reichenhall, Inzell, Lofer сюди можна дістатися за допомогою підвісних доріг. Одна з них доходить до величезного природного гірського балкона, званого Сонячної терасою. Тут можна полежати на зручних лежаках і помилуватися чудовими видами, що (знаю по собі) створює прекрасний настрій і знімає стрес, що накопичився. Ну а тим, кому хочеться піднятися вище до самої Gederer Turm, потрібно попрацювати ногами. Але зате гордий вид цієї природної вежі додасть вам впевненості в собі!
У нещодавно виданій книзі «Münchner Hausberge» (BLV-VERLAG) любителі гірських подорожей можуть знайти ще близько 60-ти різних одно -, дво-і триденних маршрутів. Бажаємо вам щасливого і безпечного відпочинку і яскравих вражень.


Провести в горах повний світловий день, позасмагати під гірським сонцем, а ввечері сфотографувати призахідне світило - що може бути приємніше і корисніше ?

Новости