Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші замки Баварії

З амок Линдерхоф знаходиться всього в 30 км від курорту, біля села Обераммергау. Дістатися до замку досить просто: на поїзді можна доїхати до Обераммергау, а від станції на автобусі до замку.

Линдерхоф став єдиним замком, добудованим за життя казкового короля Людвіга II. Він задумав його як заміську тиху резиденцію для відпочинку. І все тут підтверджує затію короля. Навколо замку розкинувся красивий парк з фонтаном, ставком і іншими будівлями.

Фасад палацу виконаний в стилі бароко, а всередині ховаються легкі і грайливі інтер'єри в стилі рококо з мотивами, що відсилають до епохи Людовика XV. Незважаючи на сильне французьке вплив, в архітектурі і декорі помітні південнонімецьке нотки: Людвіг черпав натхнення також в інтер'єрах Мюнхенській резиденції і Амаліенбург. Таким чином, зали Линдерхоф не можна розглядати як наслідування французьким річним резиденцій.

Інтер'єри Линдерхоф багаті позолотою, розкішними гобеленами, дзеркалами, порцеляною, картинами зі сценами з світської і пастушої життя і іншими витонченими предметами.

Будучи в замку влітку, не пропустіть нагоду прогулятися в парку, який поєднує в собі французький бароковий і англійський ландшафтний стилі.

У парку знаходиться декілька будівель, серед яких варто виділити грот Венери - штучну печеру зі ставком, де за часів короля Людвіга ставили театральні вистави. Актори плавали на човні по ставку, який висвітлювався різними кольорами. Грот також прикрашає картина, що зображає сцену на Венериній горе з опери «Тангейзер».

Крім грота Венери на території парку розташувалися Марокканський будинок, Мавританський кіоск та інші споруди.

Вартість відвідування палацу і паркових споруд - 8,5 євро. Парк відкритий з квітня по жовтень.

У годині їзди від Гарміша знаходиться легендарний замок Нойшванштайн - один з найбільш відвідуваних пам'яток Європи. Щорічно сюди приїжджають близько 1,4 млн туристів. У цьому контексті особливо забавно, що Людвіг будував його як відокремлене місце для відпочинку, приховане від чужих очей.

Ще на під'їзді до замку можна побачити його велична будівля на горі. Щоб відвідати замок, необхідно піднятися по крутому схилу на возі або ж пішки. Звідти відкриється захоплюючий вид на гори, а також білі вежі Нойшванштайн.

Замок був побудований в неоготичному стилі, в його інтер'єрах відчувається дух Середньовіччя. Просторі внутрішні зали палацу прикрашені розписами за мотивами німецьких середньовічних легенд і опер Вагнера.

Найкращий вид на замок відкривається з моста Маріенбрюке. На жаль, до травня міст знаходиться на реконструкції.

Час роботи: квітень - 15 жовтня: c 9 до 18 годин 16 жовтня - березень: з 10 до 16 годин. Вартість вхідного квитка: 12 євро (дорослий), 11 євро (пільговий).

Поруч з Нойшванштайном знаходиться ще один замок, іноді незаслужено обділений увагою, - Хоеншвангау. Замок теж сподобається романтичним натурам, хоч і був побудований не Людвігом, а його батьком Максиміліаном II Баварським.

Збудований замок був на руїнах середньовічної фортеці з 1832 по 1836 рік. Казковий король Людвіг провів тут більшу частину свого життя, брав Ріхарда Вагнера, який грав на місцевому фортепіано.

Всередині замку можна побачити величні покої, блиск золота яких вражає. На стінах Залу лебединого лицаря висять знамениті картини з саги про Лоенгріна. Також в замку зберігаються дві російські ікони - подарунок імператора Олександра I.

Вартість відвідування замку - 12 євро.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости