Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відпочити в Харкові: рейтинг пляжів

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

18 июня 2012, 9:51 Переглядів: 18 июня 2012, 9:51 Переглядів:   На Баварії краще не пірнати, а на Основі можна підхопити гепатит

На Баварії краще не пірнати, а на Основі можна підхопити гепатит. Фото:.

Рятуючись від спеки, харків'яни вже окупували місця на узбережжях водосховищ і річок. "Сегодня" побувала на восьми найпопулярніших міських пляжах і спеціально для читачів склала рейтинг місць відпочинку. Ми оцінювали пляжі за наявністю шезлонгів, роздягалень, туалетів, урн і місць громадського харчування. Враховувалися також дані СЕС, яка проводить аналіз води і піску.

Головні претензії до пляжів, які можна пред'явити, це: недостатня кількість урн і відсутність туалетів. Найчистіші і облаштовані - "Піски" і Безлюдівка, а на дикому пляжі на березі Журавлівського водосховища відпочиваючим доводиться лежати в оточенні купи сміття. Так що про гігієну говорити тут не доводиться.

Ні дизентерії, ні холери в наших водоймах немає "Ні дизентерії, ні холери в наших водоймах немає. Згідно з останніми перевірок, найбезпечніші зони для купання - на Журавлівці, Олексіївці і Безлюдівці. А ось в Жовтневому гідропарку ще в травні ми виявили перевищення по кишковим паличок, а в Основ'янському - вірус гепатиту А . днями ми перевірили ще раз водойми, але результати досліджень поки не готові ", - розповіла нам головний лікар міськСЕС Ірина Зубкова.

Так, медики не забороняють купатися на Баварії, але рекомендують тут не пірнати, щоб вода не потрапила в кишечник і згодом не привела до розладів шлунково-кишкового тракту. На Основу найближчим часом краще не їздити. За словами Ірини Зубкової, коли купальний сезон ще не стартував, вода тут була в нормі, але вже з першими відпочиваючими гідропарк став брудним. Зараз у водойми красується табличка із забороною купатися, правда, харків'яни не звертають на неї жодної уваги і масово лізуть в воду.

"Про небезпеку ми попередили, але послухали нас, на жаль, не всі. Але ж вода має властивість самоочищатися, і якщо її не забруднювати, то вже через тиждень-два вона буде відповідати вимогам. Так що люди самі собі шкодять, розкидаючи сміття і недоїдки на березі ", - запевняє санлікар. А ось пісок на узбережжях, за словами медиків, прихованих загроз не несе.

А ось пісок на узбережжях, за словами медиків, прихованих загроз не несе

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Де відпочити в Харкові: рейтинг пляжів". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Волкова Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости