Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курс тайського бата до рубля онлайн

Тайський бат є національною валютою Таїланду з 1928 року. Ця валюта має свою багату історію. Раніше «Батом» називали одиницю виміру - Тікаль, що служила як грошовою одиницею, так і одиницею вимірювання маси. Тривалий час, близько 500 років, саме Тікаль був розрахункової валютою в Таїланді.

Примітно, що тайська валюта карбувалася в Сіамі, і в 1861 Тікаль офіційно був названий владою Таїланду Батом, а в 1928 році тайський бат був визнаний єдиною національною валютою і випущений першою серією друкованих банкнот і карбованих монет. Тайський бат пережив 16 серій випусків друкованої валюти, а останні зміни були прийняті в січні 2012 року. Крім цього тайський бат 13 раз випускався серіями пам'ятних банкнот, що робить його абсолютним рекордсменом серед всіх валют за кількістю серійних випусків.

У воєнний час тайський бат був тісно прив'язаний до японської ієни, що робило Японію форвардом в питаннях економічних відносин з Таїландом. Однак, після закінчення війни і післявоєнного кризи пріоритет Таїланду відійшов на бік американського долара.

Не дивлячись на те, що Таїланд є країною зі стабільною економічним становищем, завдяки розвиненій галузі туризму, на сьогоднішній день тайський бат знаходиться в статусі «плаваючого валютного курсу». «Плаваючий» курс валют це стан курсу національної валюти, при якому значенням валюти дозволено коливання в залежності від зовнішнього валютного ринку.

На сьогоднішній день курс тайського бата залишається нестабільним і його показник змінюються щодня. Однак коефіцієнт зміни курсу незначний. Так, згідно з курсом тайського бата онлайн 1 долар США еквівалентний 32.08 тайським батам. А курс тайського бата до рубля складає 0.52 бата за 1 російський рубль. Що стосується співвідношення курсу тайського бата з іншими світовими лідерами валютного ринку, то 1 євро на сьогодні буде еквівалентний 37.73 батам, а 1 фунт стерлінгів обійдеться покупцеві в 43 тайських бата.

73 батам, а 1 фунт стерлінгів обійдеться покупцеві в 43 тайських бата

Новости