Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі басейни Москви


Медична довідка отримана, з шапочки і купальника зрізані цінники, і тут постає головна питання - в який басейн піти? Подібних закладів в столиці багато і визначитися з вибором досить важко, тому ми склали для Вас огляд кращих басейнів Москви.

Безумовно, не можна обійти увагою три столичні «знаменитості»: басейн "Чайка" , басейн "Лужники" , і басейн СК «Олімпійський».

Перші два басейни є відкритими, що автоматично відносить їх до категорії «на любителя», оскільки далеко не кожен здатний отримувати задоволення, плаваючи під дощем в густому пару і дихаючи «свіжим» повітрям в ста метрах від Садового кільця. Але це справа смаку.

басейн басейн

Чайка

в усі часи мала відтінком елітарності: в радянську епоху в неї міг потрапити тільки людина «зі зв'язками», а сьогодні - з грошима. З незаперечних переваг басейну хотілося б відзначити зручне розташування майже в самому центрі міста ( «Парк культури»), відмінну якість води, наявність 50-метрової ванни, непогані (але далекі від досконалості) роздягальні і душові. Однак ціна разового відвідування об'єктивно завищена, незважаючи на це народу в басейні завжди багато, а іноді - нестерпно багато. І ще ... саме в басейні «Чайка» мені ні раз доводилося стикатися з людьми, які вважають своїм обов'язком плисти по центру доріжки, не помічаючи нікого навколо. Можливо, думка суб'єктивна, але тренування даний факт перетворює на муку.

Басейн «Лужники»   - це та ж «Чайка», тільки простіше Басейн «Лужники» - це та ж «Чайка», тільки простіше. Відноситься «демократичність» до всього: цінами, публіці, якості душових і роздягалень, чистоті (а іноді і її відсутності). У басейні займається безліч секцій і індивідуальних спортсменів, які створюють деякі незручності мирно плаваючим людям. Разом з тим, басейн «Лужники» - це легендарний басейн, сходити в який хоча б раз у житті варто обов'язково.

Басейн СК «Олімпійський»   - стандарт в найкращому розумінні слова Басейн СК «Олімпійський» - стандарт в найкращому розумінні слова. Цей штучна водойма розрахований на проведення змагань міжнародного рівня, тому якихось явних недоліків у «Олімпійського» немає. Відмінна вода, чисті і зручні душові, комфортні роздягальні, три різних ванни, гнучка система знижок, що дозволяє істотно заощадити і можливість поплавати по доріжках, на яких колись блищав Олександр Попов. Тим, хто приходить в басейн «купатися», варто знати, що температура води тут розрахована на заняття спортом, а не на розмови біля борту.

Кращим, на мій погляд, закладом в Москві (в ЮЗАО - точно) по співвідношенню ціни і якості є   басейн СК «Олімпійське селище» Кращим, на мій погляд, закладом в Москві (в ЮЗАО - точно) по співвідношенню ціни і якості є басейн СК «Олімпійське селище». Добре в ньому все: велика парковка з безліччю вільних місць, зручні абонементи без фіксації дати і часу за доступними цінами, дивовижна вода незвичайного іскристого блакитного кольору, шестиметрова глибина і невелика кількість відвідувачів (були випадки, коли на доріжці виявлялося 2-3 людини). Крім того, в силу віддаленості басейну від центру, в ньому немає «випадкових» людей: всі поводяться чемно, швидко розподіляючись по рівню плавання і не заважаючи один одному. Якщо є вибір, то перевагу варто віддати сеансів із заходом через «ліву» роздягальню, яка не в приклад новіше і зручніше «правої».

Одним з кращих басейнів у столиці є   басейн «Корал»   : Дивовижна чистота, новенькі душові, трохи відвідувачів, культурний персонал і навіть мінеральна вода замість звичайної хлорки Одним з кращих басейнів у столиці є басейн «Корал» : Дивовижна чистота, новенькі душові, трохи відвідувачів, культурний персонал і навіть мінеральна вода замість звичайної хлорки! Недолік один - дуже дорого навіть з абонементом.

Якщо Ви твердо вирішили відростити зябра, присвячуючи тренуванням кілька годин кожен день, варто розглянути варіант з покупкою клубної картки у фітнес-центр з басейном. У басейнах при клубах вода очищається без хлору, там ніколи не буває стовпотворіння, а за ціною може вийти навіть дешевше, ніж в муніципальних басейнах. Але явним бичем більшості таких місць (особливо для тих, хто приходить в басейн тренуватися) є те, що їх створюють дизайнери «для краси», а не архітектори «для зручності». Неформатні розміри ванни, слизькі матеріали облицювання, що роблять розворот у воді травмонебезпечним, бортики висотою в метр, що викликають напад клаустрофобії навіть у людей з розрядом з плавання або вода темно-зеленого кольору - все це істотно ускладнює тренування. Тому, перед покупкою річної карти варто спробувати проникнути в клуб і протестувати басейн на собі. Можливо, саме так Ви знайдете для себе найкращий басейн в Москві поряд з будинком.

Автор: Вероніка Гебріаль


джерело: www.probasseyn.ru
При копіюванні активне посилання на www.probasseyn.ru обов'язкове. Авторські права захищені. Порушення авторських прав переслідується згідно із законодавством РФ.

Медична довідка отримана, з шапочки і купальника зрізані цінники, і тут постає головна питання - в який басейн піти?

Новости