Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Джоконда, Ейфелева вежа і ще 6 речей, які розчарували в Парижі

  1. A'DAM Tower - наймодніша вежа Амстердама і гігантські гойдалки на даху для сміливців
  2. Вся правда про пологовому будинку в Парижі
  3. Тетяна Тотьмяніна чекає дитину в Парижі
  4. Організувати поїздку самим в Діснейленд в Париж
  5. Ейфелева вежа: страйк працівників через кишенькових злодіїв
  6. дихання Парижа
  7. Автостопом по Європі. Частина 2 Данія, Франція, Німеччина, Естонія.
  8. Поїздка в Париж на останні гроші ...
  9. Візит до Європи - 5. Париж. Ла-Дефанс.
  10. Візит до Європи - 3. Париж.
  11. деталі про поїздку в Париж
  12. Дівчатка, їжу в Париж, потрібні швидкі поради!
  13. Париж. НГ. Допоможіть розпланувати
  14. Париж - столиця Лондона :)
  15. План поїздки
  16. диснейленд самостійно (квітень)
  17. Допоможіть згадати назву!
  18. Моя ейфелева вежа
  19. Потрібні асоціації зі словом Франція
  20. Радий і Ай

Ура, ми зробили це! У сенсі почали відкривати для себе Європу. Перша подорож вирішили зробити в Париж, і тепер, коли повернулися, я поспішаю поділитися враженнями.

Відразу скажу, що мої очікування від поїздки були жорстоко обмануті, хоч, правда, і не в усьому. Думала, що побачу потрясіння від краси французької столиці, буду нескінченно захоплюватися її визначними пам'ятками, але не сталося. Звичайно, приємно прогулятися по старовинних вузьких вулицях, пригоститися круасанами або знаменитими макаронами всіх кольорів і смаків, але Париж - це ще й сміття на вулицях, і бомжі з собаками, що дозволяють собі прилюдно мочитися.

А ще, як виявилося, в Парижі не можна хворіти, особливо вночі, коли неможливо знайти працюючу аптеку, щоб купити ліки. Для Алмати це дико, чесне слово, як і графік роботи багатьох паризьких магазинів і забігайлівок. Як виявилося, багато кав'ярні працюють тут тільки до семи годин вечора, так що після роботи навряд чи вийде випити з друзями по кружечке кави. Втім, я, здається, не з того почала ...

Жили ми в маленькому номері тризіркового готелю неподалік від Лувра. Комфорту мінімум, включений тільки сніданок, втім, ми ж не збиралися проводити в чотирьох стінах багато часу. Так що добре хоч без тарганів і мишей обійшлося. Інше було не так уже й важливо.

У перший день ми випадково дізналися про автобусних екскурсіях по місту. І завдяки їм встигли багато чого подивитися. Квитки дорогі, але виправдовують себе. Особливо зручні для тих, хто в Парижі вперше, не знає, де що знаходиться і з чого взагалі почати знайомство з містом. Купивши один квиток, можна три дні їздити з ним по Парижу, виходити і сідати на будь-якій зупинці.

Так ми встигли подивитися Ейфелеву вежу, Собор Паризької Богоматері мигцем, Єлисейські поля, Лувр ... Зізнаюся чесно, мене мало що вразило. Напевно, тому що все на бігу. Зате я звернула увагу, що Париж дуже брудне місто. На центральних вулицях валяються пакети, обгортки різні і інше сміття.

А ще в Парижі люблять поїсти. Забігайлівки через кожні півкроку, причому всюди, де ми встигли побувати, порції кінські. Мені б їх вистачило на три прийоми їжі. Навіть не знаю, хто і чому назвав Париж містом любові. Це ж царство їжі насправді! І одягаються тут дуже по-різному. Чи не сказала б, що тут все - ікони стилю. Зустрічаються дійсно модно і красиво одягнені, але в основному всі в джинсах і футболках. Дуже багато велосипедистів і мотоциклістів - просто за допомогою цього транспорту по місту пересуватися швидше, ніж на таксі.

Дуже багато велосипедистів і мотоциклістів - просто за допомогою цього транспорту по місту пересуватися швидше, ніж на таксі

Хоч я і не великий шанувальник мистецтва, але все ж приїхати в Париж і не піти в Лувр було б якось неправильно. Загалом, знаменитий музей ми відвідали. Можете закидати мене віртуальними камінням і звинуватити в чому завгодно, але саме тут я відчула найбільше розчарування, побачивши знамениту «Джоконду». І що люди в ній знаходять? Чому біля цього невеликого полотна завжди такий натовп народу? Там же безліч творів мистецтва - і чим «Джоконда» заслужила таку популярність? Не розумію, і все тут. Набагато больще мені сподобалося в музеї Орсе, де зберігаються картини імпресіоністів.

Були на 56-му поверсі вежі Монпарнас, сиділи в кафе з видом на Париж. Тільки щось відкрився погляду пейзаж справив на мене абсолютно не таке впечатленіе¸ як повинен був. Я думала, що вид міста любові з висоти пташиного польоту вразить мене в саме серце, але на жаль. Швидше, я навіть відчула розчарування. Кафе знаходиться не на відкритому майданчику, а спостерігати через скло, коли вітер не обдуває волосся, а вид на Ейфелеву вежу постійно перекривають віконні віконниці, зовсім не так романтично.

Загалом, тепер я вже точно можу сказати, що Париж мене не вразив. Звичайно, добре, що ми побували у французькій столиці, але нічого особливого в ній немає. До музеям я байдужа, навіть якщо це Лувр. По-справжньому смачної їжі тут так і не спробувала. Напевно, вона є, просто ми вибирали не ті місця і страви. Загалом, в гастрономічному плані Париж мене теж не вразив.

З визначних пам'яток найбільше сподобався Нотр Дам де Парі. Біля нього навіть атмосфера панує особлива. І часом починає здаватися, що Віктор Гюго нічого не придумав. Квазімодо, Есмеральда, Клод Фролло і інші герої роману жили насправді, а знаменитий письменник просто переніс їх історію на папір.

Ейфелева вежа навіть розчарувала, але не тому, що вона менше, ніж я думала, як пишуть багато. Просто видно її в різних районах міста частинами, то звідти шматок здасться, то звідси, це навіть лякає, чесно кажучи. Поруч з нею мені і зовсім незатишно чомусь. До речі, найкращий вид на вежу відкривається з площі Трокадеро, де завжди багато туристів.

Єлисейські поля чомусь нагадали мені рідний алматинский Арбат, тільки в кілька разів більше. Як і у нас, це одна велика торгово-прогулянкова вулиця з безліччю магазинів різного рівня цін і забігайлівками на кожному розі. І найзеленішим проспект мені не здався, вже вибачте.

Що стосується шопінгу, то йому ми приділили зовсім небагато часу. Особисто мені це не дуже цікаво, але заради цікавості відвідали, наприклад, знаменитий торговий центр «Галері Лафаєтт», за яким можна бродити, як по музею, і розглядати цінники. Втім, якщо постаратися, можна придбати річ за прийнятною вартістю, але ж це треба шукати!

Такі перші, трохи сумбурні, враження від поїздки.

Автор

Аленчікус

Особистий досвід

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Якщо автор так мріяла побувати в Парижі, варто було принаймні почитати щось історичне або художнє або пару фільмів хоч подивитися (з популярно-документального той же Метроном, якщо немає часу або лінь читати, з художнього - Ніч в Парижі, наприклад). В Лувр цікаво йти, якщо знати, навіщо йдеш. Та ж Джоконда буде цікавіше, якщо знати історію її створення, хоч якесь мати уявлення про Леонардо ... І так далі, і так далі ... та хоч по "місцях" мушкетерів прогулятися ... а Версаль і Фонтенбло - навіть після прочитання Дюма і то цікаво ... а вже якщо чуть чуть почитати про те, про се ... Там же кожна площа та вулиця - Історія (в центрі звичайно)! Помпіду теж цілком попсове, до речі, заклад))
ИМХО Париж справляє чудове враження на підготовлений грунт (втім, як і будь-які подорожі), коли їдеш осмислено. А з таким підходом треба було відразу вже в Діснейленд їхати - ось там розваги. А просто місто - ну що він - громом повинен був вразити? про що мріялося то - з тексту незрозуміло. "Бачив я цю Італію, чобіт чоботом ..."
Єдине місто, який, мабуть, сам по собі може справити враження просто тому що він такий - Венеція (ну, з того, що ми самі бачили). І то чула відгуки, що фу ... запах .. і взагалі ...
Кста, не помітила такий вже бруду в Парижі, правда метро еее ... скромненьке і розмальоване місцями ...)) і бомжів теж не помітили. Жили біля Сорбонни, недалеко від Люксембургу, гуляли і вночі - ніяких маржинальних елементів. Хіба що в районі Сен-Дені, та й взагалі на околицях, публіка специфічна.
Щодо їжі теж - за текстом суцільні забігайлівки. Теж варто поцікавитися місцями цікавіше, з атмосферою, той же Прокіп - чесно, їжа не вразила, але атмосфера ресторану, де бували Вольтер, Руссо, Наполеон ... Або Мої предки галли - теж прикольне містечко. Або поїсти равликів в кафе на Мон Мартре ... Та хоч мідій в Леон де Брюссель - побюджетнее і простіше, і багато їх по місту. Не знаю ... ми з чоловіком хотіли б ще повернутися кілька днів побродити спокійно, Лувр більш виразно оглянути ... якби ще без дітей ... еххх ..))

я не чекала від Парижа нічого особливого. Просто це було знайомство :) перше знайомство, сподіваюся :) і воно вдалося. Правда, ми не потрапили ні в один музей, нас відлякали черзі. Була чудова травнева погода, ми багато гуляли, і завжди приходили до Ейфелевої вежі :) вона така ... така ... струнка, приваблива, витончена. А Люксембурзький сад, це ж принадність що таке :) і бруду я не побачила, вірніше, вона мені не кинулася в очі :) хоч і жили ми недалеко від Мулен Руж. Париж - це затишний невелике місто з історією. І моє тверде переконання, що починати знайомство з Європою треба не з Парижа. І не порівнювати його з Алмати, все ж :)

Мені шкода, що Ви таким побачили Париж. Кажуть, що будь-яке місце запам'ятовується нам зустрічами і розставаннями. Може просто у Вас не сталося цих зустрічей? Я люблю Люксембурзький палац і парк, обожнюю Фонтенбло, фонтани Пампіду. А як здорово прокататися на кораблику але нічний Сені? Якщо Ви не любите музеї, навіщо в нього ходити? Тільки для того, щоб відзначитися? А в Луврі Ви подивилися експозицію меблів і аксесуарів 18-19 століття? Сподобалося? Якщо Ви вперше в такому місті і погано володієте іноземними мовами, то можна через інтернет знайти гіда, закоханого в це місто і тоді, навіть, похмура погода, не зможе зіпсувати враження ... Теж стосується їжі. Хороший гід завжди підкаже, де їдять місцеві, а де і за що ресторанам присвоєні зірки Мешлена. Все залежить від того, що Ви хотіли отримати від даного місця, оформляючи візу.

28.07.2015 15:08:11, Клон

в Лондон їй треба було їхати для першого разу, а не в Париж
в Парижі - інше
я довго не хотіла їхати в Париж, теж побоювалася розчарування
але тут потрапила на 3 дні і мені в принципі сподобалося, захотілося повернутися туди побродити неспішно і не у великому натовпі туристів

Не знаю, може, на мене Париж справив би інше враження, але мені сподобалося, що написано щиро.

... а олені краще ...

Ця дама може вже сама вибирати, на кого їй справляти враження (c)

.

Коментувати можут "Джоконда, Ейфелева вежа і ще 6 речей, які розчарували в Парижі"

A'DAM Tower - наймодніша вежа Амстердама і гігантські гойдалки на даху для сміливців

У квітні 2016 року завершилася реконструкція однієї з наймодніших веж Амстердама, яка не поступається за популярністю знаменитим пам'яткам Парижа, Лондона і Берліна: Ейфелева вежа, London Eye і Берлінська телевежа. A'DAM Toren - це велика вежа позаду Центрального вокзалу Амстердама (Amsterdam's Central Station) і поруч з Центром кінематографії, який нагадує космічний корабель. Вежа була спроектована архітектором Артуром Стааль (Arthur Staal) за дорученням ...

Вся правда про пологовому будинку в Парижі

Париж - це місто романтизму і закоханості. Більшість людей хочуть відвідати це прекрасне місто: прогулятися по прекрасним вуличках, сфотографуватися біля Ейфелевої вежі і, можливо, зізнатися в коханні і запропонувати руку і серце. А ось виникає питання: А хотів би хто з майбутніх мам народити свою дитину в Парижі? Репортаж Тетяни Буцький про відвідування одного з відомих пологових будинків допоможе відповісти на це питання. Отже ми переносимося в Париж в пологовий будинок, в якому з'явилися на світ діти ...

Тетяна Тотьмяніна чекає дитину в Парижі

Фігуристи і подружжя Олексій Ягудін Тетяна Тотьмяніна перестали приховувати, що чекають на другу дитину, опублікувавши фото вагітного живота майже в стилі ню. Зараз же майбутній мамі довелося змінити купальник, а відпочинок на морі - на Париж. Тотьмяніна опублікувала у своєму мікроблозі фото з дочкою Лізою на тлі Ейфелевої вежі. "Париж прекрасний у будь-яку погоду, коли поруч @ liza.yagudina" А вдома Тетяна Тотьмяніна з донькою розбирають придане для майбутньої малятка - в родині знову очікують дівчинку: Ім'я ...

Організувати поїздку самим в Діснейленд в Париж

Пішки гуляли до Ейфелевої вежі, по парках ... Навіть за наводкою nirva, їздили в Футуроскоп з ночівлею. У вас дитина, а попадеться незрозуміло хто ... Але для всього перерахованого вище потрібен хоча б слабкий, але англійська.

Ейфелева вежа: страйк працівників через кишенькових злодіїв

Ейфелева вежа в самий розпал туристичного сезону закрилася на цілий день - в кінці травня працівники головної визначної пам'ятки французької столиці оголосили страйк. Причина: боязнь нахабних і небезпечних кишенькових злодіїв, які грабують туристів, що насолоджуються видами Парижа, при цьому погрожуючи і залякуючи доглядачів вежі, якщо ті намагаються втрутитися. В результаті кілька днів тому була проведена спецоперація і затримана банда з 10 осіб, вихідців з Румунії, які, за оцінками поліцейських ...

дихання Парижа

Я не була в Парижі майже два десятка років. Повернулася. Ті ж будинку, ті ж вулиці, але щось пропало. Глобалізація, що б її: в магазинах і ресторанах американська музика, в забігайлівках - піца, суші, гамбургери, люля-кебаб, на вулицях і в музеях - натовпу китайців. Де ти, Париж? Може, на Монмартрі, після азартного, але короткого серпневого зливи? Ти тут, Париж? Це ти підморгує мені променем сонця через хмари, апельсином на натюрморті, що визирає з відкритого вікна затягнутого плющем ...

Автостопом по Європі. Частина 2 Данія, Франція, Німеччина, Естонія.

Далі у нас було 5 днів - я планувала потихеньку автостопом по Німеччині повернутися на південь. Але чоловік запропонував поїхати в Париж! Я погодилася швидко, адже це було дуже захоплююче: автостопом з Амстердама до Парижа! І тільки вже на кордоні з Францією подивилася відстань на карті - це більше 500 км - чимало. Виїхали з центру Амстердама на околицю міста і встали з табличкою "Paris" у напрямку на Францію (а для початку, на Бельгію). Багато, проїжджаючи, показували великий палець - типу ...

Поїздка в Париж на останні гроші ...

Все вивчила, порахувала, спланувала, але ніяк не можу зважитися ... Хоча пора вже і квитки викуповувати, і апартаменти бронювати ... Страшнувато залишитися зовсім без заощаджень на ЧД, але не хочеться знову говорити дітям про "режим економії" ... А з іншого боку в березні відпочивали 2 тижні в ОАЕ, в червні 2 тижні провели в Іспанії, може, і вистачить вражень за рік ... Мається на наявність: 1. Чинний шенген до грудня 2013; 2. Відпустка черговий з 28.10 по 08.11.2013; 3. Останні 100тр на банківській ...

Візит до Європи - 5. Париж. Ла-Дефанс.

Дефанс або Ла-Дефанс (фр. La Défense) - сучасний діловий і житловий квартал в ближньому передмісті Парижа. Вважається найбільшим діловим центром Європи. Його також називають «паризьким Манхеттеном». Пішохідна зона кварталу має довжину 1,2 км і ширину 250 м. Початок будівництва - 1955-й рік, перше офісна будівля було відкрито в 1958 році. Найвідоміша споруда - Велика арка Дефанс, сучасний варіант Тріумфальної арки. (За даними Вікіпедії). На фотографіях: 1, 2. Хмарочоси ...

Візит до Європи - 3. Париж.

Після Люксембургу був Париж. 5 днів. Відвідали кілька кладовищ і безліч знакових об'єктів. На світлинах: 1. Сад Тюїльрі. 2. Пам'ятник маршалу Нею. 3. Люксембурзький сад з незвичайною підстриганням дерев (щоб було видно що стоїть далеко Люксембурзький палац). 4, 5. Стіни грецького кафе з російськомовним меню. 6. Париж з Монмартру, зі сходів Сакре-Кера. 7. Зверніть увагу на охорону Ейфелевої вежі - патруль, що складається з накачаних озброєних спецназівців. 8,9. Ейфелева вежа - символ ...

деталі про поїздку в Париж

Як якоїсь альтернативи можна залізти на ту ж вежу Монпарнас; ми до неї не дійшли, але крім Ейфелевої вежі успішно залізли на Тріумфальну арку, Нотр-Дам і Сакре-Кер - види того варті в будь-якому випадку.

Дівчатка, їжу в Париж, потрібні швидкі поради!

Підтримую про Ейфелеву вежу, чтолезть на неї не варто. Якщо на неї влізти, то бачиш Париж без його візитки - власне, Ейфелевої вежі - адже ти на ній стоїш; 0) Дивитися панораму міста краще з вежі Монпарнас ...

Париж. НГ. Допоможіть розпланувати

Безвідносно НГ: 1. На Ейфелеву вежу я б обов'язково :) До речі, там є ресторан - якщо замовити там обід / вечеря - то минете чергу.

Париж - столиця Лондона :)

З вікіпедії скопіювала: Держава складається з чотирьох «історичних провінцій» (по - англійськи - «countries», тобто «країни»): Англія, Шотландія, Уельс Столицю Англії і Франції назвав, навіть сказав що в Парижі Ейфелева вежа) 28.10.2011 18:17:15, Madam_sha.

План поїздки

Розклад у нас щільне :) Виліт 2-го вранці, Брюссель (аерофлот, прямий рейс), день і ніч в Брюсселі П'ятниця 3-е - вранці їдемо в Брюгге, ніч в Брюсселі (Brussel Centraal, внутрішнє повідомлення) Субота 4-е - вранці в Амстердам і ніч там же (швидкісний поїзд Thalys з Brussel Midi) нд 5-е - вранці в Антверпен, ніч в Брюсселі пн 6-е - вранці в діснейленд, ніч в Парижі (поїзд TGV з Brussel Midi) вт 7-е - день в Парижі, ніч в Брюсселі (поїзд Thalys) ср 8-е - день в Брюсселі, ніч в Брюсселі чт ...

диснейленд самостійно (квітень)

Крім того, Лувр - то, що цікаво дітям, Ейфелева вежа, Нотр-Дам, Люксембурзький сад, кораблик, безліч прогулянок по Парижу. Специфічність готелю в тому що персонал виключно чорношкірі і по англійськи не говорять (або роблять вигляд).

Допоможіть згадати назву!

Є такий взуттєвий магазин: там 2 слова, і Ейфелева вежа на яскраво-рожевому тлі. У програмі "Зніміть це негайно" там взуття купували постійно. Помогите с названием, будь ласка.

Моя ейфелева вежа

Моя ейфелева вежа. Ось я її і дошила ... І навіть встигла подарувати мамі на ювілей. Дуже красиво вийшло! А я була в Парижі на 100-річчі Ейфелевої вежі по роботі (на виставці Ля Бурже на початку 90-х).

Потрібні асоціації зі словом Франція

У мене вийшов наступний: Франція-Ейфелева вежа -Лувр-шампанське-мода \ стиль-парфум-бісквіт-сир-вино-виноград. метро, ​​в якому сам чорт ногу зломить і жодна с..а не говорить по - англійськи ....

Радий і Ай

З англійських реалій - Оксбридж. Навіть в окреме поняття ввійшло. 30.03.2004 23:46:04, Дворняжка. фейфелевая вежа -в пров. "Ейфелева вежа")>.

І що люди в ній знаходять?
Чому біля цього невеликого полотна завжди такий натовп народу?
Там же безліч творів мистецтва - і чим «Джоконда» заслужила таку популярність?
А просто місто - ну що він - громом повинен був вразити?
Може просто у Вас не сталося цих зустрічей?
А як здорово прокататися на кораблику але нічний Сені?
Якщо Ви не любите музеї, навіщо в нього ходити?
Тільки для того, щоб відзначитися?
А в Луврі Ви подивилися експозицію меблів і аксесуарів 18-19 століття?
Сподобалося?

Новости