Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мандрівка зі смаком. В'єтнам. В'єтнамці і море. Майже по Хемінгуея

Рибні ринки Азії - це незабутнє враження. Мандрівна по В'єтнаму Олена Мікульчик, кулінарний критик і автор колонки Holiday.by, в черговому «прямому ефірі» говорить і показує про те, чого не купиш в мінських магазинах і не скуштуєш у вітчизняних ресторанах - найсвіжіша риба і всякі «морські гади» всіх мастей . Для багатьох можливість такого розгулу душі типу «річка-море» може стати приводом прямо зараз підбирати собі кращі тури до В'єтнаму. Знайомимося з мешканцями глибин, що попадуться вам на гачок! Рибні ринки Азії - це незабутнє враження

Географія - корисна річ навіть для самих переконаних блондинок і я знову звертаю свій погляд на карту В'єтнаму . Ця країна межує на заході з Лаосом і Камбоджею, на півночі - з Китаєм, а зі сходу і півдня омивається Південно-Китайським морем, в яке впадають великі річки Хонгха і Меконг. Це я до того, що в прибережних районах можна знайти величезну кількість риби і морепродуктів. А що для в'єтнамця важливіше після рису, звичайно риба. Але у них до неї особливе ставлення - середньостатистичний в'єтнамець визнає тільки свіжу рибу, найчастіше в смаженому вигляді, в крайньому випадку, в якості інгредієнта для рисових млинчиком «ньому» або супу з рисовою локшиною «фо». З в'яленої, солоної, сушеної рибою, яку ми так любимо, вони надходять жорстоко: її можна знайти в меню ресторану і на столах звичайних в'єтнамців в смаженому вигляді. Є таке у в'єтнамців блюдо як солона і в'ялена, а потім обсмажений риба. Де її готують, зрозуміти дуже просто за специфічним запахом, але це скоріше їжа для місцевих, а в туристичній зоні пропозиція трохи інша. Мабуть, підприємливі в'єтнамці зрозуміли, що туристів краще такими запахами не відлякувати, тому на курортах можна знайти все що завгодно з морських глибин в свіжому вигляді: це різні види креветок, лобстери, кальмари, восьминоги, краби, мідії, молюски та, звичайно, величезний асортимент риби. Є звичні нам види, такі як окунь, скумбрія, також можна покуштувати акулу, баракуду і вугра.

Є звичні нам види, такі як окунь, скумбрія, також можна покуштувати акулу, баракуду і вугра

На курортах можна знайти все що завгодно з морських глибин в свіжому вигляді

Свій вибір зупинила на акулі. Якщо хтось відчуває страх перед цією тварюкою, то кращий спосіб його позбутися, з'їсти акулу. Зізнаюся, м'ясо акули для мене не новина, раніше на прилавках мінських магазинів можна було знайти її без проблем. Знаю чотири супер рецепта оригінального приготування акули. Якщо хто підкаже, де зараз в Мінську можна купити акулу, поділюся усіма чотирма рецептами. Пишіть на електронну адресу: [email protected]! Відповім усім.

Тим часом акула дуже приємна на смак і має всього одну хребті, що значно полегшує процес її споживання.

Тим часом акула дуже приємна на смак і має всього одну хребті, що значно полегшує процес її споживання

Акула вельми приємна на смак і має всього одну хребті

Нехай вас не лякає ще одне страшне істота - баракуда. У вашій тарілці вона виявиться у вигляді вельми апетитного рибної страви. Як сказала одна туристка з Москви, спробувавши барракуду, спочатку її їси, вона здається дивною, але потім розумієш, що це смачно і втягуєшся так, що хочеться повторити.

На тарілці баракуда виглядає як вельми апетитне рибна страва

Після аули і баракуди захотілося «шикануть» і разом покуштувати всіх морських тварюк. Ось вам на грилі і лобстер (правда, зовсім маленький), і креветки, і краб, і молюски, і ніжна риба. Блюдо подається на банановому листі з рисом, овочами, лаймом і гострим соусом.

Це було нереально смачно, тому що виконано головне правило приготування морепродуктів: вони були першою, а інший просто не може і бути, свіжості. Сама собі заздрю.

Сама собі заздрю

Блюдо подається на банановому листі з рисом, овочами, лаймом і гострим соусом

PS Чула історію, що якось один російський привіз сушену рибу типу «таранка» в якості презенту своєму в'єтнамському одному. Так той спочатку вимочив цю рибу в воді протягом доби, а потім ретельно вижаріл. На думку в'єтнамців, російські - дикі люди, тому що їдять сушену солону рибу. До речі, вдалося і мені покуштувати в'єтнамський варіант в'яленої солоної смаженої риби (для нашого слуху поєднання нелогічне). В принципі, непогано. Але моя слов'янська душа воліла б все це без обсмажування.

Солона в'ялена смажена в'єтнамська риба на смак непогана, але слов'янська душа воліла б її без обсмажування

За сім, вклоняюся. До наступної в'єтнамської історії! Подорожуйте зі смаком. Ваша Олена Мікульчик. Мої шляхові щоденники і замітки про білоруській кухні завжди можна знайти на Holiday.by.

Тури до В'єтнаму на Holiday.by

Новости