Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

аеропорт Барнаул

  1. поява аеровокзалу
  2. авіавузол сьогодні
  3. Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Барнаула
  4. Авіапідприємства, що функціонують в аеропорту Барнаула

З кожним роком кількість мандрівників, які хочуть познайомитися ближче з визначними пам'ятками Алтайського краю, стає дедалі більше. Звідки б не відправлялися пасажири, з-за кордону, або з внутрішніх регіонів Росії, найзручніше користуватися повітряним видом транспорту. Тільки авіалайнер може доставити мандрівників в місце призначення за короткі проміжки часу, туристи навіть не встигають надто втомитися.

Гості Алтаю прилітають в аеровокзал «Барнаул». Це місце по праву вважають таким собі «вікном», яке відкриває всьому світу мальовничі пейзажі Алтайського краю, чудові річки та водоспади, безкраї зелені рівнини, величні гірські вершини з білосніжними шапками. Унікальність природи, кристально чисте повітря і доброзичливі люди, які проживають тут, - ці факти сприятливо впливають на розвиток туризму. Інфраструктура бурхливо розвивається: тут будується безліч комфортабельних готелів і готелів. Популярними залишаються сучасні бази відпочинку і кемпінги. Тут створені всі умови для приємного проведення часу і гарного відпустки.

Аеровокзал має офіційний сайт, знаходиться він за адресою www.airaltay.ru . Цей інтернет-ресурс не тільки інформує про польоти, тут також можна дізнатися історію виникнення цього авіавузла.

поява аеровокзалу

Точкою відліку в розвитку аеропорту Барнаул можна назвати 1937 рік. Тоді в тільки утвореному Алтайському краї було засновано авіаланки По-2. Минуло три десятка років, перш ніж в Барнаулі з'явився більш сучасний аеродром. Комплекс здали в експлуатацію в 1967 році, побудували його з струнобетонов. На території аеровокзалу був готель, перон, всі потрібні адміністративні будівлі.

Завдяки перебудові авіавузла з'явилася можливість налагодити повноцінне авіасполучення між Барнаулом і Москвою. Тоді в дорогу вирушали повітряні машини Іл-18. Після подовження злітно-посадкової смуги на 500 м аеровокзал зміг зустрічати лайнери Ту-154.

Статус міжнародного аеровокзалу барнаульское авіапідприємство отримало тільки в 1995 році. Через два роки на основі чинного авіавузла сформувалося акціонерне товариство «Авіапідприємство Алтай».

У середині 1998 року ще раз перебудували злітно-посадкову смугу, її довжина стала майже 2900 м. Комплекс оснастили новітніми світлосигнальними установками, що підвищило безпеку польотів в кілька разів. З 2004 року аеровокзал почав приймати лайнери А-310. Через 6 років аеропорту було присвоєно ім'я Г. С. Титова.

авіавузол сьогодні

Аеропорт Барнаул розташовується за адресою: Алтайський край, м Барнаул, Павловський тракт, 226. Пасажири можуть з'ясувати будь-які питання, що цікавлять за номером гарячої лінії +7 (3852) 543-009.

Головний авіавузол Алтайського краю сьогодні - це сучасний авіаційний комплекс, який включає:

  • Злітно-посадкову смугу для авіалайнерів різних типів.
  • Комфортні кімнати очікування.
  • Зручну готель.
  • Ряд будівель, що несуть адміністративну функцію.
  • Комплекс будівель, що належать до служби ПММ.

Повітряний вокзал відправляє і приймає літаки, які літають по безлічі напрямків. Онлайн табло вильоту і прильоту є на офіційному сайті, де можна дізнатися точний час відправлення рейсів. Вивчення онлайн табло дасть можливість спокійно зібратися в подорож, розпланувати поїздку. Іноді виникають ситуації, що літак затримується. Пасажири можуть дізнатися про це заздалегідь і не проводити час в будівлі аеровокзалу даремно.

Днями в аеропорту прийняли півмільйонного пасажира. Привабливість Алтайського краю як туристичного центру зростає з кожним роком. Тому керівництво аеровокзалу розраховує на подальше збільшення пасажиропотоку.

Онлайн табло вильоту і прильоту аеропорту Барнаула

Як потрапити в центр міста

Повітряну гавань від міста відокремлює 18 км. Прямо на території аеропорту Барнаул обладнана комфортний готель на безліч місць, де пасажири можуть зупинитися на будь-який необхідний проміжок часу, відпочити і виспатися перед подальшим подорожжю.

У разі якщо туристи вирішать відразу ж після прильоту відправитися в місто, то потрібно знати кілька важливих фактів. Інформація особливо корисною буде тим гостям краю, які перший раз прибули на Алтай:

  1. Найдешевшими є поїздки на автобусному транспорті. Курсують за маршрутом № 110 автобуси роблять зупинку прямо біля виходу з терміналу. Проїзд коштуватиме 18 рублів. Перший автобус виходить за маршрутом в 6 ранку, а останній відправляється в автобусний парк о пів на одинадцяту вечора. Такий вид транспорту підійде тільки тим туристам, які везуть з собою багато багажу.
  2. Їздять маршрутні таксі №144 з аеропорту в місто. Довозять пасажирів за 45 хвилин, проїзд коштуватиме всього 20 рублів, а умови поїздки досить комфортні. Оплатити квитки можна прямо у водія маршрутки.
  3. Мандрівники, які хочуть дістатися до центру міста з максимальним комфортом, повинні звернутися до послуг служб таксі. Природно, коштувати така поїздка буде дорожче, ніж автобусний транспорт. Зазвичай, водії беруть оплату в розмірі 150 рублів. Але такий вид пересування має ряд переваг: можна з комфортом сісти, а також зручно провозити великогабаритні предмети багажу. На території аеропорту є спеціальна парковка для машин таксі. Розташовується вона в 200 м від виходу з терміналу. Найчастіше водії зустрічають мандрівників прямо на виході і пропонують свої послуги. Таксисти підводять клієнтів до автомобілів і відвозять їх у місце призначення. На таксі можна дістатися до міста за півгодини, тільки якщо, звичайно, не завадять пробки. Найбільш зручним варіантом є завчасне замовлення таксі через інтернет. На офіційному сайті є контактні дані надійних міських служб таксі, які надають сучасні, технічно справні автомобілі в цілодобовому режимі. Якщо пасажир замовить машину заздалегідь, то по прильоту на нього чекатиме водій з табличкою в руках, на якій написано ім'я туриста.

Авіапідприємства, що функціонують в аеропорту Барнаула

Алтайський авіавузол обслуговує як регулярні, так і чартерні рейси. Крім цього тут надаються послуги з перевезення вантажів по безлічі напрямків. Аеровокзал приймає рейси, що відправляються наступними авіакомпаніями:

  • S7 Airlines;
  • Air France;
  • KrasAvia;
  • El Al Israel Airlines;
  • Бєлавіа;
  • Уральські авіалінії;
  • Аерофлот.

Зарезервувати квитки завчасно можна через інтернет на офіційному сайті підприємства. Там же є повна інформація про правила провезення багажу та інших нюансах перельоту.

Всі пасажири, що вилітають з Барнаула, проходять процедуру реєстрації. Незалежно від типу квитка, мандрівники повинні отримати посадковий талон. Починається реєстрація за 2 години до часу відправлення. На весь процес відводиться 1 година 20 хвилин, після цього реєстрація закінчується. Реєстрація за міжнародними напрямками відбувається в особливому секторі. Пройти процедуру мандрівники запрошуються за 3 години до вильоту.

Правила перевезення пасажирів регламентують всі норми взаємодії клієнтів з адміністративними службами аеропорту. Батьки з дітьми до 7 років мають право очікувати рейс в кімнаті матері і дитини. Перш ніж туди потрапити, необхідно відвідати медпункт, де буде проведено короткий огляд дитини. Немовлята до 2 років літають на руках у батьків, купувати їм квиток не обов'язково.

Адміністрація не рекомендує вирушати в політ жінкам на останніх тижнях вагітності, а також новонародженим дітям, які не досягли місячного віку. Якщо є необхідність відправити неповнолітню дитину без супроводу дорослих, то адміністрація аеропорту піде на зустріч. Після заповнення паперів і покупки квитка батьки повинні самі посадити дитину в літак і вказати, хто буде зустрічати його в пункті прибуття.

Багаж приймається у стійок реєстрації пасажирів. При провезенні обсягу багажу, що перевищує норму, необхідно оплатити його відповідно до тарифів перевізника. Є категорії поклажі, які не обкладаються додатковою оплатою: жіноча сумочка, дипломат, парасолька, тростина, дитяче харчування, букет квітів, дитячі або інвалідні коляски, предмети верхнього одягу. При бажанні пасажири можуть скористатися платною послугою: упаковка багажу. Вартість - 300 рублів за одну одиницю.

Відвідавши Алтайський край, ви залишитеся задоволені подорожжю. Природна краса цього місця зачаровує. Якщо до цих пір ви не бували в цьому дивовижному місці, то, не роздумуючи, збирайте валізи і вирушайте в дорогу.

аеропорт Барнаула

Новости