Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національні напої різних країн світу: що варто пробувати

«Адже ми тільки те й робимо, що їздимо по нових місцях і пробуємо нові вина!» - вигукувала головна героїня одного з оповідань Хемінгуея. І хоч було це в далекому 1927 році, з тих пір нічого не змінилося. Багато мандрівників як і раніше їдуть в інші країни не тільки заради сонця, але і заради місцевої кухні. Деякі не проти випити національних напоїв. Де і що прийнято пити - в огляді Holiday.by.

В Болгарії люблять ракію

В   Болгарії   люблять ракію

Ракія чимось схожа на бренді, а її назва залежить від того, які ягоди і фрукти використовуються

Хороша ракія або по-іншому «болгарська горілка» повинна текти повільно, як мед. Вона не пахне сажею і димом і володіє насиченим виноградним, абрикосовим, сливовим або інжировим смаком. Ракія чимось схожа на бренді, а її назва залежить від того, які ягоди і фрукти використовуються. Стандартна міцність напою - 40%, домашня заготовка іноді досягає 50% або 60%. Багато хто віддає перевагу пити ракію з льодом. Закушують цей напій зазвичай копченим м'ясом, фруктами, а іноді навіть шоколадом.

Де купити: найкраще купити ракію в одному з магазинів «Метро». Трохи дорожче «болгарська горілка» буде коштувати в «Бургас Плазі». При поході в магазин важливо мати при собі паспорт.

Латиші п'ють «Ризький бальзам»

«Ризький бальзам» зазвичай п'ють на десерт

Звіробій, малина, брусниця, липовий цвіт - інгредієнти ризького бальзаму відомі багатьом, але ось пропорції мало хто знає. Так, наприклад, в даний ризький бальзам додають березові бруньки. Їх збирають тільки з латвійських дерев, які ростуть на кемерському болотах. Спеціальний настій витримують у дубових бочках протягом 30 днів. «Ризький чорний» - трохи тягучий 45-градусний напій сподобається любителям міксів. Так, наприклад, його можна додати в чай, кава, сік з чорної смородини. «Ризький бальзам» зазвичай п'ють на десерт. Іноді також з білим вином або шампанським.

Де купити: купити справжній «ризький бальзам» можна у фірмових магазинах Latvijas Balzams. Якщо ви все ж таки вирішите придбати його в аеропорту, то вийде приблизно вдвічі дорожче.

В Литві воліють «Три дев'ятки»

До складу настойки навіть входить чорний і запашний перець

Смачна, м'яка, ароматна настоянка «999» відмінно доповнює коктейлі і соки. Яскравий запах трав і абсенту подарують відчуття легкості і позитиву. «999» буває різних видів: червона, оранжева і зелена. Колір залежить від інгредієнтів, які використовуються при приготуванні. Помаранчеву наполягають на меду, червону - на цитрусових, зелену - на травах. До складу настойки також входять і інші рослинні інгредієнти: чорний і запашний перець, імбир і мускатний горіх, аніс і кориця.

Литовці також не проти поласувати «Суктініс». Напій названий на честь литовського народного танцю. 50-градусний «Суктініс» поєднує в собі легку солодкість меду і аромат трав.

Де купити: «Три дев'ятки» і «Суктініс» можна купити в одному з супермаркетів Литви (Maxima, Media, Minima, Taupa). Магазини працюють щодня c 8.00 до 20.00.

Естонці п'ють Vana Tallinn

Естонці п'ють Vana Tallinn

Деякі п'ють його в чистому вигляді, інші - додають в каву або коктейлі

Темно-коричневий лікер зі смаком рому обов'язково коштувати спробувати тим, хто приїде в Естонію . «Старий Таллінн» був випущений ще в далекому 1962. Деякі п'ють його в чистому вигляді, інші - додають в каву або коктейлі. У магазинах Естонії напій можна купити в трьох варіантах: 40, 45 і 50 градусів. Ще одна місцева алкогольна пам'ятка - малиновий Kannu Kukk. Лікер відрізняється насиченим ягідним смаком і ароматом кмину.

Де купити: Vana Tallinn продається в порту, онлайн-магазинах і супермаркетах. Найактивніші можуть купити міцний лікер також в ресторані поїзда або магазинах аеропорту.

В Чехії люблять «Бехеровка»

Іноді «бехерівку» п'ють разом зі світлим пивом, додають в неї лимонний сік або лід

«Бехеровка» відмінно поєднується з вишневим і яблучним соком. У лікувальних цілях лікер іноді додають в каву або чай. Виробники настойки рекомендують пити її в чистому вигляді. В якості закуски можна використовувати часточку апельсина, посипану корицею. Іноді «бехерівку» п'ють разом зі світлим пивом, додають в неї лимонний сік або лід.

Де купити: придбати справжню «Бехеровка» можна в магазинах елітних спиртних напоїв Чехії: Alcodream, WineStyle.

В Фінляндії п'ють горілку з однойменною назвою

Справжній напій виготовлений з натуральної сировини

Північний характер горілки з Фінляндії наголошує стильна пляшка у вигляді крижаного кристала. Справжній напій відрізняється тим, що виготовлений з натуральної сировини: джерельна вода, ячмінь, лісові ягоди і цитрусові.

Де купити: купити «фінську горілку» можна в мережі магазинів Alko або в торгових центрах Forum, Malmi, Sello.

Швеція і «Абсолют»

До складу горілки «Абсолют» входять зернові спирти високої якості і фруктові екстракти

Шведи славляться якісною горілкою «Абсолют». Міцний прозорий напій з легким ароматом і пшеничним смаком зазвичай подається охолодженим. Його люблять пити в чистому вигляді або у складі коктейлів. Ароматизаторами служать натуральні цитрусові есенції. Як доповнення можуть використовуватися настоянки з чорної смородини, мандаринова есенція, пекучий червоний і зелений перець. До складу горілки «Абсолют» входять зернові спирти високої якості і фруктові екстракти.

Де купити: знайти якісний продукт можна в найбільшому алкогольному магазині світу - Systembolaget.

Норвегія славиться пивом

Одне з улюблених сортів - ель в бельгійському стилі

Норвежці люблять пити пиво. Одне з улюблених сортів - ель в бельгійському стилі. Насичений смак сухофруктів, солодощі та пряних ноток - ось чим відрізняється смак цього напою. Найвишуканіші любителі можуть також відчути аромат шоколаду, гематогену і цитрусів.

Не менш цікавий і насичений смак розважального напою «АКЕВ». Жителі Норвегії готують його з горілки, яка настоюється на кмину. У «АКЕВ» іноді додають картоплю. Він насичує його особливим смаком і ароматом.

Де купити: пиво продається в Норвегії в супермаркетах, але тільки в певний час доби. Так, наприклад, його не можна купити пізніше 20.00 в будні дні і пізніше 18.00 по вихідним і в передсвяткові дні.

Італійці не проти побалувати себе горілкою «Граппа»

Італійці не проти побалувати себе горілкою «Граппа»

Напій відмінно поєднується з кавою і шоколадом

Виноградну горілку міцністю 40-43 градуси виробляють в Італії з виноградних кісточок, шкірки і м'якоті після вичавлювання соку. Сьогодні є кілька видів напою, в тому числі ароматизовані і різного ступеня витримки. Grappa приємна на смак. Її рекомендують пити невеликими ковтками, не поспішаючи. Напій відмінно поєднується з кавою і шоколадом. Його також подають до столу, сервірованого десертами, сирами і закусками з морепродуктів.

Де купити: знайти хорошу «Граппу» можна в таких магазинах як: "Кооп" (Coop), "Есселун-га" (Essehmga), "Еуромеркато" (Euromer-eato), "Пам" (Pam), "Джі-Ес "(GS).

Французи не можуть жити без вина

Колір і смак вина у Франції може бути абсолютно різним

Біле, червоне, рожеве і сіре - колір і смак вина у Франції може бути абсолютно різним. Місцеві жителі радять іноземцям спробувати справжні Каберне, Совіньон Блан і Сіра, Шардоне. Білі вина традиційно подаються до риби, червоні - до м'яса. Будь-який бажаючий може насолодитися насиченим післясмаком ожини, сливи і чорної черешні.

Де купити: у найвідомішому винному магазині Nicolas.

Іспанці п'ють «Сангрію»

Напій особливо актуальний влітку і прекрасно підійде для втамування спраги

Популярний іспанський коктейль «Сангрія» можна купити вже готовим, а можна зробити самостійно. У біле або червоне вино (в залежності від того, що ви любите) потрібно додати фрукти і лід - сангрія готова. Іспанці впевнені, що для приготування сангрии потрібно використовувати більш дешеві сорти вин. Напій особливо актуальний влітку і прекрасно підійде для втамування спраги. Іспанці також не проти побалувати себе міцними портвейнами.

Де купити: у магазині Eroski.

Джинджа, мушкатель, портвейн - напої португальців

Джиндж зазвичай п'ють в чистому вигляді, іноді з ягодами

Португальці люблять пити «Джиндж», що в перекладі означає «вишня». Солодкий, міцний напій з густим вишневим ароматом сподобається всім любителям смачного алкоголю. «Джиндж» люблять також як і місцевий портвейн або мушкатель. Джиндж зазвичай п'ють в чистому вигляді. Іноді її подають з ягодами. Якраз ягоди - і є самі підступні в цьому алкогольному делікатес. Тому в будь-якому хорошому закладі у клієнта зазвичай запитують, принести йому ягоди разом з напоєм чи ні.

Де купити: базар «Феррейра Борхеш»

Англія і темне пиво

Міцність напою від 4.5 до 10%

Освіжаючий ароматний напій з довгою історією люблять не тільки англійці, але й туристи. Сильний смак хмелі, солодкість і гіркоту, аромат солоду - ось чим багатий. Наприклад, Porter. Цей сорт пива виробляється з темного солоду. Сюди додають палений цукор. Міцність напою від 4.5 до 10%.

Де купити: супермаркети Asd, Aldi

Насолоджуватися смаком своїх подорожей можна нескінченно довго. Причому, п'янить можуть не тільки нові враження, а й відмінні національні напої. Важливо лише знати, де і що спробувати. Так, наприклад, Куба порадує ромом, Мексика - текілою, Швейцарія - абсентом, Ірландія - віскі ...

Читайте по темі

Національний градус, або Що пити «па-беларуску»

Новости