Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в травні 2020: куди поїхати відпочити в травні на море або на екскурсію?

  1. Пляжний відпочинок в травні
  2. Екзотичні країни в травні
  3. Екскурсійні тури в травні
  4. Куди поїхати в Росії в травні?
  5. Круїзи в травні
  6. Свята та фестивалі в травні
  7. Відпочинок з дітьми в травні

Травень по праву вважається початком туристичного сезону, поступово багато курортів і готелів наповнюються відпочивальниками. Але, звичайно, великої кількості туристів ще немає. В останній весняний місяць вартість путівок ще не велика, а свята в Росії загострюють бажання виїхати за межі Росії. Вибір країн, в які можна відправитися в травневі дні - дуже великий. Багато курорти вже прогрілися сонцем, але виснажливої ​​спеки немає.

Пляжний відпочинок в травні

Традиційними напрямками для росіян як і раніше залишаються Єгипет і Туреччина . Але, варто врахувати, що клімат в Єгипті більше сприяє відпочинку, Червоне море вже досить тепле, з температурою на позначці 25 градусів. У Туреччині повітря ще не буде достатньо прогрітий для купання у відкритому морі. Хоча, в кінці травня і тут вже досить комфортно з температурою води - до 20 градусів. Можна відправитися на пляжі інших арабських країн, наприклад, в Туніс .

Але теплі речі все ж доведеться захопити. Вечорами нестійка травнева погода може принести вітер і невеликі дощі. В кінці весни в Марокко починається повноцінний сезон для туристів. Місцевий відпочинок передбачає купання в бірюзових водах, прийняття сонячних ванн на упорядкованих пляжах і заняття водними видами спорту. Ціни Вас приємно порадують, так як в цей період вони ще не схильні до зростання. З житлом проблем точно не буде: багато готелів і готелі починають працювати в повній мірі і пропонують номери й апартаменти з різною вартістю. Вдень погода радує 25-градусною спекою, ввечері температура спадає незначно. А в Фесе або Марракеші стовпчик термометра не опускається нижче 27 градусів.

Для туристів, які хочуть не тільки поніжитися під сонцем і отримати максимум користі, можуть сміливо купувати тур в Йорданію , Яка славиться своїми цілющими грязями. В останній весняний місяць погода тут стабільно тепла, як і море. Кіпр - ще одне ідеальне місце для травневого відпочинку. Середземне море встигло прогрітися до 20 - 22 градусів. Але, вночі може бути трохи прохолодно.

Екзотичні країни в травні

Маврикій - відмінний спосіб провести час серед екзотики. Місцеві жителі покажуть вулканічне жерло і пригостять традиційними стравами. Тим більше, що погода в травні тут більш, ніж комфортна. Любителі тропіки не зможуть не оцінити зарості Сейшельських островів , З кокосовими пальмами і орнітологічним заповідником. Як правило, в травневий період опади практично відсутні на Сейшелах і температура тримається в районі 25 градусів. Найпопулярніший острів з прочіх- Мае . Відповідно і вся інфраструктура тут створена для туристів: готелі затишні і комфортні. Безсумнівний плюс в тос, що щеплення не потрібні, все безпечно, тим більше російським туристам віза Такео не потрібна. Спека в цей період спадає, і гуляти по островам можна з комфортом. Індонезія - відмінний варіант з ласкавим океаном і золотистими пляжами, температура тримається в районі 30 градусів.

Мальдивські острови - зовсім інший світ, з іншим кліматом і природою. Денна температура дуже висока і коли вже немає сил терпіти літа, це те саме місце, яке не здатне розчарувати будь-якого туриста. Але, потік туристів починає спадати, так як кінець весни означає, що скоро прийде вологий сезон. Варто відзначити, що путівки сюди відрізняються високою вартістю. Тур по привабливою ціною можна придбати на Канарські острови . В Іспанії люблять щільно і смачно поїсти, тому повний стіл буде забезпечений. Можна вдосталь накупатися в Атлантичному океані або в басейні з морською водою. Своїми білосніжними пляжами славиться Домінікану . Температура не опускається нижче тридцяти. Славиться це місце своїми нічними закладами, якісним сервісом і доброзичливими місцевими жителями.

Час варто приділити і країнам Азії. На території Непалу можна відвідати стародавні буддійські храми і на власні очі побачити Еверест . У Китаї і Південній Кореї між собою переплітаються історія і сучасна архітектура. Крім того, безперечним плюсом травня є той факт, що в цю пору країни яскраво відзначають Буддійське народження.

Екскурсійні тури в травні

Якщо Ви не плануєте всю відпустку ліниво валятися на шезлонгах, можна звернутися до Чорногорії . У травневі дні тут немає великого напливу туристів, а пляжі не захаращені парасольками і лежаками. Саме час для вивчення околиць. У другій половині місяця екскурсії можна буде поєднувати з купанням в морі, так як сонце вже встигне прогріти температуру до потрібної позначки. Поринути в літо в травневі дні можна в Ізраїлі . Тут Вас чекають захоплюючі екскурсійні програми по біблійним землям. Дощів тут практично немає в цей час, на вулицях жарко, можна заодно і купуватися в море. Хоча пляжний сезон в Болгарії вже починається, для купань і загорянь все ж ще досить прохолодно, тому в цьому місяці можна повністю присвятити себе туристичними маршрутами.

В Йорданії складається схожа ситуація. Відпочинок на пляжі можна сміливо замінювати поїздками по історичних місцях. Травень - найвигідніший час для поїздок по Європейським країнам. Приказка «Галопом по Європі» підійде сюди ні як краще. Вже тепло, але немає виснажливої ​​спеки. під Франції температура буде триматися в районі 15 - 18 градусів, в південній стороні значно тепліше. На Лазурному березі з'являється все більше туристів. Варто відвідати місцеві сади, все починає розпускатися і зеленіти. Уваги заслуговує Долина Луари і парк в Анже.

поїдьте в Італію , Стовпчик термометра не опуститься нижче 20 градусів, а це значить, що ніщо не завадить Вам вивчити всі фарби цієї країни. Можна купувати квитки в квітучий Мадрид . Погода тепла, можна гуляти в футболці і шортах. Так як Таїланд в травні втрачає свої позиції, починаються короткочасні, але часті лини, пляжний сезон вже не так актуальне. Саме час дізнатися країну з іншого боку, подивитися околиці, побувати в ресторанах і спробувати місцеву їжу.

Чехія і Польща - найбільш бюджетні та економні варіанти. Але тур варто забронювати заздалегідь, тому що бажаючих відправитися в недорогий тур дуже багато. Балтійські країни теж не проти побалувати своїх відвідувачів дощовими екскурсійними програмами.

Балтійські країни теж не проти побалувати своїх відвідувачів дощовими екскурсійними програмами

Куди поїхати в Росії в травні?

Не всі поспішають швидше вирватися за межі своєї країни, а навпаки хочуть поїздити по її неосяжних просторах. Свій вибір зробити часом нелегко, адже наша країна - величезна територія, з різним кліматом і звичаями. Завзяті любителі риболовлі зможуть провести травневий відпустку в Мурманську . Більше ніде не зустріти таких чистих річок і такий рибної ловлі. Стара добра класика ніколи не вийде з моди - Золоте кільце - кращий спосіб за короткий проміжок часу познайомитися з великими історичними російськими містами, такими як Ярославль , Новгород , Суздаль , Володимир , Сергієв Посад . Маленьким мандрівникам обов'язково варто відвідати столицю , З Мавзолеєм, Красною площею і Кремлем. Крім того, тут безліч театрів, музеїв, архітектурних пам'яток і аквапарків. астраханські землі здатні залучити туристів своєю спекотною погодою і мальовничою природою.

Середня місячна температура тримається на позначці 26 градусів. Можна дістатися до Каспійського моря і поніжитися на його пляжі під променями весняного сонця. У Ставропольський край пропонує свіже гірське повітря, мінеральну воду і цілющі грязі. Крім того, можна придбати путівку на круїз по річках. В ході такої поїздки у Вас з'явиться унікальна можливість проїхати по багатьом містам і насолодитися чудовою, прокинулася від зими російської природи. Річки Волга, Кама, Москва будуть раді показати Вам свої простори.

А придбавши поїздку до Санкт-Петербурга , Ви попливете по просторах Онезького і Ладонежского озера. Чудовою альтернативою стане озеро Байкал , Яке прекрасно в усі пори року, а також алтайські краю і Карелія .

Круїзи в травні

Травня відкриває чудові перспективи для морських і річкових круїзів . Це незвичайний спосіб подорожі, який обов'язково принесе море нових емоцій. Крім того, під час деяких круїзів, можна потрапити на пристані відразу декількох країн, побачити нові міста і їх пам'ятки.

Найпопулярніший напрям для морських круїзів у російських туристів - Середземноморське море. Величезні лайнери прибувають в порти Барселони , Стамбула , Марселя , Афін , Венеції інших відомих міст. Велика частина часу буде присвячена екскурсіям. За 10 днів можна об'їздити Італію , Єгипет , Грецію , Лівію , Мальту і Туреччину .

Не менш користуються попитом круїзи по просторах Балтійського моря. Тут у Вас є можливість відвідати Скандинавію, Росію і Прибалтику. Безсумнівний плюс таких круїзів - відносно не дорога вартість. Гідними суперниками морським стануть річкові круїзи по Європейським землям. Плисти Ви будете по таких річках як Рейн, Дунай, Ельба або Сена. Травень - пік круїзного сезону.

Свята та фестивалі в травні

Травень - прекрасний час зустріти свято або повеселитися на фестивалі в іншій країні. Всі прагнуть проводити зиму і зустріти весну. Вальпіріева ніч святкується з 30 квітня на 1 травня. У кожній країні існують свої звичаї, десь на вулиці з вікон вилітає старі меблі, де той пісок сиплеться на пороги будинку. Всюди горять багаття і витають духи вигнаних відьом. Побувати на фестивалі кольором можна в Челсі. Це свято проводиться вже майже 200 років. Взяти участь в сирних перегонах можна в Англії.

У Фінляндії Ви ризикуєте потрапити на студентське свято ВАПП. У Чехії проводять циганський фестиваль. Найгучнішою травневим фестивалю світу є Каннський фестиваль у Франції. Кіномани зі всіх куточків світу прилітають сюди. Крім того, 30 числа тут відзначають свято на честь дня народження Жанни д'Арк. У Німеччині в честь весни проводиться масштабний фестиваль, яке часто триває кілька днів з костюмованими шоу, ярмарками і пікніками.

У Великобританії до цих святкується стародавнє кельтське свято Бельтайн і якщо Вам вдасться потрапити сюди, то Вас обов'язково буде переслідувати удача. 9 травня в Росії - день перемоги, а в країнах, де говорять німецькою мовою відзначають день батька. Якщо Ви хочете видовища, в двадцятих числах сміливо вирушайте на північ Греції, де можна буде побачити Піровассія. Майстри будуть ходити по вогню.

Майстри будуть ходити по вогню

Відпочинок з дітьми в травні

Плануючи відпочинок з дітьми, до вибору країни варто поставитися дуже серйозно. Все залежить від Вашої мети: хочете Ви лежати на пляжі під пальмовим листям або бажаєте побувати в історичних містах, відвідати визначні пам'ятки і замовити екскурсії. Звичайно, основним фактором стане вік дитини. Дітям молодшого віку веселіше буде провести свій відпочинок на морі. Уже стандартним вибором для співвітчизників стали курорти Єгипту, Греції, Туреччини і Таїланду.

У Європі багато атракціонів відкривають свої двері цікавим туристам. Тут лідирують такі країни як Чехія, Франція, Німеччина, Фінляндія. Відмінним варіантом відправиться з малюком на Кіпр. Там є чудова бухта, де хвилі невеликі, і дитині буде комфортно перебувати у воді близько від берега. Можна відправитися в Вами Акаба, що в Йорданії. Переліт не опиниться занадто дорогим, а неширокі піщані пляжі, чисте море і готелі чудово підійдуть для дитячого відпочинку.

Переліт не опиниться занадто дорогим, а неширокі піщані пляжі, чисте море і готелі чудово підійдуть для дитячого відпочинку

У травні в турагентствах з'являється велика кількість людей, бажаючих придбати путівки в жаркі країни, тому варто запланувати свій відпочинок заздалегідь. Якщо період травневих свят у Вас випало всього лише кілька днів на відпочинок, можна сміливо вирушати в такі країни як Білорусь , Абхазія або Грузія .

Куди поїхати в Росії в травні?

Новости