Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Штральзунд - Світова спадщина на море

Д-р Бадров, чим відрізняється Ваш місто від інших?

Уже здалеку Штральзунд здається містом, який знає про свої силу і красу. Могутня, Чудова і Худа - так в народі називають наших трьох великих королев цегляної готики Церква Діви Марії, Церква Святого Миколая і Церква Святого Якова - на зразок маяків вимальовуються на тлі балтійського неба.

Але і ті, хто в принципі тільки їдуть на найбільший острів в межах Німеччини Рюген, не зможуть обійти горду ганзейку стороною, і прямо направляються до її красивому силуету. Це вражає не тільки відвідувачів та мешканців міста, а й експертів: разом з історичною частиною Висмара стара частина Штральзунда з 2002 року входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А з цього літа місто є ще й курортом, визнаним державними органами.

Найголовніше: зі спадщиною Ганзи на Балтійському морі в Передньої Померанії можна ознайомитися після не більше ніж тригодинного подорожі з Берліна чи Гамбурга.

Що Ви бачите з вікна свого офісу?

Моє вікно розташоване безпосередньо над міським гербом Штральзунда зі шведських часів, який прикрашає так званий Масляний прохід через нашу ратушу. Там, де раніше купці Середньовіччя пропонували свої товари, бізнесом сьогодні займаються торговці сучасності. Так що бачу я пульсуючу пішохідну зону з магазинами, фронтонними будівлями і щасливими людьми.

В якому місці Вашого міста Ви найбільше любите проводити час?

В першу чергу на думку спадає наша велодоріжка вздовж Балтійського моря, яка в якості комбінованої велосипедної і пішохідної доріжки веде уздовж берегової лінії з північного кінця міста на південь і далі. По дорозі можна перепочити в новій купальні на морському березі або прогулятися по портовому острову до барку Горх Фок і акваріуму Ozeaneum.

Ну, і в ратуші, звичайно ж. Не тільки, тому що це моє місце роботи, але ще й тому що це одне з найрозкішніших будівель в Прибалтиці. Це - архітектурний шедевр Середньовіччя. Це вселяє велику повагу, якщо подумати, що 700 років тому не було ні комп'ютерів, ні інших поширених сьогодні інструментів. Це - величезне досягнення, яке дожило до наших днів і чия спадщина ми, звичайно ж, трепетно ​​оберігаємо.

А кого з уродженців Вашого міста Ви цінуєте найбільше?

Я ціную кожного і кожну, хто дбає про наше місто і відчуває свою відповідальність. Це може бути, наприклад, підмітальником вулиць або ж власник ресторану, пекар, робітник-суднобудівник або майстер-ремісник. Або ж архітектор, який сміливо комбінує сучасні методи будови з історичними будівлями. І, звичайно ж, кожен доброволець.

Я дякую жителів Штральзунда за їх гостинність і їх готовність дати раду захопленим відвідувачам і підказати їм дорогу - в музеї або в ресторани з смачною рибою.

Як особливою особистості для себе я хотів би назвати свого попередника на цій посаді Харальда Ластівка. Саме він керував долею міста з травня місяця 1990 року протягом неясних років після возз'єднання Східної і Західної Німеччини. Хто сьогодні приїжджає в Штральзунд, дізнається багато про що, ніж ми зобов'язані його хоробрості і рішучості.

А куди Ви повели б гостей Вашого міста?

О, тут дуже багато можливостей! Для цього одного відвідування було б недостатньо, адже среднічная регата, що повторюється кожного літа, за якою можна спостерігати з північної дамби, за інтересом нітрохи не поступається різдвяного дива в підвалі ратуші зі своїм прикрашеним склепіннями.

Крім трьох головних магнітів міста - пляжу, Штрелазунд і Музею Штральзунда - заспані внутрішні дворики і зачаровані монастирі в старій частині міста найчастіше забирають нас в історію та історії міста.

А де найкраще знайомитися з жителями Вашого міста?

Неодмінно під час наших свят, таких як Морські дні гавані в червні, історичний Валленштейн-фестиваль в липні або Довга ніч відкритого пам'ятника в вересні. Але і під час риболовлі та плавання під вітрилами, адже Штральзунд - це морське місто.

Зустрітися поговорити можна на щотижневому базарі або в портовому шинку Hannis Hafenkneipe. Чудове маленьке місце і відповідне завершення метушливого дня.

А де Вам найбільше подобається проводити відпустку?

Відпустка? Що це? Ні, серйозно: якщо дозволяє час, то ми їдемо в Рудні гори, тому що я звідти родом і там живуть сім'я і друзі.

А крім цього я люблю просто залишатися в регіоні. Беру участь в забігу по Рюгенскому мосту і запливі в Штрелазунд. Стартую на змаганні Ironman на Рюген і розслабляюся на пляжі. Навіщо далеко ходити, якщо все найкраще знаходиться близько.

www.stralsund.de

© www.deutschland.de

Д-р Бадров, чим відрізняється Ваш місто від інших?
Що Ви бачите з вікна свого офісу?
В якому місці Вашого міста Ви найбільше любите проводити час?
А кого з уродженців Вашого міста Ви цінуєте найбільше?
А куди Ви повели б гостей Вашого міста?
А де найкраще знайомитися з жителями Вашого міста?
А де Вам найбільше подобається проводити відпустку?
Відпустка?
Що це?

Новости