Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна подивитися в Калінінграді влітку: путівник

Мабуть, немає більш європейського куточка на безкрайніх просторах Росії, ніж славне місто Калінінград. Цей невеликий шматочок нашої країни розмістився ще в далекому XIII столітті силами тевтонських рицарів між Литвою і Польщею, а з іншого боку омивається прохолодним Балтійським морем. І дуже часто ви можете почути інше, більш давня назва міста - Кенігсберг. Назва, яким пишаються і дорожать місцеві городяни. Дивно, але в Калінінград на відпочинок їдуть не тільки ті, хто цінує свіжий бриз північних морів, а й ті, хто в захваті від архітектури, культури та історії. А ще узбережжі тут відомо найбільшими запасами бурштину в світі. Так-так, ви не помилилися - саме Калінінградська область має в своєму розпорядженні незліченні багатства бурштину, чим славиться по всій планеті. Але навіщо ще люди летять через прибалтійські країни в Калінінград? Чим ще вабить цей російськи анклав серед безлічі європейських країн? Ми вже знаємо, і зараз розкриємо вам всі секрети. Ось тільки чашечку кави наллємо ...

Мій перший раз: чого очікувати від першого перельоту

Читати

Пояснимо за новини: Дубай випустив туристичний абонемент на 36 годин

Читати

Всім Бухарест: скільки коштує поїздка в Румунію

Читати

Як почистити валізу зовні і всередині від чого завгодно

Читати

Пояснимо за новини: в Примор'ї можна пожити в тайзі і побачити тигра

Читати

Що робити з новими правилами отримання шенгену

Читати

Калінінград - це справжня Європа. Тільки вийдеш з літака, і відразу помічаєш це. На міських дорогах зовсім немає вітчизняних автомобілів. Ну ось так от, ага. В основному по вулицях зустрічаються старі автомобілі з найближчих європейських країн. Заходиш в магазин, а на полицях суцільно європейські продукти. Навіть зустрічаються і без перекладу на етикетці. Звичайно, за останній рік кількість товару тут зріділо, але не так щоб полки стали порожні від європейської смачної їжі, зовсім немає.

Якщо вашою метою відвідування є огляд пам'яток архітектури, обов'язково купите в будь-якому кіоску путівник. Коштує він всього-нічого, до 100 рублів. Однак в ньому скасовані практично всі будівлі і замки, які можуть бути цікаві туристам. Раз ви опинилися тут, то напевно знаєте, що Калінінград і область славляться своїм достатком середньовічних замків. А з огляду на той факт, що багато хто з них за останні п'ятдесят років стали повноцінними музеями, назви Лабиау, Тапіа, Георгенбург і так далі стали відомі дуже багатьом. Історичну цінність також представляють фортифікаційні споруди середини і кінця XIX століття, що збереглися і до наших днів. А ще в Калінінграді встановлено безліч пам'ятників і монументів, що нагадують жителям і гостям про значимі події і людей в історії міста. Потрапляючи ж на центральну площу Калінінграда, розглядаючи архітектурні рішення, будівлі та пам'ятники, важко не помітити європейські мотиви. Так що там, це практично не-мож-ли-во!

Так, якщо ви прилетіли сюди і не відвідали знаменитий Кенігсбергський кафедральний собор - вважайте, ви не були в Калінінграді взагалі. Знаменитий собор є символом міста і зображений на ювілейній 10-рублевої монети, яка вийшла в серії «Стародавні міста Росії». А біля стін цієї величної будівлі розташована могила Іммануїла Канта, родоначальника німецької класичної філософії, що стоїть на межі епох Просвітництва і Романтизму. Улюблене місце для Чекин в Swarm і Селфі в Instagram.

Любителі оглядати місто з води і тут залишаться задоволені. По річці Преголя ходять екскурсійні катери, вартість яких 300 рублів. Прогулянкові човни стоять прямо поруч з Кенігсбергськая кафедральним собором, на причалі. За 30 хвилин вам покажуть набережні і місто з такої точки ракурсу, з якої Калінінград вам точно полюбиться (якщо ви ще не загорілися до нього теплими почуттями раніше).

І якщо на архітектуру міста сильно вплинула німецька культура, то на місцеву кухню до сих пір активно впливає межує з регіоном Литва. Так, смачна литовська їжа - це та річ, яку потрібно обов'язково спробувати в Калінінграді. Вона дуже смачна і ситна, а якщо вам пощастило потрапити до закладу з красивою сервіровкою - вважайте, ваш день вдався. Кожен гість Калінінграда хоча б раз у житті повинен спробувати цепеліни, величезні галушки з сирого і вареного тертого картоплі з начинкою з м'ясного фаршу. А запити можна легендарним литовським пивом Švyturys Baltas (Швітрус Балтаси), білим нефільтрованим напоєм, в яку обов'язково попросіть додати часточку лимона.

Одна з незвичайних визначних пам'яток міста, куди вабить як дорослих, так і дітей - це музей бурштину. Все в його стінах присвячено загадкового і містично красивому мінералу - бурштину. Музей цей був відкритий ще в 1979 році, в башті XIX століття. Як експонати тут можна побачити прикраси і предмети побуту з бурштину різних епох. Ну і звичайно, особливо вражають відвідувачів музею вироби епохи XVII-XVIII століть, коли спостерігався розквіт мистецтва обробки бурштину. Будучи єдиним в Росії музеєм одного мінералу (sic!), Музей бурштину приваблює відвідувачів своїми рідкісними експонатами і великою колекцією найкрасивіших бурштинових виробів на будь-який смак.

Часто люди летять в Калінінградську область з метою ... лікування. Так-так, ви не помилилися. Саме за тим, щоб поправити своє здоров'я. Тут зосереджено безліч пансіонатів і санаторіїв - і це не дивно. Повітря в Калінінграді і околицях чистий і корисний. Він буквально заряджає новими силами і енергією. А з огляду на той факт, що це єдине місце в світі, де практикується унікальна бурштинова терапія (а також грязелікування, ніж мало кого здивуєш), - багато буквально прагнуть сюди потрапити.

Зовсім поруч з Калінінградом, всього в 47 кілометрах від міста, розташувався селище Янтарний. Тут всіх гостей чекають справжні шахти з видобутку бурштину, в яких можна поспостерігати за процесом і навіть взяти участь у ньому. Мила справа для любителів нових відчуттів! Тут же розташована і довга Побережна лінія Балтійського моря з прекрасними пляжами, на яких можна виявити сотні дрібних шматочків необробленого бурштину. Та й сам пляжний відпочинок на морі в цих краях - рай для любителів тиші. Адже готелів в Янтарному майже немає, ну а основний потік туристів тут спускається в шахти.

Ну а якщо вашою метою поїздки сюди є саме пляжний відпочинок, всіляко рекомендуємо невелике містечко Зеленоградск. Він начебто створений для цього. У Зеленоградске розташовані найкращі у всій Калінградской області готелі, а також гостьові будинки. Тут же знаходиться і кілька оздоровчих пансіонатів, які є бюджетною альтернативою сучасним готелям, побудованим за європейськими стандартами.

Дивовижне поєднання російських традицій і духу Європи, сучасних будівель і військових фортифікацій, що збереглися до наших днів, бурштинові багатства і краса Балтики роблять Калінінград привабливим місцем для відпочинку, як культурного, так і пляжного. Умовили? Летимо сюди цього літа?

Як дістатися:

До Калінінграда простіше і швидше за все дістатися літаком. Міжнародний аеропорт Калінінграда розташований в 20 кілометрах на північ від міста, в селищі Храброво. Прямі рейси сюди виконуються з Москви, Санкт-Петербурга, Сочі, Мурманська, Омська та інших міст. напрямок Москва - Калінінград користується найбільшою популярністю в червні, липні і серпні. У цей період середня вартість авіаквитків складає 8 840 рублів.

А ще сюди можна дістатися з Санкт-Петербурга по морю. Пором Усть-Луга - Балтійськ курсує за маршрутом: порт Усть-Луга (150 км від Санкт-Петербурга) - порт Балтійськ (45 км від Калінінграда). Розклад руху порома і ціни квитків можна побачити на сайті експедиційної транспортної компанії-перевізника «Транс-Ексім», яка обслуговує лінію.

Але навіщо ще люди летять через прибалтійські країни в Калінінград?
Чим ще вабить цей російськи анклав серед безлічі європейських країн?
Умовили?
Летимо сюди цього літа?

Новости