Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недорогий відпочинок на морі влітку 2017 року з дітьми: Краснодарський край, Крим (Чорне море), Азовське море

  1. Переваги відпочинку на курортах Чорного і Азовського морів
  2. Як заощадити в Криму?
  3. Місця для бюджетного відпочинку на Чорноморському узбережжі Кавказу та Азовському узбережжі
  4. Плюси і мінуси недорогого курортного житла
  5. Безкоштовні розваги на курортах Краснодарського краю

Якщо хочеться провести бюджетний відпустку у теплого моря, у росіян є два можливих варіанти - узбережжі Чорного і Азовського морів. Де знаходяться місця, які пропонують недорогий відпочинок? Як правильно вибирати комфортне і недороге житло? І які незручності можна отримати взамін можливої ​​економії?

Переваги відпочинку на курортах Чорного і Азовського морів

Переваги відпочинку на курортах Чорного і Азовського морів

Витрати на відпустку починаються задовго до виїзду до моря. Плануючи відпочинок на території Росії, не потрібно витрачати час і кошти на отримання закордонного паспорта. Крім того, немає необхідності турбуватися про різницю в курсі валют і вирішувати проблему - які гроші краще везти на курорт. Ще один плюс в тому, що акліматизація на курортах Чорного і Азовського морів проходить набагато легше, ніж в тропічних країнах. А це значить, відпочинок вийде повноцінним, і не доведеться витрачатися на ліки.

Вітчизняні курорти обслуговують туристів багато років і мають більші можливості для любителів економного відпочинку. Важливо тільки знати, де шукати.

Як заощадити в Криму?

Почнемо з дороги на півострів. Велика частина мандрівників потрапляє в Крим через Керченську переправу, користуючись послугою «єдині квитки», що надається РЖД. За цим документом залізницею можна доїхати до Краснодара або Анапи, а потім на автобусі або поромі гарантовано дістатися до потрібного кримського курорту.

Не секрет, що шлях на півострів через поромну переправу «Порт Кавказ - Порт Крим» коштує недорого, проте, він займає надто багато часу. Довга дорога не завжди буває зручною для сімей з маленькими дітьми і людей похилого віку.

Якщо бюджетна альтернатива? Так! Можна прилетіти на півострів літаком, купивши квитки до аеропорту Сімферополя. Сьогодні в країні діє державна програма субсидування авіаперельотів до Криму для тих, хто хоче відпочити на півострові під час літнього туристичного сезону. Купити недорогі квитки можливо з 58 російських міст, і список цей планують розширити.

Скільки ж коштуватиме дорога до Криму? Для москвичів, наприклад, авіаквитки туди і назад обійдуться від 4191 до 8813 рублів. Причому в цю ціну включені всі додаткові збори. Бронюють пільгові авіаквитки до Криму на офіційних сайтах авіаперевізників.

Бронюють пільгові авіаквитки до Криму на офіційних сайтах авіаперевізників

Тепер зупинимося на тих місцях, де можна знайти варіанти дешевого розміщення в Криму . Їх не так мало, як здається. На будь-якому кримському курорті існує житло в приватному секторі - кімнати в житлових будинках, окремі котеджі, гостьові будинки, міні-готелі і квартири, які господарі здають без посередників. Це відмінна альтернатива великим готелям і пансіонатам. Житло економ-класу пропонують в Саках, Окунівці, Заозерному, Оленівці, Міжводне, Коктебелі, Судаку, Рибальському, Привітному, Орджонікідзе, Морському, Малоречка, Алушті, Алупці та Гурзуфі.

У Криму дуже затребуваний бюджетний відпочинок в елінгах, побудованих прямо на морському березі. Таке розміщення користується популярністю у тих, хто більшу частину часу проводить на пляжі. Елінги можна знайти в Ялті, Партеніті, Гурзуфі, Сімеїзі, Євпаторії, Севастополі, Коктебелі, Алушті і селищі Миколаївка.

Крім житла, є можливість заощадити і на культурній програмі. На Кримському півострові знаходиться безліч розкішних парків, гуляти по яким можна абсолютно безкоштовно. Це Дитячий парк в Сімферополі, Ювілейний парк в Феодосії, Воронцовський парк в Алупці, Фороський парк, Сакський курортний парк, Гурзуфський парк, парк «Айвазовське» в Партеніті, парк Перемоги в Севастополі, Лівадійський парк, Масандрівський парк та інші зелені зони.

Влітку в Алушті по суботнім дням проводять безкоштовні оглядові екскурсії по місту. Вони починаються о 16.00 біля пам'ятника О.С. Пушкіну. Крім того, завжди можна зробити самостійні безкоштовні подорожі до кримських визначних пам'яток - піднятися на плато Чатир-Даг, здійснити сходження на Ай-Петрі або оглянути печерні міста.

Місця для бюджетного відпочинку на Чорноморському узбережжі Кавказу та Азовському узбережжі

Місця для бюджетного відпочинку на Чорноморському узбережжі Кавказу та Азовському узбережжі

Тим, хто хоче заощадити, перш за все, варто звернути увагу на невеликі курортні селища. В межах курортної зони Геленджика це - Джанхот, Криниця і Бетта. А біля Туапсе - Блакитна бухта, Ольгинка, Небуг, Агою і Дедеркой.

У курортній зоні Великого Сочі недорогий відпочинок можна знайти в Шепсі, Рада-Кваджа, Мамедової Щілини, Волконке, Головінка і Вардане. Навіть розміщення в Адлері буде коштувати дешевше, ніж в межах міських кварталів Сочі. Якщо планувати поїздку до Абхазії, більш бюджетне житло слід шукати в курортних селищах Алахадзи, Цандріпш, Лдзаа і Очамчира.

Відпочинок на Азовському морі , Як правило, обходиться дешевше, ніж на Чорноморському узбережжі Кавказу. Низькі ціни і сухий степове повітря приваблюють на місцеві курорти велика кількість курортників. У Ейськом районі бюджетні варіанти пропонують в Должанской, Камишеватська і в Ясенської переправи; в Темрюкському районі - в Голубіцкой, Сінному, Ілліча, Пересипу, Кучугурах, Сінному, Веселівці, курортному селищі За Батьківщину і станиці Тамань.

Ще одна важлива умова для економії - час проведення відпустки. Практично на всіх прибережних курортах ціни в червні і вересні бувають на 30-50% нижче, ніж в липні і серпні.

Плюси і мінуси недорогого курортного житла

Оренда житла в приватному секторі має чимало переваг. Перш за все, це низькі ціни, так як житло здається без посередників. Сьогодні в інтернеті можна вибрати потрібний варіант, подивитися фотографії кімнати або номера в гостьовому будинку, прочитати відгуки тих, хто вже відпочивав у цих господарів, і забронювати житло заздалегідь.

Мінуси оренди в приватному секторі полягають в тому, що інформація про житло може бути недостовірною або застарілою. Так, ціни завжди краще уточнювати у власників заздалегідь. Завчасно потрібно питати і про наявність кондиціонера, гарячої води, присадибної ділянки, магазинів в пішої доступності, туалету і кухні. Приватні кімнати і котеджі, на відміну від великих готелів, частіше мають проблеми з електрикою. І інтернет тут може бути гірше.

Ще один недолік приватного сектора - житло може виявитися старим. Якість кімнати не дуже добре видно на фотографії. Тому досвідчені курортники більше довіряють відгуками і рекомендаціям колишніх постояльців.

Ті, хто планує зупинитися в гостьових будинках або приватних міні-готелях, можуть розраховувати, що потраплять в відремонтоване житло. Такі місця містять в хорошому вигляді і намагаються обладнати всім необхідним для прийому гостей.

Господарі часто влаштовують для постояльців загальні кухні, де можна самостійно приготувати їжу. Крім плюсів, такі кухні мають і мінуси. Якщо в гостьовому будинку зупинилося кілька сімей, їм доведеться домовлятися про час готування і черговості прийому їжі.

За дуже невеликі гроші можна зупинитися в хостелах. Цей варіант передбачає індивідуальні та групові номери і зручності на поверсі, і більше підходить для молодіжних компаній або невибагливих мандрівників. Сім'ям з дітьми та літнім мандрівникам навряд чи сподобається зайвий шум або необхідність стояти в черзі в душ або туалет.

Для тих, хто приїхав на Чорноморське узбережжя Кавказу або берег Азовського моря на особистих автомобілях, завжди є можливість розміститися в кемпінгах. На Азовському морі автокемпінги є в Пересипу, Голубіцкой, Должанской і Кучугурах. А на Чорноморському узбережжі Краснодарського краю - в Лобанової і Новогірской щілинах, Ольгінге, Небуг, Агое, Архипо-Йосипівка, Новомихайлівській, Аше, Південної Озереевка, біля пляжу «Золотий берег», в Джанхоте, Дивноморське, Блакитній бухті, Геленджику, Кабардинці, Бетте , Нижньої БЕРАНДІ, Криниці, Лазаревському, Сукко, Великому Утрише і в Анапі.

Всі кемпінги знаходяться на березі моря і пропонують приблизно однаковий набір послуг - можливість поставити намет і машину на території, що охороняється. У деяких кемпінгах існують стаціонарні намети і будиночки. Для зручності туристів на територіях є туалети, душові та джерела питної води. Десь дають можливість покористуватися дровами і мангалами. У більшості автокемпінгів постояльці можуть безкоштовно підключитися до wi-fi, щоб мати вихід в інтернет.

Мінусами кемпінгів можна вважати не дуже хорошу санітарію в туалетах, черги до душових кабінок і проблеми з харчуванням. Власними кафе і ресторанами мають далеко не всі кемпінги, тому туристам доводиться готувати їжу самим або їхати в кафе в найближче селище.

Ще один недолік - шум. Хоча адміністратори кемпінгів намагаються вводити для постояльців правила співжиття, рідко можна зустріти місце, де нормальний відпочинок не затьмарювали б зайвим галасливі сусіди.

Безкоштовні розваги на курортах Краснодарського краю

Як і в Криму, на узбережжі Азовського і Чорного морів існує безліч безкоштовних парків. Прогулянки під тінистими деревами приємні в літню спеку і можуть урізноманітнити відпускний час. В Єйську - це парки імені Піддубного та Горького, а також Нікольський парк. В Темрюк - парк імені А.С. Пушкіна.

Відпочиваючі в Сочі можуть погуляти по знаменитому парку Рів'єра або Олімпійському парку. Дуже гарне враження залишає парк «Дендрарій», сад російсько-японської дружби, зелена Імеретинська набережна і орнітологічний парк в Імеретинській низовині. Доглянуті паркові зони мають також Лазаревське, Адлер, Туапсе, набережна міста-курорту Геленджика, Кабардинка, Новоросійськ і Анапа.

Не потрібно забувати, що під час літнього туристичного сезону в Краснодарському краї проходить багато цікавих фестивалів і свят. Гості чорноморських і азовських курортів мають можливість безкоштовно побувати на міжнародному конкурсі-фестивалі «Морська хвиля» в Ольгінці, барвистому фестивалі «Солнцеманія» в Абхазії, карнавалі в Геленджику, фестивалі любителів йоги та етнічної музики «Квамманга» в гарба-Дюрсо, фестивалі морського екстриму і творчості SUNART, фестивалі фарб в Новоросійську, на фолк-фестивалі «Витоки» в Отамани, на байк-фестивалі «Тамань - півострів свободи» і багатьох інших святах.

Де знаходяться місця, які пропонують недорогий відпочинок?
Як правильно вибирати комфортне і недороге житло?
І які незручності можна отримати взамін можливої ​​економії?
Як заощадити в Криму?
Якщо бюджетна альтернатива?
Скільки ж коштуватиме дорога до Криму?

Новости