Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природа Туркменістану. Заповідники та курорти: Бадхизького, Репетекський, Красноводский і Кугитанг

У Туркменістані діють кілька великих заповідників: Бадхизького, Репетекський, Красноводский і Кугитанг У Туркменістані діють кілька великих заповідників: Бадхизького, Репетекський, Красноводский і Кугитанг. А також чимале число курортів: кліматичні курорти Фирюза і Байрам-Алі; бальнеологічні - Арчман і Моллакара. Вони дуже сприятливі для лікування і профілактики багатьох захворювань.

Бальнеологічний санаторій «Туркменбаши» знаходиться в південно-східній частині Туркменістану в Байрамали (360 км від Ашхабада). Лікуються захворювання нирок і серця.

Курорт «М оллагара» - унікальний бальнеотерапевтичний грязьовий санаторій, розташований в західній частині Туркменістану.

«Арчман» - клімато-бальнеологічний курорт в передгір'ях Копетдагу (130 км від Ашхабада). Це місце відоме з давніх часів цілющими властивостями радонових мінеральних вод, наявних тут. Недалеко від Ашхабада в гірській ущелині розташовані зони відпочинку - Арчабіль і Гокдере, тут можна зробити гірські сходження, покататися на коні, влаштувати пікнік на природі.

Новости