Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Бахрейну: Топ-14 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Бахрейні в першу чергу
  2. 1. Бахрейнський всесвітній торговий центр
  3. 2. Калат-аль-Бахрейн
  4. 3. Міст короля Фахда
  5. 4. Велика мечеть Аль-Фатіха
  6. 5. Мечеть Аль-Хаміс
  7. 6. Форт Арад
  8. 7. Дерево Життя в Бахрейні
  9. 8. Форт Ріффа в Бахрейні
  10. 9. Будинок Аль-Джасра
  11. Пам'ятки Бахрейну: що ще відвідати в Бахрейні
  12. 10. Національний музей Бахрейну
  13. 11. Музей Корану в Бахрейні
  14. 12. Заповідник Аль-Арін
  15. 13. Верблюжа ферма (Royal Camel Farm)
  16. 14. Гран-прі Бахрейну Формули-1

Розташовуючись на більш ніж тридцяти островах і радуючи численними пам'ятками, Бахрейн вважається оптимальним місцем для відпочинку заможних мандрівників. Тут проводяться етапи Формули-1, вирощують перли і добувають нафту, що говорить про успіх країни, при цьому місцеві жителі шанують свої традиції, які можуть вивчити мандрівники. Готелі в Бахрейні представляють здебільшого фешенебельні комплекси, в яких є все для забезпечення комфорту гостей: розкішно оформлені номери, зелені зони, фітнес-центри і спа-салони, конференц-зали та упорядковані пляжі. Але якщо вийти за межі готелю, то ви поринете зовсім в інше життя, наповнену особливим колоритом. Серед місць, що варто подивитися в Бахрейні, - місцеві ринки, музеї, ферми і заповідники. Не знаєте, що подивитися в Бахрейні? Спеціально для Вас ми склали список популярних місць цієї країни, куди включили найцікавіші пам'ятки Бахрейну.

Що подивитися в Бахрейні в першу чергу

Вивчаючи, що відвідати в Бахрейні, врахуйте, що серед об'єктів є і релігійні пам'ятники, і сучасні споруди, і природні чудеса. Основна частина атракцій розташовується або в самій столиці, або поруч з містом, лише до деяких місць доведеться довго їхати (це пояснюється порівняно невеликою територією країни). Бажано відразу вирішити, куди вам хочеться найбільше, і в цьому вам обов'язково допоможе наш рейтинг пам'яток Бахрейну:

1. Бахрейнський всесвітній торговий центр

Розташовуючись на більш ніж тридцяти островах і радуючи численними пам'ятками, Бахрейн вважається оптимальним місцем для відпочинку заможних мандрівників

Мальовнича панорама ділового та туристичного центру - БВТЦ в Манамі

Бахрейнський всесвітній торговий центр - споруда з оригінальним дизайном у вигляді двох величезних вітрил, яке місцеві будівельники звели у самого узбережжя. Між собою вежі з'єднані трьома переходами, а загальна висота хмарочосів досягає 240 метрів. Це одне з місць, куди сходити в Бахрейні стоїть в обов'язковому порядку, як мінімум, щоб помилуватися на неймовірні види Перської затоки, які відкриваються з оглядового майданчика на сорок другому поверсі. Крім того, тут туристи можуть здійснити масштабний шопінг, пообідати чи повечеряти. В основному тут розташовуються офіси місцевих і іноземних компаній.

Офіційний сайт: http://www.bahrainwtc.com/

2. Калат-аль-Бахрейн

Стіни португальського форту Калат Аль-Бахрейн

Калат-аль-Бахрейн - фортифікаційний комплекс, який був побудований більш ніж п'ять тисяч років тому (згодом кількість веж збільшувалася) і зберігся практично в первісному вигляді. Будівлі виконані в різних стилях і відрізняються за призначенням - на даний момент вчені виявили храми, житлові споруди, місця громадських зібрань і аналог казарм. До сих пір на цьому об'єкті, захищеному ЮНЕСКО, проводяться археологічні розкопки (розкопали не більше ніж 25 відсотків), тому туристам деякі зони закриті. Підтверджено, що раніше ця пам'ятка Бахрейну була португальська порт, через який проходили торгові судна. Зараз це пам'ятка археології, яку варто побачити на власні очі.

Офіційний сайт: http://culture.gov.bh/en/

3. Міст короля Фахда

Найдовший міст в арабському світі

Міст короля Фахда - найбільша по довжині спорудження для автомобільного переїзду в регіоні, яке з'єднує країну з Саудівською Аравією. Тягнучись на 25 кілометрів, міст, названий на честь одного з правителів сусідньої держави, коштував більше 1,2 мільярдів доларів, причому у фінансуванні цієї пам'ятки Бахрейну місцева влада не брали участь (все оплачувала Саудівська Аравія). Будівельні роботи проводились протягом п'яти років, і вперше його відкрили в 1986 році. Фактично це грандіозний комплекс гребель і мостів, що складається з трьох структурних елементів, які всі разом справляють незабутнє враження. У період заворушень його використовують для максимально швидкого переміщення військовослужбовців.

Офіційний сайт: http://www.kfca.com.sa/

4. Велика мечеть Аль-Фатіха

Велика мечеть Аль-Фатіха - найбільший храм королівства Бахрейн

Велика мечеть Аль-Фатіха - місце, яке всі туристи рекомендують, розповідаючи, що подивитися в Бахрейні. Мечеть відрізняється величезними розмірами і входить в число найбільших на планеті. Споруда розрахована на одночасну молитву до 7 тисяч віруючих, має чотири купола діаметром майже двадцять п'ять метрів. Побудоване в традиційному ісламському стилі будівля вважається візитною карткою Манами і є центральним місцем для молитов городян і паломників з 1988 року. Оглянути внутрішнє оздоблення туристам дозволяють, але необхідно дотримуватися певних релігійних правил, про які перед початком екскурсії розповідають гіди. Зовсім поруч з Великою мечеттю знаходиться палацовий комплекс, де живе нинішній правитель ісламської держави.

5. Мечеть Аль-Хаміс

Один з мінаретів мечеті Аль-Хаміс Rick's Images

Мечеть Аль-Хаміс - виділяється на тлі інших будівель мечеть з двома мінаретами з ідентичною архітектурою. Перші камені були закладені ще в сьомому столітті до нашої ери, згодом проводилися перебудови і реконструкції, остання з яких була в двадцять першому столітті. Займаючи площу в 455 квадратних метрів, будівля приваблює численних паломників, а його структура включає зал з плоским дахом і підтримують стелю колонами з натурального каменю, а також зал для молитов з дерев'яними колонами споруди XV століття.

Обов'язково подивіться це красиве відео про Бахрейні!

6. Форт Арад

Руїни фортеці Арад в Мухаррак

Форт Арад - якщо ви любитель військової історії або просто хочете більше дізнатися про країну, то серед того, що подивитися в Бахрейні, неодмінно повинна бути ця фортеця в арабському стилі. Незважаючи на проведені реконструкційні роботи, збережена автентичність візуального вигляду форту, збудованого ще в п'ятнадцятому столітті.

Офіційний сайт: http://culture.gov.bh/en/

7. Дерево Життя в Бахрейні

Самотньо росте дерево Життя в пустелі Бахрейну

Дерево Життя в Бахрейні - пам'ятка Бахрейну, якої немає аналогів у всьому світі. Акація, що виросла в самому серці пустелі понад чотириста років тому, не має джерел вологи, але не гине. Знайти природну аномалію гранично просто - вона знаходиться на вершині 25-метрового пагорба на двокілометровій відстані від Jebel Dukhan. Багато місцевих жителів вважають, що рослина-довгожитель розташовується саме в тому місці, де тисячі років тому були Едемському сади.

8. Форт Ріффа в Бахрейні

Форт Ріффа в променях заходу Harold Heindell Tejada

Форт Ріффа в Бахрейні - фортеця, в якій в минулому жили шейхи, відома тим, що перебувала на території минулого столиці. Фортифікаційний комплекс включає зовнішню оборонну стіну і палац, де зараз обладнаний історичний музей.

Офіційний сайт: http://culture.gov.bh/en/

9. Будинок Аль-Джасра

Вид на Королівський літній будинок Stefan Krasowski

Будинок Аль-Джасра - місце, що варто подивитися в Бахрейні, щоб оцінити велич правлячої династії і побачити, як живуть справжні королі. У цьому будиночку для літнього відпочинку народився Хамад ібн Іса Аль Халіфа. Але не тільки це приваблює сюди туристів. Спорудження характеризується естетичною красою і являє собою яскравий приклад класичної ісламської архітектури. З оригінальних особливостей - оздоблення фасаду гіпсом, коралами та іншими матеріалами виключно місцевого походження.

Пам'ятки Бахрейну: що ще відвідати в Бахрейні

Якщо списку найбільш популярних пам'яток Бахрейну вам недостатньо, або якісь з них не відповідають вашим індивідуальним перевагам, вивчіть ще пару рекомендацій, куди відправитися в цій країні. Частина з них знаходиться на віддалі від столиці, тому завчасно продумайте питання транспорту. Універсальне рішення - замовлення екскурсії в Бахрейні, яка дозволить за одну поїздку побачити відразу кілька туристичних атракцій.

10. Національний музей Бахрейну

Статуї Національного музею Бахрейну

Національний музей Бахрейну - на території країн Перської затоки цей музей вважається найбільшим, надаючи відвідувачам можливість вивчати найдавніші експонати. Сама споруда виконано в сучасному стилі, а на вході туристів зустрічає скульптура фараона.

Офіційний сайт: http://culture.gov.bh/en/

11. Музей Корану в Бахрейні

Один із залів музею Корану в Бахрейні Ibrahim.ID

Музей Корану в Бахрейні - тематичний музей, де можна ознайомитися з різноманітними предметами, пов'язаними зі священним мусульманським вченням. Для відвідувачів його двері відкриті всього 2 дні на тиждень, зате в будь-який день можна побувати в величезному книгосховище. Всього обладнано десять залів, причому є експонати, створені в 8 столітті нашої ери.

12. Заповідник Аль-Арін

Куточок парку дикої природи Аль-Арін > Ange <

Заповідник Аль-Арін - зона природного проживання екзотичних тварин і рослин, яка простягається на території в майже вісім квадратних кілометрів. Відвідувачам дозволяється ходити тільки в одній секції площею 300 гектарів, на решті ж обладнані місця для природного та охороняється зростання і розвитку фауни і флори. Будь-гід на питання, що подивитися в Бахрейні, обов'язково згадає цей парк, оскільки тут можна побачити рідкісних представників водоплавних і диких птахів і тварин, а також рослини, здатні виживати в умовах пустелі. Також в парковий комплекс входять клініка ветеринарної допомоги та окрема лікарня для лікування соколів. Якщо з вами буде дитина молодше трьох років, то за вхідний квиток платити не доведеться, а дітям молодше 12 років квитки продають в два рази дешевше, ніж дорослим.

Офіційний сайт: http://www.alareen.org/

13. Верблюжа ферма (Royal Camel Farm)

Королівська верблюжа ферма Beireke1

Верблюжа ферма (Royal Camel Farm) - одна з найбільших з існуючих ферм і найпопулярніша визначна пам'ятка Бахрейну, де постійно живуть приблизно 500 верблюдів, за поведінкою яких дуже захоплююче спостерігати. Окрему групу становлять тварини, якими володіє королівська сім'я - більшість з них є скаковими, але кататися на них заборонено. Правилами ферми дозволяється не тільки робити фотографії і спостерігати за верблюдами, але і гладити їх (будьте обережні, адже тварина може на вас плюнути).

14. Гран-прі Бахрейну Формули-1

Один з етапів чемпіонату Світу з автоперегонів у класі Формула-1 LG 전자

Гран-прі Бахрейну Формули-1 - говорячи про те, що подивитися в Бахрейні, не можна не згадати про трасах, призначених для проведення самої знаменитої автомобільної гонки. На спорткарах тут протягом чотирнадцяти років проїжджають кращі гонщики світу, а глядачі збираються з усіх куточків земної кулі. Весь інший період часу полігон, розташований в Сахірі, відкритий для шанувальників гоночного спорту і всіх, хто любить адреналін. У спеціальному пункті прокату можна взяти в оренду автомобіль і «поганяти» собі на втіху. Тут організовують і інші змагання спортивних автомобілів, крім Формули-1.

Використовуйте наш огляд визначних пам'яток Бахрейну, щоб спланувати поїздку, яка запам'ятається на все життя. Відпочинок в цій країні навряд чи буде дешевим, навіть якщо обмежитися відвідуванням тільки найцікавіших місць, але емоції, які ви отримаєте, того варті! Ми розповіли про те, що подивитися в Бахрейні за 1 день, і куди поїхати, якщо є більше часу. Крім фото і описів, рекомендуємо почитати також відгуки туристів, щоб точно розуміти, чи варто включати той чи інший об'єкт в маршрут своєї подорожі.

До послуг іноземних гостей російськомовні гіди в Бахрейні, послугами яких безперечно варто скористатися, щоб зробити знайомство з головними визначними пам'ятками максимально цікавим і не порушити ніякі місцеві традиції. Організовані екскурсії можуть бути як груповими, так і індивідуальними - все залежить від ваших фінансових можливостей і переваг. Самостійно подорожувати по країні теж можна, але на підготовку тоді піде маса сил і часу. Що стосується оптимального часу для огляду кращих пам'яток Бахрейну, то це перша половина весни і зима, коли не так спекотно і волого.

Читайте про пам'ятки Саудівської Аравії і надихайтеся на своє подальше подорож по країнах Перської затоки!

Не знаєте, що подивитися в Бахрейні?

Новости