Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

БРСМ припиняє оренду АЗС Ставицького

Засновник мережі "БРСМ-Нафта" Андрій Біба прийняв рішення достроково розірвати договір оренди 63 АЗС, які належать екс-міністру часів Януковича Едуарду Ставицькому.

Про це enkorr повідомив сам Біба.

"Договір про оренду дійсний до 1 вересня 2019 року. Але оскільки з боку Ставицького неодноразово робилися спроби рейдерського захоплення торгової марки і моєї частини АЗК, я прийняв рішення розірвати договір оренди, щоб раз і назавжди закінчити цю історію", - заявив Біба.

За його словами, передача станцій відбуватиметься впродовж серпня, час необхідно для вивезення торгового обладнання і палива, що залишається в резервуарах АЗС.

Крім того, АЗС будуть дебрендіровани.

"Ми досягли джентельменський угоди про вивезення свого майна. Було зустрічну побажання про використання нашого торгового знака, але тут наша позиція жорстка - під брендом БРСМ будемо торгувати тільки ми", - розповів засновник БРСМ.

Він не став давати коментарі про подальшу долю цих станцій, обмежившись тим, що швидше за все вони будуть здані в оренду одному з діючих гравців ринку.

1 серпня була дебрендірована перша АЗС в Кропивницького.

Після виходу з угоди про оренду у Біби залишилася мережу з 133 АЗС.

Як повідомлялося, в 2016 році, коли мережа налічувала 126 станцій, Біба та Ставицький вирішили розділити бізнес. Кожному відійшло по 63 АЗС.

У 2017 році між колишніми партнерами виник конфлікт. Влітку того ж року він вийшов в публічну площину і в вересні був дозволений мировою угодою. Однак уже в грудні конфлікт поновився: належать Бібі автозаправні станції, нафтобази та інше майно відійшли компанії Ставицького.

Біба стверджує, що перереєстрація пройшла шахрайським шляхом з використанням підробленої довіреності його нотаріуса.

Мережа БРСМ була заснована в 1995 році Андрієм Бібой і Олегом Поліщуком. У 2007 році Поліщук продав свої 50% акцій мережі Едуарду Ставицькому. На липень 2018 року мережа складалася з 196 станцій. За підсумками 2017 року »БРСМ Нафта" була п'ятою в Україні за кількістю АЗС.

Новости