Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Урзуфі

Урзуф - курорт в Першотравневому районі Донецької області Урзуф - курорт в Першотравневому районі Донецької області. Незважаючи на те, що Урзуф, адміністративно, - всього лише село, в літній період велика кількість відпочиваючих перетворює його в жвавий курорт. Село було засноване греками переселенцями з Криму. В основному, переселенці займалися землеробством. За часів радянської влади Урзуф активно упорядковували і розширювали. Спочатку на відпочинок в Урзуфі приїжджала дітвора, так як на узбережжі знаходилася велика кількість оздоровчих дитячих таборів. Згодом, з'явилися перші санаторії і пансіонати, які належали промисловим підприємствам Донбасу. Протягом останніх 10-15 років в Урзуфі активно облаштовуються нові бази відпочинку і пансіонати. Доїхати в Урзуф можна автомобілем - через Маріуполь, Бердянськ, Мангуш. Також з Маріуполя, Донецька та інших великих міст області ходять регулярні автобусні рейси.

Практично всі пляжі Урзуфа відкриті, або знаходяться на території пансіонатів і доступ до них вільний Практично всі пляжі Урзуфа відкриті, або знаходяться на території пансіонатів і доступ до них вільний. Частина пляжів, до яких примикають дитячі оздоровчі установи, в літній період можуть частково закривати. Якщо переглянути фотографії Урзуфа, то можна помітити, що багато пансіонатів розташовані уздовж моря. Сам Урзуф умовно ділять на верхню частину, де власне і розташоване село і нижню - пляжі, бази відпочинку.

Море в Урзуфі тепле, неглибоке, набагато чистіше, ніж на інших курортах Море в Урзуфі тепле, неглибоке, набагато чистіше, ніж на інших курортах. Це пов'язано з віддаленістю від великих міст, розташованих на узбережжі Азовського моря. Однак, десятки кілометрів не заважають приїжджати на відпочинок в Урзуф великій кількості людей. У сезон дуже складно знайти вільне місце для відпочинку, тому бронювати і замовляти номери починають ще навесні. Урзуф - відповідний курорт для тих, хто збирається провести літо з дітьми. Знову ж таки, в літні місяці погодні умови сприяють швидкому прогріванню води; дощі - рідкісне явище, температура вдень вище 30 ° С. У центрі села для активного відпочинку розташовуються атракціони і розваги. У Урзуфе завжди можна знайти затишне кафе, бар або сувенірну крамничку. Крім того, в селі досить добре розвинена інфраструктура: своя амбулаторія, продуктовий ринок, водопровід.

У Урзуфе ціни на відпочинок коливаються в межах від 7-8 $ до 120-140 $ У Урзуфе ціни на відпочинок коливаються в межах від 7-8 $ до 120-140 $. Природно, можна знайти дуже дешеві номери, але і якість їх буде відповідним. Рекомендуємо заздалегідь почитати не тільки відгуки про курорт, але і відгуки про окремі пансіонатах Урзуфа . Крім пансіонатів, приватних вілл, готелів, в селищі можна знайти кімнати в приватному секторі. Слід зазначити, що в 2011 р Урзуф отримав звання лідера серед курортів району, що підтверджує спроможність і амбіції пансіонатів цього селища.

Новости