Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Пересипу 2019 на Азовському морі (Краснодарський Край): опис, як дістатися готелі

  1. Як дістатися в Пересип на Азовське море на відпочинок
  2. На поїзді в Пересип
  3. Автомобілем
  4. Клімат в Пересипу
  5. Житло в Пересипу: готелі і приватний сектор
  6. Оренда житла
  7. Відпочинок в Пересипу у самого моря на пляжі
  8. Пляж в Пересипу
  9. Чим зайнятися в Кучугурах на Азовському морі
  10. Тіздар
  11. Чим ще зайнятися в Пересипу
  12. Кухня в Пересипу

Відпочинок в Пересипу незмінно затребуваний серед наших туристів.

Пересип - це один з найкращих курортів на Азовському морі в Краснодарському краї. Тут тихо і спокійно, а смуга піщаних пляжів тягнеться на кілька кілометрів. Вода в морі і Ахтанізовська лимані прогрівається дуже швидко. Тому незважаючи на те, купальний сезон починається в середині травня, відпочинок в Пересипу на Азовському морі починається набагато раніше. В околицях курорту є лікувальні грязьові вулкани. Багато туристів їдуть сюди для поєднання пляжного відпочинку і прийняття грязьових ванн.

Степова відкрита місцевість і пологі обривисті берега сприяють розвитку парапланеризму. Саме в Пересипу проходять всеукраїнські змагання з цього виду спорту. А численні різнокольорові парашути, ширяють над береговою лінією, створюють воістину приголомшливе видовище.

А численні різнокольорові парашути, ширяють над береговою лінією, створюють воістину приголомшливе видовище

Як дістатися в Пересип на Азовське море на відпочинок

Літаком

Дістатися на відпочинок в Пересипу в 2019 році можна на літаку. найближчий аеропорт знаходиться в Анапі . З аеропорту Анапи Витязево можна доїхати на замовленому заздалегідь таксі за суму близько 1500 руб., Що вигідно, якщо вас їде кілька людей. Громадським транспортом необхідно добиратися до Пересипу в два етапи: на автобусі з Анапи в Темрюк (в цьому напрямку йде безліч автобусів, в тому числі і всі повідомлення Крим), а з Темрюка до Пересипу на маршрутному таксі.

Також можна прилетіти в аеропорт Краснодара . Від нього до курортного селища Пересип на заброньованому заздалегідь таксі поїздка обійдеться в 3500 руб. Інший варіант - на автобусі до Темрюка і на маршрутці до Пересипу.

На поїзді в Пересип

Дістатися на відпочинок в Пересипу у самого моря можна на залізничному транспорті. На поїзді є сполучення з усіма великими містами країни до Анапи, Новоросійська або Краснодара. З цих міст необхідно доїхати до районного центру Темрюк на автобусі, а звідти на маршрутному таксі безпосередньо до Пересипу. Залізничні квитки

Автомобілем

Щоб дістатися на відпочинок в Пересипу на Азовському морі на особистому транспорті, необхідно доїхати до Краснодара по трасі М-4 «Дон», а після цього є два напрямки. Перший напрямок - це об'їхати Краснодар за великим західним обходу і повернути вправо на трасу R251. Цією дорогою необхідно рухатися по прямій до Пересипу через Слов'янськ-на-Кубані і Темрюк. Цей маршрут коротший, але пролягає по другорядних дорогах. Другий маршрут довший, але проходить по головним федеральних трасах. Від Краснодара необхідно рухатися в напрямку Анапи по дорозі А-148, повертаючи праворуч на розв'язці дороги А-290 Анапа - Новоросійськ. Потім по А-290 через Анапу в напрямку Таманської переправи в Крим. У станиці Фонталовская потрібно повернути вправо і звідси до Пересипу всього 5 кілометрів.

Клімат в Пересипу

Клімат в Пересипу (Азовське море) континентальний з помірною вологістю. Середня температура в весь літній сезон становить близько +24 градуси. У пік літнього сезону, який припадає на липень і серпень, стовпчик термометра піднімається вище +30 досить часто.

Житло в Пересипу: готелі і приватний сектор

У курортному містечку дуже добре розвинений приватний сектор, в якому можна зняти кімнату відпочинку на Азовському морі в Пересипу. У сферу здачі житла в оренду залучено практично все населення Пересипу, тому пропозицій на ринку завжди достатньо. Кімнату найкраще бронювати заздалегідь, але знайти подібне житло прямо на місці також не складе труднощів. Вартість кімнати починається від 300 руб.

У безпосередній близькості від Пересипу знаходиться інший селище, який називається За Батьківщину. У ньому можна знайти житло за ще нижчими цінами.
Постійно збільшується потік туристів призводить до збільшення номерного фонду. Так як туристичний напрямок в цьому місці стало розвиватися порівняно недавно, вже побудовано достатню кількість гостьових будинків і приватних готелів в Пересипу (За Батьківщину) за сучасними проектами. Більшість з цих закладів можна віднести до рівня в 2-3 зірки. Багато гостьові будинки мають басейни і зони відпочинку, а їх оздоблення як внутрішньо, так і зовнішнє, дуже привабливо. Ціни на номери в цих закладах теж привабливі, починаються від 1000 руб. за номер. У гостьових будинках і міні готелях Пересипу вам запропонують номери «люкс», «економ» і «стандарт». Заклади, які можна виділити - гостьові будинки «Mayami», «Пан», «Вілла Ольга», «Зірка Азова» і «Joy».

Для відпочинку в Пересипу в 2019 році є імпровізовані готелю, коли звичайний приватний будинок просто переробляється під невеликий готель. Такі заклади відрізняються за ціною, а номери також можуть бути «економ» і «люкс». Ціни в таких приватних міні готелях починаються від 600 руб.

У Пересипу також є бази відпочинку. В цілому, ці заклади можна охарактеризувати як щось середнє між міні готелями та орендою кімнати. Ціни можуть порадувати будь-якого відпочиваючого, вони починаються від 350-400 руб. Найпопулярнішими базами відпочинку є «Золотий Берег», «Мрія», «Дельфін» і «Літо».

Оренда житла

Для відпочинку в Пересипу в Краснодарському краї туристи можуть орендувати приватний будиночок з 2-3 кімнатами. Будиночки підійдуть на кількість відпочиваючих від 5 до 8 осіб. Ціни на оренду такої нерухомості починаються від 2000-3000 руб. і вище, залежно від кількості постояльців, пори року і якості житла. Умови оренди краще обговорити заздалегідь. Також багато власників такого житла можуть організувати трансфер, якщо ви добираєтеся до курортного селища на громадському транспорті.

Відпочинок в Пересипу у самого моря на пляжі

Обладнаної набережної в Пересипу немає. Берегова лінія являє собою невелику піднесеність (дюни), що простягнулася по всій береговій лінії. Власне, на ній і розташовується курортне селище. Західна частина набережної більш стрімчаста, а східна більш полога. Від цієї височини ведуть спуски на пляж. Але пляжна піщана смуга починаються не відразу, і до неї йде тривала зелена зона з рослинністю.

Пляж в Пересипу

Протяжність пляжу для відпочинку в Пересипу у самого моря становить близько 2 кілометрів. Пляж піщано-черепашковий, але кварцових частинок набагато більше, тому по ньому дуже приємно ходити босоніж. Найширше місце пляжу знаходиться поблизу каналу з лиману. Вода в морі чиста, а дно пологе і являє собою мілководді. Саме тому на відпочинок в Пересипу на море люблять приїжджати сім'ї з дітьми. На пляжі є всі необхідні водні атракціони, такі як банан, таблетка, парашут, катамаран і багато інших. По периметру всього пляжу встановлені надувні гірки для дітей, кабінки для переодягання та душові. Подекуди є каркасні навіси, а ось оренди шезлонгів помічено не було. Можливо, це зміниться в майбутньому, так що не забудьте запастися переносними парасольками і спеціальними килимками, на яких можна прилягти на пляжі.

На захід від від протоки є пляж під назвою «Острівець Здоров'я», який є джерелом лікувальних грязей. Прийняти грязьові ванни можна безкоштовно.

Прийняти грязьові ванни можна безкоштовно

Чим зайнятися в Кучугурах на Азовському морі

парапланеризм

Якщо ви випадково опинилися на відпочинку на Азовському морі в Пересипу або спеціально приїхали сюди, у вас буде унікальна можливість навчитися літати на параплані. Клуб любителів парапланеризму в цьому місці один з найбільш просунутих в країні. Постійно дмуть бризи в дюнах на береговій лінії створюють ідеальні умови для новачків. У Пересипу ви можете за мінімальні кошти пройти курс основ польоту і особливостей повітряних потоків в цьому місці, а також дізнатися тонкощі підбору обладнання.

Тіздар

Однією з найголовніших визначних пам'яток цього місця є грязьовий вулкан Тіздар. Цей вулкан діючий та вивергаючи близько 100 років тому. У кратері утворилося грязьове озеро діаметром 25 м. Сюди приїжджають екскурсії з усього Таманського півострова і Кубані. Приїжджаючи на відпочинок в Пересипу на березі моря, це унікальне місце буде знаходитися від вас в крокової доступності.

Чим ще зайнятися в Пересипу

На курорті також можна відвідати океанаріум в розважальному центрі «Посейдон», з'їздити на осетрову ферму, відвідати долину лотосів в Ахтанізовська лимані або просто порибалити.

Кухня в Пересипу

У Пересипу безліч столових і кафе, так що завжди можна перекусити, якщо Ви зголодніли. Вартість комплексного обіду на відпочинку в Пересипу в Краснодарському краї в їдальні становить 150-250 руб. У кафе ціни вище і, звичайно ж, все залежить від закладу та його якості, але середній чек варіюється від 500 руб. до 1000 руб.

Курортне селище Пересип став розвиватися як туристичний напрямок порівняно недавно. Незважаючи на це, щорічний потік туристів в Пересип в Краснодарський Край на відпочинок збільшується, а також збільшується і номерний фонд в цьому селищі. Тут привабливі ціни, чудовий пляж і є необхідний мінімум розваг, щоб скрасити своє перебування на морі.

Новости