Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Ялті | Азовське море.

  1. Ялта Азов. Загальні дані.
  2. Відпочинок в Ялті
  3. Як проїхати до Ялти.

Датою заснування селища міського типу Ялта, розташованого вздовж узбережжя Азовського моря в гирлі невеликої річки Мокрої Белосарайкі, вважають 1780 рік. Перші її жителі - греки-переселенці, які прийшли сюди з берегів Криму. Неподалік від Ялти знаходиться Білосарайська Коса - на її території побудований однойменний маяк, визнаний одним з найстаріших кам'яних маяків у всій акваторії Азовського моря.

Неподалік від Ялти знаходиться Білосарайська Коса - на її території побудований однойменний маяк, визнаний одним з найстаріших кам'яних маяків у всій акваторії Азовського моря

Більшість поселень на українській частині Азовського узбережжя засновані кримськими греками в кінці XVIII століття - про них можна розповісти чимало цікавих історій. У центрі Старої Ялти знаходиться Грецька площа з фонтаном, офіційно внесена до списку пам'яток приазов'я. Її відкриття відбулося в 2002 році і було приурочено до 225-х роковин з дня заснування населеного пункту.

Ялта Азов. Загальні дані.

Географічно селище поділений на дві частини - Стару та Нову Ялти - обидві знаходяться в Мангушський районі Донецької області. У Старій частині селища зосереджені адміністративні установи - це район щільної житлової забудови. Місцевість, що прилягає до узбережжя, забудовані переважно пансіонатами, базами відпочинку і приватними готелями - вона відноситься до Нової Ялті.

На відміну від пляжів Старої Ялти, які замулені виносами Мокрої Белосарайкі, дно в Новій Ялті піщане і добре проглядається в безвітряну погоду. Лікувальні місцеві грязі благотворно впливають на людей з шкірними захворюваннями, їх оздоровче властивість притягує в селище додатковий потік відпочиваючих. Неподалік від Ялти знайдено залишки стародавніх поселень людей, що датуються V-IIIтисячелетіем до нашої ери.

На початку Білосарайської коси, на площі близько 4-х гектарів, висаджена сосновий гай, неподалік - орнітологічний заповідник, названий «Приазовським цапельніком» - це складова частина національного природного парку «Меотида». В останнє десятиліття селище стало великим оздоровчим і туристичним центром.

Відпочинок в Ялті

Азовське море надзвичайно привабливо для сімейного відпочинку - неглибоке море рівномірно прогрівається впродовж сотень метрів, дрібний білий пісок - природна майданчик для дітей, а лікувальні властивості морського повітря, змішаного з запахами степового різнотрав'я, відомі у всьому світі.

Уже в середині травня вода прогрівається до 22 градусів, її температурний пік припадає на серпень місяць і знаходиться в межах 28 градусів. Спекотне літо обіцяє багато забав і розваг. Любителі пасивного відпочинку знайдуть собі місце на пляжах, активні відпочивальники зможуть покататися на атракціонах, які з'являються на морському узбережжі з настанням тепла, поплавати на скутерах і катамаранах, зробити автобусні екскурсії по заповідних місцях приазов'я.

Привітні і добродушні жителі, недорогі продукти, розумні ціни на житло - все це Ялта. Азовське море не перестає радувати курортників. За демократичну плату в селищі можна найняти човен для морської риболовлі. У комплект увійдуть вудилища, поради провідника - бувалого рибалки і гарний настрій від вдалого клювання. Останнім часом ця послуга знайшла велике поширення серед приїжджих.

У селищі і околицях Ялти знаходиться понад 65 оздоровчих закладів (дані 2013 року):

  1. Пансіонати і бази відпочинку;
  2. Дитячі оздоровчі табори;
  3. Приватні котеджі;
  4. санаторії;
  5. Сезонні наметові містечка.

На пляжах відпочивальники можуть знайти місце під тіньовими завісами, напрокат можна взяти лежаки і перекусити в прибережних кафе, які активно працюють в літній сезон.

Працівники компанії AzovHotels готові допомогти з організацією літнього відпочинку на Азовському узбережжі.

Працівники компанії   AzovHotels   готові допомогти з організацією літнього відпочинку на Азовському узбережжі

Як проїхати до Ялти.

Їх Маріуполя і Донецька до Нової Ялти ходять рейсові автобуси, розвинена мережа маршрутних таксі, процвітає приватний перевезення.

Новости