Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок у вересні 2019 Росії: куди поїхати?

  1. Де у вересні в Росії відпочити на море?
  2. Чорноморські курорти Краснодарського краю
  3. Крим
  4. Азовське узбережжя
  5. Куди ще поїхати у вересні в Росії?
  6. Карелія
  7. Байкал

Взяли відпустку у вересні? Ми розповімо, де і як цікаво відпочити в Росії. Варіантів, куди поїхати на початку осені 2019, багато: від Чорного моря до лісів Карелії.

Вересень - відносно сухий місяць для півдня Росії , Дощі бувають нечасто, тому багато хто воліє відпочивати біля моря в цей час. У перший місяць осені південні курорти зустрічають зниженими цінами і фруктовим достатком, а вода в морі залишається теплою до кінця місяця.

Нижче ми докладніше розглянемо одні з найпопулярніших в Росії місць, де відпочинок у вересні 2019 року залишить найяскравіші враження. Туди можна поїхати як самостійно, так і за путівкою, благо восени можна знайти тури за дуже привабливими цінами: іноді путівка коштує дешевше перельоту, і її можна придбати замість квитка на регулярний рейс.

Дізнайтеся також, куди недорого поїхати відпочивати у вересні !

Де у вересні в Росії відпочити на море?

На Азові з другої половини серпня вітряно і незатишно, а ось чорноморське узбережжя радує теплою і рівною погодою, Каспійське море теж тепле +20 ... + 24 ° С в залежності від регіону. Прохолодно на Куршській косі: Балтика навіть влітку не радує високою температурою, а в вересні вода + 15 ° С, повітря +18 ... + 20 ° С. У вересні на белопісчані пляжах Калінінградській області можна побачити забавну картину, коли частина людей купається, а інша частина сидить в вітрівках і мружиться на яскраве сонце.

(Фото © Ekaterina Sotova / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Чорноморські курорти Краснодарського краю

Хороші погодні умови для відпочинку біля моря в вересні складаються на чорноморських курортах Краснодарського краю. Спадає спека, вдень температура повітря +24 ... + 26 ° С, вночі + 15 ° С, море +23 ... + 25 ° С, вологість поступово нормалізується, а повітря насичується ароматом рослин. На початку місяця бувають нетривалі дощі, потім погода знову стає ясною і сонячною.

Сочі , Анапа , Туапсе , Геленджик - найпопулярніші курорти для відпочинку біля моря в вересні в Росії, особливо з дітьми. Крім традиційного байдикування на пляжі, туристи їздять на екскурсії і катаються на яхтах. Пляжі Сочі →

Корисна підбірка:

(Фото © booking.com / Scala Glamping Kabardinka)

Діти йдуть до атракціонів, в океанаріум і дельфінарій. Дорослі ж вважають за краще поєднувати корисне з приємним - відвідують винний завод Абрау-Дюрсо і грязьові вулкани. Дуже популярні екскурсії в сусідню Абхазію , Тури до 33 водоспадів, дольменам і ущелинах. Можна поїхати в Червону Поляну, щоб покататися на фунікулері або відправитися в джип-тур по гірському бездоріжжю. Виберіть відповідний чорноморський курорт →

На початку вересня в Сочі проходить музичний конкурс молодих виконавців "Нова хвиля", а в кінці місяця - фестиваль "Гуморина". Порадують присутніх чудовим видовищем і учасники міжнародної чорноморської регати.

Знайти тур →

Шукати квитки →

Знайти житло →

Знайти житло →

(Фото © © Umberto Fistarol / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Крим

Пляжний відпочинок на морі у вересні 2019 Росії можливий не тільки в Краснодарському краї, а й в Криму . На початку осені на півострові встановлюється на рідкість чудова погода. Удень +22 ... + 24 ° С, вночі + 17 ° С, вода в морі +22 ... + 23 ° С. Найтепліший регіон півострова - це Південний берег Криму: Алушта , Ялта , Алупка, Форос. Всі розважальні заклади працюють майже до кінця місяця і починають закриватися вже після 25 вересня. Працюють дельфінарії, зоопарки, аквапарки, музеї і прибережні кафе. Погода в Криму восени →

Сонце настільки м'яке, що дозволяє перебувати на пляжі цілими днями (а пляжі в Криму відмінні!). Дуже багато фруктів - величезна кількість сортів винограду, кавуни, дині, яблука, персики, сливи та груші. І все це недорого. Крім пляжних розваг, відпочиваючі піднімаються по канатній дорозі на плато Ай-Петрі, відвідують печерні міста, старовинні палаци і храми - в Криму сила-силенна цікавих місць , Ми навіть склали спеціальний маршрут по півострову .

Крім пляжних розваг, відпочиваючі піднімаються по канатній дорозі на плато Ай-Петрі, відвідують печерні міста, старовинні палаци і храми - в Криму сила-силенна   цікавих місць   , Ми навіть склали спеціальний   маршрут по півострову

(Фото © Mourner / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Серед гурманів особливою популярністю користуються екскурсії на виноробні підприємства з дегустацією зразків продукції, що випускається. У Криму багато місць, які під час відпочинку можна відвідати разом з дітьми: це музеї і пам'ятники Севастополя, Нікітський ботанічний сад, Ялтинський зоопарк, парк Тайган тощо.

У вересні на півострові проходить кілька цікавих заходів: театральний фестиваль в Ялті, джазовий фестиваль у Коктебелі, фестиваль саморозвитку "Канака Фест" в Алушті. Останній присвячений мистецтву екстатичної йоги і духовних практик.

Зустрітися докладніше з курортами півострова і виберіть, де краще відпочивати в Криму . Також ви можете підрахувати вартість поїздки в Крим .

Знайти тур →

Шукати квитки →

Знайти житло →

Знайти житло →

(Фото © booking.com / На Чорноморської)

Азовське узбережжя

Куди ще можна поїхати у вересні 2019 року на море? В Росії відпочинок на Азовському морі не такий популярний, як на Чорному, проте на початку осені на узбережжі можна зустріти досить туристів. Мілке Азовське море прогрівається вже на початку літа, але так само швидко остигає з приходом осені, тому відпустку краще планувати в першій половині місяця. Вже починаючи з другої половини серпня дмуть сильні вітри, море часто штормить, вода каламутніє, при цьому тепло, світить яскраве сонце. У вересні середньодобова температура вдень + 24 ° С, вночі + 20 ° С, вода в морі +22 ° С. Але погода нестійка, на початку місяця + 30 ° С, в кінці + 20 ° С, можуть бути різкі скачки в середині місяця. Здебільшого погода ясна, зрідка можуть йти дощі.

(Фото © Ekaterina Sotova / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Більшість туристів воліють відпочинок в Єйську - курортному містечку з добре розвиненою інфраструктурою. Ціни на житло помітно знижуються, адже основна частина відпочиваючих приїжджає з дітьми, а в вересні починаються заняття в школі. Багато свіжих фруктів і овочів. Більшість розважальних закладів вже закриваються, аквапарк теж закритий, для туристів доступні комплекс "Атамань" і грязьові джерела. Можна з'їздити на Ханське озеро з лікувальними грязями - це в двох годинах їзди від Єйська. Працює океанаріум, дельфінарій і "Крокодиловий каньйон". Погуляти з дітьми можна в міському парку, де є кафе і дитячі майданчики.

Знайти житло →

Шукати квитки →

Шукати квитки →

(Фото © mr. Wood / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Куди ще поїхати у вересні в Росії?

Люди, байдужі до пляжів, вважають за краще тихий відпочинок у гір або озер - насолоджуватися тишею і свіжим подихом осені. Купатися холодно, а ось гуляти, полювати, рибалити, збирати ягоди і гриби можна скільки душі завгодно. Для цих цілей підходить Карелія, Кавказ , Урал, Алтай , Байкал, Камчатка - кому куди ближче їхати. У перший місяць осені добре їздити на екскурсії: популярні Санкт-Петербург і його передмістя, поїздки по Золотому кільцю, річкові прогулянки по Волзі і інші місця.

Карелія

Куди поїхати відпочити у вересні в Росії, якщо хочеться спокою і усамітнення? За цим краще вирушати в дрімучі ліси Карелії. Вересень республіці - це вже справжня осінь. Удень +10 ... + 15 ° С, вночі можуть бути перші заморозки. Дощі йдуть частіше, вологість підвищується, і вітри стають сильнішими. Немає комарів і мошкари, в лісах багато грибів і ягід (журавлина і брусниця), відкривається полювання на дичину. Найкращий час для відпочинку - це бабине літо, яке наступає в другій декаді місяця. Погода стоїть сонячна і майже без вітру, хоча вода для купання вже холодна.

Поїздка в Карелію на машині →

Поїздка в Карелію на машині →

(Фото: © Hombit / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0)

Найчастіше туристи в Карелії розміщуються на базах відпочинку . Активні мандрівники сплавляються на рафтах і байдарках, катаються на квадроциклах, їздять на конях. Не менш популярні піші прогулянки, збір грибів та ягід, полювання та риболовля. Увечері можна попаритися в лазні і погрітися біля каміна. для екскурсійного відпочинку зручніше зупинятися поруч з Петрозаводськом, звідти можна поїхати на острів Валаам, музей-заповідник на острові Кижи або до водоспаду Кивач.

Знайти тур →

Шукати квитки →

Знайти житло →

Знайти житло →

(Фото © booking.com / Khutor Salokyla)

Байкал

вересень на Байкалі чітко пахне восени: вдень вже прохолодно + 15 ° С, навколишні ліси стають різнокольоровими, і все це пишність фарб відбивається в прозорій водної гладі. Ночами прохолодно і вітряно, зате немає комарів і інших докучливих комах. Ідеальний варіант для тих, хто не любить спеку і шукає, куди поїхати відпочивати в Росії у вересні.

Купуватися вже не вийде, принаймні, без міцних напоїв, вода в озері + 13 ° С, зате можна порибалити, зайнятися дайвінгом або прогулятися на катері. На Байкалі центр туристичного руху - острів Ольхон , Сюди багато хто їде, щоб насититися енергією цих місць. До того ж дощі поливають острів рідко, і найчастіше тут хороша сонячна погода.

До того ж дощі поливають острів рідко, і найчастіше тут хороша сонячна погода

(Фото © TauraLilli / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-SA 2.0)

За розвагами можна поїхати в Листвянка - тут є кафе, готелі, невеликий нерпінарій, в якому можна побачити байкальских нерпа, і міні-ринок, де можна купити смачну байкальскую рибку - копченого омуля і голомянка. У витоку річки Ангари є кілька дайв-сайтів, де занурення здійснюються практично в будь-який час року. Божевільний захват у туристів викликає подорож по Навколобайкальській залізниці: восени види на Байкал і навколишнє його красу просто чудові. Взагалі на озері багато цікавих місць (про них у нас є окрема стаття ), Тому туристи рекомендують приїжджати на Байкал на машині .

Шукати квитки →

Знайти житло →

Можливо, також вам буде цікаво дізнатися про те, де у вересні можна добре відпочити на морі за кордоном . А тим, хто їздить на відпочинок з маленькими туристами, буде корисно прочитати про те, де можна відпочити з дітьми в Росії .

А тим, хто їздить на відпочинок з маленькими туристами, буде корисно прочитати про те,   де можна відпочити з дітьми в Росії

(Фото © © marla_rochester / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Джерело вступного зображення: © ViseMoD / flickr.com / Ліцензія CC BY-SA 2.0.

Де у вересні в Росії відпочити на море?
Де у вересні в Росії відпочити на море?

Новости