Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Азовському морі Рростовская область

  1. Морський відпочинок в Ростовській області
  2. Специфіка морського відпочинку в Ростовській області
  3. Найбільш популярні місця відпочинку
  4. А якщо інакше
  5. Що крім сонця і моря
  6. Плюси відпочинку морського відпочинку в Ростовській області

Тут морем частіше називають безкраї поля, а комбайни порівнюють з кораблями. Тут на смугастих футболках - смужки ширше ніж зазвичай, тому що більшість їхніх власників - річковики. І можливо, саме тому відпочинок на Азовському морі в Ростовській області намагається запропонувати не менш презентабельно, ніж володарі чорноморського узбережжя - Краснодарський край і Республіка Крим.

І можливо, саме тому відпочинок на Азовському морі в Ростовській області намагається запропонувати не менш презентабельно, ніж володарі чорноморського узбережжя - Краснодарський край і Республіка Крим

Морський відпочинок в Ростовській області

Протяжність берегової лінії Ростовської області і Азовського моря становить понад 240 кілометрів. Крутий рельєф з майже обов'язковою смугою з черепашки або піску, комфортний під'їзд і велика кількість населених пунктів на узбережжі роблять її практично повсюдно придатною, як для організованого, так і «дикого» туризму.

Крім традиційного розміщення в прибережних готелях можна цілком комфортно провести відпочинок в приватному секторі. Для любителів екзотики і тих, кого не лякають часткові незручності - на Донському узбережжі Азовського моря маса місць, де можна зупинитися наметовим табором.

Для любителів екзотики і тих, кого не лякають часткові незручності - на Донському узбережжі Азовського моря маса місць, де можна зупинитися наметовим табором

На жаль, туризм - не головна стаття поповнення бюджету Ростовської області. При цьому прагнення стати привабливим місцем для відпочиваючих - тут у наявності. У зв'язку з цим, готелі і бази відпочинку на Азовському морі Ростовської області розраховані на відпочиваючих з будь-яким достатком.

Специфіка морського відпочинку в Ростовській області

Що тут не зустрінеш:

  • Скелі і гірські вершини (їх замінюють рівнинні поля);
  • Реліктові ліси (альтернатива їм - лісопосадки, сади і точкові ділянки змішаних лісів);
  • Прозорі глибоководні бухти (найглибше місце Азовського моря - 13 м. Уздовж берега глибини рідко досягають 1-2 м. Вода, завдяки мулистому дну, прозора лише в повний штиль).

Вода, завдяки мулистому дну, прозора лише в повний штиль)

Що є тут і тільки тут:

  • мілководді;
  • Піщано-черепашкові пляжі;
  • Специфічні рози вітрів створюють рай для любителів віндсерфінгу;
  • Демократичні ціни.

Не дивлячись на малі глибини, в тутешніх краях не рідко спостерігаються вири. Завдяки їм, рідкісний рік обходиться без трагічних випадків, пов'язаних із загибеллю відпочиваючих. У зв'язку з цим, нагадуємо - купання в необладнаних і незнайомих місцях - небезпечно!

Найбільш популярні місця відпочинку

Той, хто не сприймає компроміс між відпочинком і комфортом, напевно, відправиться на базу відпочинку «Олімпія» (село Приморка пров. Дачний, 21а). Кращий варіант потрапити сюди - на автомобілі. Відстань від Ростова-на-Дону - 60 км. Відстань від Таганрога - 13 км. Основний шлях прокладений по сучасній автомобільній дорозі, федерального значення.

«Олімпія» - це повний спектр умов для комфортного проведення відпустки - від проживання до харчування. Крім пляжного відпочинку гостям бази надає можливість випробувати рибальське щастя, покуштувати національної козацької кухні і промчати по водній гладі на швидкісному катері.

Крім пляжного відпочинку гостям бази надає можливість випробувати рибальське щастя, покуштувати національної козацької кухні і промчати по водній гладі на швидкісному катері

Оздоровчий центр «Металург» і дитячий санаторій «Чайка», розташовані в селі Золота Коса (15 км від Таганрога в сторону Маріуполя) - ніколи не відчувають нестачі в бажаючих тут відпочити. Відмінний сервіс, кваліфікований персонал і звичайно ж - ласкаве Азовське море - гідні аргументи, щоб саме тут провести літню відпустку.

Відмінний сервіс, кваліфікований персонал і звичайно ж - ласкаве Азовське море - гідні аргументи, щоб саме тут провести літню відпустку

Затишок і турбота чекають гостей Азовського узбережжя і в готелі «Будиночок біля моря» (Олександрівська коса, район Бессергеневкі - це, практично, передмістя Таганрога), «Котедж біля моря» (г.Таганрог, ул.Ломакіна 49 /), база відпочинку « морська »(село Приморка, вул.Леніна, 1.)

На протилежному - південному березі затоки досить популярні у гостей донського краю і такі місця відпочинку, як:

  • Павло-Очаківська коса;
  • Селище займовим-Обрив.

Павло-Очаківська коса;   Селище займовим-Обрив

Відстань до цих місць від столиці ростовської області - 100-110 км.

Шлях в ці місця буде лежати через місто Азов. Чи не відвідати це місто російської слави - інакше, як помилкою - назвати не можна. Велика кількість музеїв, пам'ятників і свідків великих історичних подій - це все Азов. Місто - колиска російського флоту і його перемог на Азовському і Чорному морях.

Туристична унікальність тутешніх місць в будові місцевих півостровів (кіс). Маючи відносно малі розміри по ширині, вони дозволяють відпочиваючим завжди знайти безвітряну сторону, а чимала довжина (нерідко кілька кілометрів) - збільшує шанс скупатися на комфортної глибині.

На Павлово-Очаківської косі є і досить скромні за рівнем зручностей бази відпочинку і досить дорогі гостьові будинки і готелі. Так оригінальною архітектурою, високим рівнем обслуговування та комфорту славиться у відпочиваючих готель «Едем» (Азовський район, Павло-Очаківська коса).

В якості альтернативи можна назвати, що розташувалися поблизу, пансіонати:

  • «Оазис»;
  • «Козачок»;
  • «Альбатрос».

А якщо інакше

Курортний сезон в ростовському Приазов'ї триває з початку травня по кінець вересня. Завдяки мілководдю і відсутності підводних каменів, пляжі Таганрозької затоки - знахідка для відпочинку з дітьми.

Останнім часом гідною альтернативою розміщенню на базах відпочинку і прибережних готелях стала оренда житла в приватному секторі. Практично в кожному населеному пункті знайдеться достатня кількість пропозицій, де можна на час відпустки зняти затишне житло. При цьому, крім близькості до води, ви отримаєте харчування екологічно чистими продуктами, комфортне усамітнення і гостинність місцевих жителів.

Що крім сонця і моря

Завдяки відносно малим відстаням, в місцевих краях можна гідно провести час, якщо виникне бажання змінити обстановку. З найбільш привабливих і улюблених туристами місць для цього відзначимо наступні:

Як дістатися

Адміністративним центром і найбільшим містом тутешніх місць є Ростов-на-Дону. Це найбільший залізничний вузол, авіаційний хаб і місце перетину автомобільних доріг, що біжать з півдня на північ і з заходу на схід. Круглий рік десятки, а в літні місяці - сотні авіа- і залізничних рейсів привозять і відвозять сюди пасажирів з усіх кінців Росії.

Саме з Ростова-на-Дону - найпростіший шлях до курорту на азовському узбережжі. Приміські автобуси і електропоїзди доставлять вас в будь-яку потрібну точку, а трансферні і звичайні таксі - їм в цьому охоче допоможуть.

Плюси відпочинку морського відпочинку в Ростовській області

  • Економія відстані і часу (до Чорного моря ще, як мінімум, 400 км);
  • Ціни на проживання та харчування - набагато нижче, ніж на Чорноморському узбережжі;
  • Хороші дороги;
  • Оптимальний варіант для відпочинку з дітьми;
  • Відмінна риболовля;

Економія відстані і часу (до Чорного моря ще, як мінімум, 400 км);   Ціни на проживання та харчування - набагато нижче, ніж на Чорноморському узбережжі;   Хороші дороги;   Оптимальний варіант для відпочинку з дітьми;   Відмінна риболовля;

Додамо, що саме в цих краях завидні умови для шанувальників таких видів спорту, як:

  • Серфінг під вітрилом і з парашутом;
  • Гребля на байдарках і каное;
  • Подорож на яхтах і катерах.

Безперечно, Чорноморське побережжя - лідер за кількістю бажаючих росіян, що бажають провести тут відпустку. Однак, щоб знайти тишу, забути про черги і пробках, суєті і нервовому напруженні і при цьому виявитися біля теплого ласкавого моря - радимо придивитися до варіанту відпочинку в Ростовській області. Напевно, після закінчення відпустки тут, ви зрозумієте, що набралися сил, зарядилися позитивом і при цьому навіть трохи зекономили. Останнє можна сміливо зарахувати в подарунок від усього Донського краю.

Що ще почитати

Новости